Sailet dag #1

2008-07-31
Jaha idag var det första dagen på jobbet som servitris på Sailet för restaurang Eken. Det var helt okej, fastän mina knän högljutt protesterar mot detta uttalande. Slitigt visst, långa arbetsdagar, visst visst, otacksamma kunder ibland, visst visst visst - men på något sätt är det ändå väldigt kul. De andra som är i närheten verkar ha gå Hotell/ Restaurang.. och så jag som går Samhäll och petar på min dator dagarna i ända. Men som sagt så verkade det gå alldeles utmärkt. Men till imorgon vill jag ändå att ni som ska föreställa mina sk. friends kan ta och masa er dit. ^_^ Mat, dessert, alkohol eller läsk - whatever liksom. Vi har allt. Förväntar mig att se era små faces imorgon då.


Tjiutt

Sopskyfflande födelsedagsfest.

2008-07-30
Idag var det 18årsfirande för Fredriks del. Eftersom att vi ("ungdomarna") var hemligt inbjudna via sms så var hans min to die for när han öppnade dörren och vi glatt vinkade med presenter i den lediga handen. Min och Hides present vaar iallafall helt galet bäst - mest för att det var vår överhuvudtaget. Efter en hel del mat och lite fika (och sen meeer fika på balkongen) så lyckades iallafall imponera lite på en av hans bröder (vilket är en bedrift för mig), den yngste av dem. Detta genom att hänga honom uppochner och sedan kittla honom med en blåaktig sopskyffel. Det sistnämnda behöver ni inte fråga hur jag gjorde, för det är lite oklart även på denna sida skärmen. Jesper imponerade väl lagom han också genom att nästan lyckas bygga ihop en Bionicle- gubbe. Benen bakofram, men vem tänker på sånt? ^^ As we speak - eller tja, jag skriver & du läser - så är födelsedagsbarnet ute på stan tillsammans med Jesper och Hide för att ta sig en runda. Låter trevligt det ja. Själv var jag irriterande nog för liten som vanligt och fick åka hem haha. Nog om det, grattis igen och nu ska alla sova sött för att orka med Sailet imorgon - där jag förresten ska jobba. Leta upp mig vettja. Tjingeling.

Update - en sudden sådan.

2008-07-29
Helt plötsligt slår tanken mig att jag är lat och att jag måste göra något åt det. Nu är det så att Pierre och Pierre alena har bett om att få se mina senaste inköp när det gäller skor och jag måste därför visa upp dom. Det är som om han har makt över mitt bilduppladdande idag, vilket kanske har något att göra med vår långa diskussion om kräftor igår?? Nej, don't ask förresten. Nåväl över till skorna som jag idag hade tänkt visa upp då. Det första paret (svarta) köpte jag så sent som igår när dragningskraften från skobutiken med världens största REA- skylt var för stor för att motstå. Låt oss börja med dom.



Det som ligger brevid är alltså det supersöta lilla armbandet av guldfärgade kedjelänkar som min kära far satte ihop till mig. Efter att det var färdigt tog jag mig en liten blädder i en Revyn och hittade ett liknande på inne-sidan. Kände mig då mycket nöjd med min pappas stilkänsla ;) Nästa par skor är inte lika "vanliga" och är en hel del svårare att köpa i Sverige. Inköpta i Spanien av märket Bellucci, rosa härliga kreationer. Mysmys, litet avbrott i den vanliga jeansvardagen. Skulle säkert se rätt bra ut med diskreta kläder till.



Jag bara älskar den klacken, är den inte för härlig? Man kan kanske inte tro det, men skon sitter som en smäck! Men nu när jag väl var inne på ämnet Spanien så finns det en bild till jag bara måste få visa upp. Det blir också den som ska avsluta detta inlägg så jag får väl passa på att skriva något givande för alla som inte tycker att det är underhållande nog att titta på skor. Tyvärr kommer jag inte på något så jag berättar för alla att Det trettioåriga kriget varade i tjugosju år. Här mina damer och herrar kommer bilden på något jag drömt om att äga i 10 hela långa år. Nedan ser ni ett par äkta diamantörhängen med vackra lila ametister under. Visserligen blev bilden suddig, men inte ens min superkamera kan fånga magin ;)


Flughög?

2008-07-28
Det är med folk som med flugor. De dras till skit. Elände och misär - det är allt som lockar läsare till tidningar och tittare till helfattiga tvprogram som i grund och botten är ett fylleförslag från någon viktig tv-chef på julfesten 2005, men i brist på något annat togs det fram nu iallafall. Ja, där har vi alltså vad vi ser på tv. Och inte nog med det, skulle skiten sälja så är det väldigt viktigt att vi gör minst tio uppföljare till det - alla med groteskt sjunkande standard - för att riktigt mjölka ur vart enda öre ur den glögg-födda idén. När alla säsongerna av programet, vars namn vi ändå inte kommer ihåg en vecka efter säsongsavslutningen, har slutat gå på en kanal så är det såklart fritt fram att sälja rättigheterna till en annan kanal så att alla som inte har femman kan se det på trean istället. Bonde söker fru tyckte de flesta var otroligt sött med de blyga små bönderna som inte kunde något mer än kor och traktorer och det var ju helt okej att slöglo på någon gång ibland. Det var nytt, korkat och gick hem mest på grund av just det. Finns det förresten någon som har missat uppföljningssäsongerna? Bonde söker gnu eller Popartister söker liv. Jag kan varmt rekommendera de serierna till er som inte är upptagna med att följa Från koja till slott, vilket egentligen det också bara är ett bevis på hur kassa vi är i Sverige på att hitta på egna saker. Det är ju inte alls ett lamt försök till att efterapa Extreme Home Makeover? Det är säkert så att även Bonde söker fru kommer från något fattigt land långt bort i Afrika där Vita män söker slavar.

-"Jag gick  förbi löpsedlarna idag och ett par stycken hade dött." Det är faktiskt den vanligaste svenska reaktionen på Aftonbladets och Expressens stora, maffiga och äckligt gulgröna jättepappersark som tapetserar utsidan på kiosken eller pressbyrån där du bor.



Gott folk!

2008-07-24

Nu har jag äntligen hittat den onda sladden och kan dela med mig av bilderna. Visserligen var det enklare att bara lägga upp en del på bilddagboken istället (bejbigirl heter jag där, ja) men ni kan få se några stycken om inte det är helt fel? Vad sägs om en vacker vy vid Puerto Banús eller varför inte bara en suddig bild på min kära mamma som lirar luftgitarr?


Banús - Plaza Beach


The Mamma - Live in Duquesa <3

Oavsett vilken man väljer att kolla på så är båda härliga. Det hände verkligen inte överdrivet mycket denna gången. Simon var med oss förstås och det var ju himla trevligt. Det ledde till att man åt en hel del underliga saker. Ja, det tycks vara hans trademark. Och mer än så investerades det i en hel del kläder, skor och en supersöt Billabong ryggsäck. Mina skor lovar jag att det kommer en bild på inom kort, för en sådan klack har ni aldrig sett i hela ert liv. Bellucci<3 Nåväl, det var som sagt mest pool, sool och shoopping (allt med två o :D) som stod på schemat. En liten tur till Gibraltar också såklart. Kändes kul att göra allting en gång till och faktiskt ha en anledning. Vi är ju faktiskt där två gånger om året, men det är ju inte Simon. Det är alltså en liten del av vårt vardagsrum som syns på bilden och även om det absolut inte syns så är det Notting Hill som är instoppad i videon. Jag undrar förresten vad det är vi har ställt längst ner till höger i bild?? Hmm..



Och, ja visst ja. Ni skulle inte kunna tänka er att stötta mig lite? En länk kommer att hamna efter mina inlägg från och med nu och det skulle vara en sån toppenhjälp om ni bara ville klicka på den iallafall minst en gång efter att ha läst inlägget! Tävling om vem som får flest personer att klicka på länken är igång och jag har 185 klick att slå.

Tjingeling :)

http://www.skyltfonstret.com/


Back on stage - typ

2008-07-19

Eller bak on stag som jag så vackert skrev till Marcel någongång för länge sedan. (Nej, inte med flit)  Men oavsett hur man nu väljer att skriva det, Ja, det stämmer ju. Jag är hemma igen och jag kan inte vänta tills jag hittar den förbannade lilla kamerasladden som gömt sig någonstans i en vrå. Bilderna från Spanien får ni, som ni med IQ över 4 (bananskalar- IQ!) redan förstått, se en annan dag. Ja, den som väntar på något gott - så är det bara. Men tja, nu sitter jag här med en nästintill oändlig spellista U2-låtar igång och funderar över livet. Inte för att jag kommer att behöva göra det länge till, tiden tar nämligen slut och gästerna kommer. Nachos- och kanelbulleparty!!! Tema<3


Men som sagt, update inom kort.


It's a beautiful day..!


Min profilbild