"Allt ska bort!"

2008-09-30
Idag var det, efter dagens lektioner, dags att springa ut i regnet med två uppraggade hjältar för att köpa galet hemliga saker för galet mycket pengar. Turen ute på stan blev kall och blåsig så det bar av hem till Robins fina lilla place där man kunde sitta och fint titta på hans "porrfilt" (pälsig filt...läskig) medan man lyssnade på musik som han gladeligen diggade med till. Vid femtiden var det dags att lämna den otroligt bekväma fotöljen för att gå ut igen då han skulle till Rosenholm för att träna hopp-i-skutt-grejs. Jag och resten av sällskapet (som nu bara bestod av en person till så det kanske är lite väl schizofrent att kalla honom Sällskap - såvida hans mamma och pappa verkligen inte tyckte om honom som liten och döpte honom till det.. men det är ju aningen mindre troligt) gick tillbaka några meter från hållplatsen och intog en lyxmiddag på Subway. Där rök den oskulden eftersom att jag aldrig ätit där förut.. säger jag som om det legat där länge. Stackars Caspien Baguette som är Karlskronas fd. enda baguette-ställe. Nu kommer de antagligen gå i konkurs och sätta ut den fina skylten skrivet på äkta papp "Allt ska bort" precis som alla andra gjort nu på sista tiden. Förstås lite underligt... har de gjort mackorna i förväg? Eller hade de bara ett galet stort brödlager? Många tankar väcks... Men nej, nu är det dags att göra lite vettigt skolarbete innan jag faktiskt tar mig en liten runda på Wii:et innan sängdags.



Sigge saknar Simon och gosar som en tok med (och i) hans tröja. <3

Magkrig

2008-09-29
Just nu har jag tillräckligt ont i magen för att varken orka med att sitta eller ens ligga ner (vilket gör världen lite jobbig) och därför blir nog detta lilla inlägg det sista jag gör innan jag kryper ner under täcker samtidigt som jag uttalar mina svordomsramsor klart och tydligt med ett alldeles för glatt tonfall för att någon ska ta mig seriöst. Men om jag skulle låta liten och deprimerad skulle folk antagligen bara kalla mig emobarn och grejer och vem orkar med det när man har ont i magen? Seriöst? Allt det som det var meningen att jag skulle göra får faktiskt ta att vänta litegrann. Det är en dag imorgon också förutsatt att solen går upp. Tyvärr börjar eventuella morgnar med spanska så jag vet inte hur bra den kan bli, men det kan alltid vara värre.

Liten berättande text om hur dagen varit. Den började tidigt och slutade sent. Känns som om det är onsdag kväll allaredan och det känns som en ren nitlott att kolla i almanackan och se att det är måndag. Idag blev det lunch (eller så nära man kommer) med Emma på Waynes och en liten snabb sko-runda. Blev kär i ett par skor med en inte allt för tilltalande prislapp... too bad so sad. Har även hittat en perfekt (!) present lagom till den 18e november. Skulle bara säga det. Nej, magens onda del klagar allt mer högljutt (även om man faktiskt inte hör någonting... maybe it's in my head.  Men rösterna säger inte till mig att skada små djur, så jag antar att de är acceptabla) så nu ska jag ta och bädda ner mig.

Tjingeling

Checking out

2008-09-28
Efter att ha tagit hand om diverse problem som att byta glödlampa i fönstret, stoppa världssvälten, träna det svenska fotbollslandslaget inför VM och hitta på ett nytt multinationellt språk känner jag mig nöjd med dagen och kan äntligen gå och lägga mig. Med en kise i sängen och en fästman som antagligen också kommer att befinna sig i sängen om ett par minuter ser kvällen ljus ut, trots total brist på sol. Sigge spinner och Simon kör ett mantra "laddare laddare laddare laddare...." och avslöjar diskret att han behöver en laddare. Trädet Egon sussar sött tillsammans med sina fyra små Bonsai-syskon som är helt nyplanterade. Nu kör Sigge en välkänd taktik som går ut på att lägga sig på Simons sida av sängen, oskyldigt sutta på mina skolpapper och tigga om att bli kliad på magen eftersom att han vet att matte antagligen kommer att fnatta honom så pass länge att Simon nästan erbjuder sig att sovapå golvet. Puss på dom allihopa =) Godnatt.


Höstmys och foton

2008-09-28
Helgen har varit en sån där riktig myshelg. Härliga pannkaksfrukostar och mycket serietittande har stått på schemat. En liten förkyldning har jag också kämpat för att komma över nu i helgen och jag måste säg att jag lyckats om man bortser från min äckliga lilla hosta. Nåväl, igår kväll gick vi ut en liten runda för att jag kände för att ta lite kort. Vi mötte en gäspande liten kisekatt på vägen.



Visserligen tog jag mest kort på solen genom olika träd och grejer, men visst. Kisekatten ska inte komma i skymundan för det. Söt som socker var han/hon iallafall. En litet smakprov på mina solbilder som jag aldrig kan låta bli att ta.



Det här är för övrigt en gren från de tre sammanvuxna ekarna som gett upphov till namnet Björkvägen ute på Jämjö.



Jag vet inte om jag tycker att det är synd att den vita skåpbilen står där eller om det skulle bli tomt utan den.



Nog om bilder, solar och skåpbilar. Just nu sitter jag och tittar på Coleen's Real Women på tv 3. För er som inte sett det innan kan jag ju tala om för er att det är någon random kändis named Coleen som faktiskt gör något bra. Hon letar efter ... tja, vanliga kvinnor med kanske lite större storlekar som kan göra modelljobb för till exempel Avon. Så tja, det är ju ett bra upplägg. Känns bra att se lite sånt grejs på tv istället för skit så som ... jaa, typ vad som helst som faktiskt går på trean, femman eller sexan. Så slå på kanal 3 klockan 18.00 på söndagar för att kika lite ;) Nu ska jag återgå till att gosa lite i soffan med min älskling som är så snäll och har köpt godis och "sodastreamat" saft. Nästa gång blir det fan att prova att sodastreama o'boy som Björn Gustavsson sjöng så fint om på Melodifestivalen.

Tjingeling

I-landsproblem #3

2008-09-26
Folk som begär att busschaufförerna ska släppa av dem vid underliga ställen för att de insett att de sitter på snabbussen. Det är alltid minst en varje gång, ibland flera - vilket är ännu underligare. Reagerar man inte när en halvgalen man eller kvinna skriker och har sig för att får stiga av? Tydligen inte. Kan inte folk bara lära sig läsa de stora bokstäver som skriker ut "snabbuss!"? Särskilt bra är det när busschauffören kör fel på halva rutten och halkar in på den långa vägen<3 Det är då jag får tanken vad fan tjänar jag på att skynda mig till snabbussen?

Mördardrömmen!

2008-09-25
Nu, låt mig berätta om natten. Den var minst sagt speciell. Jag drömde en actionfylld dröm och i den var jag av någon anledning tvungen att kasta mig upp ur sängen och springa ner i köket. Mitt i rörelsen då jag kastade mig ur sängen, vaknade jag till - men själva vaknandet sträckte sig inte längre än att jag hamnade i någon halvvaken dvala. Now, here's the shit. Framför min säng står det en pall med glasflaskor på. Mitt i den snabba rörelsen gjorde jag allt för att inte falla pladask över pallen men istället snubblar jag, halkar till och faller. Jag dämpade fallet med hjälp av huvudet. Smällde det i en bastant träkista med stålkantade hörn. Fint. Eftersom att dvalan inte släppt kopplade jag inte hur ont det gjorde och reste mig istället upp och kollade mig i spegeln. Hoppsan, det blöder visst. En tanke som var logisk just då var att ta kameran från hyllan och fota det så att jag kunde ta itu med det dagen efter.

När jag vaknade imorse tänkte jag att det minsann varit en lustig dröm.. det trodde jag alltså fram tills att jag gäspade och kände den mysiga smärtan. Jag låg kvar i sängen och sneglade lite på kameran som inte låg där den skulle. Efter några sekunder gick jag upp och startade den bara för att mötas av en mysig bild. Eller tre. Galet, hur lyckades jag? I skrivande stund har det gått över rätt bra och det är bara litegranna kvar. Tur att det läker snabbt i munnen haha.


- mitt i natten <3

Bonniers Trafikskola 2008

2008-09-24

Det här är mitt 100:e inlägg och därför hade jag tänkt skriva något vettigt i det. Jag har nyligen köpt Bonniers Trafikskola 2008 för PC och jag hade tänkt utvärdera det litegrann.

För er som inte vet så är Bonniers Trafikskola en interaktiv körkortsutbildning (följer Vägverkets kursplan för B-körkort) som ska hjälpa dig att lära dig den tråkiga teorin på ett roligare sätt. Dvd'n är personlig och kan aktiveras max 5 gånger med en kod på insidan av fodralet. Det finns simulerade trafiksituationer, bildspel och interaktiva övningar samt 3x kontrollfrågor efter varje kapitel. Det finns 11 kapitel allt som allt och ett avslutande kunskapsprov som är upplagt likadant som det riktiga kunskapsprovet. Sammanlagt ska du få ihop 100 000 kunskapspoäng för att få ditt certifikat som säger att du klarat Bonniers Trafikskola.

Det finns flera plus med Bonniers Trafikskola:
+ Enkel installation som vem som helst klarar
+ Svår och jobbig information gjordes mycket enkel
+ Målande bilder förklarade bra
+ Tydliga och klara instruktioner i talform
+ Kunskapspoängen gör det roligare att prova igen
+ Nyaste uppdateringarna alltid tillgängliga på deras hemsida

Men nu till den lätta biten - att klaga:
- På varje litet delmoment kan du få maximalt 100 kunskapspoäng. Ju snabbare du blir klar desto fler poäng får du. Vilket på de flesta uppgifter ger dig ca 1,7 sekunder på dig att läsa frågan och svara på den. Inte helt lätt, eller hur?
- Inget att ha för dig som inte läser i ljusets hastighet (seriöst)
- Bildkvalitén var långt ifrån lika bra som på reklambilderna. Hur kan det ta 760 MB då!?
- Ologiska uppgifter som är mer hjärngympa än körkortsteori.
- Ojämn ljudkvalitet så var beredd på volymknappen
- Kan bara aktiveras 5 gånger så var sparsam med datorer m.m.

Det fanns fler plus och minus med Trafikskolan men de är för er att upptäcka. Bonniers Trafikskola 2008 kostar ca 400:- och finns i affärer så som Åhléns eller går att beställa på internet. Rekommenderar att söka på Pricerunner. Bra och enkelt sätt att lära sig teorin som sagt, och eftersom att det alltid finns uppdateringar att ladda ner på deras hemsida http://www.bonnierstrafikskola.se så finns det inget "bäst före datum" på skivan.

Tack för mig ♥


Associationsövning




Fodralet - så ni vet vad ni letar efter ;-)


23 September

2008-09-23
Nej, idag har inte varit någon galet lysande dag faktiskt. Den började lagom segt med att jag inte gick och lade mig förrän klockan halv tre och när jag väl gick upp insåg jag att jag missat spanskan (som är ämnet som höll mig vaken så pass länge .. vilket gjorde det extra surt). Väl i skolan fick jag inte min lilla söta eeepc att koppla upp sig mot nätet så no internet och jäävligt mycket sudoku för min del idag. Efter skolan var det tandläkaren (-monstret!) som gällde för min del och de skulle borra i mig. Simon hade för länge sedan lovat att han skulle finnas där och hålla mig i handen eftersom att jag verkligen är galet rädd för att göra det - men han var visst en sisådär 22 mil felplacerad just då. Och nu också för den delen. Bedövningen har släppt och det skulle tydligen göra det lättare att äta, men icke sa nicke, det gör ju mycket ondare nu. Det varnade tand-tanten om, men på ett så pass censurerat sätt att informationen inte gick fram så här sitter jag nu och försöker förgäves äta upp min fattiga lilla yoghurt utan att lyckas.

När jag kom hem från tandläkaren upptäckte vi total-platt-punktering på vår citroën så istället för att övningsköra som vi skulle fick vi först krångla i ca 45 minuter innan vi ens kunde gå in. Pappa tog sin vanliga speed-of-light-dusch och sedan bar det av iallafall. Min första nedfällda järnvägsbom idag - kändes bra. Mindre bra kändes det att sitta på sin lillebrors föräldramöte och lyssna på syster Rosas tjat om astma, nötter, mer astma, heltidstjänst (omfg, stackars barn!!), astma, kurs om astma, kurs om att sticka folk med nålar, lite mer nötter, ett getingstick och sen tog hon upp en väldigt viktig punkt som gällde astma. Väldigt informativt. Eftersom att jag har två bröder så var jag och pappa tvungna att dela på oss i halvtid och jag hamnade såklart i den klass som skulle få höra syster Rosas andra predikan... men det är okej för jag fick en bulle att sutta lite på. När vi kommer ut har någon snott (snott!!!!) ljuddämparen på bilen. Det lät som att åka i en traktor utan hörselkåpor, med mikrofon och förstärkare... galet. Pliis, give it back dumjävel.

Min älskling har blivit sjuk idag så jag sitter och tänker lite på honom och hoppas att han blir frisk till imorgon så att han orkar med allting. Inte rättvist att han ska behöva gå upp bara för att kravla till närmsta paket ibuprofen (?) och söka tröst för att kunna fortsätta den smått jättehängiga färden mot badrummet. Eftersom att han som tidigare nämnt är 22 mil felplacerad så kan jag inte pyssla om honom och det är helt galet massa kasst i min mening. Men älskling, du får ta och krya på dig - du har fram till helgen på dig. ^^ Tills dess får du sova mycket, äta lagom mycket och stressa lagom lite. Du är det käraste jag har.

Puss ♥

Ett år =) wow

2008-09-22
Låt mig berätta om igår, för dagen började så förträffligt mysigt. (oavsett det är normalt eller inte att säga förträffligt) Det var vår ettårsdag och jag fick vakna på riktigt - eftersom att jag blivit hastigt väckt vid tjugo över sex för en omgång pussar - till en stor bricka med rosa pannkakor, rosa fattiga riddare, ägg, franskbröd och lite annat. Det var så otroligt sött och mysigt. Och gott! Efter en mysig frukost till Förhäxad startade vi upp tre av fyra datorer för att skriva lite engelsk poesi (nej, vi är faktiskt inte så lustiga, det var en skoluppgift som måste göras) och efter flera timmars allmänt mys och en hel del pussande ställde sig min älskling återigen i köket för att börja laga vår superhärliga middag. "Nordafrikanskt/Mellanösternkryddad Quornfilé med fullkornsbulgur och rostade nötter och solrosfrön. Till det nystekta chapati-bröd (som pannkakor, fast bröd) och en chili- och curryfraiche" blev det. =) Supernajs rent ut sagt. Med lite tända (värme)ljus blev det om möjligt ännu mer mysstämning. Runt klockan 18 begav vi oss mot Hässlegården och stannade där ett par timmar innan bion började klockan 21. Get Smart blev det och med vår dåliga humor kan det inte klassas som något annat än massa rolig. Jag skrattade antagligen lite mer än vad andra människor skulle klassa som normalt, men ey whatevvah. Vi blev hämtade efter bion och det bar av hemåt för att bara vara lite mysiga till innan det blev allt för inbjudande att bara gå och lägga sig och sova.

Nästa gång jag slog upp ögonen var det "idag" och det kändes skönt att veta att jag inte behövde bry mig om att gå upp klockan sex när mamma gjorde lama försök till att slå in min dörr för att väcka mig. Simon verkar nämligen vara lite mer lättväckt så det antagligen inte pga av honom som hon bankar så förgjordat hårt. Nåväl, väl uppe var det spegel-tid som gällde och flertalet ompackningar av saker innan det var dags att gå till bussen. Sagt och gjort. Vid Kronan fick jag hoppa av medan min älskling skulle åka två hållplatser till för att ta tåget tillbaka till Malmö - sorligt men sant. Så nu sitter jag här och lider lite, precis som alla andra måndagar när jag precis haft honom bredvid mig där det nu är tomt... blä. Dumt.

Efter skolan - som slutar äckligt sent i vanliga fall men idag fick jag gå vid 16.10 - åkte jag hem och klockan fem steg jag in genom ytterdörren bara för att vända och bege mig ut till bilen med en pappa som sällskap eftersom att jag fått världens sug att övningsköra lite. Körde lite på stora stygga vägen igen och stötte på ett trevligt trafikljus - mitt första btw. Oskulden rök där ja. Visserligen var det grönt och ingen i närheten, men ey det var häfitgt ändå xD Nu firar vi mormor eftersom att hon fyller år och middagen är precis avdukad. Mätt som en liten boll - hur mätt en sådan nu kan tänkas vara.

MSN skriker efter mig - ha det fint! ♥

8,9" and lovin' it

2008-09-20
Gissa vem som sitter med sin nya 8,9" dator i knäet? Eller i knäet och i knäet, den är så liten att den försvinner om jag släpper den med blicken = jag älskar den. Taack älskling, du är så underbart söt. <3 Coolaste prylen jag äger, helt klart. Pyttifilistisk och händig, den går faktiskt ner i handväskan. Min fina lilla playboybeklädda babe av märket Dell är såklart inte utbytt eller ersatt, den har bara fått sällskap. =) Och jaa.. jag vet - min nya har linux... O.o



Protestera mera!

2008-09-19
Idag är det fredag (iallafall i en timme till) och det betyder att Simon är hemma. Jees, han sitter bredvid mig i sängen och spelar wii faktiskt. Jag är som vanligt inte bäst på någonting, men vad gör det om hundra år när allting kommer ' kring? Antagligen en hel del egentligen [ejänkli:en] och på min gravsten kommer det att stå något tjafs om att jag alltid kämpat hårt, på Simons däremot kommer det väl stå något om att han alltid var först.. gaah. Störda kaninspel!

Något annat att klaga på är att jag kommit att störa mig extra mycket på att vår svensk-/religionslärare alltid måste upprepa saker, helst fem gånger i samma mening. Klockrent exempel idag. "De är protestanter, de protesterar. Protestanter betyder alltså protestera. Så de protesterade /.../ " Så om inte protes-tanter är tanter med roliga proteser så pratade hon alltså om samma sak hela tiden. Fantastiskt. Finns det någon som för en sekund inbillar sig att det är jättekul att lyssna på? Think again. Men nej, nu ska jag återgå till att förlora i vilket spel som än startas, så ni får klara er själva for tonight.

Tjingeling x x x

Kvastar och pingisrack...

2008-09-18
Idag har jag lekt seriös städpatrull (till skillnad från den oseriösa roll jag vanligtvis intar när städning av mitt eget rum kommer på tal) och nu kan jag stolt säga att jag har fri golvyta på mitt rum - vilket inte alltid är helt vanligt. På golvet bredvid tvn står det också ett skinande vitt Nintendo Wii och det var jag också tvungen att berätta nu när jag väl ställt upp det så fint. Inga batterier i kontrollerna though ^^ Det står överst på min to-do-list for tomorrow. Ja, strax under att ha stressläst in spanskan på bussen, som vanligt. Egon står förresten på ett runt bort tillsammans med en den större växten som annars står i fönstret men nu är tillfälligt flyttad för att ge min lilla manodepressiva bebis lite sällskap. Ja, Egon är fortfarande ett miniträd. Mitt fina foto på Simon står också på bordet men det är mest för min egen skull. Borde förresten döpa den större växten också, problemet är bara att jag inte lyckats fastställa kön ännu. Hur jag gjorde det med Egon kom bara naturligt - jag kallade honom för lilla gubben på bussen. Hej, jag är vrickad. Och då blidde det bara så.

Idag har jag förresten haft naturkunskap med en svårt grammatik-skadad lärare som egentligen inte kan stava alls och på en lektion lyckas trycka in 286 "eh". Seriöst - jag har räknat två lektioner i rad men den förra blev det bara 267 så det var lite fler denna gången. Nämnde jag att våra lektion bara är 2x40 minuter och alltså inte heldagslektioner? Förövrigt kan jag ju också berätta att hon verkar vara en människa som står för "rädda allt hemlöst och köp en val". Typ. Efter det var det iallafall gympa-stik som stod på schemat. Jag kan alltså nu titulera mig "Jävligt bra på pingis" och le lite åt att jag faktiskt är seriös. Fick möta vår kära gympalärare efter lektionen och han sa att jag var vass och hade koll ;) boo-yah! Han körde faktiskt inte så värst snällt så jag är väldigt nöjd med mig själv även om han vann.

Imorgon är det fredag ♥ då kommer min hårt festande (!? vafan gör ni där nere) läkarstudent hem.


Pandoras huvudvärk

2008-09-17
Idag har det faktiskt varit en bra dag. Den började lite konstigt eftersom att jag vaknade med en huvudvärk som inte går att likna vid något annat än öppnandet av Pandoras ask halv fem på morgonen i en lägenhet med extra tunna väggar och en granne som är tjock, har stor mustach och är beväpnad med en rejäl kvast att dunka i väggarna med. Dåligt alltså. Älsklingen ringde upp mig och pratade lite och då blev jag helt glad och grejer och lyckades stänga den där äckliga och en aning dammiga asken igen och puttade in den under sängen för att förmodligen öppna den imorgon igen. I skolan var det rätt okej faktiskt och mattelektionen dög, I must say.

Efter att ha inhandlat en ny foundation (jag tappade bort den gamla ja.. eller så tog någon *hrm hrm* den) och lite småsaker var det dags för ytterligare två lektioner och efter det var det sluuut på dagen. Travade ner för trappan lalalaa och vidare till Cityhallen medan jag väntade på att pappa skulle komma och hämta mig. Jag köpte det jag skulle och gick ut. Insåg att jag måste sett rätt rolig ut när jag promenerade runt på stan med ett stort paket kalaspuffar under armen. Tur för dem att de var goda när jag väl kunde öppna det barnsäkra paketet och äta upp de små gula puffarna som var... galet goda. Just nu sitter jag och kollar på Vänner och mumsar på lite puffar från en liten skål som jag har bredvid mig. Mine, my own, my precious..! Sitter också och funderar på vad i hela friden älsklingen har för sig eftersom att det tar ungefär 40 minuter för honom att svara på ett sms. Sen skickar jag tillbaka och får vänta ytterligare 40 minuter. Mjao. Är man upptagen så är man. Han har ju världens lillaste dator att peta på också. Han köpte den idag =) Jag vill också få peta på den.

Mitt lilla glas lunch

2008-09-16

Precis som alla andra kan jag dela med mig av dagens lunch. Dock var det bara något litet och väldigt rosa/rött i ett glas men ändå. Jag tänker inte gå in på vad det är eftersom att det är lite jobbigt. Inte mentalt påfrestande som hej jag har seriösa problem som jag inte tycker om att prata om med andra. Snarare fysiskt jobbigt att trycka på rätt tangenter. Nu tänkte du med största sannolikhet att det var väldigt konstigt att jag orkade dra den långa förklaringen istället för att bara skriva vad det var. Men så kan det gå.

Det som glaset nedan innehåller är lite lätt krämigt (tänk .. sås) och gav ifrån sig en frisk men obestämbar doft som pendlade lite mellan allt från purjulök till skogsbär, nej jag skojar faktiskt inte. När man kände doften och såg färgen på innehållet tänkte man sig att det här skulle bli en annorlunda smakupplevelse. Men det var just det. Även om det doftade så hade det ingen smak, istället kände man bara en uta' helvete vidrig konsistens som med små korn rann från punkt A (glasets kant) till punkt B  (migmigmig). Det krävdes en del vilja för att tömma det pyttiga glaset. Otäckt.

Har ni tur kanske jag skriver något positivt om middagen eller tar en liten short time- nostalgitripp och pratar lite om min frukost nästa gång. Och ja, det lilla beiga till höger i bild är en Tupperwareburk från [artonhundrafrösihjäl].


Alarmerande morgon

2008-09-16
Hemstudiedagar är mycket trevliga dagar. Speciellt när man kommer på ett bra sätt att använda dem på. Idag tillexempel använde jag mina morgontimmar mycket effektivt. Väldigt händelserikt. Mina soontobedead bröder hade larmat in mig i huset och gått till skolan, så när jag kommer nerskuttandes för trappan hoppar jag över de sista tre trappstegen, men i samma ögonblick som jag landar på golvet hör jag ett dovt ljud bakom mig och står blixstilla. Utan att andas funderar jag på hur många decibel jag kommer behöva lyssna på när jag råkar röra mig. När jag har kommit fram till hur snabbt jag måste röra mig för att kunna stänga av larmet så snabbt som möjligt gör jag en liiiiten rörelse och helvetet bryter löst. Mys. Mina stackars misar sitter i tvättstugan och skriker lite över hur ont det gör i öronen medan matte febrilt kämpar med det onda larmsystemet. Nåväl, efter att ha haft ett telefonsamtal med vaktbolaget och när benen väl slutat skaka och jag andas normalt så inser jag hur fucking inbrottssäkert vårt hus är. Goodiez.


Japan-tema på tv6

2008-09-14
Programmet där vi fyller hål med svenska kändisar!

Hål i väggen är alltså det nya nu. Det är faktiskt lite kul att se Björn Gustavsson trycka sig igenom ett hål i en vägg med ballerina-moves. Japanskt skräp<3 Har ni kanal 6 och känner er extra japanesiska så är det bara att köra. Mer Japanskt blir det nu för Stor i Japan. Man tycker att jag borde ha något bättre för mig en söndagkväll, men det har jag verkligen inte. Man hittar en del fula citat så som "- Man måste sjunga, dansa, rimma eller bli väldigt bra frisör." Vem som helst kan ju bli bra där eller hur? Liksom, vem är Pandora? Hon har tydligen floppat två gånger i melodifestivalen - men det visste jag bara för att de precis sa det på tv. Men i Japan kan hennes singlar ligga på topplistan upp emot sex månader... galet.

- Och sen har Jens ett rockband. Är det någon av er som vet vad det bandet heter? ... Nej, precis.


I-landsproblem #2

2008-09-13
Expresso?

Tillåt mig att störa mig på folk (speciellt på outbildade baristor på Lennarts Café i Karlskrona) som frågar om man vill ha expresso i chailatten. Nej, tack, inte espresso heller. Jag ser framför mig hur världen, efter ett par klunkar, saktar ner runt omkring mig och snart rör jag mig i hyperfart. Mach 3 liksom. Eller så kan de bara lära sig säga espresso...

Stockholmsupdaten <-- ordet<3

2008-09-13
Jag hade tänkt hålla mig till de riktiga höjdpunkterna. Första dagen var inte fantastisk eftersom att det var kallt, regnigt och aningen tråkigt. Bussresan började klockan 07.00 och vi var framme 7,5 timmar senare. Efter att ha släppts av på Warfvinges väg vid skolan fick vi våra väskor. Jag och Jasmine knatade iväg för att köpa oss vars ett tunnelbanekort. Resten av dagen gick ut på shopping i regn, att träffa Pierre (Ja, du får mer text senare) och att gå på bio på Sergel. Det blev Wall-E och det var helt klart en av de sötaste filmer jag någonsin sett.

Torsdag. Nästa dag var det, efter en kall dag/kväll/natt, dags för OS- grenarna på Stadion. Olyckligt nog vaknade både jag och Jasmine med den mest otroliga förkylningen i mannaminne. Mycket té och hostande senare befann vi oss ändå vid platsen för tävlingarna trots att vi var sjukanmälda. Iklädda de där omtvistade cheerleadingkläderna var vi inte allt för varma. Efter att ha fått några gliringar av förvånansvärt korkade personer ansåg jag inte att OS sög mer än vad jag tyckt när jag först kommit dit - det kunde inte bli värre. Men tydligen kunde förkylningen det. Efter OS gick vi hem igen och njöt av det skräp tvn hade att erbjuda. Vi njöt visst lite väl länge eftersom att vi fick stressa en hel del för att hinna komma i festkläderna och ta oss tillbaka till skolan - där festen skulle äga rum -  i tid. Vi kom lite försent, men fint folk kommer väl ändå aldrig i tid? När vi klagade lite om att tåget just gått när vi kom dit fick vi iallafall lyssna lite till en kille som stod där och lirade lite elgitarr. Trevligt. Väl på festen fick vi lyssna till öronbedövande jubel varje gång mannen med mikrofonen tystnat. Kort sagt så snodde Karlskrona åt sig sjundeplaceringen, vilket faktiskt var lite sämre än vi trott. När DJn sedan drog igång musiken dansades det vilt och hela golvet var fullt. Trots det tillkom det fler och fler till dansskaran efter att de första låtarna hade fått folk att släppa loss lite. Eller som den däringa kinesen .. "rocka loss". Han var misslyckad.

Lärarna hade också ett litet framträdande på scenen den kvällen när de sjöng den omskrivna versionen av YMCA, som istället blivit METG. Väldigt vackert och typ två personer klarade av den komplicerade uppgiften att göra rätt bokstav åt rätt håll i rätt takt och på rätt ställe i sången. Antagligen var de stockholmare och hade övat i en vecka. När det gällde dansen var Karlskronas lärare de som var mest aktiva av alla lärarlag. Detsamma gällde Karlskronas elever som glatt tog upp hela Dj-scenen och jag var en av dom. Stod där mest hela tiden kom jag på i efterhand. Det var rätt okej, även om man råkade ut för lagom udda killar som kom upp och dansade. Förmodligen mest för att man var blond och hade tight kort klänning. Men trevligt var det iallafall - tills att en av dom faktiskt drog upp klänningen = mindre trevligt. Bestämde mig ändå för att ge honom en örfil och inte tänka mer på det. Ingen kommer att komma ihåg det ändå för jag var rätt snabb. Värst var när tre stycken stod tätt inpå mig och skulle dansa med (eller snarare bara gnugga sig mot..) mig. Tafsiga, men jaja, det var bara dans.

Fredag. Dagen började med en trevlig ledig förmiddag som bara avbröts av att man skulle lämna bagaget i bussen 9.30. Vi blev körda in till centrum och tog en promenad längs Drottninggatan för att leta efter någon liten present till födelsedagsbarnet som ni hittar på bild i det förra inlägget. Det blev en liten panda och en speciell penna. Visst låter det segt? Men han blev glad - that's all that matters. När halva Drottninggatan var avverkad gled vi in på Gallerian och där hittade jag typ Stockholms enda lilla utrotningshotade Espresso House. Kitty blev klad hest och köpte latte. Yumz. Efter en visit på BR gled vi återigen ut på Drottninggatan och fortsatte till Hötorgshallen där det köptes kaffe och Jasmine köpte Turskish Delight till Emma och sig själv vilket i min mening var vidrigt med ungefär femton "i". =) Ytterligare vandring och vi mötte våra två dansande lärare Carl och Kalle (dock dansade de inte på stan även om det varit roligt). Håkan gick också med dom så vi slog följe för att äta tillsammans med dom och Yvonne i Kungshallen. Vi konstaterade att Carls mentala ålder var 75 efter att Kalle berättat om hur de gått in på ett café och Carl faktiskt bett tjejen i kassan att sänka musiken! Där satt man faktiskt för att fika! Jag frågade om han inte skulle slagit henne lite med käppen också, men det hade han tydligen inte gjort. Antagligen mest för att han inte har någon käpp. Annars jävlar.

Efter vår lilla matstund var det nästan dags att bege sig till Riksdagen för vårt guidade besök, men innan dess hade jag och Jasmine följt med Yvonne till centralstationen för att köpa en pocketbok. Jag köpte "Livet på en kylskåpsdörr" som var förvånansvärt bra. Lyckades också med att fastna i snurrdörren på vägen dit. Kände mig speciell. På insidan. Vi kom aningen sent till riksdagen men det gjorde ingenting för vi fick ändå inte komma in än. Gjorde bort mig lite på vägen dit, men detaljer detaljer. Efter en säkerthetskontroll där vi alla var tvungna att ta av oss kläderna för att någon hade satt igång metalldetektorn på skarpt alarm så fick vi ... nej okej. Vi tog av oss jackorna och fick ett fint blått klistermärke. Mitt satt upp och ner för att tanten som satte på mig det inte kunde sikta. Mycket gående och en del segt prat senare fick vi faktiskt se någonting som var värt besväret. Första kammaren var lite häftig även om målningarna var galet usla. Plenisalen (hur många s?) fick vi också gå in i och det är det ju inte alla som gör. Guiden förklarade att taket var lite extra lågt så att rummet inte skulle kännas omänskligt stort. Den stora grådaskiga tygbiten som hänger på väggen bakom talmannen kan jag alltså berätta för er att den hade storleken av en normalstor tvåa (lägenhet då, för er som behöver lyssna på Klartext på radion) Vi fick dock inte röra ett visst räcke eftersom att detvar nyvaxat. Kungen ska ju dit på tisdag så man kan ju inte ha skabbiga politikers fingeravtryck där. Det låg en massa kvinnor på knä i trapporna och putsade mattorna också - där vi gick med skor. Hej jag är mer värd. Eller värdinna. Upptäckte förresten att de i hissen inte hade någon knapp till våning 4. Det stod istället 1 2 3 5 6 7 på tavlan. Guiden förklarade att det var för att våningarna gick in i varandra på ett ställe. Men då kan man ju fråga sig varför inte våning 5 fick heta 4 ? Oförståeligt, precis som politikers svar ska vara.

När den kewla busschauffören kom för att hämta oss efter riksdagsbesöket var det hemåt bussen rullade. Vid ett övergångsställe i innerstan gick några coolkids förbi extra sakta och jävlades. En av dom var lite extra cool och spottade på bussen. Blixtsnabbt åkte fönstret ner och chaufförens näve slogs ut när han skrek åt fanskapet. "Det gör du inte om en gång till, ditt jävla slyngel!" Föreställ er nu detta med en go dialekt också. Han fick en del applåder. Någon som inte fick lika mycket applåder var Carl när han vägrade sluta guida oss i mikrofonen. Visst, han drog några helkassa skämt som ingen skrattade åt, men vi skrattade åt när han berättade hur han som reseledare glömt en av sina två chaufförer på vägen. Gött. xD Vägen hem var seg eftersom att det var galet långt och vi kollade på Alla hans ex. En film som jag naturligtvis sett alldeles nyligen. Täppt som ett igenkorkat vattenhål på vintern var jag i näsan och allt var en aning jobbigt. Fick vara glad åt att vi körde förbi Lasse-Stefanz och fick se dom sova på sin buss. Yay.

Det var allt jag hade att säga för den här gången, men jag kommer nog att tjata lite mer om det ändå.
Tjingeling.

Äntligen hemma!

2008-09-12
Ja, fast utan Martin Timell och hon den dära lustiga tanten som alltid gör gardiner av allting. Åh, ett gammalt sofföverdrag, gud så chict! På bara tio minuter kan du också göra såhär fina gardiner. Bortse från det faktum att hennes tio minuter visas som tio sekunder på tv och egentligen skulle ta dig minst tre timmar förutsatt att du har någon som helst färdighet av begagnade-saker-som-blir-gardiner AB.

Egentligen skulle jag bara låta världen, eller den del av den som råkar vara uppe klockan 22.40 svensk tid, veta att jag är hemma från Stockholm (eller den Kungliga Hufvudstaden som jag egentligen bara trycker in här för att jag använt uttrycket innan) och att det kommer en ordentlig update efter några timmars sömn. Tjugo i elva, som klockan råkar vara befinner sig min älskling hos Palle - troligtvis - och när han gått hem för att lägga sig kommer han några timmar senare vakna av att en halvdöd liten zombietjej kryper ner bredvid honom efter att ha åkt bil hela vägen ut till jämjö, äckligt tidigt på morgonen för att det var den enda tiden som fanns. Och ja, Palle grattis på födelsedagen. Jag lägger ut en fin bild =)

                                               

Vilda ettor och ännu vildare lärare!

2008-09-09

Igår var en helt okej dag, om man bortser från allt det dåliga. Bussen som skulle ta mig, Anders och ettorna till Aspan var "bokad" till 14.30 men eftersom att det var Kalle som bokat så kom den inte förrän 15.30 istället. En halvtimmes bussfärd och lite avprickning på klasslistan senare var vi framme och de fick springa omkring lite. Maha, låter kul att man faktiskt kan säga så om 15-16 åringar och inse att det inte finns något bättre att likna det med. Det var en å'n halv dag med aktiviteter, tävlingar, filmtittande och nattvandring där vår snälla gympalärare skrämde halvt ihjäl ettorna i skogen. =D Snel.

Efter att vi kommit tillbaka till Karlskrona - tha stad - igen så tog jag bussen hem och efter några godisbitar var det dags för en omgång övningskörning. Fröken lyckades backa runt ett imaginärt gathörn x"P och är väldigt stolt över detta. Det gick till och med bra att parkera idag! Amagad. Jag som siktar så bra annars menar jag. På vägen hem fick pappa köra och vi stannade till vid Amiralen i vår vilda jakt på äggnudlar och nåt läskigt thai-kladd som mamma ville ha. Vi köpte en liten röd burk, men det visade sig att hon ville ha en stor grön. Dock sa hon inte det när pappa frågade. Något som är otroligt underligt och aldrig slår fel är det faktum att när jag och pappa åker själva för att handla något åt mamma (eller varför inte veckohandla) så är alltid något av det vi behöver slut. Är det inte brödet så är det mjölken, eller både och. Så åker vi iväg med en lista där det bland annat står Pågens och Mellanmjölk så kommer vi säkerligen hem med Bellmans och Lättmjölk. Jag har därför kommit upp med en plan - från och med nu skriver vi motsatsen till det vi vill ha på listan istället så kan vi ju vara nästan 100% säkra på att det inte är slut. Varför skulle brödet vara slut om vi ändå inte behöver det? Just our luck liksom.

Imorgon, (nu kommer jag till det jag från början tänkt skriva om) bär det av till den Kungliga Hufvudstaden med klassen. Vi åker med buss från stan klockan 07.00 vilket innebär att jag måste gå upp okristligt (hahaha, vem använder det ordet? Antagligen Stoffe, som kallar Petter för "kvinnokarl") tidigt för att först ta bussen till stan och gå till skolan. Mysigt. Något ännu mysigare är att min mp3 inte har tillräckligt med batteritid för att underhålla mig i mer än hälften av resan. WAY! Men det gör ingenting, man kan ju alltid passa på att sova lite. När vi kommer upp så är det inkvartering som gäller och senare är det dags för middag. Efter middagen så bär det av till Dramaten för att se .. ja, någonting som jag inte lagt på minnet. 3,5h timmar lång ungefär. Sen - sova. Sen - vakna. På torsdagen är det tävlingar på G! Hyrt: Stockholm Stadion och det är OS för vår del hela dagen. När det är klart och vinnare korats så ska det tydligen bli "fest" säger lärarna, men vi är ganska inställda på barnkalas med lite vuxnare mat. De timmarna som är kvar på den dagen är nog inte många och jag vet inte vad som händer under dom. Fredag! Då blir det studiebesök = riksdagen. Är det nu jag ska jubla? Oh, wait.. failz. Hemma i Karlskrona igen ca 22.30 säger Carl, så antagligen är vi hemma prick på sekunden 22.30 eller så är vi inte det förrän 23.30.

Nu till slutpoängen :
Eftersom att jag är i Stockholm i tre dagar så kommer jag inte kunna uppdatera bloggen, ifall ni skulle undra varför det är så tyst här. Men det lär bli ett inlägg first thing saturday morning.

Se, så mycket enklare om jag bara skrivit den där lilla pluttetexten. Nu, jättenu, ska jag istället ägna all tid innan jag måste sussa, på mitt fästmanett. Tjingelingett.


- random bild jag tog på Stockholmska hus och lite himmel i juni.


I-landsproblem #1

2008-09-07
Eftersom att min mamma och pappa, stolta "ägare" av tre barn, har bestämt sig för att nu minsann ska vi spara pengar så har de gått över från Arla-mjölken till den lika grönvita Klöver-mjölken. Som alla andra som någonsin behövt öppna Klöverpaket kan jag föra vidare budskapet, eller den rena informationen, att de är oöppningsbara. Så nu sjunger vi med allihopa!

Far, jag kan inte få upp mitt mjölkpaket!
Nej inte med ens hammare och spik.
Vare vägg nu har små märken här och var,
Det är bara mjölkpaketet som är sig likt!

Och med det säger jag godnatt.

Rawr .. och grejer

2008-09-07
Efter att på fredagen fått se en film på religionen där det talas om (citat:) "skäggiga gubbar som gillar att smiska stjärt" så blev det en snabb liten runda på stan innan det var dags att åka hem. Jag hann vara hemma i tjugo minuter innan Simon och hans mamma kom och hämtade mig =) Lycka. Äntligen var han hemma igen ^^ Visserligen åker han igen imorgon på morgonen, men fram tills dess har jag planer på att bara vara allmänt glad. Jag måste förresten få skryta litegrann, för på väg in till stan igår var det ingen mindre än Jesper, södra sveriges yngste busschaufför, som körde bussen! Känd från tidning xP Han var cool och till skillnad från andra vanliga tråkchaufförer så verkade han tänka lite när han körde. Och så tuggade han tuggummi. Viktigt.

Dagen har använts till inte allt för många saker. Först och främst har det kollats på Förhäxad till frukosten och sedan har det åkts bil till Hässlegården eftersom att vi ska sova hos mig inatt. Där satt vi i säkert fyra timmar och tråcklade (ja, det är säkert ett ord) med en uppgift jag har i skolan. Inte riktigt klart med jag tycker iallafall att det verkligen börjar likna något. Kommer förmodligen att vara helnöjd när jag lämnar in den och minst två personer kommer bli avundsjuka på min grand design. Nog om mig själv och vad jag nästan (egentligen inte ens nästan.. mer som "litegrann") helt själv åstadkommit.

Istället vill jag bara sitta och vara corny inte mer än .. (mäta!) 23 centimeter från någon som bara sitter och är jättesöt framför en egen skärm. Bara av att titta på honom blir jag helt varm fastän jag egentligen tycker att det är helt sjukligt kallt i vårt vardagsrum och även om vi inte pratar just nu så sägs det mer än vad jag någonsin skulle kunna uttrycka i riktiga ord. Även om han gör försök till att tjyvtitta lite på vad jag skriver... så slutar jag inte ^^ tss. Funderar allvarligt på att övergå från teori till praktik och sluta tänka på att jag vill pussa på honom. ^_^ Maha, action!

Tjingeling

Spanska och andra försök till "seriösighet"

2008-09-04
Efter att seriöst ha försökt göra ett seriöst försök till att försöka mig på att skriva spanskaläxan seriöst kom jag fram till att det är alldeles för mycket seriöst försökande häromkring. Därför ser min svenskaläxa inte alls lika dödligt tråkig ut som spanskan där jag förklarar i mitt spanska brev att det är jobbigt att skriva spanska brev, på spanska. Okej, jag bestämmer mig för att inte använda samma ord tre gånger i varje mening. Hur som helst så satt jag och funderade på hur höga poäng jag egentligen kan få om jag använder mig av sådana meningar som jag kunnat i hela mitt liv. Jag menar tillexempel "Två stora öl tack" och "Jag har bajs i resväskan". Man kommer förvånansvärt långt på det där kan jag ju tala om för er. Ja, det och att kunna fråga vad klockan är. Men det är viktigt för mig mest för att jag lyckats göra det en gång framför min boyfriend och faktiskt fattat vad gubben svarade. Och jo, visst ja. Jag kan räkna rätt bra också när det gäller affärer och framförallt skostorlekar. Så jag kunde alltså säga 38 och 39 långt innan jag kunde säga 12. =)

Läxor blir lätt tråkiga att läsa om, även om min svenskaläxa förmodligen ägde sönder alla andra människors tidigare svenskaläxor. Istället kan jag berätta att Simon kommer hem imon (längta längta längta) så därför är jag på lite livsdugligt humör idag, vilket känns bra. [Här skulle jag skrivit något spännande men eftersom att han också läser min blogg så får det vänta]. Men nu ska jag vattna Egon, pussa lite på honom, hämta en katt och krypa till kojs.

Godnatt på er  ♥


Godmorgon i hyddan!

2008-09-03

Både miniträdet Egon och jag saknar Simon just nu. Visst, Egon har inte träffat honom än, men han ser fram emot det. Jag hade sönder Egons lilla kruka under ett litet världen-är-så-jävla-orättvis-och-jag-vill-dö-anfall häromdagen, men han klarade sig och är jättesöt i sin nya vita bebiskruka. Han har till och med fått ett litet sidenband som han kan bli extra fin i när vi ska gå bort. Han vill ju vara lite uppklädd när han väl får träffa Simon, för det har han nämligen tjatat om ända sedan första dagen. Nu måste ni alla tycka att jag är för himla störd =) Men det är okej. Kanske använder jag ordet "okej" lite för ofta, men bättre det än att inte tycka att något alls är okej... har jag kommit på.

Något annat jag kommit på är hur otroligt egoistisk jag kan vara ibland. Simon ger upp så mycket för mig, låter bli att gå på saker för att vara med mig, går med på att göra saker han inte alls vill - bara för min skull. Och vad gör jag? Jag kan inte ens vara riktigt glad för hans skull nu när han kom in på läkarlinjen. Visst, jag är så otroligt stolt över honom och älskar honom över allt annat i världen, men glad kan jag inte vara. Eller jo, litegrann någon gång ibland kan jag vara det. Jag är inte det eftersom att jag anser att Universitetet är så otroligt olägligt placerat och för att jag inte får träffa honom så mycket som jag vill när det alltid har varit så innan. Det är så mycket som har förändrats och det är svårt att acceptera, men någonting som inte kommer att ändras är hur mycket jag bryr mig om honom. Det är ett som är sant.

Jag gosar med Pigge åt dig och han håller din stol varm om dagarna.
Jag älskar dig så mycket, hoppas du har det bra.  ♥



Citat:
The loneliness building with each passing day
You never get used to it, you just have to live with it


Tappa' visst räkningen

2008-09-02
Jag vet inte hur långt jag ska räkna längre, eller om jag ens ska träffa honom på fredag. Han skulle göra något på lördagen som pretty much förstörde mina helgplaner. Egentligen var mina planer hemliga, men nu kan jag ju lika gärna avslöja dom... eller bara skita i dom. Antagligen det sistnämnda. De var ändå inte sådär himla bra. Han hade förmodligen inte tyckt om dom ändå. Nu ska jag återgå till att känna mig liten, ensam, övergiven och deprimerad. ♥

63072000 and counting down...

2008-09-01
Dagens ord : multietnisk. Det är dock inget bra ord, så lär er inte det.

Ensam. Det är ett bättre ord, för det beskriver saker mycket bättre än multietnisk. Jag är inte så mycket av det där, men ensam är jag. Kändes rätt overkligt när jag åkte hem från skolan jättesent idag och kom på efter en halvmil att det inte är någon där som pussar på mig när jag kommer hem och äter konstig mat med mig. Jag försökte tänka mig hur länge 2 år är egentligen. Det blir väl en sisådär 730 dagar. Det är 17520 timmar, vilket är 1051200 minuter som i sin tur är 63072000 sekunder. Så om jag bara sitter här och räknar till det där i rätt takt så får jag nog mer gjort än när jag går i skolan eftersom att jag ändå inte kan koncentrera mig. Men om jag bara räknar till 345600 så blir det kvart i åtta på fredag kväll och det är så jag borde vara i Malmö för att träffa min älskling en gång till. Och såklart presentera honom för lilla Egon som jag skaffade idag. Även om hans namn skulle passa in bland mina två katter, Sixten och Rolf, så är Egon bara ett miniatyrträd. Jag köpte honom idag för att jag kände att jag måste ha någon/något att pyssla om i brist på fästman. [dåligtskämtvarning] Nu är jag alltså både egenkär och egonkär. Men framförallt Simonkär och det slår ni inte ;) Så nu kör vi!  63072000,... 63071999,... 63071998...


Och herregud, innan jag glömmer bort att skriva det : Min kära far fyller 41 idag! Grattis pappa lilla! <3 Hoppas att du får en super födelsedag och att du tyckte om boken du fick i  present. Du kan få vattna Egon imorgon om du vill =)


Min profilbild