"Dagens titel"

2008-10-30
(Krizze: Ja, det där är ju inte aalls en Kent-låt??)

Tillbaka till saken. Idag är jag kall om fingrarna efter en lång dag på stan där det enda vettiga inköpet var presentpapper. Det var najsing att träffa Pontus och Ölme igen men regnet dödade hej-va-super-känslan. Hemma i Karlskrona snöade det tydligen, men det missade jag helt. Tunnklädd (få lager kläder.. inte träkärl) som jag är kanske det var lika bra.

Två karlar kör ut en stor låda genom dörren till ett museum.
Kitty : Vad är det i lådan?
Man: Bränsle till ett segelflygplan.
Kitty: Haha okej xD
Man: Ja, vi har alltså precis lämnat innehållet där inne. Spana in det sen.
Kitty: Nice, will do.
Ölme: Va?! Har de flygplan där inne???

Han undrade även varför de förvarade sånt bränsle på ett museum... Jag har en kontrollfråga till er: vad drivs segelflygplan på?  ;)

Malmœ - onsdag

2008-10-29
Herregud, jag har inte bloggat på flera dagar - shame on me!

Jag sitter alltså just nu nere i Malmö och är "nyss hemkommen" från en dagstur till Köpenhamn. Där intogs bland annat en fika för närmare 300 svenska kronor - galet. Det har varit en stundtals händelserik vecka. Måndagen började ganska segt när Simon var på föreläsning och jag själv stannade i lägenheten och kollade på några filmer. När han kom hem bestämde vi oss för att trotsa molnen och gå ut. Det började bra och slutade på sjukhuset.. hm, jag blev plötsligt helt genomsjuk med hög feber och sådan äckeljobbigt grejs. Jag kan efter det uttala mig om att sjukvården här är värdelös, men det tänker jag rapportera lite om i ett annat inlägg.

Tisdagen var mycket bättre, inte så mycket feber och nästan ingen alls fram emot kvällen. Under dagen var Simon och pluggade och hade sig så jag tog en tur på stan själv och den turen ledde avslutningsvis in till en nagelsalong där jag äntligen fixade de små flisor jag kallar naglar. Efter det = middag hos kusinerna<3 myset.

Onsdag - ja, idag då - gick vi upp i hyfsad tid för att kunna ta tåget till danskland på förmiddagen. Det var galet mys att bara vandra runt på Strøget och kolla i butiker. Simon köpte en hel del drickbara saker att lägga till lagret och muttrade lite om att det var jobbigt att nu behöva ta ner rätt glas till malmö från karlskrona. När vi kom hem igen blev det mat och lite mer Förhäxad innan jag slutligen hamnade här. Det mina vänner var en galet kort update som mest blev till för att visa att jag inte dött.

Imorgon ska jag träffa Kychlin- gänget (nästan som Killinggänget ;D) på tal om typ ... målarpenslar och doftgranar.

Har tagit flera goa' bilder också, men eftersom att mobilsladden bekvämt nog ligger i Karlskrona (22 mil bort) så får de ligga och gotta till sig lite till innan de hamnar på datorn.

Ha det fint!

FN-dagen

2008-10-24
Det var prov idag! Grekisk antik på svenskan.. inte det mysigaste av alla ämnen, men ey yo någon måste väl ha prov på det med. Nu sitter jag här i min säng och kikar lite slött på högen med saker jag ska packa ner imorgon när jag hade tänkt ställa fram väskan som ska med mig till malmö på söndag. Att packa ner är en sak, det är själva uppackandet när man kommer hem som är den stört jobbiga biten. Det spelar ingen roll hur lite det än är att packa upp, det är lika jobbigt ändå. Swear to God. Har allvarliga funderingar på en omgång Wii och lite popcorn innan det slutligen blir dags att krypa ner under täcket..

Idag är det, på tal om något helt annat, FN-dagen. Så dagen till ära blev uppgiften i desktop/sam att göra ett radioprogram likt de som är på P1 på sommaren. Det är sammanlagt 12 minuters pratande, 3 minuter musik, 1 minut reklam.. så ca 16- 17 minuter ska man spela in. Seriöst och grejer ska det också vara. Hälften av de 12 minuterna var fick man hålla om ett valfritt ämne och de andra skulle såklart handla om internationella relationer. Får väl se vad man kan ta och göra av det där. Det är alltså dags att lyssna sönder repriser av P1's sommarpratare och spana in lite reklamjinglar för inspiration.

Förresten så har ett av mina bonsaiträd äntligen bestämt sig för att titta upp ur jorden i krukan. Stolt mamma! Typ. Nu är det väl bara ungefär 10 år kvar innan det ser ut att vara 100 år gammalt hehe. ^_^ It's true though.

Totoro

2008-10-23
Det har blivit mycket film idag. Den film jag inte ens vet hur jag kom över var Totoro. Handlingen var ganska.. diffus och de skrek mest hela tiden, men det gör inget för Totoro och hans små andra kringsskuttnade tussar var söta som attans. Så den filmen lär få ligga kvar på datorn ett litet tag ^_^ Det enda tråkiga var att eftersom att jag ville ha filmen på japanska med text (som det skulle vara) så fanns det bara engelsk "hej-du-är-döv-och-ganska-blind-så-vi-skriver-ut-ALLTING" -text, men det fick duga.


Tinkerbell - the movie

2008-10-23
Idag var det inte en speciellt lång dag i skolan. Vi var på BTH och lyssnade allmänt oförberedda och tekniskt handikappade (obs ingen pik - vi går på en datorinriktad skola.. alla som inte kan klicka upp en vanlig bild verkar rätt kassa i de flestas ögon) studenter. Hur som helst slutade vi halv tolv (vilket var bra, för jag var trött efter att ha gjort misstaget att titta på Ghostship själv igårkväll...) och jag kunde senare kila hem och titta på Tinkerbell. Jag fick ett sådant sug efter att se på den häromdagen så idag fick vara just den dagen. Den var helt okej gjord, ganska rolig och hade ett tydligt och sött framfört budskap om att man ska vara stolt över den man är.

För att vara en Disneyfilm var det förvånansvärt lite musik i den. Den kändes faktiskt inte riktigt Disney, men visst - man kan inte ha samma känsla genom alla filmer man ser. Efter vissa meningar i filmen fick blev man sugen på att se Peter Pan, så det får jag väl ta att göra nu då. Den får hur som helst iallafall 3,9 / 5 poäng.

Nu ska jag återgå till att städa och plugga svenska inför imorgon.


Björn, Måns, Soran & Özz

2008-10-22
Jaa, där var jag alltså denna ljuvliga afton och skrattade gott åt de fyra godingarna som hade delad tur på scenen i Karlskronas Konserthus. Det var Björn Gustavsson, Måns Möller, Soran Ismail och the one and only Özz. Det klagades en del på Ticnet i Tranås för de tomma platserna som ingen kom över eftersom att de köpt upp dem. Men bortsett från det var godiset gott, kameran på plats och underhållningen skön! Tyvärr fick man inte ta några bilder under föreställningens gång, vilket var väldigt synd. Så det blev lite bilder innan och efter. Bilden nedan är från precis innan de drar igång och Björn känner att han måste "strike a pose for the girls" så att de kan använda sina medsläpade kameror som antaligen var fyllda med bilder på deras egna converse, deras översminkade ögon samt ärren på armarna som de stolt viftar lite med. En sådan brud hade jag iallafall nöjet att sitta bredvid. Hon tog för övrigt kort på mitt öra och undrade om jag hade lika många hål i det andra? Jo, det hade jag ju. Hon fick ta kort på det andra örat också innan hon var nöjd.

Det fanns förstås en annan klass med tjejer som skulle fota Björn (med största sannolikhet använde de sina mobilkameror.. som de önskade var den där jävla Pradamobilen). De var istället iklädda korta rosa /el. liknande/ kjolar som gick bra tillsammans med deras sönderplattade hår och de tre kilometrarna foundation. Den tredje och sista klassen väljer jag att kalla för "Övriga". I den ingår jag själv - eftersom att ingen ändå kan placera mig i något fack -, min familj, yngre par utan konstiga böjelser, äldre par förhoppningsvis också utan konstiga böjelser, mammor med sina barn (som borde heta Pontus, vara 10 år och pratas med av alla fyra komiker även om en kallar honom för Daniel).

Kort sagt var det en mycket lyckad kväll och jag är otroligt tacksam för att min mamma en dag bara kom hem och frågade om jag visst var intresserad av att använda de biljetter hon ändå hade. (Ändå hade - my ass) Thank you mummy dear. Kvällens sista tanke skänker jag trots ovanstående lustigheter till sötaste Emma som har en av världens jobbigaste dagar. Jag lovar att alltid finnas här gumman! ♥


"Hur jag inte blev Bill Gates"

2008-10-22
- 300 kronor på kortet. Är det inte ett underbart besked? Tydligen hade det skett en felinsättning på mitt kort för ett tag sen utan att jag visste att det var så det låg till. Så här sitter jag med mindre än noll och vet inte hur jag ska få saker att gå runt den är månaden. Nästa vecka skulle jag ner till Malmö, men hur ska jag betala den resan? Även om mamma kan tänka sig att betala just den så kan jag inte göra någonting där nere under hela veckan. Jag kan inte ta bussen, dricka en latte, eller ens äta! Men det värsta av allt är att jag under den Malmötrippen missar min lillebrors 13 årsdag (jag vet, hemsk syster) och jag hade tänkt väga upp det litegrann genom att ge honom en galet bra present, men någon sådan kan jag inte heller köpa.. Och klockan är bara 08.14 så en hel del mer hinner säkert gå fel idag. Matteprovet for example.

Tvångstankar

2008-10-21

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Det är lustigt att det ska vara så svårt för många att komma ihåg det. Nåja, tänker inte fastna i sådant däringa prat. Istället tänker jag dedikera detta inlägg till något jag funderat på idag. Mina lustiga tvångstankar.

Jag måste trycka på lampknappen innan jag går in i ett släckt rum om jag ska slippa känslan av att någon står bakom mig. Helt seriöst, jag får samma känsla som när man vet att någon tittar på dig.

Jag kan inte heller gå in i ett släckt rum med en spegel utan samma ritual. Och jag får inte titta in i spegeln när jag tänder (om jag inte redan tänt och sedan släckt igen..)

Jag kan inte gå på A-brunnar. Har inte gjort det sen i tredje klass (observera att jag går andra året på gymnasiet.)

När jag flyger måste jag läsa den värdelösa säkerhetslappen för att vara säkert på att planet inte störtar. Japp, 99% säker på att det goes down om jag inte läser den. Finns det ingen i stolen framför mig tar jag någon annans.

När klockan slår lika (dvs. 12.12 eller 17.17) måste jag knacka i bordet.

Är det jag som lagar maten måste jag av någon anledning ta kort på det när det är upplagt och klart så att jag kan beundra det senare.

Vad har du för tvångstankar? Tell me!


PM; Pommes & Cola

2008-10-20
Natten till idag har jag bara lyckats sova i en sisådär två timmar faktiskt och får därför skylla mig själv när jag somnade två gånger under samma svenskalektion. Hade jag tur så mäkte Emmerly inte det, men ey.. vad ska man göra om man är trött och hon är tråkig? Idag måste jag säga, var inte många rätt i min prickbok, som jag i ironins mening skulle vilja var randig. Den är dock imaginär, så vad sägs om imaginärt randig?

När skolan slutat fick jag lyssna på ett par omgångar Guitar Hero i mysrummet innan det bar av ut på stan. Kom dock inte så långt, för tillsammans med mitt sällskap (bestående av Fredrik) hamnade jag på PM och där blev det en tallrik nostalgi för min del och vanliga pommes för hans ;) Inte klokt vad tiden går, Fia. Rosvarningen har dock blivit en halvdan tulpan.. typ [interna skämt är roliga].


Titta titta vad jag "vann" idag till en inte speciellt hög konstad. Bra att ha.

Den nittonde oktober

2008-10-19
Denna fantastiska afton sitter jag i soffan i vardagsrummet med datorn i knäet, en påse godis (och ett otroligt uttråkat ansiktsuttryck) och försöker göra lite skolstuff. I högen med saker som behövs göras ligger: en fallstudie i psykologin, 28 galet konstiga instuderingsfrågor som makes no sense till ett litteraturprov i svenska, omskrivning av en text till grupparbete i religion och allmänna saker som jag borde lära mig i naturkunskapen, ett iordningställt grovmanus till historian (men fack jeeh vad vårt ämne äger!).

Jag är helt galet pigg idag för att ha gått och lagt mig halv fyra inatt. Visst, det var 18årsfest igår, men den lämnade vi i god tid. Det var msn som tog min tid sen. På festen träffade man trevligt folk så som Jade (vi skulle vara bästa kompisar ett tag, sen återkom hon.. och då skulle vi utrota det manliga släktet. Bra plan) och Danny som var min trogna danspartner den kvällen. Just dance! You go girl xP Sen fanns det andra människor som jag helt enkelt inte förstår mig på.. in a not so good way "/ Men som sagt.. jag satt uppe och muppade mig på msn ända tills internetet valde att inte vilja leka med min dator längre.

En liten update efter mitt läxande (<-- galet bra ord) kan jag säkert trycka in senare. Men tills dess : byee xxx

Men åh, så tarvligt

2008-10-17

Jag har insett att mitt lilla uttalande på bussen igår inte var så populärt. Så här följer en förklaring (dock ingen ursäkt). Jag blev såklart rädd för den stora främmande mannen som tog på mig och föreslog sexuella aktiviteter med honom. Så mitt plötsliga uttalande var inte precis något jag planerat att ja, men så ska jag säga för att göra honom och andra sura för i det här jävla landet får man inte säga någonting som inte är politiskt korrekt. Att snabbt säga det mest negativa man känner och gå därifrån utan ett svar är den ultimata försvarsmekanismen. Jag måste ju erkänna att jag har en del förutfattade meningar och fördomar mot utländska karlar som tar sig friheten att behandla unga flickor hur dom vill... Kanske borde jag flytta till Danmark?


Buss- serie?

2008-10-16
Det blir allt mer dramatiskt att åka buss. Idag blev jag inträngd av en stor (!) utländsk farbror i bredvid. Han pratade otroligt dålig engelska och ingen svenska alls.
- You married? Jag försökte svara nej, men direkt efter mitt N hamnde en stor luden turkhand på mitt lår. Jag ropade ut, "I'm married! I'm married! Me wife!!" Jag bänder loss den stadigt greppande handen och han tittar lite konstigt på mig.
- "Your boy good?" Jaa, bra som fan, svarar jag.
- "How old you?" 17 svarar jag och får till svar att det är en bra årgång!
- "Your boy.. he sleeps for you?" Han höjer ögonbrynen upp och ner och juckar lite i sätet. Inte sexigt för en ca 150 kg tung turk att syssla med på bussen. Sen tar han mig på låret igen. Jag ställer mig upp och säger högt och argt över hela bussen:

- "Men vad i helvete! Det här är Sverige och i det här landet kan man inte ta på tjejer hur som helst bara för att man är karl!" Jag flyttade mig och hamnade bredvid en tant som såg väldigt nöjd ut med livet efter att ha hört vad jag sa. Hon klappade mig på armen och sa, svenskar som du behövs.

Såhär i efterhand låter det rätt otroligt även för mig att jag skulle sagt så, men eftersom att jag vet om att jag har en hel buss full av vittnen så känns det rätt bra ändå.

Here goes inlägg

2008-10-15
Efter en del uppvärmning, några mackor och lite magdans-träning känner jag mig redo för att sätta mig och skriva ner vad som hänt under dagen. På riktigt - och inte någa små fjuttinlägg som jag egentligen redan tryckt in i min lilla blogg. Dagen började kl. 09.00 bara för att sluta kl. 10.00. Det var faddergruppsverksamhet. Det brukade jag tycka var kul men av various reasons tycker jag inte det längre. Dessutom hade de fördubblat gruppernas storlek från det mysiga 6-7 till det inte lika mysiga 12-14. Sammanhållning? Nej, den flög precis ut genom fönstret. Vi hade stadsvandring (som förövrigt var hämtad från en sk. kluring vi haft förra året .. så det gick snabbt).

Efter den lilla timmen var avklarad blev det desto fler timmar på stan med Emma <3 =) Många timmar och mycket pengar senare hade jag köpt en hel del kläder vilket betyder att jag slipper frysa i vinter. Bland annat den mysiga stickade saken i inlägget under! Take a look. Vid strax innan två sprang vi på Fredrik och Robin så det bestämdes att jag fick leka med dem senare när Emma skulle träffa Fia. Sagt och gjort. Sittandes i Robins lägenhet fick vi betrakta honom när han husfruade sig och ... alltså, jag vet inte vad vi gjorde men jag åkte inte hem förrän halv sju iallafall. Väl hemma blir det inte mycket svenska gjort fastän det var planen från början. Kanske ska ta och börja på det nu (gaah, till tonerna av julmusik Emma)

Tjingeling ♥

Stickad höst

2008-10-15
     

Hej höstmyset i stickat! Ny.
/ignore min lugg =) Det regnade ute.
Ett annat litet höstmys är en av mina misar.





Inte mycket till inlägg just nu. Kanske lite senare. Kom hem för inte så länge sedan, men kände för att iallafall visa bloggen att jag lever. En liten update om dagen kan jag säkert trycka in om en timme eller två. Until then får ni njuta av min kisemise i rutan. Speciellt Simon - som är Sixten bästa kåmpis. ;)

("Ja Nook, han är fortfarande snygg")

@ Nook's

2008-10-15
Jag älskar att blogga på andras datorer. Mest för att det är stört svårt att skriva när man inte är van vid deras tangentbord och såklart för att de blir paranoida och undrar vad i helvete (!) man gör när man sitter och skriver i ljusets hastighet när de själva inte kan de skärmen. Mohaha. Ett annat "haha" är Robins husfruande hemma hos honom själv där han pedantiskt (dock utan vattenpass) försöker måtta var det lilla bordet ska stå på den lilla mattan för att det ska vara perfect ;)

Under tiden jag försökt skriva mitt lilla inlägg har jag fått datorn fråntagen mig av ägaren två gånger. En gång för att han skulle titta någonting. Efteråt ställde han naturligtvis inte tillbaka språket från japanska till svenska igen. ごめんね。 ^_^

Men nu ska jag återgå till mina små försök att vara social. Och Nook : "Fredrik är snygg" xD

Tjingeling for now

Bussdramatik

2008-10-14

Jag har blivit diskriminerad på bussen! Jag gick ombord på en helt tom buss och valde som vanligt att sätta mig där fyra säten är riktade mot varandra så att man får mycket gärligt benutrymme. Då vänder sig chauffören om och hon säger inte allt för trevligt: "Du kanske kan sätta dig någon annanstans är där rörelsehindrade ska sitta?" Okej, men jag har suttit där i alla år liksom, varför ska någon bli vild nu? Jag säger ja och sätter mig på en annan plats.  Jag frågade henne..

- "Fanns det någon speciell anledning till varför jag plötsligt inte får sitta där?"

- "Jag vill inte att någon ska kunna sitta där och ha fötterna på sätet."

- "Varför skulle jag ha fötterna på sätet?"

- "Men .. alltså. Rörelsehindrade ska få sitta där."

- "Jag är kapabel att flytta mig om det skulle behövas, you know."

Hon blev tyst. Jag satt lite och gjorde lite fula miner för mig själv eftersom att jag faktiskt var ensam på bussen hela sex hållplatser innan någon annan steg på. Det var en tjej i min ålder som går ombord, drar kortet och sätter sig på platsen där jag inte fick sitta. Chauffören säger ingenting. Jag väntar på att kommentaren ska komma men det gör det inte. Sur som ett bi säger jag högt "Och var ser du hennes rörelsehinder?" Tjejen hörde ändå ingenting för hon lyssnade på musik som läckte ur hörlurarna och lät mig lyssna på Kid Rock tillsammans med henne. Chauffören skruvar lite på sig men säger inget. Två hållplatser till körs förbi, fortfarande bara hon och jag ombord. En kille kliver på, drar även han sitt kort och sätter sig på den "extra breda" platsen som även den är för rörelsehindrade. Chauffören kikar lite på mig i speglarna och jag tittar tillbaka. "Nå .. säger jag .. var är hans rörelsehinder då?" Han skrattade lite, reste sig och satte sig hos mig istället. Han frågade om det kändes bättre nu?, fast mest på skoj. Han konstaterade efter ännu en hållplats utan rörelsehindrade i sikte att vi startar en bussanarki. Han tog tag i min arm och snubblade fram med mig till den förvirrade tjejen med iPoden så att vi kunde slå oss ner mittemot henne mest för sakens skull. ^^ Vilken cooling <3

När jag klivit av bussen funderar jag på varför jag är så konstig ibland.. =D



Familjeråd

2008-10-13

Idag vid middagen sades det en del saker som fick mig att vilja ge omvärlden ett smakprov på mina bröders omåttliga intelligens. Först fördes ett samtal om min äldste broders (observera ålder : 14) uppsats om Karlskrona kommun. Han hade skrivit ... "Karlskrona grundades för att det fanns så gott om fisk. (obs, falskt som fan xD) Det finns även mycket älg i Karlskrona och det är bra för där det finns älg finns det tyskar och det är bra med turistintäkter."

Min yngste bror (12½) satt tyst ett tag innan han sa; "de gamla grekerna hade inga vokaler." Då undrade genast mamma och pappa hur fan de pratade? "Hjmpk, swtfpt rvgts!"?? Vi kunde konstatera för honom att de visst hade vokaler, men inga skrivna sådana. "Förresten.. säger han ... så uppfann romarna vägarna!" Pappa funderar lite högt på om de innan dess bara vandrade planlöst lite tvärsöver landet när de skulle någonstans? Nej, okej kanske inte. Bror gick då med på att de kanske kom på att man kunde stenlägga vägarna - som redan fanns. "Men de uppfann iallafall kiss-och bajsrören, vad de nu heter?" säger han lite hoppfullt och resten av familjen visslar lite och tittar upp i taket.

Några skratt och försök till att uttala gammal christian-grekiska senare (Qwatsv schlmp ftgghs?) börjar återigen min äldste bror att fundera på livet. Nu handlar det inte om samhällskunskap längre, nej nu är det svenska. "Hur böjer man liggde nu igen? Låg, legat, legde?"
 
Mamma konstaterar att jag visst fick all intelligens.
Pappa suckar lite och tar mer pasta.
Christian försöker uttala hittepågrekiska.
Christoffer mumlar böjningar.
Kitty takes a mental picture with her hands.


Synonymsk?

2008-10-13
Jag började skriva på ett sprudlande inlägg om solkatter innan de där solkatterna började träffa mig i ögonen och jag kom fram till att jag visst inte tyckte om dem så mycket längre. Inlägget blev allt mer negativt och hatiskt gentemot solkatterna och innan jag hade satt den sista punkten satt jag redan med öppen mun och stirrade förvånat på vilken helvändning jag tog någonstans i andra stycket. Därför tog jag bort det. 

Känner på mig att min kväll kommer att bli lagom dålig, eller som det också heter: kass, värdelös, risig, ofördelaktig, bristfällig, skröplig, illa, usel, skral, undermålig, olämplig, urusel, eländig, osund, fördärvad. 

För att prata om något viktigt för stunden försökte jag alltså få tag på Simon, men han svarar inte. Han har antagligen inte tid denna gången heller, men jag vet att han inte kan hjälpa det. Men det kommer alltså att få mig att vara lite ledsen resten av kvällen. Eller varför inte välja något av följande: nere, nedstämd, sorgsen, bedrövad, låg, olycklig, oglad, uppriven, deprimerad, moloken, vissen, missmodig, betryckt, dyster och en aning stött. 

Överväger att skriva senare om jag istället är lite:
munter, positiv, yster, fryntlig, uppsluppen, sprudlande, lycklig, sprallig, förnöjd, gladlynt, jovialisk, säll.. eller bara lite gladare.

Until then !

Argh!

2008-10-11
Igår var jag och Jasmine på en intervju med en man från Jesu Kristi Kyrka Av Sista Dagars Heliga (säg det 10 gånger fort!). Jag antecknade hela fem fulla A4 .. inte så konstigt så som han svävade ut. Det var rent av lite svårt att få honom att hålla sig till ämnet, men visst han får väl vara alternativ och jobbig om han vill. Förutom det var han väldigt trevlig, svor aldrig och gav bra svar - om än ganska censurerade på ett inte allt för diskret sätt. Fick även en bok. "Mormons bok". Inte mormors bok.. eller som det alltid lät som om han sa "Måns bok" .. vem fan är Måns liksom? Fick även en specialnummer av deras något speciella tidning som tydligen kommer ut 12 gånger om året från Amerikatt och det är tre månaders fördröjning för att de måste översätta den från engelska till svenska och det är ju svårt! .. hehe. Nog om honom.

Mer igår .. Simon kom hem igår så vid den vanliga tidpunkten 18.22 stod jag och pappa parkerade på stationens parkering (lämpligt nog). Vi blev körda ut till Jämjö där vi passade hus och fågel eftersom att hans mamma inte var at home. Innan vi kört hela vägen passade vi även på att skrapa ihop de där sista vuxenpoängen som gick att utvinna den aftonen genom att stanna och köpa bröd och lite annat. 

Imorse vaknade jag. Bra början kan man tycka så det tyckte jag också. Vi gjorde verkligen inte mycket så efter frukost och lite Charmed åkte vi hem till mig ett tag innan jag skulle iväg på dansen. (Ingen Emma!! gaah). Hemma igen och det är middag just nu, men tjurig som jag är så vägrar jag att gå ner och äta med de andra och det kommer som vanligt sluta med att jag går ner i köket mitt i natten bara för att äta den där jävla maten iallafall =) Varför jag inte går ner? Allmänt tjurig bara, inget att bry sig om. Man har rätt till en dålig dag ibland. Idag handlar min dålighet om hur galet (satans!!) svårt det ska vara att få ihop den där samhällsuppsatsen. Långt inlägg idag...

Borde fortsätta svära .. eh, skriva!

En snabbis

2008-10-10

Ja, syftar på att inlägget går snabbt och är kort - inget annat. Jag klarade mitt spanskaprov och skrapade säkert ihop till ett VG trots lärarens knasiga poängsystem. Vi går inte in på det nu, jag kan klaga lite mer ingående på det en annan gång istället.

Jag hörde förövrigt ett av världens goaste samtal på bussen idag. Pappa ~ 35 och dotter ~ 4 pratar om saker de ser genom fönstret. De kommer in på ämnet träd.

Flickan : Man kan sova i träd, pappa!

Pappan: Jaså, ja men då får man hålla i sig så man inte trillar ner.

Flickan: Ja, för om man trillar ner blir man död... som en fluga.

Pappan: Som en fluga?

Flickan: Ja, för om flugor inte kan flyga så är flugan ingen fluga  för då är den död.

Logiken är fantastisk!


Skolfoto och jag log

2008-10-09
Igår var ändå en rätt spännande dag. Mitt favoritkapitel av alla timmar det finns att välja på var när jag satt på en bänk inne på Wachtmeister (Galleria) och allmänt väntade på att klockan skulle bli fem. I full galopp kommer Axel springandes och glider smidigt längs bänken fram till mig. Three girls kommer också, lätt travandes, efter och ställer sig mittemot oss. Det är lite kramande och massa tjattrande men så plötsligt vinglar A-lagaren nummer 1 fram till oss. Han trycker in sig i mitten av tjejernas lilla halvring och svajar lite. Han konstaterar att Axel minsann måste ha det jobbigt. Fyra tjejer, men bara två händer. Vi skrattar, om än något förvirrade, och nickar lite då och då medan han sluddrar på om att Axel borde delat med sig om det inte varit så för att han själv var så gammal. Vi går. De fyra går åt ett håll och jag mot the Bodyshop (dit jag skulle förövrigt). Efter fem minuters vandrande mellan deras inte allt för många hyllor i butiken tittar jag ut och ser att han minsann fortfarande står och pratar med den stackars bänken.

Jag släppte det, blev tjusigt sminkad under en makeuprådgivning och åkte sedan hem med far min.

Men så till saken; idag var det alltså skolfoto! Jag log (omfg!) på tre av fyra bilder och blundande antagligen på fem. Det var också rätt roligt att fotografen fann oss allihopa galet tråkiga så han pekade ut mig och sa "Du där tjejen längst ut. På tre vill jag att du säger 'miiaow' " Det hade vi allihopa väldigt roligt åt eftersom att han helt random valt ut den enda med ett namn som går att associera till katter. Kittykittykitty. Jag jamade dock inte - det behövdes inte för alla såg ändå redan glada ut.

Nu blir det mer plugg och önska mig lycka till på spanskaprovet imorgon!

XoXo

Matt matte

2008-10-08

Jag älskar verkligen att be om hjälp på matte när jag inte förstår. Not. Läraren ser mig aldrig så under minst 20 minuter sitter jag som ett fån med handen i luften. När han väl kommer drar han en ny virrig förklaring och innan han hjälpt mig färdigt går han till någon annan och lämnar mig dum och ohjälpt så att jag kan rita blommor över hela mattebetinget resten av lektionen eftersom att jag inte förstår linjära funktioner.

Efter matten var det engelska och historia kvar innan skoldagens slut. En visit inne på the Bodyshop resulterade i en najsing sminkning och ett par timmar efter det blev det en galet lång promenad ute runt vedeby, lyckeby, spandelstorp och hässlegården. Väl hemkommen ringer en man från en kyrka vi gör ett arbete om på religionskunskapen. Han säger "om man säger så" i slutet på varje mening och varje gång jag säger ett påstående svarar han med "aakej-kej". Det var rätt roligt att han faktiskt sa att vi inte fick ställa några frågor som jag inte mailat till honom i förväg. Funderar på att maila iväg de sk. grundfrågorna och sen helt enkelt vrida lite på dem när jag väl ställer dem? Eller så kan jag vara snäll... återstår att se. Jag har förresten inte smsat Simon på hela kvällen (ovanligt!). Han är ute med några kompisar och som vanligt känns det alltid som om jag stör då. Jag hoppas iallafall att han har roligt och att han hör av sig när han har tid. Nu ska jag återgå till att freaka över vilka kläder jag ska ha på mig på skolfotot imorgon O.o


Dagens bästa inköp: croissant <3


08.00, onsdag

2008-10-08
Ibland känns hela livet lite frånvarande. Nej, men det är så mycket "skräpinformation" som man inte trodde att man behövde men som man senare kommer på var livsviktig (kanske inte i sin mest korrekta bemärkelse, men nära nog). Here's the deal.. jag kan närsomhelst under dagen skicka ett sms till Simon. När han väl har tid att svara kanske jag får reda på att han sitter och pluggar. Jag kan få reda på vad han gör, var han är, vem han är med.. men den "livsviktiga informationen" kan jag bara själv fundera vidare på. Vilken galet konstig ställning på golvet kallar han idag för bekväm? Skulle jag stört mig på någon av hans spontana tourettesliknande svordomar över arbetet/spelet? Vad för udda saker står framför honom i en skål och blir kallade för goda? Hur många poänglösa impulsköp får jag inte se idag? Men äsch, inget man kan göra något åt. Låt mig börja om:

Kära bloggen, idag såg jag en hackspett....

Inget inlägg om Hans Blix

2008-10-07
Mitt spännande privatliv rullar på. Eller vaddå rulla på? Ärligt talat är det väl mer som om en stor häst som har legat död i flera veckor plötsligt rör lite på ena örat. Och att de sedan visar sig att det bara blåste lite på örat. Typ så mycket rullar det på med spännande saker. Den spännande och högst upphittade förklaringen är jag nöjd med, då den passar galet bra in på mig just nu.

Vakna. Gå till skolan. Åk hem. Snegla på läxan. Ät mat. Skit i läxan. Titta på film. Sov. Vakna. Glöm frukosten. Gå till skolan ... and so on. Däremellan hinner jag ibland med sådana saker som att skicka sms, frälsa världen från ondo och fundera på att städa rummet utan att sätta just de där sistnämnda planerna in action. Det gör jag bara om det skulle råka vara så att någon utomstående har något att göra på mitt rum... highly unlikely. Lite sällsynt faktiskt. Kvällens höjdpunkter so far: #1. Titta på icke-groende bonsaiväxters fina jord i krukor. #2. Sjunga med i fåniga soundtracks och fundera på varför Telias kundtjänst stänger när man vanligtvis slutar arbeta. #3. Hata sönder hela BMC =) även om bara för en kväll. BMC (biomedicinskt centrum) borde BMC! (be more caring) ...

Förresten..
Dagens inköp: Martina- koden av  Martina Haag

Tjingeling

Godmorgon bloggen

2008-10-07
Som ni kanske ser har jag inlett Operation Höstifiering av min blogg. Är långt ifrån klar, men ey man måste börja någonstans. Jag började med headern - som jag nu själv tycker ser lagom höstmys ut med tanke på att vi inte kommit in i den galet superkalla-blöta-orangea hösten riktigt ännu.

Idag vaknade jag till tankarna "fan, när börjar spanskan egentligen!?". Jag har alltså inte lärt mig det än, trots att jag lärt mig i stort sett allt annat på hela schemat. Funderar allvarligt på att gå upp och faktiskt kolla upp detta så att lilla fröken inte kommer för sent igen. Men tills i eftermiddag : Godmorgon bloggen!

Den sjätte oktober

2008-10-06
Till tonerna av det soundtrack jag just nu har på spellistan (med låtar så som My eyes, Freeze ray och A man's gotta do.. textrader så som "this is his hair" är fina) har jag tagit lite bilder på mina nyaste inköp. Ett par supersöta skor från Din Sko, 449:- och en underbar vit sjal i ljuvlig pashmina.


Förvånansvärt bekväma skor för en skoldag!


Mysigaste sjalen i min garderob!

Tack, det räcker

2008-10-05
Snälla, nu räcker det. Låt mig börja detta inlägg med att förklara för hela världen (som tydligen har allt att göra med mitt privatliv??) att jag och Paula är stora flickor och har löst våra problem själva - så ni kan tagga ner nu. Det räcker med kommentarer och det räcker med frågvisa människor på msn. Jag vet inte om Paula känner för att prata om något superfånigt missförstånd som vi redan har lämnat bakom oss, men vill hon det får ni ju skriva till henne istället.

Och vad är det här för kommentarer om att "Kitty är otrogen 24/7"? Det räcker med dem också, tack. Vill du/ni påpeka hur galet otrogen jag är hela tiden får ni gärna ringa eller säga det personligen - visa att ni står för att det ni säger är sant, god damn it! - för det här med anonyma kommentarer känns väldigt högstadie. I skrivande stund är jag väldigt säker på att jag kommer få en kommentar från någon med en femårings förstånd som skriver "men det är ju sant!" eller något liknande - och till dig säger jag: oroa dig inte, det finns hopp om specialhjälp i skolan för dig också för dina läs-svårigheter.

Det enda jag skulle säga med detta inlägg från början var något om hur kul dansen var som jag och Emma börjat i och att jag hoppas att hon får det superbra på Rhodos, men jag hann se alla nya kommentarer jag fått och kände mig tvungen att skriva om något annat...

"Men hej på dig med?"

2008-10-01
Hej Paula, läser du det här?


Herregud!

Omg vad irriterad jag blev när jag läste det här.

"All ledig tid verkade försvinna till förmån för gruppaktiviteter med en grupp som verkar sakna sammanhållning. När en klass sitter tysta större delen av vägen upp till Sthlm i en buss, då är det något som inte riktigt stämmer. På min tid, ja, då pratade vi med varandra"


För det första så saknar inte gruppen samanhållning. Samanhållningen är alldeles utmärkt! Men om man är lite för passiv så förstår jag att man känner så. Och då borde man bli lite mer "delaktig" i gruppen. Så jag antar att din flickvän känner så för att hon inte engagerar sig tillräckligt i gruppen och dess aktiviteter. Och vi i klassen satt inte tysta hela vägen upp till Stockholm. Vi hade det faktiskt väldigt trevligt och det är inget som inte stämmer när det gäller klassen. Återigen så tror jag att problemet är att din flickvän är lite för passiv. Istället för att lägga ner tid på att klaga så kan man lägga ner tid på viktigare saker. Tex börja prata med folket i klassen? Vi bits inte. Inte vad jag vet i alla fall.



Ja, så löd hennes inlägg som jag precis hittade. Det i fetstil är alltså hämtat från Simons blogg. Dvs hans subjektiva uppfattning om vad jag berättat från resan och ingen jävla pik mot klassen. (Kanske var det så att där framme där jag satt pratade ingen?) Det om att något skulle vara fel kanske inte syftar på att det är något fel på er? Och ursäkta mig? Jag engagerar mig visst, men bara i rätt personer. Jag bryr mig om folk - dock inte dina åsikter. Du är fan ta mig aldrig trevlig mot mig =) Jag pratar med de som inte alltid blänger när man råkar gå förbi och inte skyller på att saker och ting blir komplicerade bara för att man måste dela på samma ämne under en engelskalektion. Ta inte allt personligt om du inte måste.

Tankeställare.

Tjingeling

Min profilbild