Disktorkarvalsen

2008-12-30
När jag står här och torkar disk lyssnar på lite halvromantisk och mysig musik som jag satte på för att inte dö av dånande tystnad. (Nu är det förresten ändå allt annat än tyst..) Hur som helst så stod jag där och undrade, lite likt Martina Haag varför det inte var så att någon helt plötsligt kom fram, svepte handduken ur handen på mig med en sån där fruktansvärt elegant rörelse och bjöd upp till en fantastisk dans i vårt lilla kök där man nästan måste gå på sidan när man möter någon för att inte gå in i varandra. Varför fick inte jag dansa en konstig kombination av wienervals, foxtrot och allmän "tryckare" där? Det gör man ju på film så fort musik hörs i bakgrunden.

Men å andra sidan, sjunger folk vackra ballader om apelsiner på ICA också. Och visst fan får de tjejen för det! Lättfotade typer!...

30 december

2008-12-30
Kom hem från Stockholm igår och direkt efter att vi klivit av bussen i stan efter måånga timmars åkande, satte vi oss på bussen hem till mig. Vi åkte dock inte hela vägen utan hoppade av hemma hos Truls istället. Där var det lite återförening för Simons "och deras" (väldigt fult uttryck) kompisgäng. Där serverades det tacos, fotades, pratades, skrattades och spelade det wii fit. Låt mig bara trycka in hur otroligt bra jag visade mig vara på att dansa i rayman spelet ;) naturbegåvning, ja minsann.

Vid 22 tiden ungefär begav vi oss hemåt och kunde efter en del uppgivet pluggande somna in.. bara för att vakna klockan sju av mitt underbara mobilalarm.

Idag, årets näst sista dag, har vi spenderat på stan där vi inhandlade det sista i klädväg inför imorgon samt 2 x födelsedagspresenter. En till min bror som fyller 15 den 4 januari och en till morgondagens värdinna som fyller år just imorgon. Nu är klockan sju men det känns som om hon är över tio - både för att det är mörkt ute och för att jag är trött som en gnu. Men än är som sagt inte dagen slut, tror bestämt att vi ska hinna med ett lussekattsbak (man kan inte stoppa suget när det väl börjat).

So long people


Rädsla

2008-12-28
En panisk rädsla.
Jag har kommit på att jag inte kan dricka vatten direkt från kranen inne på en toalett (läs toalett som i omklädningsrum, hotell, restaurang, biograf, utländsk kiosk i backen eller annat offentligt ställe). Jag får upp bilder framför ögonen som jag egentligen inte kan se men som går ut på att det helt enkelt är aaaningen för ofräscht för mitt tycke. Om jag inte har något annat val än att faktiskt dricka ändå så låter jag alltid vattnet spola ett par sekunder på full kraft - tvångstanke.

En annan rädsla.
När någon du aldrig sett förut går emot dig på stan en kväll med händerna djupt instoppade i fickorna och antingen tittar långt ner i marken eller stirrar stint in i dina ögon - får inte du också känslan av att du har två val: 1. Spring och bli med största sannolikhet nerskjuten och rånad eller 2, Gör inget motstånd, bli bara rånad. ? Ett tredje val som jag inte nämnt är ju såklart att man själv kan stoppa ner händerna i fickorna, gå grungeigt och utbrista "freeze mathafacka!" .. dock är resultatet inte bevisat effektivt.

En svensk rädsla.
Jag har inget emot att sitta brevid någon jag inte känner på bussen, tåget, tunnelbanan eller varför inte på en parkbänk på en kyrkogård för att diskutera sexställningar - alltså kan min svenskhetsfaktor diskuteras(?). Men att sitta inklämd mellan främlingar i en biosalong är något helt annat. (Ja, såvida personen på bussen inte är fruktansvärt läskig, dreglar, blinkar jäätteofta och säger "på min tid var sexställningar inte så innovativa som idag, bäst du lär mig, Här.") På bio tittar man på film, lever sig in i en annan värld och delar den stunden - lalalaa, dreamer - med någon man är iallafall en aning närmare än en total främling som skrattar på fel ställen (jag är en sån!) och äter extra prassliga karameller inköpta just för prasslandets skull (sån är jag iaf inte!). Det är säkert prasselmajan bredvid mig på bion vars pojkvän kommer att utsätta mig för rädsla #2 även om han bara går förbi mig - vilket de hittills bara har gjort.

En stressande rädsla á la nu-brinner-huset-ner.
Glömde jag kaffebryggaren på?! ... eller, vänta nu; jag dricker ju inte ens kaffe O.o

Hufvudstaden dag #1

2008-12-27
Framme!
Vandrarhemmet ligger som sagt i Gamla Stan och är litet men fräscht och verkar helt klart supermysigt. Det är verkligen hemtrevligt, som att bo hemma hos någon. Bussresan gick bra även om den var lite dryg. Sova var det enda man kunde göra... så det gjorde jag. Konstigt sov jag också för den delen. Simon räddade mig gång på gång från nackspärren Allan genom att palla upp mig med jackor och halsdukar hihi.

Ikväll blir det inte mycket aktivitet från min sida. Ska mest mysa med älsklingen och titta på en av de två  filmerna  vi köpte under vår 40 minuters bensträckare i Ringarum tss. Men först - en tidning och något varmt att dricka tack!

På resande fot

2008-12-27
Godmorgon bloggen! (iallafall bosnisk morgon).. don't ask.

Två timmar kvar tills bussen går från stan och då väntar ~ 7 timmars resa, men det är nog värt det. Har fått i mig lite frukost och en massa cashewnötter -.- Ska ta och packa ihop mina saker som jag faktiskt packade ihop igår också men har spritt ut igen av någon oförklarlig anledning. Datorn ska också med, såklart. :)

Tjing

En förklaring.

2008-12-26
Jag kommer ihåg något romanliknande jag läste en gång för länge sedan. I juni 2008 närmare bestämt. Texten kallades dålig roman men innehöll alla godbitar en bra roman (i min smak) ska ha; kulturkrockar, språksvårigheter, total hänfördhet, godbitar och gräsliga skämt. Jag har redan länkat till den historien en gång men jag gör det en gång till. Du kan läsa den här.

Jag är en ganska förskräcklig människa ibland. Jag tänker om och om igen att jag ska ta mig tid, ringa, prata, lyssna och bara finnas där för någon som behöver mig, men trots det har det inte blivit av. Hur kan jag göra så? Vad är jag för människa? Jag vill att du, just du just nu, ska veta att jag tänker på dig och att jag är hemskt ledsen för att jag inte har hört av mig när jag sagt att jag ska. Komplikationer komplikationer. Men telefonen sitter snart i min hand och jag håller tummar och tår för att du känner av hur mycket jag bryr mig om dig, vännen. Håll ut.

Christmas Day

2008-12-25
Dagen efter - uppe redan klockan nio för att värma upp fingrarna med lite Guitar Hero sådär innan frukost liksom. De tre timmar som passerat sedan frukostens slut har vi använt till att spela lite till, jag har petat på min iPod och allmänt bara inte gjort någonting - som det ska vara.

I övermorgon blir det Stockholm och gissa om jag är glad? Med lite pengar i plånkan, väskan på armen och en latte i handen är det bara Krizze som saknas O.o ... Vi ska göra storstaden osäker en annan gång, älsklingskisen. <3

Idag är det fluffigt hår (volume master<3) och kanske en promenad som står överst på listan över saker jag kan tänka mig att orka med. Latmask. Men nu stundar en vild lussekattsjakt.

Julafton 2008

2008-12-24
Det är julafton.
Efter att ha diamantförstärkt mina klena naglar gjorde jag mig i ordning och blev faktiskt ganska nöjd med min look. Inte lätt att behaga farföräldrarna i klädväg.. galet. Julmaten förtärdes efter allt kämpande med att tillaga den och under måltiden flödade alla samtalsämnen mellan valörer och jordskalv till gastroskopi(?) och whiskey. Någon högljudd timme senare och även den måltiden var över. Simon kom runt sextiden då det var dags för julklappsutdelning. Det skickades julklappar och lästes rim till höger och vänster och cirka 30-40 minuter från start var öppningen i full gång. (Det var trots allt väldigt många presenter under vår tjocka gran). "Festdeltagarna" räknas till en sisådär 15 personer.

Jag fick en hel hög med härliga paket att öppn vilket nog tydde på att jag trots allt varit ganska snäll i år. Vad dolde sig under pappret då?

  • En rosa iPod Nano 16 Gb <3 fick jag av Simon
  • En urtjusig vit klänning och en lika härlig brun väska från varma Thailand fick jag av Téresa m. familj ;)
  • Volumemaster från Björn Axén var mamma och pappa snälla nog att införskaffa till mig. So long platt hår!
  • Guitar Hero, Aerosmith till Wii tar nu upp lite plats på mitt rum. Vi har ett i tvrummet till PS2 också xD
  • En väckarklocka samt ett bedset med Hello Kitty - haha bedårande
  • Den köttätande växten som jag trånat efter sedan mitt första besök på Öspab som knatte.
  • Presentkort och otaliga biocheckar mottogs också med ett smajl
  • 1500 kronor i kontanter (det mesta i tjugolappar, inslagna i en burk xP)  vilket var välkommet inför den stundande Stockholmsresan den 27:e
  • Salt- och pepparkar från Zack vars design är helt stört cool.
En givande (och ursäkta ordvitsen.. tagande) julafton.
Från mig alla (mihihi... ) till er alla - en riktigt god fortsättning.

/Kitty

23:e december

2008-12-23
Hej å hå. Första vältningen av granen har nyss ägt rum. Det är väl det som är tjusningen med att ha katter antar jag.. det och att aldrig riktigt kunna äta en måltid utan att behöva undra vad i hela friden den där höga smällen/dunsen man nyss hörde innebär.

Vältningen gick till så att minstaste (det är ett ord, tyst) kisen bestämde sig för att gosa in sig vid stammen och tugga lite på dekorationerna samtidigt som han kämpade för att svälja det där elaka paketsnöret som så utmanande stirrade honom i ögonen. Simon gjorde ett tappert försök att dra ut honom men kiselimisen skickade ut klorna, begravde dem i stammen/ belysningen och därmed drogs både kisen och granen mot Simon vars reflexer man inte skojar bort. Han fångade granen och ett litet skrik senare höll jag också i den. Tungt var det, eländet. Endast ett skadat paket, men ego som jag är så bryr jag mig inte nämnvärt då det inte var till mig (A). Får man säga så? En av mammas lite finare kulor gick dock sitt öde till mötes.

Nu är den fastbunden som den ska och brukar vara.
Glöggtime.

Vad utmärker en typisk svensk?

2008-12-23
Den typiske svensken är storväxt, blond och blåögd och har yllemössa på vintern. Han är av naturen blyg, tillbakadragen, seriös, företagsam och skrattar inte gärna åt sig själv, utan tar sig själv på största allvar. Han är även starkt vanebunden; varje morgon går han upp 05:30 för att ge sig själv tid att läsa morgontidningen. Detta innebär även att svenskar läser långsamt, eftersom arbetsdagen inte börjar förrän 08:00.

Vid sidan av sig själv är svenskens största intressen pengar, sitt jobb, sitt hem, ishockey och sin familj (i den ordningen). Han älskar dessutom djur - framförallt hundar - och ägnar timmar åt att cykla runt i skogen, släpandes på en stor schäfer.

En svensk har kvar sina egna tänder. Han är vanligen punktlig, ärlig, pålitlig, renlig och laglydig. Ett typexempel på det senare syns vid övergångsställen. Oavsett väder står svensken kvar och väntar på att ljuset skall slå om. Han blir hellre genomblöt än att han går över en tom gata mot röd gubbe. Ytterligare exempel är att svensken alltid använder bilbälte, aldrig kör berusad, alltid betalar tv-licensen, vanligen lämnar in deklarationen i tid, ofelbart har två plastpåsar när han rastar hunden och aldrig badar efter klockan 22:00.

Typiskt för svensken är även att han är mycket försiktig och sällan gör något impulsivt och spontant (möjligen undantaget att nysa): för honom är alla val en fråga om liv eller död. Ta som exempel något så enkelt som att köpa ost. Där andra européer tar vad som verkar passa kan en svensk provsmaka minsttio olika ostar innan han beslutar sig för att köpa ett
halvt hekto Brie. Det är denna försiktighet som hindrar honom från att huvudstupa kasta sig in i ett äktenskap. Istället väljer han ut en kvinna med vilken han lever i ett par år, skaffar barn och först då - om hon fortfarande verkar OK - friar han.

Apropå äktenskap har svenska män inte mycket gemensamt med övriga europeiska män. Allt som en hemmafru kan göra, kan han göra bättre - från matlagning och diskning till att sy i knappar och stoppa strumpor. Det är faktiskt
så att allt i hemmet (amning möjligen undantaget) delas jämnt.

Svensken tycker också om att vara välinformerad och ser allmänbildning som en dygd. Han ägnar timmar åt att hitta så mycket information som möjligt om saker som kärnkraft, U-länders ekonomi, luftföroreningar, Sydafrika och tusenfotingens sexuella preferenser. Han uppvisar även intresse för sin grannes namn och yrke, huruvida vissa
ölsorter borde förbjudas och dylika trivialiteter.

De flesta svenskar är fanatiska när det gäller att hålla sig i trim. De spenderar regelbundet veckosluten springandes genom närmsta skog eller på en cykel fastbultad i källargolvet. Med tanke på hälsan har svensken slutat med nikotin, socker, kaffe på kvällarna och umgänge med främlingar. Han går även alltid till sängs före 22:00.

Den kanske mest fascinerande egenskapen hos en svensk är hans känsla för jämlikhet. Alla måste vara och göra precis som alla andra. För att underlätta för denna jämlikhet har de flesta svenskar samma efternamn, om än med viss
variation - Svensson, Nilsson eller Persson. (Majoriteten av svenska kvinnor heter Inga eller Ulla.) Svenskar är också jämlika lönemässigt, tack vare solidariska skattesatser som gör att svenskar tjänar olika mycket före skatt, men inte efter. De har dessutom samma smak vad gäller möbler och kläder, de tänker likadant, de kör Volvo och semestrar på Mallorca.

En riktig svensk vägrar dessutom erkänna att han har några fördomar överhuvudtaget. I svenska ögon finns det inga skillnader mellan svenskar och utlänningar, och trots att han saknar vänner av jugoslavisk, grekisk, turkisk, finsk, polsk och ungersk härkomst, är han övertygad om att det är väldigt liten skillnad mellan dem och svenskar - förutom deras namn, vanor, att de odlar grönsaker i vardagsrummet, att de alltid har knivar, rånar banker och pensionärer, snor jobb från äkta svenskar, förökar sig som kaniner, slår sina fruar och pratar svenska som någon med munnen full av gröt.

Slutligen älskar svensken solen och stillheten på landet, hatar köer, får en kick av att vara först på bussen, ogillar vintern, njuter av sex, tål inte zigenare, tror på vad Socialstyrelsen säger, tror inte på Gud, dyrkar Ingemar Stenmark, är patriotisk
(har kalsonger med svenska flaggan på), går till systemet två gånger i veckan, firar jul hos sina föräldrar, läser engelska och blir, tveklöst, förolämpad av en klockren text som den här.

Da'n före da'n före doppareda'n

2008-12-22
Heej! Nu är det snart julafton minsann! Redan den 22:a. Imorgon klär vi granen  - eller granarna snarare. Ska klä granen först ute pa Jämjö och sen hemma i Hässlegården. Mycket pysslande, städande och mysande ska det bli, ja.

Idag blev det en gosmorgon när vi helt enkelt inte gjorde många knop. Vi vaknade hyfsat tidigt och Simon gjorde frukost till oss och mina bröder. Det blev lite tvtittande och vet ni vad? Xena, krigarprinsessan gick på 6an. Det har jag inte sett på hur många år som helst O.o Kändes ganska stort. Otroligt att jag kom ihåg vad som hände i just det avsnittet ändå. Mitt minne är speciellt alltså... kommer inte ihåg något viktigt, men sånt kommer jag ihåg, tss.

Efter den morgonen tog vi oss ut till Jämjö och Simon började lite med julmaten till på onsdag - juljuljul. Efter det tog vi en liten tur in till stan där vi köpte de sista två julklapparna. Han köpte till mig, alltså fick jag sitta med hans mamma i bilen och vänta haha. Jag köpte till Selma men kan inte skriva vad jag köpt, lalalaa. Du kommer tycka om det, lilla semlan.

En kort visit hos hans farfar och sedan tillbaka till Jämjö. Här är vi nu, glögg, pepparkakor och ett halvhjärtat blogginlägg har gjort min kväll. Snart blir det mer Spore-spelande och varför inte en film till? 

Tjing ♥

Spore!

2008-12-20
Det blev visst inget bloggande som vanligt idag eftersom att jag varit sjukligt upptagen med en av mina presenter som jag fick av älskling igår - nämligen Spore. Kärlek. Fick hur många presenter som helst, känner mig så galet bortskämd. <3 Favoriten var iallafall just Spore och det har vi suttit och hållt på med hela kvällen igår och tja.. halva dagen idag.

Just nu ligger min älskling i sängen och suckar lite över att skärmen blev svart (det... kan ha något att göra med att jag drog ut hans laddare innan hehe...) samtidigt som han antagligen förbannar mig lite tyst eftersom att chansen är stor att datorn återställer sig - dvs inte sparar spelet. Oops.. "/

Jag sitter självvalt på golvet, hade tänkt sätta mig hos honom med nu vet jag inte om jag vågar förrän jag fått klartecken om vilket val datorn gjorde. Att spara eller att inte spara.. det är frågan.

Nu blir det äppeljuice och filmval!


Sista dagen!

2008-12-19
Idag är sista dagen innan lovet, åh hallelujah! Snart dags att gå upp för att göra mig iordning litegrann. Behövs ju inte så mycket, vi ska ju bara se en film och äta lite.

Idag firas min födelsedag lite halvhjärtat i efterskott av farmor och farfar och jag väntar "med spänning" på det lilla kuvertet med 100:- kronor i  som är både från dom och från gamlamormor. Har varit stolt mottagare av just ett sådant i 11 år nu tror jag. Med största sannolikhet är det just ett sånt jag kommer att få på min 18-årsdag också. Nåväl, kunde varit en femma och de kunde sagt gör nu inte av med hela på samma gång, som morfar brukade säga till mig förut. Observera att förut inte var så länge sedan. Jag älskar min lilla morfar som lever kvar i 1950-talets ekonomi <333 Han är så söt.

Nu blir det upp upp och iväg.

Slut på skolsaker wiihuu

2008-12-18
Idag var det redovisningsdags. Tema diskrimenering visades upp på många sätt, genom redovisningar med powerpoint, diskussioner, planscher och såklart vår lilla teater. Snygga som tusan var vi. Brandmannen i sin gula cykelhjälm och såklart "frugan" i lång kjol, förkläde, slöja och solglasögon med en käpp i handen. Jag hade en lagom snygg beige skjorta, en ohygglig spelande julslips och en filtkeps med öronlappar. Kände mig sexig som få, rawr. Tråkigt nog har vi inga bilder på det, men eftersom att Fredrik höll kameran igång kan man säkert få se sig själv in action ändå om ett tag.

Träffade min lilla Krizze idag och vi gick en runda på stan och inhandlade både smycken, topar och tights ;) Köpte även en liten mössa till mig själv och den sista (!) julklappen. Puh, kan inte beskriva lättnaden... eller tomheten i plånboken heller för den delen. Noll komma noll noll överallt nu. Men snart är det jul <3 Ingen julkänsla än though.

Imorgon är det samling utanför Skandia kl. 09:45 då vi ska gå på bio kl. 10:00. The day the earth stood still tror jag att vi ska titta på, om jag inte är helt senil vill säga. Det ska bli mys som attans. Sen bär det av mot skolan för julbord minsann. Efter det blir det mer Krizze för min del innan jag åker hem och städar och har mig innan älsklingen kommer.

Nu är det Aladdin Hjärtan och film som gäller. "Mums" som Emma skulle sagt.

Namnbok? Ja tack

2008-12-17
Den 17 december är inte över än - och här väntas det stå något roligt och överraskande som händer eller har hänt, men icke sa Nicke (som kommer hem om ett par dagar, antaligen hemskt solbränd och allmänt glad). Jag sitter fortfarande i min säng med mina Aladdin Hjärtan som börjar ta slut och funderar på om jag ska ta och kalla bonsaiträdet jag fick idag för ett snyggt namn. Jag menar, jag har ju redan Egon.

Herregud, är trädet manligt eller kvinnligt?!

NAMNFÖRSLAG ANYONE?

Här följer förresten lite bilder på vad jag fått idag :)


Först och främst det omtalade trädet ... <3


Chokladgalningen fick sina behov mättade :)


En ny pytteliten mus då min förra rymt O.o


Örhängen min lillebror gjort själv den söta ungen.


Pengar av mamma och pappa samt mormor och morfar. Bra att ha i juletider.


Fick härligaste örngottet evvah av Simons mamma :)


Och denna ursöta ängel fick jag av Emma <3

Happy Birthday to me

2008-12-17
Idag är det min födelsedag - tyvärr gick det att räkna antalet människor som kom ihåg den på en hand. Nåväl, det var fler än vanligt. Det är något med att fylla år så nära jul som gör att det helt enkelt faller ur minnet. Hrm hrm, det är inte för sent att ringa eller skicka ett sms people.

Idag har det övats på temaarbetet och imorgon är det den stora dagen. Sitter fortfarande och läser pappret om och om igen samtidigt som jag letar efter en slips. Något annat jag letar efter är en fair deal då jag tänkt börja ignorera blogg.se snart och kanske skaffa en egen hemsida istället. Men det var minsann inte lätt att hitta. Hittar man något som är bra så kostar det för mycket och hittar man något man har råd med är det ofta skräp. Kasst.

Ska sitta här och äta mina Aladdin Hjärtan och prova örhängen en stund. Och såklart ska jag hitta något tjusigt ställe att ha min supersöta glasängel - som jag fick av Emma <3 - på.

Tjingeling

Saldo

2008-12-16
Lite hjärt-och lugnräddning på internet senare och här är jag igen. Det har varit ett långt och ansträngande uppehåll på två dagar då jag hunnit inse hur lite jag faktiskt gör med mitt liv. Framförallt insåg jag hur mycket tid jag verkar sitta vid datorn. Under den tiden tänkte jag flera gånger på att göra något annat och att införa det där göra-något-annat-andet i min vanliga vardag också - men så återuppstod internet och jag sket i det.

Vi vann förresten på turneringen idag! Jag och Emma satt och hejade som besatta - vilket kunde blivit lite pinsamt eftersom att vi satt i fel klack ;) Men vi hejade på ändå och lät det inte bekomma oss det minsta. Synd bara att det blev så outhärdligt kallt att vi bestämde oss för att gå.. "/ Lilla älsklingsemma xP missade halva dagen idag för att hon var hos ortopeden, förhoppningsvis blir det adios goodbye ciao och hejdå till de besöken snart så att jag får ha henne för mig själv. Mohaha.

Förresten, viktig fråga till alla med Telenor kontantkort (alltså mina likar) - har ni också fått en miljard saldobesked hela dagen idag? Jag är uppe i över 70 stycken nu! Och då räknar jag bara de som är i min inkorg nu.. de jag fick tidigare idag tog jag bort redan då. Är det ett kasst 16:e decemberskämt (wtf..?) eller gick deras tekniker på en alldeles för lång kaffepaus?

Hjälpen hjälpen

2008-12-16
Jaa, det har blivit lite färre inlägg än vanligt nu och det beror på att jag inte har internet på min dator. Nu har jag fått låna mamma och pappas - vilket är inte så vanligt. Något som är vanligt är fortfarande känslan av att vara avskärmad och annat när man inte har internet. Jag bara måste ha den valfriheten!  Gaah.

Idag är det julbandy/fotboll och vårt lag (ja, singular) kämpar på bra i fotbollen. Vi fick inte ihop ett bandylag vad jag vet. Vet inte heller riktigt hur det har gått nu den senaste timmen eftersom att jag gick hem för att inte få seriösa frostskador i den isande kalla hall vi uppehöll oss i.

Just nu sitter jag och kämpar på för att lyckas skriva på ett vanligt tangentbord (inte helt lätt när man vant sig av med det) och samtidigt försöker jag hålla koll på en styck busig katt som gör allt för att kunna leka julklappsmassaker bakom ryggen på mig. Vi får se om jag får till det med internet imorgon. Något med "möjligt problem med anroparen" men det finns inget att göra när jag felsöker. Jag frågar rakt ut: vad fan är det!? Och vad gör jag åt det!? Rädda min dag, hjälp mig.

Ungochdum?

2008-12-15
Idag var den första riktiga dagen av temaveckan och vi har minsann fått riktigt mycket gjort. Vi har gjort eld (utan eld) och skrivit ner några repliker och stuff för att kunna lära in dom nu på hemmaplan. Alltså har vi suttit flera timmar i mysrummet i bekväma stolar, målat lite och skrattat väldigt mycket. Sedan ätit lunch, och gjort det en gång till. Inget fel på det.

Efter att två av fyra medlemmar i gruppen gått på eftermiddagen (med giltig anledning såklart haha) satt jag och Kenny kvar och gick igenom ungefär halva min blogg och nästan hela min bilddagbok. Hm.. man blir nästan nostalgisk när man ser vissa bilder och blir påmind om speciella ögonblick och de känslor man kände just då. Man blir förvånad över hur vissa problem, som idag inte betyder någonting, var så otroligt stora och verkligen kunde "ödelägga ens liv" som man så vackert uttryckte det då.

Från var jag står idag var jag då ung och dum. Men kom ihåg att för de som redan varit där du är alltid kommer att tycka att du är både yngre och dummare ;)

Färg i massor

2008-12-14
Åh, jag bara älskar detta! Alla aktiva bloggare har nu en chans att i utbyte mot ett par enkla rader om www.fargadelinser.se få just färgade linser (utan styrka)! Det är inte svårare än så. Surfa in på deras sida och kolla du också! Vilken färg vill du ha?

Sunday, bloody sunday

2008-12-14
Nu sitter Simon på tåget hem och själv sitter jag i sängen, i samma vanliga position och med ungefär samma ansiktsuttryck som jag brukar ha. Inga större förändringar här inte. Trött, lite nedstämd och såklart saknar jag honom redan. Hela dagen idag har mest gått ut på att ta det lugnt och njuta av några ouppbokade timmar tillsammans och om jag får säga det själv så har det varit  en riktigt bra dag som kanske har innehållit liiite för många godsaker, men tja.. det är bara söndag en gång i veckan.

Vi har även varit på en liten snabbfika hos hans mormor och tittat på skidskytte... eller, tja det var skidskytte på tvn iallafall, sen om man tittade eller inte är ju en annan fråga. Andra händelser är väl kanske att hans syster Terésa ringde från Thailand för att fråga vilken min favoritfärg är.. haha <3

Förresten, en liten fråga till er allihop, vad ska ni göra med er extra sekund i år? Ni vet väl att ni har en sådan? Spendera den klokt.

Kampen!

2008-12-14
En Kitty som varit internetlös över helgen är ofta en lite nedstämd Kitty som inte gärna sätter sig vid datorn för att skriva in säkerhetslösenorden til nätet om och om igen bara föra att mötas av en ful, jobbig, ond popup som säger att det minsann inte alls går att ansluta trots mitt hårda arbete och många svordomar. Provar då en annan taktik, tala snällt. Klappar datorn och berömmer den varje gång lamporna som talar om att den arbetar lyser - vilket blir i stort sett oavbrutet då min dator ligger fast på overdrive ungefär. Nähä, det fungerade inte heller så vad sägs om hot? Fungerar du inte får du följa i mitt gamla tangentbords fotspår och prova fritt fall från balkgonen! Det verkade inte skrämma den speciellt mycket det heller och precis när jag är på gränsen att bryta ihop av frustration går jag upp på mellanvåningen för att låna mammas gråa lilla sak som ska in i USBporten och resulterar i Internet. Jag får använda olika installationsskivor - ingen vill fungera till en början, fler svärord och såklart allt av mitt resterande tålamod. När den är installerad ... vägrar den att fungera med min dator. Nu står både mamma och jag och svär allt vad vi kan och blänger ut datorn så hårt att den nästan hamnar utomhus. Jag blir nu arg, sur, ilsken och fler negativa ord - smäller igen skärmen och gör något annat en liten stund. När jag kommer tillbaka och har fällt upp skärmen fungerar (efter två dagars kämpande) internet som om det aldrig ens funderat på att sluta.

På grund av en rätt stor oanad utgift tvingas jag sluta med min lilla kalender, vilket ... suger ganska hårt, om man får säga så. Nu ska jag vara en ordentlig husfru och laga frukost åt min karl som fortfarande ligger och sover. Tur att han inte har några tofflor han begär hämtade. Söt är han <3

Temastart idag

2008-12-12
Idag ägde invigningen av nästa veckas tema rum. Diskriminering blir det som vi kommer att jobba med. Vi började det hela med att lottas in i grupper där både SP1A och SP2A blandades. Jag hamnade i den sista gruppen (11) med Maja Ö, Kenny och Rebecka och jag tror nog att det kan bli riktigt roligt -  om man inte tror att tema diskriminering kan bli så himla underhållande, då har man fel. Efter att ha kämpat lite för att övertala Maja är vårt projekt igång och minsann, jag tror det blir bra bra bra.

Hur som helst, efter att vi lottats in i grupper fick hälften av alla trevliga och mindre trevliga människor gå med Fredrik och den andra hälften fick stanna med Carl. Vi skulle leka en lek. Alla fick vars en liten lapp med en kort beskrivning av en person. Vi skulle tänka oss in i den personens situation och sedan ställde vi oss nedanför första trappan, alla mot väggen på en rad. Vi fick höra en rad med påståenden och fick sedan ta ett steg uppåt om vår "karaktär" höll med om påståendet eller stå kvar om så inte var fallet. Jag var en blond, attraktiv kvinna i chefsposition haha. Jag kom rätt högt kan man säga. Längst ner, fortfarande mot väggen stod Karl vars lapp läste 20-årig drogberoende prostituerad. Vi hade även en bankdirektör och en 60-årig man som just hämtat sin nya fru från Thailand.

Luciatåg på Varvsterassen idag! Såg stjärnor som Anton Tofft och Tony :) Naajs.

Ibland är normer skräp

2008-12-12
"Hej, jag heter Tina, eller Håkan .. vilket ni vill. Jag är transvestit"

Ytterligare en banbrytande gästföreläsning i skolan där alla återigen satt tysta och lyssnade under hela föreläsningen. Ett välskrivet tal på flera A4 sidor framfört på klingande skånska fångade mångas intresse. De som tagit för givet att transvestiter absolut är homosexuella fick lära sig något nytt genom en liknelse som gick ut på att man är lika homosexuell bara för att man kommer från Irland eller Indien som för att man är transvestit. Dessutom hade (han/hon?) hen varit gift med en kvinna i 28 år och hade fyra barn. Det bjöds på information om transvestism, föreningar, känslor, tankar och såklart lite reklam för det egna företaget.

Kort sagt; en bra föreläsning.

"Safari"

2008-12-12
Hola allihopa everybody. Här sitter jag på spanskan och bloggar på en Macbook från Galären. Me no likes. Den är ju inte logisk!? Och vad är äpplet egentligen? Knapparna sitter inte där de ska. -.- Snart slutar lektionen och jag och Maja Ö har den äran att traska över ett blött Karlskrona i regnet. Men vad är det vi traskar till? Var är luciafirandet? Men framförallt.. varför doftar hela Galären lussekatter när jag inte får någon?

Lucka #3

2008-12-12
Godmorgon godmorgon!

Jag har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv som jag är idag. Hade jag sovit i ca 3 minuter till hade det klassats som att jag försovit mig och då hade jag varit uppe på studs, men så blev det naturligtvis inte så här sitter jag och gäspar.

Nu till saken, denna underbara lilla blåsande apa som med nöje torkar dina naglar, jag vet att du vill ha honom ;)


GÖR SÅHÄR:
Maila mig på [email protected] och berätta vilka bananer ni brukar köpa hem? Vinnaren dras imorgon kl ~ 07:00 - 08:00. Lycka till!



TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Grattis och God Jul till Alva Fredriksson i Ronneby
Kolla dina mail :)

Naglar!

2008-12-11
Det är minsann inte lätt att styla naglarna själv men hej å hå, jag provar ändå. Hur svårt kan det egentligen vara? Bry er inte om den kassa målningen, detta var bara en "provomgång". För er som inte känner för att sitta och pilla själva, det finns ett fantastiskt nagellack på H&M nu, med en magnet som gör skönaste mönstret! Kärlek.

En annan kärlek jag har sitter just nu och hjälper mig med läxorna på distans. Jag älskar dig, Simon. ♥


En liten kise balanserade ...

2008-12-11


 

Balans i tillvaron

2008-12-11
Idag var det Body Balance på idrotten, vilket är en kombination mellan Tai Chi, yoga och pilates. Det var en hyfsat hård workout för ändå om man valde de lite mer komplicerade rörelserna och gav allt. Jag vågade inte ge mer än max 80% eftersom att jag vet av erfarenhet att jag inte klarar av magdansen på lördag med träningsvärk i hela kroppen. Kul var det iallafall och efteråt var jag avslappnad som en ... sill? Eventuellt en makrill eller en mört, för att fiskar på M är gulliga. Sort of.

Idag har jag köpt ett armband! Superfint, Kappahl 79:-

 

Lucka #2

2008-12-11
En ny strålande och något regnig morgon kan få vem som helst att fundera över hur bra håret lyder. För min del blir det en hyfsat stram hästsvans och en hel del klämmor för att det ska stanna på plats idag. Vad för frisyr kör du på när det blåser och regnar? Kanske tar du dig ändå tid att locka håret?

I dagens lucka döljer sig locktången fråm Babyliss och väntar på dig.



GÖR SÅHÄR: Maila mig på [email protected] och berätta vilket schampoo du använder för att hålla ett bångstyrigt hår under kontroll! Vinnaren dras imorgon kl ~ 07:00 - 08:00. Lycka till!



TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Grattis och God Jul till Frida Sandén i Växjö
Kolla dina mail :)

4 x nalle = yay

2008-12-10
Goder afton kära församling! .. Här sitter jag och förundras över hur många mail jag faktiskt fått med härliga, roliga och några väldigt konstiga julklappsrim från tävlingen nedan. Samtidigt väntar jag på att min älskling ska svara på sms, han är mitt uppe i a mission som går ut på att baka nyttiga och hyfsat ekologiska lussebullar - som jag såklart ska få smaka på fredag. Inte en chans i världen att denna bulltokiga lilla flicka kan vänta till på lördag nämligen. Sangkta Lussija!

Är på tokmysigt humör idag, nån som vill se på film? :)

     
Men en anledning till att inte älska nallen liksom?

Min minikalender!

2008-12-10
Det är två veckor kvar till jul idag och jag har gjort mig själv lycklig genom att hitta en dold spargris som jag haft framme för ett par år sedan. Den var mest till för att alltid ha råd till födelsedagspresenter till vänner etc. Det känns helt fel att använda de pengarna själv så därför kommer jag att starta min alldeles egna lilla minikalender under ~ två veckors tid.

Eftersom att jag själv har en ruskig tid med mina naglar blir första luckan ett set för fransk manikyr från Depend.


Gör såhär: Skicka ditt bästa julklappsrim för nagellack till mig på [email protected] och var med och tävla! Vinnaren avslöjas imorgon ~ kl 07:00- 08:00 Lycka till



TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Grattis och God Jul till Janice Hansen i Skövde!
Kolla dina mail =)

Heligt uppdrag!

2008-12-10
Eftersom att matteläraren valt att faktiskt använda sig av Kittytermen Matte Blä så fick jag också i uppdrag att bestämma ett snyggt namn till Matte C inför nästa år. Tänker ta denna uppgift på största allvar! ..  Rebootar de små grå och kämpar på!

Ett gym och en bricka

2008-12-10
Godmorgon bloggen! Eftersom att tidspress är mysigt så har jag ~ 3 minuter på mig att göra vad jag vill vid datorn innan jag måste stressa mig halvt sönder och samman för att hinna till bussen. Men precis som allt annat så förväntar jag mig att även det ska lösa sig. Det är programhantering som står först på schemat idag så det är ingen tuff inledning - vilket är otroligt skönt. Mina minuter tickar ner.

Väldigt kortfattat : Inatt drömde jag om att jag spelade ett spel som var nya versionen av Wii .. hela jag var med i det. Min lillebror och "some random dude" var också med. Vi bekämpade hajar, åt kakor och kastade flaskpost. Efter en lång spelomgång åkte vi hem och jag bytte om för att dra till gymmet. Men här var det härliga med gymmet; mitt i hässlegården stod det en jättefin gammal herrgård där familjen Cruise hade flyttat in. De hade två träningsmaskiner (typ ett rullband och en cykel) i hallen och det var fritt för den som ville att träna där. Jag var en av dom som gärna var de. De hade visst en dotter i min ålder som hade några kompisar över. Vi blev jättebra vänner och blev serverade champagne på silverfat varje gång vi skrattade. Ni kan ju tänka er.. Hela familjen talade jättebra svenska och jag frågade var de hade lärt sig det. De svarade att de hade lärt sig det på 80-talet av en ung man och visade mig en gammal bild på min pappa. "Världen är liten" säger jag och vi skrattar ännu en gång och brickan kommer farandes - serverar gör någon i klassen som vi kör hejvilt med. Hm..

Men nej, skola var det!

[Skola]

2008-12-09
Men hello! Efter spanskan, som jag kom i tid till, var det föreläsningsdags på samhällskunskapen. Vi hade en journalist där som berättade om allt från utbildningen till själva yrket, plus och minus samt underliga men underhållande anekdoter. Mot slutet när hon presenterade olika slags intervjupersonligheter blev det ganska roligt, men hon hade ett språk som skulle kunna få vilken svensklärare som helst att hoppa upp och ner skrikandes och få känslan av att lärare borde återfå rätten att aga med linjal.

På lunchen var det lagom god mat. Tänk er den minsta räkan i hela världen. Halvera den stackarens storlek och lägg några sådana bitar i en mjölkig och kraftigt övervitpepprad sås tillsammans med max två stycken likastora krabb(?)bitar. Serveras med överkokt pasta. Trots maten och den inte helt mättade hungern fortsatte dagen och det var engelska och matte som fick våldshålla kvar vår uppmärksamhet. Lite kul var det though när matteläraren kommer in genom dörren och konstaterar att matten nu fått en ny benämning. På tavlan skriver han stort Matte Bläää ... vilket bevisar att han som många andra lärare läser min blogg. Hej Per!

   
Såhär glada var Jade och Emma på matten.. Jade envisades med censurering.

Spääänska

2008-12-09
När jag vaknade hade jag för avsikt att skriva ett sprudlande glatt morgoninlägg, men sen tröt orken då jag insåg att jag måste lägga all energi jag kan uppbringa på att vara stressad istället. Varför? Jo, för att den stora frågan är: När börjar spanskan!? Jag har helt tappat kollen på vilken tid som gäller på tisdagar resp. fredagar och paniken kryper sig på mig. Börjar den tidigt är jag redan dömd att missa bussen, but then again det är väl på fredagar jag har en äckligt lång håltimme? Kanske det, men vilka tider är det egentligen som gäller - jag kan inte titta på schemat för det som hänger på kylen slutade stämma ungefär andra veckan av terminen xP

Puh, Sjöberg får vara min räddare i nöden - den enda som kunde tänka sig att svara på sms 06:40 idag.

Vaken en hel timme för tidigt, and I like it.

Katafontelelog?

2008-12-08
Vilken dag. Fick sluta hela två timmar innan den schemalagda sluttiden så jag är happy happy. Har precis tittat på Top Model och är snart redo att ta tag i programhanteringen. En liten exceluppgift bara så det kan inte ta så lång tid. Vad blir det efter det? Funderar på om jag ska ta och ringa någon - är så suger på att prata i telefon! Frivillig?

Förresten: har precis skickat efter min älsklings andra julklapp! You're gonna love it, honey.

  
Jag just nu.

Filosofisoppa till lunch?

2008-12-08
Ett långt inlägg.

Det är nu inte längre en måndagsmorgon som omringat mig med sega timmar och minuter - det är istället en mådagslunch, som jag tyvärr får inta allena då varken Emma eller Anders hedrat oss med sin närvaro idag. Sjuklingar är vi allihopa allihopa, och så vidare. Det var dock inte det jag skulle skriva om just nu även som det visst blev så. Idag på psykologin hade vi sk. Mindfulness på schemat. Vi fick titta på en lagom spännande film om kronisk stress för en .. dam på IBM och sedan fick vi göra några andnings- och avslappningsövningar. Jag har redan gjort dessa övningar otaligt många gånger och tog tillfället i akt att bara sitta och vara avslappnad och tänka på annat. Jag tänkte på små saker dock inte småsaker. Jag insåg att det lilla sms jag vanligtvis vaknar till inte infann sig på min mobildisplay imorse och det gjorde mig .. ja, lite nedstämd. Jag hade ju kunnat skicka ett inledningssms själv förstås men jag visste att mottagaren satt på föreläsning när den tanken väl slog mig så det var ingen vidare idé att göra det.

Tänk så stor skillnad så små saker kan göra. Ett godmorgon älskling kan ha lika stor smilesmilesmile-effekt som att vinna mer än en ny lott på Triss. Det slog mig att det finns folk som gör mig så otroligt glad utan att jag vet om att det faktiskt är just de som gör det. Till de underbara människorna vill jag säga förlåt.

Men framförallt vill jag säga förlåt till den människa jag gör mitt bästa för att bry mig mest om - även om det ibland verkligen inte märks. Det märks exeptionellt lite när denne försöker hjälpa mig med något jag faktiskt bett om men bara inte kände för at the time. Tyvärr så kommer jag inte på hur risig jag själv är förrän i efterhand när det ändå är så gott som försent. Allra hemskast (?) känns det när jag vet att du försöker och försöker för att få allting att bli så bra igen innan det eskalerat till ... tja, blä. Oavsett hur ofta jag säger det så säger jag det för sällan : jag älskar dig.


En bild tagen för ~ ett år (!) sedan men han hatar fortfarande sin galet frånvarande min.

Måndagsmorgnar

2008-12-08
Godmorgon, ny dag nya tag. Börjar som vanligt bli lite ont om tid eftersom att jag envisas med att snooza på morgonen. Men vem vill inte göra det när man vet att man blir väckt 05:45? Tio i sju är klockan och jag är duschad .. men inte mer än så. Time to run ;) så att man hinner i tid till ännu en konstig föreläsning på samhällskunskapen.Tack och lov att jag hittade Simons iPod i en låda eftersom att mitt mobilbatteri är dött. Ingen musik = inget speciellt friendly humör på morgonen. I addict.

Tjingeling

Fel!

2008-12-07
Det är ett under att jag ens kan logga in på bloggen eftersom att min mail inte fungerar någon annanstans där jag kan tänkas behöva den. Alltså är det fel på den. Jag klarar för övrigt inte av matte b(lä) heller mest på grund av att min förmåga att vara tacksam över hjälp inte är i funktion. Alltså är det fel på den. Det är fel på det mesta, men idag är det mest av allt fel på mig. Jag har gjort alla människor sura - speciellt de jag försöker bry mig om men såklart inte kan visa att jag bryr mig om utan att totalt misslyckas med det. Just nu tänker jag lägga mig ner, försöka dö, bli arg för att jag inte kan och sen får jag helt enkelt se om jag ens känner för att stiga upp på resten av veckan.

Ett emoinlägg i sin rätta form är inte ett emoinlägg utan det obligatoriska : jag hatar mig själv.

32:23

2008-12-06
Igår såg jag och Simon på filmen The number 23 vilket betyder att jag idag gått runt och räknat på allting. Folks personnummer, postnummer, gatuadresser eller fulla namn... nästintill allting har vi fått till  23. Saker kunde också bli 32 - alltså 23 baklänges.  (Men jag antar att med lite vilja kan man få det mesta att bli 37 eller 84 också.) Även om så är fallet så finner jag det ändå lite läskigt. Det är ju så många stora saker som faktiskt blir 23 som t.ex. som antalet kromosomer i människokroppen är 46 (dvs 23 par) och jordens axel lutar i 23,5 grader och fem är ju ändå 2 + 3. Dessutom är antalet kapitel i The book of revelations också 23.

Men läser man Da Vincikoden så ska väl allting bli 1,618? Gyllene snittet då, (1 + 5^½) / 2 hehe. Nördig jag är.


Bible 32:23
Be sure, your sin will find you out.

Tio i nio ungefär

2008-12-06
Jag är djupt allergisk mot internetlösa dagar och just en sådan fick jag trots det ha igår från lunch och framåt. Hur mycket jag än kämpade så nekades jag att ens se googles frontpage. Med detta kom svår rastlöshet, huvuvärk och viss gnällighet och den stannade kvar i stort sett resten av dagen, trots lussebulle och lite godis. I bristen på internet passade jag på att göra andra saker så som diktanalysens slutkläm, slå in julklappar med viss hjälp från ett lurvigt busfrö med morrhår och jag passade även på och gjorde det lilla barnsliga pysslet på baksidan av chokladkalendern ;)

Idag var det bara jag och förlåt-men-jag-kommer-ändå-aldrig-ihåg-vad-du-heter-så-bli-inte-förvånad-nu som kom. Vi fick lite intensivträning i koreografin och shaking och efter det blev det en extra lång girl-talk-rast. Både hon och läraren är 33 år gamla och har utländsk bakgrund (Libanon vs Bosnien) så där satt jag, liten och svensk och var en halv livstid yngre än dem. Det var svårt att faktiskt relatera till en del saker de berättade, men det var ändå trevligt må jag säga.

Nu har jag precis ätit en stoor middag med familjen, så mätt och belåten ska jag nu ägna mig åt matte b(lä) och varför inte en film? =)

Tjingeling

På tal om ingenting..

2008-12-04


Tjusiga halsbandet. Gina Tricot 199:-
Kärlek.

Stress och Kola

2008-12-04
Idag var det stressrelief på idrotten och det var faktiskt jätteroligt. Vi började med att ligga på golvet och lyssna till en kort föreläsning/ sagostund om stress och efter det ställde vi oss alla i en stor ring och började gå moturs. Först vanligt, sen som om vi var; glada, sura, ledsna, apor och elefanter.

Nästa steg var att dela upp oss i fyra grupper om ~ 6 personer. En eller två skulle vara "lera" och de andra skulle vara konstnärer. Jag och Jerker fick vara lera och våra konstnärer; Micke, Sjöberg, Anders och Jesper fick fria tyglar. Vi fick ett tema och skulle sedan bli skulpterade efter det. Första temat var fred. Jag blev ställd i en lustig hukande posé med det klassiska peacetecknet och tummen upp. Jerker blev mest konstig.. Andra temat var då krig och jag fick med min låtsaspistol och två fingrar under nosen till mustasch avrätta Jerker som den Kitler jag var.

Tredje temat blev kärlek. De andra grupperna gjorde hjärtan och annat så kom då inte och tro att vi skulle vara lika puttinuttiga. Killarna, knäppa <3, ville visa lite sexställningar så Jerker fick stå på alla fyra med mig bakom sig xP ... galet så sexigt. Hade kanske blivit lite bättre om jag inte varit så kort xD Vår gympalärare kontaterade skrattandes att han nog inte ville veta tanken bakom konstverket.

De andra stegen gick mest ut på att Anders skulle vara kissnödig men glad och att Micke hade ont i magen men inte kunde sluta skratta. Samt att Josse var en björn som ville håning. Såklart skulle vi låta som djur och annat mys också. Rawr. Det enda som saknas nu är att skriva loggboken.

Förövrigt är dagen bra som ... en kolablandning ;)

Bra dag.

2008-12-03
Just detta år har en god chans att bli det första året på ... många år, som jag inte tar mer än en chokladbit (ur adventskalendern) om dagen ända fram till jul. Det brukar bli så att någon gång i mitten på månaden försvinner det en liten goding här och var för att.. jaa för att jag inte kan vänta. Det är något speciellt med att få dagarna att gå. Idag har den tredje luckan öppnats efter en regnig dag och det kan jag ju tala om för er att det kändes bra.

Efter en lagom lång dag i skolan fylld av konstiga miner med Emma, viftande armar, nerfällda datorer och engelska filmer om mentalsjukhus, slutade vi äntligen och jag kunde traska iväg och träffa Nemo och Johan en liten stund. Visserligen rymde Johan efter ett några besök i diverse klädaffärer, men vi ersatte honom med Boris (!) och gick hela vägen ut till "Långö"... det var inte långt eller så .. man korsade bara treriksröset och sen lite åt vänster. Efter ytterligare en promenad i regnet lämnade jag grabbarna i Hoglandspark med några andra de skulle spela football med i parken. Bra dag. Bra dag.

 

Idag träffade jag dessa söta pojkar. Lycklig Johan xD...

3 veckor till julafton!

2008-12-03
God morgon bloggen!

Klockan är åtta och det är drygt en timme kvar tills jag måste springa till bussen med andan i halsen för att jag med största sannolikhet tagit för lång tid på mig att genomföra ett vanligt morgonmoment. Vilket, återstår att se. Lucka nummer 3 i min lilla chokladkalender är nu öppnad och jag känner mig lite tjockare, lite onyttigare och lite gladare.

Den tråkiga syn man möts av när man sneglar ut genom fönstret går att beskriva som: regnig, trist, grå , kall och med säkert 50 ord till utan att lämna ämnet. Jag hade tänkt råda bot på det genom att hålla mitt paraply så pass sänkt att jag bara ser folks fötter om de råkar komma within 2 meter från mig. Det borde fungera som någon slags temporär lösning. Men var är min snö? Vi fick visst bara mörkret. Idag är det exakt tre veckor till julafton och för en gångs skull har jag inte så många julklappar kvar att köpa, tur det - eller snarare oväntad skicklighet. Hur mycket har du kvar att köpa? Är du en sista-minuten-människa?

Första lektionen för idag är programhantering så nu ska lilla datorn ner i väskan!

Tjingeling


Big NoNo...

2008-12-03
Nu i denna ganska ödsliga midnattstimma kan jag dela med mig av att jag kämpat på riktigt bra. Ni undrar förstår med vad? Jag har läst (kämpat mig igenom!) snart 100 sidor av Émile Zolas så kallade genombrottsverk "Thérèse Raquin" som fyi är en av de sämsta böcker jag någonsin läst. Fantastiskt dålig bok, skrivet på ett fantastiskt tråkigt språk med fantastiskt tråkiga miljöbeskrivningar som är ingående, råa, äcklande, överflödiga och upprepande. Fantastisk läsning för er mer fantastiskt dålig smak och ett fantastiskt tålamod.  Lite sk. spoilervarning - men den är ändå inte läsvärd så..

Den handlar om fru Raquin, en fd. sytillbehörsförsäljerska, vars son Camille under sin barndom led av otaliga sjukdomar vilket gjort honom klenare än minsta pojke trots sina ~23-26 år. När han var två år gammal lämnar hans farbror sin dotter hos fru Raquin så han växer upp tillsammans med sin kusin Thérèse som han vid 23 års ålder ingår ett arrangerat äktenskap med. Hon har en undertryckt glöd och passion i sin själ som döljs väl av en grå mask som hon tvingas bära för att leva upp till sin fasters regler om stillhet.

De tre flyttar till Paris efter en plötslig fix idé från Camille och ett om möjligt sämre liv ur Thérèses vy tar fart i en rutten och fuktig sytillbehörsaffär med tre rum på våningen ovanför. Varje torsdag har de "mottagning" då deras vänner kommer över på middag, te och domino. Laurent, en gammal barndomsvän till Camille börjar snart hedra dem med sin närvaro och förför Thérèse efter mycket eftertanke. Han kommer fram till att det ljuva livet med Thérèse som älskarinna, Camille som vän och fru Raquin som husmor gör Thérèses ofördelaktiga utseende överkomligt. Efter många månader kan de inte längre ses och han inser att hans känslor för henne är mer än fysiska och han bestämmer sig för att göra allt för att få vara med henne.

På en planerad båttur uppstår en kamp mellan Laurent och Camille. Camilles klena kropp har inget att sätta emot den betydligt starkare mannen och efter att ha gett Laurent ett kraftigt bett i halsen drunknar han efter att ha förlorat våldskampen. En tid senare bestäms det att Thérèse och Laurent skall gifta sig och den sörjande fru Raquins välsignelse kommer av hennes själviska föreställning om hur deras giftermål ska gagna henne. Äktenskapet blir inte vad de tänkt då Camille hemsöker de båda äktade mördarna...

ERKÄNN, JAG FICK DEN ATT LÅTA MINDRE MOTBJUDANDE! KANSKE RENT AV LITE SPÄNNANDE. MEN DET STÄMMER INTE NÅGONSTANS. capslock.

Som sagt : Fantastiskt dålig bok, skrivet på ett fantastiskt tråkigt språk med fantastiskt tråkiga miljöbeskrivningar som är ingående, råa, äcklande, överflödiga och upprepande. Fantastisk läsning för er mer fantastiskt dålig smak och ett fantastiskt tålamod. Men det är ju bara min åsikt... ; )

En liten timme

2008-12-02

Hela dagen skulle kunna sammanfattas : apa i ananas. Simon åker hem idag efter en lite extra lång visit och jag har en miljon saker att göra som jag gärna skulle slippa. När den enorma högen med skolsaker-att-göra äntligen krympt till en bra fit-in-väska-med-lite-våld-storlek så tar de nya tag och lassar upp en hög till. Varför inte en konstig roman och en 2 A4-sidor lång diktanalys i samma ämne och sedan lägger vi på lite postmodernism på engelska samt ett radioprogram på programhanteringen och vad sägs om ett evigt jagande historiaprojekt? Om inte det räcker så kan vi ju alltid skjuta till en andel matematik och ett allmänt förvirrande schema.

Träffade min lilla Krizze en liten stund vid bussen och hon var den sista att se mina långa halvglansiga naglar .. nu är de korta och höglackerade minsann. Känns lite ovant att skriva på tangentbord/ mobiltelefon utan dem. De har ju faktiskt varit lite lagom långa och tjusiga sedan v. 44 (och nu är det v. 49 btw).

Nej, nu ska jag ta och ägna den sista Karlskronatimmen helt åt Simon innan han åker tillbaka till ~70 timmar av Malmö/Lund.

Tjingeling


Största möjliga tystnad

2008-12-01
" Hej jag heter xxxx och jag är bög."

Inte helt oväntat blev det lite extra tyst i klassrummet och den tystnaden höll i sig under större delen av besöket från RFSL. Enligt mig och Emma var han vid vissa tillfällen lite ... väl frispråkig, men det visar väl bara hur lite man klarar av att höra utan att reagera som att det är fel. Lilla Karlskrona - så höger man kommer. Om man inte sitter i Hoglandspark och bara är alltmänt vänster på en bänk.

Min profilbild