Filosofi

2009-08-31
Jaa, ännu en filosofilektion. Vi är verkligen den enda skolan som har det som ett obligatoriskt ämne -.-'' Jag trodde att det skulle vara roligare. Visst, jag väntade mig att vi skulle vara tvungna att gå igenom en hel del historia etc, men istället sitter vi och tragglar lexikala och explikativa definitioner och argumentationsteori - vilket inte är lika intressant som det låter. Jag har nu lärt mig att Gudrun Schyman enligt mitt lilla uppkopierade häfte anses vara en bra debattör. Kul för henne.

Visst ja, om man nämner Hitler och någon annan i samma mening kan de "uppfattas som dåliga människor". No shit, Sherlock?

Med historia menade jag mer vilken gubbe med skägg och toga är detta? *visa dålig bild* Vad stod han för? Vi kommer till skäggiga gubbar också, men antagligen kommer även det att bli lite mindre intressant än jag väntat mig. Tänkte mig nämligen lite mer Sofies värld över det hela. =(

Hur som helst, kan bjuda på en mörk motljus-webcam-bild.


Min cam fungerar inte som jag vill...


Struggle

2009-08-31
Bloggen!

Har webbdesign just nu och sitter och klurar med koder, inte så svårt än visserligen. Vem kan inte <center>?

Hur som helst, skolans Internet dog så Magnus kände sig tvungen att pilla på det, vilket ledde till att det återuppstod! Som en zombie. Det liksom bara står där och dreglar utan att göra något speciellt. Under det här inlägget har jag varit tvungen att reparera anslutningen tre gånger. -.-''

Har kämpat länge för den här lilla updaten så håll till godo :P

Skånsk update

2009-08-30
Hello bloggen,

det är söndag idag och jag är fruktansvärt deprimerad över det faktum att jag om några timmar måste åka ifrån min älskling. Jag hatar det här -.-'' Om någon har måndagsångest så är det jag.

Ska om ungefär 20 minuter bege oss in till Malmö för att köpa en födelsedagspresent till min pappa som fyller år på tisdag. Mamma, som har lika bra framförhållning som alltid, lät oss alldeles nyss få reda på vad det var vi skulle köpa. Inte för att min pappa läser min blogg (I think O.o) men det får ändå förbli lite hemligt tills tisdag morgon då vi har vår traditionella paketgivar-/morgonfikastund.

Hur som helst, paketshopping och lunch ute, wihi!


En bild på inteskåne, men ack så mysigt det var.

Eldorado

2009-08-29
Jag som var så duktig på att uppdatera igår ... -.-''
Om någon märkt det så ja, de tre senaste inläggen står att de är skrivna typ nyss. Det är för att blogg.se tydligen bråkade med mig bakom min rygg O.o igår och inte publicerade inläggen trots att det stod så.

Hur som helst, alla sakerna är färdig inflyttade igen men istället för att göra något roligt har jag fått sitta och jobba på webbsideanalysen och slita mitt hår (borde börja bli tunnhårig vid det här laget) över uttryck och definitioner... lexikalt, explikativt. Gaah.

Snart klar, efter fyra timmars slit! Känns bra faktiskt. Lite synd att all prime time aktivitetstid är över. Ska springa och utöva mina fantastiska köp mycket mat för typ inga pengar alls-skills. Och nej, det är inte Eldorado - jag är bara bra.

Förövrigt är Eldorado en galet bra tecknad film hehe. Mitt absoluta favoritcitat är:
Två män försökte hitta staden av guld men hamnade i en liten roddbåt, skeppsbrutna, hungriga och törstiga. I fören har de en häst.

- Trodde du att det skulle sluta såhär?
- Mjaa.. hästen var en överraskning.

Säger såklart dig ingenting, så du borde se den du med. 

På väg till Lund

2009-08-29

Det här inlägget skrivs just nu i bilen. En grön bil. Är på väg till Lund med Simon och hans mamma för att vi ska flytta ner hans saker igen. Rent av deprimerande, men eftersom att jag stannar hela helgen ska vi göra det hela lite mindre sorligt och göra något roligt. Kanske gå ut och äta? Och kanske, men bara kanske, ska jag försöka tjata mig till ett besök på Nova igen. Mihihi.

Älsklingen ligger och halvsover just nu så jag tänkte passa på att sitta här i det överpackade baksätet och jobba lite med projektarbetet, men det blev bloggande istället. Och Sims 3. Tack älskade batteritid. När vi kommer fram har vi flera timmars städande, uppackande etc. framför oss men blir det inte för sent kan jag kanske slänga upp en bild för att visa upp våra wicked inredningsskills.


Projekttid och stoppskyltar

2009-08-29

Idag var det dags för ännu en timmes projekttid i sal. Jag vet inte vad som hände, men det slutade med att jag var en timmes barnvakt istället för slitande arbetsmyra. Kan inte säga att det var tråkigt precis. Jag fick ju rita kisar, bilar och stoppskyltar med en av mina lärares lilla dotter. Charmtroll! säger jag. Stoppskyltar!? säger ni. Först ritades det nämligen en kise och efter det en bil, men läget blev förtvivlat när det insågs att bilen kanske skulle köra på kisen! Åh nej! Hårt körkortsteorispluggande som jag är kunde jag inte komma på något bättre än att snabbt rita en stor skylt och skriva STOPP. Nu kunde inte kisen bli påkörd. Förklaringen köptes och jag fick rita fler kisar som naturligtvis skulle omringas av stoppskyltar, just in case.


Äntligen

2009-08-29

Jag har nu äntligen förmått mig att skriva i Gabriels minnesbok efter att under en veckas tid gått och kikat på den från dörren till rummet. Närmre har jag inte riktigt vågat gå. Jag har vetat vad jag velat skriva hela veckan, men nu när jag väl stod där insåg jag att det inte gick. Det finns tusentals och åter tusentals saker jag ville skriva där. Jag ville att det skulle finnas ett sätt att faktiskt berätta hur tomt det är och ett sätt att ens komma i närheten av att beskriva vilka under man nu i efterhand verkligen vet att han gjorde medan han fanns här. Men det sättet fanns inte. Jag fick skriva på ett annat sätt och även om det inte var lika tillfredställande så blev det gjort.


Sovmorgon

2009-08-26

xP

2009-08-25
Dagens skratt: Israel bojkottar IKEA

2007?

2009-08-24
Det känns som (och är) en evighet sedan de här (mobil-) bilderna togs. Det var ofattbart roligt. Kanske inte när vi var tvungna att vandra omkring på ett koncentrationsläger, men Måns min är ändå en klassiker. Ni får förlåta mig för att jag lägger upp de inte allt för snygga bilderna igen, men jag saknar er människor! :O


Lübeck


Niice.Stoffe kör maffiaboss-style.


Hehe, så galet vacker.


Alla ser att Alle hoppar och att Fredde står på kanten...


... och alla ser det självklara slutet.


Fin-mustasch-mannen.


Måns-underbara-min-bilden

 
Två stora Kodak-moments!

Och bara för att jag blev påmind nyss får även de här två bilderna vara med på ett hörn:




Yus, the ass tillhör vår gamla engelsklärare. Rawr?

Nej, igen - förlåt :D men lider av fula-bilder-nostalgi idag.

Webbdesign :D

2009-08-24
Waah :D har rast just nu från min första lektion i webbdesign. Sitter och ska lära oss göra hemsidor. Är imponerad över mina egna skills. Har just nu en vit stor sida där det står (i det awesome typsnittet Times New Roman) "Min första hemsida." Jo, jag vet - det är otroligt. Du önskar du kunde göra samma sak!

Min dator tar för övrigt 7 minuter på sig att starta Notepad så därför följer en oglad hälsning till Magnus. *häls häls*


Ny design :D

2009-08-22

Är faktiskt ganska nöjd med min nya rosa style. Tryck F5 om ni inte ser den. Foton och egenritat ger liksom en viss känsla. Har även en ny liten sign i slutet på varje inlägg. Hur som helst, tänkte bara ge er heads up och återgå till att skriva på min affärsplan.

Vaddå affärsplan? Jag visste att jag inte skulle kunna sluta skriva. Jag håller ju på med ett projektarbete (likt alla andra som går tredje året) och blev igår inkallad i "mysrummet" av mina två lärare där jag fick reda på att jag skulle göra ett UF Företag av det hela. Nej! sa jag och såg bestört ut. Jo, sa dom och tydligen hade jag inte mycket att säga till om för här sitter jag nu och sliter mitt hår över att affärsplaner är för folk som går till jobbet i slips.

Det gör inte jag, för att förtydliga.


Sailet och dess kunder

2009-08-19

Karlskronas Sailvecka tog slut för ett par dagar sedan och mina fötter, knän och smilband har precis återhämtat sig. Man träffar på en del roligt folk och en hel del original när man jobbar där måste jag säga. Bland alla hyfsat normala kunder och gäster hittar man bland annat:

Jag-frågar-tills-du-ger-dig-kunden
KUND: Har ni sillamackor?
JAG: Nej, tyvärr. *Sträcker fram menyn*
KUND: Så inga sillamackor?
JAG: Nej, men vi serverar både gravad lax och skagenröra idag.
KUND: Men det var inte det jag frågade efter.
JAG: Nej, men oturligt nog serverar vi inte sillmackor här.
KUND: Nähä? Så det finns inte?
JAG: Nej, tyvärr. Men jag rekommenderar skagentoasten varmt.
KUND: Det var inte det jag kom för!
JAG: Det var tråkigt..
KUND: Ja! *mumlar ohörbara saker om sillamackor*

Hamburgarna står egentligen på barnmenyn och serveras utan sallad och tillbehör som man istället får hämta själv efter smak. Det framgår då servitrisen faktiskt förklarar detta vid beställning. Men trots det stöter man på lite gnälliga personer.

Ingen-sallad?!-kunden
KUND: Varför är det ingen sallad på harmburgarna!?
JAG: *väl inövat svar* På grund av allergier serveras tillbehör för sig. Det går bra att hämta själv efter smak till höger här.
KUND: Vaddå? Vill folk inte ha det eller?
JAG: *väl inövat svar* Hamburgaren står på barnmenyn och det är svårt att avgöra vilken sorts sallad ett barn vill ha.
KUND: Vaddå? Äter barn inte sallad eller?
JAG: *proffsigt leende och elaka tankar* Det gör de säkerligen men smaken skiljer sig. Därför har vi sallad och tillbehör här till höger.
KUND: Jaha, hämtar du det eller?
JAG: Ehm, okej. Vad önskas?`
KUND: Äh, jag kan gå själv.

Har-du-hört-den-förut-kunden#1
KUND: Vad är "pappers-planka"?
JAG: Det är en vanlig plankstek som av hygieniska skäl serveras på papperstallrikar.
KUND: Jaha, då var den inte av papper trots allt.

Har-du-hört-den-förut-kunden#2
KUND: En öl tack
JAG: Det blir 50 kronor, tack
KUND: Femtio spänn?
JAG: Precis
KUND: *börjar flexa*

Har-du-hört-den-förut-kunden#3
KUND1: En öl
KUND2: .. och en mineralvatten
KUND1: Vi kör varannan vatten. Han står för vattnet.

Ett mycket litet urval av de "skämt" och klagomål vi som vanligt träffar på. =) Men utan dom hade vi antagligen haft tråkigt.


Hundjobb

2009-08-19
En vecka har förflutit och mitt första inlägg kommer att handla om... kattlådor.

Tömning av kattlåda kanske inte är det vanligaste ämnet bland alla bloggar som numer handlar enbart om mode, mode och Twilight. Men jag funderar på en sak varje dag. Var är de två stora kamphundarna jag äger? För mina två små huskatter kan omöjligt ge upphov till allt det jag tvingas tömma varje dag. Så mycket får de ju inte att äta? Det måste alltså vara där alla strumpor som försvinner i tvättmaskinen hamnar (i helt annan och redan använd form såklart).

Dolmiodag

2009-08-12
Jag måste ha sett fler filmer de här sista dagarna än jag vanligtvis gör på flera veckor O.o Igår låg jag i soffan och gled in på Tv 3 i precis rätt stund för att förtexten till Stolthet och Fördom skulle ta slut så där fastnade jag givetvis. Och bara nyss klättrade jag upp ur samma soffa efter att för säkert tionde gången ha sett En riddares historia, ni vet den med Heath Ledger? (: Klassiker. Och innan dess såg jag Shine the Light, ja Rolling Stones filmen då.

Håller på att förbereda mig mentalt för att behöva stiga upp i tid imorgon så därför ställde jag klockan på sju idag för att inte bli chockad imon. Det var ingen hit. Och eftersom att jag inte har något att fylla timmarna med idag i spöregnet kändes det som en rätt korkad idé såhär i efterhand. Men tja, det är lätt att vara efterklok? Jag kommer antagligen inte att tacka mig själv imorgon ändå.

Nu ska jag och pappa ha vår dolmiodag (:

Tv 1000 till tusen (:

2009-08-11

Idag är en sån dag som man riktigt ångrar att man steg upp rakt in i. Det är inget speciellt dåligt med den, ingenting som gör ont eller svider. Men inte heller något som gör den rolig, alls. Det gör den här dagen till en ovanligt likgiltig dag som bara flyter med i den annars ganska vanliga strömmen med dagar i kalendern.

Senare i veckan drar Sailet igång och det blir till att jobba och slita i år igen. Men den här gången har jag iallafall härdat händerna lite inför alla de stekheta tallrikar man ska hålla i händerna samtidigt som man ler artigt och stilla tänker tankar som: hur i heelvete hann ni glömma bort vem som beställt vad på den lilla stunden!?!? eller: mm... det skämtet har jag aldrig hört förut. Trots det är det som sagt ganska kuligt. Får hoppas på soligt väder det här året bara o.o

Nej, fler filmer väntar mig på min isoffanframförtv1000-dag. Har hittills sett Goyas Ghosts, The Wedding Date, The Invisible och The Four Feathers, samt en snutt av gud vet vad. Tv 1000 är för övrigt inte ens bra ): Canal+ däremot! Gief. Och mer godis.. gief det också.


"Gräsmatta"

2009-08-10

Jaa! Min käre far lovade mig hälften av pengarna till en ny mobil om jag ställde upp och grävde upp vår "gräsmatta" så att vi kunde så en ny. Alltså, det är mer klöver och oidentiferade gröna växter än i en hel skog koncentrerat på en liten plätt. Eller liten och liten, det tog mig ca fem timmar allt som allt och det är fortfarande liite kvar. Jesus.

Men nu får jag äntligen sitta ner i min mysiga stol med mitt godis och mitt ryggont! Har genom otaliga försök insett att självmassage inte var något alternativ då vigheten för det saknas. o.o

Saknar min älskling som får ligga i solen och mysa i en hel vecka till ... kom hem!


Mobilhaveri - igen...

2009-08-09

Det var hiskligt svårt att sova ensam när man inte behövt göra det på ett tag o.o suck. Hur som helst, passade på att köpa mina teoriböcker till körkortet igår och sitter nu förtvivlat och stirrar på sidantalet. Att lära mig saker genom att enbart läsa har aldrig riktigt varit min grej och det är inte precis tal om  att skriva av sådär mycket text. Återstår att se hur det går med det. Tänkte försöka mig på att läsa igenom hela boken från pärm till pärm! Och tro det eller ej, jag har redan plöjt halva.

Min mobil är för övrigt bråkigare än någonsin och förvägrar mig rätten att svara på sms. Men icke får jag någon ny, nej. Om någon råkar ha 1000:- över och ändå funderar på att slänga dom så kan jag ödmjukt tänka mig att ta emot dem så att jag kan köpa en ny!!

Back to the books


Hej igen

2009-08-08
Ett tredagars-uppehåll har återigen inträffat men det är för att jag ville spendera lite extra tid med Simon nu innan han åkte till Grekland. Utan mig. Snyft. Var till och med så snäll att jag stannade hos honom natten till idag, trots att jag var tvungen att gå upp klockan 06:00 imorse för att åka hem. Då kände jag mig världsbäst och världströttast.

Har verkligen inte gjort mer de här dagarna än att äta, kolla på film, äta, shoppa skor (!), äta och gå till frisören. Och efter det åt vi lite. Så jag är tjockis som attans, men gott var det. Vet dock inte hur jag ska klara mig utan min älskling i så många dagar.. jag lär ju få leva på nudlar och då och då festa till det med flingor O.o okej, mina kulinariska kunskaper sträcker sig ganska mycket längre än så, men lusten att laga mat försvinner liksom med honom. Sigh.

Jag har inte heller fler avsnitt av Privileged. Damn.
Åter till The Proposal. Mobilen i fickan som vanligt om det krisar people! <3

I-landsproblem #... oavsett nummer

2009-08-05

En allvarlig fråga har dykt upp på senare dagar och jag har inte kunnat släppa den.

Om någonting är från Alaska, heter det alaskiskt då?

Seriöst, help me out here.


Byggare Bob och skrivbordsstolen

2009-08-05

Idag fick jag ett tokryck på morgonen över hur stökigt mitt rum var och över hur ont jag får i ryggen av att sitta med datorn i sängen (vilket har fungerat fint i två år..) och bestämde mig för att inhandla ett datorbord! Genast insåg jag att pengar var en bristvara och gjorde följande deal med min mamma: om jag städar mitt rum, rensar ut och gör plats (believe me, det var tråångt.. jag är en samlare) så köper hon det åt mig. Fantastiskt! Började genast med att skyffla fram lite fri golvyta och gick sedan över till i stort sett allt annat. En sopsäck (!) och några ICA-kassar med kasserade (nu var jag vitsig) saker senare fanns det faktiskt plats på mitt rum till ett bord. De som känner mig vet hur amazing det är.

Så ner till Jysk och med turen i hand hittade jag ett perfekt litet vitt bord med en låda och två "fack" på superrea. Oh happy days. Att krångla ner den 24 kg tunga lådan gick inte lika bra och jag stupade på en säng intill. Trots det släpades lådorna tillslut upp till mitt rum och byggandet kunde börja. Jag insåg snart att jag inte var Byggare Bob... gör om, gör rätt.


Bordets intelligenskvot översteg (lyckligtvis) inte min och Simons gemensamma så vi vann ändå kampen. Sen var det stolen... en liten olycka senare kunde jag konstatera att golv var något jag behöver ett nytt av. Okej, det var inte så allvarligt men jag har ett litet sött, tja.. hål på ca 2,5x1 cm (: Okej, skratta ni åt den lilla arean men ni ska bara veta hur mycket det syns på ett ljust golv. Damn me for not picking oak.

Tror nog efter att ha sett tillbaka på dagens avklarade hinder att jag ändå är lite Bobbig trots allt.


Fundering

2009-08-04

Det är så oerhört underhållande att logga in på sin blogg och se att den första kommentaren man fått på alla sina bilder från resan är en enda rad som lyder: "Du är en slampa". För det första var det inte speciellt originellt. Det var inte heller någon större uppvisning av stort ordförråd. Jag kan berätta för dig att du behöver utöka det litegrann om du ska kunna komma åt mig överhuvudtaget. Och om det nu inte var ditt mål så kan jag inte alls förstå varför du spenderade någon tid alls med att skriva en kommentar. But then again, har man inget speciellt liv så får man väl se efter även det minsta av nöjen. För det är väl ett nöje? Det finns två svar, ja eller nej. Om svaret är ja kan vi nog alla enhetligt konstaterade att du har ett ganska vridet sinne för humor, men om svaret är nej kan jag bara råda dig att börja utöva en sport eller samla frimärken.

Puss, kram och nyp i stjärten.


Klippet på Bryn :)

2009-08-03
Även om själva titeln på Youtube klippet är helt åt pipsvängen fel så är det här alltså klippet jag lovade på Bryn och Tom Jones.

Åh åh, förresten innan jag tappar er uppmärksamhet vill jag dela med mig av att jag faktiskt hållit mitt sommarlöfte om att röra mig mera! Varje morgon gick jag alltså upp en timme innan frukost och gick tillsammans med pappa, Simon och syskon ~ 8 km (mellan Manilva och Sabinillas och tillbaka). Är galet stolt!

Kan passa på att berätta att jag och Christian upptäckte att man kan sjunga "En elefant balanserade" upp till ungefär 200 elefanter på den vägen.



Spanien, sommaren 2009

2009-08-03

Landade i Danmark igår men fick sova hos kusinerna i Skåne till idag, dels för att slippa hela resan hem på en dag och dels för att jag och Simon inte fick plats i bilen hehe ; )

Förresten, något roligt jag vill dela med mig av. Som sagt, vi har en ny lägenhet och det innebär ju såklart nya grannar. Det var en rolig samling människor och bland dessa fann vi ingen mindre än Bryn Terfel Jones! Ja, det kanske inte säger så mycket men han är alltså världens, idag, mest kände operasångare. Visade sig vara en mycket sympatisk typ som inte drog sig för att prata eller hoppa ner i poolen. Hittade ett klipp på honom och Tom Jones, inte så opera-igt men ändå riktigt najs (lägger in det i nästa inlägg för enkelhetens skull)

Hur som helst, resan har varit super och jag tog galet mycket bilder, men det är inte speciellt många som hamnar här. Inte för att de är opassande precis haha, men vem vill sitta och bläddra igenom 1200 bilder på vyer? Nej, tänkte väl det. Vissa foton har datum andra inte... ju fler kameror desto bättre? (:


Jaa, 95% av alla bilder på mig och Christian ser ut såhär...


 
 
 


Här bor jag förresten... fyra små bilder mest för sakens skull.



 


Före/efter .. Ganska okej bränna på bara ett par dagar. (:




Nöjd pappa <3 som ringer sin svåger och mobbas :D mohaha.


Mamma håller fast vid att fota ut mindre smickrande vinklar... nice? xD


Varje kväll sitter det en samling fantastiska konstnärer i hamnen.




Hehe, I have ze craazy eyes. Och mamma ze craazy sunburn.


The magplask är alltså min bror.


Familj!

 
Bröder bakom solglas...

 
... och utan solglas. Fick inte visa något värre på Stoffe.. synd.

 
Att blåsa upp kinderna på bild är nog en syskon-gen. Hittade otaliga sådana bilder.


Lyckligtvis är inte detta en sådan gen. Bror <3 :D
Detta får för övrigt bli avslutningsbilden då energin tryter en aning ^^

Min profilbild