Serious business

2011-03-30
Hääj!

Kan ni svara mig alldeles jätteallvarligt på en mycket viktig och seriös fråga?



Finns det någon som på riktigt, jätteriktigt, tycker om den här Lokan? Och då menar jag mer än de första två, tre klunkarna. Jag tycker att den funkar bra att dricka om den är iskall. Men så fort den blir en grad varmare än så så smakar den istället tuggummi och har en eftersmak av någon lustig rosa barntandkräm jag minns från när jag var liten...

Så, what do you say? Eller har ni ens smakat den?

Great hairday!

2011-03-29


Och ursäkta mitt mystiska försvinnande!

Känns inte som om jag har haft någon tid att lägga ner på bloggen på sistone. Har inte haft någon tid till någonting egentligen. Vette sjutton vart tiden tar vägn faktiskt. Idag har jag bara den här liiilla stunden innan jag börjar med dagens arbetsuppgifter, för så fort jag kommer hem är det sjukstuga som gäller. Min stackars älskling fick vara hemma idag... Men han har ju missarna som sällskap iallafall :3 mys.

Har världens bästa hårdag idag förresten! Naturligtvis är det inte jag själv som gjort det, utan jag fick en superb håruppsättning igårkväll av två fantastiska tjejer jag träffade på Mary Kay-mötet. De går sista året på Frisörprogrammet i stan. Så det här är iallafall mina dagen-efter-lockar efter att jag släppt ut det och sovit haha. Har inte suttit på jobbet i många minuter men det är redan tre personer som kommenterat hur fint det är. Stryk det! FYRA. Helt sjukt ju! Speciellt med tanke på att jag annars knappt får ett hej från personerna som går förbi. Typ en liten vink eller en halvhjärtad nick. Hmm.... och det är "insidan som räknas"? Think not. -.-''

Slänger in två bilder till då när jag ändå är igång.





Har insett att jag måste köpa mig ordentliga verktyg att locka håret med. Visst, Babyliss iCurl är jättebra, men just såna här lockar är svåra att åstadkomma med den. Använder den mest som plattång iallafall. (FEM personer nu.. jag kommer få hybris!)

När vi satt där igårkväll fick vi även en hel del tips på vilka hårtrender, håraccesoarer och frisyrer som är inne i vår och sommar. Men också en liten hög med bra tips på vad man kan göra om tiden springer iväg, på en bad hairday eller om man bara har ett riktigt hair emergency. Mitt hår blir fett superlätt, verkligen, alltså om man kollar på det för länge eller så haha. Så bäst då är en "slarvig" fläta som sedan får hänga ner vid en axeln och så på med fräschare smink än vanligt liksom. Works for me iallafall.

Vad har ni för emergency-tips?

VISA... gotta get one

2011-03-15
Wihuu! Äntligen fick jag det efterlängtade lilla SMS:et som berättade för mig att videkameran vi beställt äntligen finns att hämta ut på Posten! Eller ja, på Hemköp, men ändå. Synd bara att samma SMS var tvunget att berätta för mig hur mycket det är jag måste betala. Man får verkligen lida för att man inte har VISA-kort. De tog bara VISA och Mastercard om man skulle betala direkt över internet och det hade blivit så himla mycket krabb med tanke på att jag sitter här med mitt lilla Maestro. Nästa alternativ: faktura. Men då lägger de taskmörtarna till nästan 100:- bara för att skicka ut en papperslapp med lådan. Kändes lite väl överdrivet för min smak. Så tja, det fick bli postförskott, usch.

Ser inte fram emot att dra kortet men jag ser fram emot att få filma allt möjligt skittråkigt som händer i vårt liv! Jaa ungdomar, det här var en tisdag 2011, klockan 17.34 om jag minns rätt. Här ser ni mig skala potatis. *30 minuter senare* Jaa, det var sega potatisar det där...

Inte nog med att jag alltid släpar med mig min Nikon D40 när det är kalas, nu ska jag alltså ha med mig den också. Känns som om det är dags att köpa en större väska. One day, one day. Kommer säkerligen att få filma handbollsmatcher i timtal med den här kameran också, precis som jag fått göra med mammas när det varit cuper och annat i Sverige/Danmark. Det är trots allt roligare att följa med om man har ett val haha.

Nej, nu svävade jag ut lite. Har en viss tendens att göra det när jag är glad över något. Vi får väl se om den håller vad den lovar! Hinner dock inte testa det ikväll eftersom att vi ska på en liten namnsdagsfika hemma hos mina föräldrar. Har ju både bror och fästman som har namnsdag idag.

Tjillevippen!

Tuesday morning

2011-03-15
Goder morgon Idag började Rydell kl 06.00 istället för 08.00 så jag får ligga kvar ensam i sängen. Jag saknar förmågan att sova ensam så jag har varit vaken sen fem då hans klocka ringde. Har iallafall börjat att överväga att stiga upp. Det är inte lätt att låta blirä när man han två snå katter som skuttar oavbrutet på en och insisterar på att det är frukostdags. Dock har de redan fått frukost, men vad gör man inte i kampen om en andra? På tal om frukost... vi har inte hunnit handla så skafferiet är inte så välfyllt. Verkar som om det blir kaffe och en banan till frukost. "Yay"...

Söndag

2011-03-13
I fredags var det verkligen en motig dag, fram tills jag slutade och fick McDonald's till middag som min hjälte till karl inhandlat innan vi skulle på fest i Annelund med allt roligt folk. Det var en riktig hit faktiskt och jag hade hur roligt som helst. Vi körde på vit fest dock eftersom att vi skulle köra hem på kvällen istället för att sova över som förra gången. Då hade vi nämligen inga små katter som skulle matas dagen efter heller. Jag hade ju kunnat dricka förstås, har ju ändå inget körkort än, men kände att eftersom att Rydell ska vara nykter så borde jag vara sympatinykter jag också. Höll igång som attans ändå dock. Wooh.

På lördagen så blev det födelsedagskalas för älsklingens pappa i Rödeby och lite melodifestival på kvällen såklart. Heja Saade! Var också himla roligt. Hade kameran i högsta hugg hela kvällen men tog ändå bara ca 100 bilder. "Bara" säger jag, eftersom att det är ganska bara när det kommer till mig. 500 bilder är inte ovanligt alls. Men när jag väl rensar ut mappen så försvinner en stor del.

Idag är det spela Call of Duty-dag för älsk och för mig är det "Sitta bredvid och lata mig med pizza och cola"-dag. Så sjukt produktivt. Ska nog öva lite på mina (o)färdigheter med min tablet till datorn senare också. Men ska snart iväg då vi har lite möbler som ska flyttas. Rätt åt mig som är så onyttig.

Nåväl, ville bara ge ifrån mig ett litet livstecken.

Well

2011-03-11

Jag tycker de här "omg-klicka-här-nu!"-reklamerna bara blir sämre och sämre. När de först blev populära så fick dom en iallafall att tro att man lyckats med något eller att man var utvald av en specifik och personlig anledning som man först inte förstod hur de kunde veta. Men nu... Visst, nu står det ju kl 12.34 men det är bara en tillfällighet egentligen. Annars står det lika gärna 15.28 eller 14.17.

Om jag nu ska klicka på era onödiga länkar till höger och vänster så kan de väl iallafall vara lite fantasifulla. Eller iallafall så pass snygga att det kliar lite i klick-fingret? Vad sägs om en stor röd knapp som säger "Tryck inte här!". Hade lätt tryckt.

Ut med det gamla...

2011-03-11
När jag har en dålig dag så har jag två huvudsakliga saker att välja mellan:

1. Ät Ben & Jerry's tills jag storknar

2. Köp skor. Massor med skor.

Men eftersom att alternativ nummer ett går bort på grund av laktosintolerans (thank you God.. not) och alternativ nummer två går bort för att pengarna inte riktigt finns där, så kände jag ändå ett sug efter något nytt. Så det fick bli en liten bloggdesign istället. Jag är fortfarande sur som en citron ska ni veta, men det känns iallafall lite bättre med något fräscht att titta på.

Så, vad tycks?

Så jävla typiskt

2011-03-11
Fan fan fanfanfan

Jag har veeerkligen sett fram emot att få filma födelsedagskalaset imorgon och så kommer inte kamerahelvetet förrän i mitten på nästa vecka. Som från alla andra sidor får man ett bekräftelsemail när man har beställt. Men tydligen så fanns där en liiiten grön knapp man skulle trycka på i mailet, som inte syntes!! Så nu har jag gått och väntat i en vecka i onödan.

Jag är så himla arg och ledsen just nu! Det kommer ju fler kalas, men just det här kommer ju aldrig igen. FAAAAN!

Bensinpriser och frikadeller

2011-03-10
Jag har väl spenderat ungefär 20% av mitt arbetsverksamma liv på facebook ungefär. Mitt jobb går ju ut på att sitta vid datorn och har man inget för sig - (eller även om man har det förresten) så sitter man ju på facebook. Jag har för ovana att gå med i massor med grupper som får mig att tänka: Så sant! Eller så känner jag den där känslan av att det beskriver mitt liv perfekt för stunden. Tråkigt bara att jag verkat tappa alla mina 250 grupper efter att facebook bytte ut kuggarna i maskineriet.

Vanligtvis så spyr jag galla över "kopiera detta till din status"-inlägg, men idag såg jag ett riktigt passande sådant:

Vik hädan Viktväktarna; Det finns ett nytt sätt att banta och det är: Jag har inte råd med med mat för jag har precis tankat bilen-dieten! Kopiera och sätt på loggen om du är trött på de hutlösa bensinpriserna.

Så sant!

Behövde tanka bilen igår, tro fan bensinen kostar över 14 kronor litern då. Hur ska man ha råd med det egentligen? Jo, man äter bara nudlar. Jämt. Alltid. Fårävör. Nu hoppas jag att någon på riktigt tar tag i det här med billigbensin.se eller vad sidan nu hette. Hade ju inte suttit fel att tjäna några ören per liter. Många bäckar små.

Bensin och bil är ju ytterligare fina bidragande orsaker till varför det är svårt att spara pengar. "Ta bussen!" säger någon. Ja, men peka järna ut den buss som kan ta Rydell till jobbet klockan 05.30. Själv går jag till jobbet de flesta dagar då han inte råkar börja sent. Och med råkar så menar jag verkligen råkar eftersom att hans arbetstider är ganska väderstyrda just nu. Sen tar vi bussen till Maxi och veckohandlar. Don't think so. Sen sitter vi hemma i lägenheten hela helgerna för att det inte finns något att göra i Karlskrona :D Wiie. Don't think so either.

Köpa en elbil? Nu är det ju så att Sverige ska delas upp i el-zoner där elpriserna baserat på överskott typ. Så i Norrland blir elen billigare och i Söder, där jag naturligtvis bor, ska den bli dyrare. Shitsauce. Kolbil? Vedeldad bil? Nya promenadskor? Damn it.

Nu innehöll ju inte mitt inlägg något om frikadeller, men jag gillar ordet frikadeller. Frikadeller. Hihi.

If you get it on tape...

2011-03-10
Jag blev så sur på min blogg att jag helt enkelt har strejkat!

Eller, så kan man kalla det iallafall för egentligen har jag inte orkat. Dessutom är det så att det helt enkelt inte händer någonting i mitt liv för tillfället. Alla mina dagar går till på samma sätt.

Vakna > Äta > Jobba > Äta > Spela/Tv > Sova

Och sen har det mage att börja om!

Försöker spara pengar eftersom att vi i princip tömde våra sparkonton när vi flyttade i oktober förra året, men det går sådär. Sju miljarder utgifter senare står vi ändå på +/-0 även om vi verkligen snålat och lagt undan varje krona vi kan. Känner lite att ja, nu skiter jag väl i det då - och så köpte vi en videokamera för vad vi hade kvar.


Jag har letat efter en bra videokamera ganska länge nu faktiskt. Och ja, en som man faktiskt har råd med också - det är ju ett plus. Men så när jag satt och slösurfade så kom jag över en "test-video" där de provat den här kameran och jag var helt fast! Lite pricerunning senare och jag visste att det var den jag skulle ha. Som tur väl är så var Rydell inte svårövertalad, min älskling, så i måndags klickade jag hem den.


Videon är härifrån!

Jag älskar att titta på gamla hemmavideos och blandat smått och gått från förr och utbrista: Haha! Vad har dom på sig!? Eller bara njuta av de där härliga stunderna caught on tape en gång till. Men nu är det väl en lucka på en sisådär 10 år. Mina bröders konfirmationer finns filmat eftersom att jag själv filmat det. Min... not so much. När jag gick ut nian försökte mor min filma litegrann, men det gick ju sådär. Hon satt långt bak och hade den längsta mannen i folkhavet framför sig. Eller så är hon bara kort... ;)

Det finns inte speciellt mycket av mig filmat överhuvudtaget. Precis som att jag sällan finns med på bild då det alltid är jag som står bakom kameran (självmant förstås, men ändå). Mamma brukar filma lite på somrarna när vi är i Spanien, men då brukar det mest bli "...och här sitter hon och gör något" *går vidare*.

Jag ska filma vardagssaker, sånt man egentligen tycker är skittråkigt att titta på men vill ha ändå så att vi om tio, femton år kan sitta och säga Men va unga vi ser ut! och Oj, va smal jag var då. Och klassikern: Va lätt allting var på den tiden! Självklart måste jag skratta åt vad jag hade på mig och förklara för mina barn att det faktiskt var så man skulle se ut då. Nej, nu ska jag sluta leva i framtiden och återgå till att otåligt vänta på att kameran ska komma med posten!

Testinlägg!

2011-03-02
SOS! TESTINLÄGG!

Det stod att min blogg var borta eller avslutad, men herregud, det är den ju inte!?

Min profilbild