Kidnappning!... mammanappning?

2009-02-26
Min mamma fyllde 40 år den 21 januari. På hennes jobb brukar de alltid gå ut och äta kort efter det när någon fyller jämnt, men så var det inte den här gången. Ingen sa någonting och mamma väntade och väntade. Min mamma är inte precis den sorten som vill bli överraskad - kontrollfreak.. ^^

Vid 18-tiden idag ringde det på dörren och en kvinna från mammas arbete kom in. Hon beordrade mamma att klä på sig och följa med henne. "Nu ska vi ut och resa lite..." Lilla mamma följde med henne med stora ögon, sen kollade hon på oss och konstaterade "jahapp, så det var därför jag inte fick laga mat." Det har minsann inte varit lätt att få henne att skjuta upp middagen ska ni veta. Jag har sån tur att Simon kommer hem ikväll så jag skyllde på att han var jättehungrig och samtidigt riktigt sugen på att laga maten... mästerkock som han är så köpte hon det. Yeah. Master-uppehållaren Kitty.

Återstår att se när mamma kommer hem igen haha.

Bra inledning på dagen... not

2009-02-26
God morgon.

Ännu en dag, ännu mer slask och ett bråk att toppa det med. Varför får jag känslan av att just den här dagen är lite mindre värd på min topplista än andra dagar vanligtvis är?

Det är samma gamla visa om och om igen. Jag stressar för att jag har mycket i skolan (då menar jag .. kopiösa mängder!) och då blir Simon stressad för att han inte kan hjälpa mig. Jag tycker att han är jobbig när han stressar eftersom att han inte får något gjort, vilket leder till att jag snäser åt honom och han blir ännu mer stressad och sur. Och tja, det är ju inte som om jag behöver skriva ut resten av händelseförloppet för det är knappast svårt att räkna ut.

Det är mycket svårare att faktiskt få ett bråk ur världen när man är 22 mil ifrån varandra.. det är så mycket lättare att säga dumma saker över sms eller msn utan att själv bli ledsen. Mycket av att säga dumma saker går ju ibland - i stundens hetta - ut på att faktiskt få en reaktion av den andre innan man ger sig. Här får man ju ingen reaktion och därmed ger man sig inte lika fort. Jag hatar att bråka.

Over and out ♥

Till alla tvivlare

2009-02-25
Jag hade precis en konversation på msn där en kille kallade mig blåst bimbo och refererade till att jag är blond. När någon har frågat om min IQ har mitt svar varit 134. Det trodde ingen på, så förra året tog jag inte mindre än 23 IQ-test och alla sa detsamma (utom ett som sa 133). Jag sparade såklart det testet i datorn och kunde visa upp det när någon tvivlade.

Eftersom att allt jag haft på datorn försvunnit när jag installerade om den hade jag inget bevis längre, så jag surfade in på Illustrerad Vetenskaps hemsida och tog ett test till alldeles nyss. Så du din lilla mansgris, kan ta dig i asen! Blonda brudar kan!










... herrejävlar.

Ugh!

2009-02-25
Just nu sitter jag och betraktar fyra små djur, also known as gymnasiekillar, som sitter kring ett runt bord. De skickar runt en ihopknycklad cola-burk mellan sig och turas om att slå in vassa hörn på den (?) med knogarna. Givetvis går knogarna sönder och alla blöder ganska mycket. Men trots detta ger de ifrån sig manliga macho-ljud och hejar på varandra.

Och folk tvivlar på att dagens människor har en grottman within?


Semlans dag

2009-02-24
Idag är det alltså fettisdagen. Den årliga diskussionen med min lillebror väntar... heter det fet-tisdagen eller fettis-dagen? Vårt envisa Olsson-blod är vad som gör att diskussionen aldrig tar slut, vi trycker helt enkelt bara på paus vid midnatt.

Semlor har sålts överallt sen första januari, vilket typ dödar själva grejen med att ha en dag speciellt för att äta de små kolestrolbomberna. Inte nog med att man ska ha en himskans massa mandelmassa i dom, nej nu ska man ha lustiga bär i grädden också. Vad händer med våra heliga onyttigheter?!

[Här kunde det varit en bild på en semla men min dator vill inte samarbeta]

Musik Direkt - Olofström

2009-02-23
I söndags var det Musik Direkt i Olofström och jag följde såklart med. Bandet - som består av medlemmar från banden 7 Seconds Gone, Deviation och Dreamania - gick under namnet Roadkill 66 och hade såklart tröjor att matcha med. De spelade superbra och det säger jag inte bara för att jag är partisk.. faktiskt.

Klicka för att höra låtarna Don't och Down the road.

Kvalitén på ljud och bild är lite halvdan, misstänker att Martin behöver köpa en bättre kamera? Här kommer iallafall lite bilder från dagen och kvällen.












Ja, det här var en kort sammanfattning av själva stunden på scen iallafall. Det hände mycket mer på övrig tid vilket såklart också fotodokumenterades - en del roliga bilder vill jag lova. De dyker säkerligen också upp här inom kort. På lördag och söndag är det ännu mer Musik Direkt, fast i Karlskrona. Där lär jag vara med min kamera.

Over and out ♥

Releaseparty - In Lust

2009-02-23
Lördagskvällen spenderades i Ronneby där det var releasefest för In Lust's EP. Det bjöds på skön musik och bra framträdanden, både av förbandet Sparrow och Anna Bergwall. Vid 23:00 var det dags för In Lust att inta scenen och de bjöd på riktigt bra musik minsann. Bland annat låten Waiting for the train som nu är en av mina personliga favoriter. När In Lust inte spelade befann vi oss i VIP-hörnan och njöt av prat och dricka.

Här följer lite bilder från kvällen.


Rikards prettyface innan folket börjar droppa in.





 

 

Inför ikväll

2009-02-21


Releasefest i Ronneby ikväll. Dresscode casual haha. Jag hade tänkt mig något enkelt men med lite färg, så det blev halvmörka jeans från Gina Tricot och en cerise top även den från Gina Tricot.

Nu är det bara accessoarerna som saknas... smyckesskrin, here I come.



Och här är dagens senaste inköp med vilken jag ska föreviga delar av kvällen. Casio EX-Z85

Prästdiss O.o

2009-02-21
Min äldste lillebror var på konfirmationsläger för lite sedan. Där frågade prästen om det var någon som hade  en gitarr så att man kunde sjunga och spela lite. Jo, det svarade min bror att han hade men han varnade prästen lite och sa att han faktiskt sjunger lite falskt. Vad säger prästen då?
- "Har Gud gett dig en sådan röst får han skylla sig själv om du använder den."

Haha, prästdiss.

Lite nostalgisk..

2009-02-20
Jag åkte buss häromdagen när jag såg en viss logotype. Jag blev helt till mig och studsade upp och ner i sätet medan Simon skruvade lite på sig till en början med sen skrattade han med mig när jag ivrigt kastade ur mig fler saker som likt den loggan gör mig sjukt nostalgisk. Jag vet att det är lite konstigt, en bank-logotype liksom? Men ändå.



När man  ser den här bilden.. vem tänker inte tillbaka på sin lilla rosa/blåa spargris?

Vidare började jag såklart att skriva ner lite saker jag kunde komma på som gav mig samma känsla. Nu när jag tappat bort mitt papper inser jag vilken ansträngning det var för det mesta är ju verkligen gömt och glömt. Hittade iallafall lite saker som får mig att le lite inombords (och utombords för den delen). Känns det inte konstigt att se den gamla SVT-loggan?


En annan kanal man tittade på när man var liten var ju Tv4 och lattjolajban. Jag tyckte dock inte att det var speciellt underhållande och dessutom var man tvungen att titta på nyheterna innan och efter pga av att en viss dagmamma alltid ville lyssna på honom... vem är han? Bengt Magnusson. The man. Kom igen, mannen är ju nyheterna.


Tv- människor, tv-människor. Vissa program tappar ju upp till 50 % när dessa personer byts ut. Jag vet inte hur många tittare som föll bort när de bytte programledare i just detta program, men jag kan tala om för er att de hade i genomsnitt ~ 3.070.000 tittare varje kväll de sände. Det program jag tänker på är bara det bästa musikunderhållningsprogrammet någonsin och den ordinarie programledare jag tänker på är såklart Peter Harrison! Här är han tillsammans med Robert och Anders - de riktiga pianisterna!



En tv-favorit som saknats även bland de som förbannat det genom-lila programmet är såklart den geografiskt övermänskliga mannen Leif "Loket" Olsson!


Hur som helst, det finns så otroligt många saker som gör att jag längtar tillbaka lite till när allting var så otroligt bekymmerslöst - eller tja, det var det ju inte.. men det var iallafall mycket lättare då. Varför njöt jag inte mer av det? Haha. En sista sak jag vill nämna, som jag varit sugen på så otroligt länge nu, är glassen Igloo! Den två-pinnade glassen med colasmak som man absolut skulle dela även om man visste att det var omöjligt att inte tappa en del av den då.

Over and out ♥

Gardinstök

2009-02-19
Det känns udda att komma på sig själv med att stå och stryka gardiner. Ja, utan att mamma har gnällt på en i minst en vecka och sagt att om man inte stryker de förbaskade gardinerna så ... ja, och så följer att man inte får göra något man planerat. Men nu står jag alltså här och betraktar de nyuppsatta gardinerna och suckar lite över att mamma aldrig ser när jag gör sånt här på eget bevåg. Det är helt enkelt inte samma sak att göra det hemma hos mamma och pappa som att göra det när man själv bestämt att man vill... 22 mil bort. Typiskt. Bäst att mms:a en bild genast!

Var stolt mamma!



Snabb sammanfattning

2009-02-18
Mina shoppingfynd för dagen:
(det kommer lite bilder någon gång när klockan inte är ~ 00:00)
  • En supersöt svart, italiensk klänning från Studio 2
  • Fräscha gardiner till Simons etta
  • 3 urgulliga Giant Microbes från Coolstuff
Simon köpte även ett par grå-gröna Converse som skulle se toppen ut bredvid mina röda haha. Det investerades även i ett stort gitarrställ som håller hela 7 instrument. Bra, det sparar mycket plats ... annars har han ett ställ för varje bas/gitarr. Nu behöver jag inte störa mig på det.

Imorgon har Simon bara 2 timmars skola så det blir mycket tid för ... min skola. Ska banne mig lära mig andragradsekvationer imorgon om det så är det sista jag gör (... och det kan det mycket väl tänkas vara). Nu hade jag tänkt mig lite mer film-/serietittande innan det är dags att krypa ner i sängen.

Tjingeling

Have to have

2009-02-18


Ge mig! ...

En bra länk

2009-02-18
Hej!
Sitter och förbereder mig mentalt inför en lång gardin- och klänningsjakt i Malmö. Dock var det inte det jag skulle skriva om idag - nej, det får ni antagligen höra mer om senare.

Jag hissar:
Igår satt jag och pratade med en kille på facebook om fotografering (speciellt nu när älsklingen gav mig en kamera för lite sen) och jag kom då osökt att tänka på en annan person jag känner. Adam är så otroligt bra på att ta kort, kan jag lova. Jag tycker att ni ska ta och kika lite på några av hans bilder på hans sida!

Det tar ju inte många sekunder.

Nu ska jag göra mig iordning, vi hörs senare!

17 februari 2009

2009-02-17

Såg världens sötaste hund utanför Ica så jag satt och pratade med honom/henne en stund.


Stötte även på en mindre söt fågel som jag spanade på ett tag.


En liten close-up på pippifågeln.


En skylt speglade sig i en vattenpöl.

Det är tisdag!

2009-02-17
Idag gick älsklingen var älsklingen i skolan mellan 10:00 - 16:30 så jag fick underhålla mig själv. Tyvärr för min del stod fantasimätaren på noll och det slutade med att jag satt i hans etta och åt bananer, spelade datorspel och skrev ungefär två meningar på mitt skolarbete. Nej, jag satt inte på samma plats hela dagen (faktum är att jag flyttade mig mellan stolen och sängen flera gånger..). Jag gick faktiskt ut en runda också. Dock blev rundan inte så lång med tanke på att jag inte kände för att gå helt katastrofalt vilse. Kameran fick iallafall följa med och Dagens Bilder fick temat : stressade människor på cykel.

Ska lägga över bilderna på datorn nu, vem vet det kanske dyker upp en och annan liten bild här också.

Ögonblicksbild

2009-02-16

Awesome! Anna och Selma in action.

Födelsedagsbarn

2009-02-16
Det är måndag, dagen är nästan över men kvällen lär bli desto längre (antagligen..) för Anders som fyller 18 idag!

Nu är du gammal och sliten, snudd på pensionär. =D
Jag och Emma ser fram emot Anders Taxi AB.


Snüggaste bilden ;D

Lund, söndag

2009-02-15
Ni får förlåta att jag inte skrev någonting om igår men det blev så sent.

Igår var det som ni vet Alla Hjärtans Dag. Jag och älsklingen började dagen med att inta en frukost bestående av gott bröd och ballerinakex - jaa, jag vet, men det är ju så löjligt gott.. speciellt när man får äta dom konstigt. Efter frukosten begav vi oss till Nova Lund där vi stannade ganska många timmar. Det blev shopping och lunch där. Jag fick världens sötaste present, en kamera. Den andra har vi haft tillsammans men nu har vi vars en. Lycka.

Något otippat hände också; jag sprang på Sjöberg och hans flickvän där inne. Hur stor var chansen för det??

Jag har inte hunnit ta några kort än, men räkna med att de kommer att hamna här :D


Saknar mina små misar där hemma. Här är Sigge på myr-jakt och Poffe tittar på. Så stor Sigge ser ut O.o haha

Vant-tjuv!

2009-02-13
Precis som alla gånger jag åker tåg ensam händer saker jag inte förväntar mig att någon ska tro på när jag berättar det i efterhand. Alldeles nyss gick det förbi en mamma med fyra barn, varav ett visade sig vara en vant-tjuv. Han höjde upp sin lilla greppklo och knyckte min ena tumvante.

Han var inte så gammal så jag reste mig bara, gick efter och tog tillbaka vanten. Vad händer då? Mamman vänder sig om och ser mig ta vanten. Jag håller upp vanten, ler lite fånigt och säger; min. Jag hade nog väntat mig att mamman skulle be om ursäkt för att hennes son tog min vante, men istället formar hon sitt unibrow i en läskig båge och påstår sedan att det minsann är hans vante. Jag hade god lust att fråga henne vad hennes typ femårige son gjorde med en aaningen för stor dam-tumvante vars systervante låg på min plats, halvt nerstoppad i min väska? Men jag tog den bara och gick tillbaka till min plats.

Värst vad folk verkar vara desperata nu för tiden. Vad skulle han (eller hon) med min ena vante till? Eftersom att hon försvarade honom och sa att det var hans så var hon tydligen med på noterna; men kunde hon inte lärt honom att sno ett helt par vantar då istället?

Det här är Kitty, live från Hässleholmsskogarna.

Sportlov!

2009-02-13
Äntligen sportlov! Äntligen tågburen!
Jag var rädd att jag inte skulle klara av att bära min väska tvärs över stan, så tung var den. Och nej, det är inget jag säger för att folk ska tycka synd om mig för att jag var tvungen att bära min egna väska.. den väg som vanligtvis tar 10-12 minuter att gå tog mig 32 minuter. Det var minsann precis att jag kom med tåget. Jag tänker välja att se på det som en bra start på resan, jag menar jag hade ju kunnat missa det helt.

Det slog mig nyss att om jag inte kunnat tågets rutt utan och innan så hade jag inte vetat riktigt när jag ska av för mannen med micken är dansk. Riktigt dansk. Jag menar öl och wienerbröd till frukost och ett paket cigaretter på det- dansk. Att vagnen doftar lätt av något ost-liknande är lite komiskt tycker jag. Generaliserad dansk-het får mig att tänka på en reklamannons jag såg för ett par år sen. Den nya danska duschen; damp på kun 2 min.

Lovar att återkomma om det händer något spännande ;)

Until then
xoxo


På tåget =D Får se hur jag ser ut om några timmar.

Hej mitt vinterland

2009-02-13
Den här dagen börjar visst inte så bra.. jag har försovit mig, så jag missar spanskan. Min garderob är dessutom så pass tom att jag inte har någonting att ha på mig idag - hur löser man det? Ett i-landsproblem jag vet. Men du hade också tyckt att det var en jobbig tanke att kanske behöva gå i pyjamas till skolan i snön. Hm, jag hade nog inte velat göra det i varken regn eller sol heller för den delen - även om det kanske lät så.

Just nu är det sista-minuten-packning, påklädning och snöpulsning jag har framför mig.


En bild på en del av min balkong (som är skottad! :D). Dock är den från igår.. nu är det mer snö. Note  to self: ladda kameran.

Mewsigt.

2009-02-12
Det slog mig att världen (... karlskrona) typ aldrig sett mig i något annat än jeans på fritiden. Vilket är konstigt för jag har typ aldrig jeans när jag är hemma - ur bekvämlighetssynpunkt är de inte lika bra helt enkelt. Så här ser jag ut by the way. Dåligt kamerabatteri så jag hade bara tid att ta ett kort. Mer spännande på det viset.



Jag har två saker att säga om bilden :D
1. Jag böjer mig inte alltid bakåt i en osmickrande posé.
2. Stort fan av blixten-i-spegeln... hehe inte. Jag har för övrigt Karlskronas feetaste blixt för att sitta på en ganska medioker kamera med überzoom.

Snöbollskrig

2009-02-12
Bra dag idag. Massor med snö på marken, på bilarna och innanför kappan. (Tack Anders..).

Det blev 2 x snöbollskrig idag alltså, ett på väg från lunchen och ett på väg till gympa-stiken. Jag, som för övrigt är master på att blocka hårda snöbollar, klarade mig fint under det sista kriget. Emma däremot är antagligen ett vandrande blåmärke imorgon, ska bli intressant att se.

Just nu är det massor med pluggande inför imorgon eftersom att jag varit lite för lat för att ta tag i det och sedan fått inse att det var mer än jag trott från början. Kasst. Men nog ska det gå om man bara kämpar på.. och inte sover xP

Kom igen nu Kitty, kämpa. Blir du färdig med svenskan får du en ruta choklad. Blir du färdig med religionen också får du manikyr och blir du färdig med alla tre uppgifterna får du ta ett skumbad!


Nästa inköp? ... en snöbollare.

Fyra minuter över sju-isch

2009-02-12
Det är om möjligt ännu mer snö idag! Snön är så högt staplad på mitt balkongräcke att jag knappt ser förbi det.

Idag har jag vanligtvis sovmorgon men jag - som nog är lite för snäll för mitt eget bästa - har gått med på att följa med älsklings-krizze ett ärende nu på morgonen som börjar redan klockan 08:00.. därför blir det bussåkande kl: 07:13 för min del. Utan iPod!

Naturligtvis glömmer jag att ladda den när jag trött som en liten gnu hasar mig i sängs igårkväll. Det värsta är inte att jag blir lite sur på mig själv för att jag glömt det, nej det värsta är att jag blir seriöst ledsen -.- Varför? xP Upplever mig själv som lätt udda.. speciell.. eller bara konstig.. just nu.


Men godmorgon världen :)

Pannkakor !

2009-02-11
Massor med snö i Karlskrona idag! Det väcker funderingar hos mig; är det bara jag som tycker att man kan använda paraply när det snöar? Det blir ju blött annars..

Jag hade bara en lektion idag så jag var hemma tidigt hos min lilla sjukling till lillebror. Lagade mat till den när den blev hungrig. Det blev kanelpannkakor. Jo, jag kan hålla med om att det kanske inte låter som något jättegott, men det är det faktiskt. Det sämsta med den historien är bara det att när jag stod i köket och vände pannkakor lyckades jag med den snyggaste (!) pannkakan jag gjort i hela mitt liv - och ingen var där för att se det. Sad but true.

Sitter vid matbordet och väntar på att han ska leka färdigt med sin pannkaksbit han inte orkar äta upp. Den heter för övrigt Göran. Visste du att man kan kittlas med pannkakor? Never mind.. Nu var han tydligen klar och ska gå och leta upp Ernst - som är en boll. Japp, min lillebror är 13 år.

Disk som står överst på att-göra-listan.
Sen blir det film; The perfect man .. kärlek på den :)


I-landsproblem

2009-02-10
Tisdagar är en av mina få dagar när jag inte behöver kånka med mig datorn till skolan.. vanligtvis. Den är tung så det är ju klart att jag klagar. Jag har spanska på en annan skola än min egen - som vanligt nu på morgonen, men det är redovisning och jag har gjort en superbra powerpoint att visa upp. Men såklart har inte den här skolan Office ens, så USBminne is out of the question -.- Kommer att använda datorn i max 10 minuter och sen är det bara en massa onödigt bärande tvärs över stan...! Lid med mig.


Sitter på spanskan just nu. Hej å hå

PS. I love you

2009-02-10
Godmorgon!

Igår gosade jag ner mig i sängen för att titta på PS. I love you och tårarna bara sprutade. Den var ju så fin.. det var länge sedan jag faktiskt blev så våt om kinderna av en film. När jag var liten tjöt jag till Lassie varje dag eftersom att hon sprang iväg och jag aldrig trodde att hon skulle hitta hem igen eftersom att hon sprang så långt. Det var traumatiskt. Mamma och pappa kom snabbt fram till att vi inte skulle titta på den serien förrän jag blivit lite äldre.. jag  var verkligen helt otröstlig så jag förstår dem.

Åter till filmen, den var lite konstig ibland men allt blir så självklart efter ett tag. Det var trovärdiga karaktärer som inte framstår som de superhjältar man annars kan tänkas se i en amerikansk kärleksfilm. Jag rekommenderar den till.. ALLA.

Nu är det till att göra sig iordning!
Tjingeling


Första versen om sommarjobb

2009-02-09
Eftersom att min historiauppsats var utprintad och redo att lämnas in när lektionen började hade jag alltså 80 minuter på mig att göra något helt annat. Jag satte mig då vid datorn och började söka efter lite sommarjobb. Man kunde ju tänka sig att det kunnat finnas någonting iallafall, jag menar något tråkigt som att städa, rensa rabatter eller något.. men nähä ingen fisk i det nätet. Sökte i Karlskrona, Ronneby (...ja jag vet) och tja, hela vägen nere i Malmö och Lund. Det fanns gott om jobb. Det vill säga, för er som är utbildade, faktiskt har hunnit fylla 18, har körkort och så vidare. Jag som fyller 18 sent på året... tja, jag får vara utan. Det fanns visserligen jobb som inte krävde att man var 18 eller hade körkort, men det var som krokimodell (alltså nakenmodell på en bildkurs).

Passade på att printa ut några kopior av mitt CV (Curriculum Vitae .. för er som med största sannolikhet inte undrade men som nu fick veta det ändå) som har legat och gosat på datorn sen förra året. Skrev dit min senaste referens och fick samhällsläraren att läsa det. Tydligen var det bra skrivet så jag tänker leva på det hela dagen. Slutar 16:30 idag så jag ska kasta mig ut på stan och tvinga på folk ett papper.

Nu börjar svenskalektionen


Måndagsfunderingar

2009-02-09
Är det någon mer än jag som känner på mig att vi nog aldrig mer kommer att vara värdland för Eurovision Song Contest? Jag missade melodifestivalen i lördags eftersom att jag och Simon lekte flyttkarlar hela kvällen, men nog har jag lyssnat på vad som sagts. Jag är lite lost när det kommer till de där 10 länderna som ska rösta i vår melodifestival. Är det bara jag som tycker att det är helt urbota dumt? De kommer väl att rösta strategiskt; de vill ju inte ha något motstånd. Det enda land som glatt skulle rösta på ett lands bästa låt skulle väl vara Sverige eftersom att det inte är politiskt korrekt att göra något annat. Snart sänder de väl svenska melodifestivalen på något annat språk också och de kanske kan tänka sig att ha svenska subtitles så att urbefolkningen inte ska bojkotta den... kanske.

Ge mig Herrey's, ABBA och Carola när hon var som bäst!
Det är grejer det.

Thank you for the music

2009-02-08
Äntligen är den engelska bokrecensionen färdig!

Simon är ute med några vänner medan jag har suttit här i lugn och ro och jobbat på. Har varit ganska skönt - mest den delen som säger att jag kan lyssna på vilken musik jag vill medan jag arbetar. Det gör jag visserligen ändå, ond som jag är, men jag vet att han stör sig på en del artister som jag myser till i godan ro. Men jag vet hur det känns; under Darin-eran var det bara att bita ihop, le och sympati-digga lite när bästa vännerna hoppade runt till Money for nothing (vilket i min mening sammanfattar Darin mycket bra).

Jag ska åka hem från Lund vid halv sju-tiden ikväll och då får jag ytterligare 3 timmar till skrivande på tåget. Visserligen inte så mycket musik eftersom att jag duktigt nog glömde iPoden hemma när jag åkte hit igår. Men kan jag låna ett par hörlurar så är youtube nästan lika bra. Finns så mycket skräp<3 man glömt existerar. Det finns såklart annat än skräp. Har hittat en ny artist jag myser till i soffan om kvällarna. Jag brukar ofta störa mig på när jag inte förstår texten, men han är ett undantag.

Ismael Serrano heter han. Han är en spansk singer-songwriter typ.
Jag ska ge er ett par låtar att börja söka på:
Papá cuéntame otra vez
Últimamente
Sucede que a veces
Casandra

Tjingeling!

Flytt, kommentarer och träd - på samma dag.

2009-02-07
Just nu sitter jag i Lund hemma hos älsklingen och nickar nöjt för mig själv när jag tittar på hur den lilla ettan ser ut. Allting är uppackat och golvet är nyskurat. En lyckad flytt. Den tog hela dagen, och gav mig väldigt lite tid över till mitt "karusellåkande" men det känns ändå värt det.

The best part:
Jag har fått ställa saker och ting där jag hittar dom - och såklart där jag tycker det passar ^^

The suck-iest part:
De mentalt minderåriga som envisas med att posta taskiga, barnsliga och felstavade kommentarer på bloggen. Senaste konstverket lyder såhär: "Du är den äckligaste människan jag någonsin sett-_- du tror att du är så perfekt... men du är verkeligi så äcklig och ful, hoppas du dör din tönt"

Jag har lite att säga om den kommentaren.
  • Stor bokstav! Använd stor bokstav!
  • Jag är inte på något sätt äcklig, jag är tvärtom ett mycket renligt litet djur som gör mitt bästa för att se bekvämt prydlig ut.
  • Jag tror inte att jag på något sätt är perfekt men är däremot en obotlig perfektionist när det kommer till saker så som symmetri på matbordet, inga utstickande strängar på gitarren, skolarbeten och telefonboken - för att bara nämna några. Har konstigare saker för mig också..  :)
  • "Verkeligi".. nej, jag kan inte ens kommentera det. Det smärtar mig för mycket att ens skriva ordet själv. Dock är det inte lika illa som att stava gilla med J eller bäst med E.
  • Om jag nu nödvändigtvis måste vara en tönt så får jag väl göra det bästa av det. 
Ska återgå till att fixa och dona med småsaker i lådor.
Till er nyfikna läsare som undrar om mina träd (japp, du är ensam) så kan jag berätta att det nyaste trädet råkat ut för en kattmassaker men att den lilla gröna stjälken har blivit stor! Har döpt honom till Göran eftersom att det (på inga vis) passade bra ihop med Egon - som för övrigt också mår bra och har fått en stor kruka. Stolt mamma.

Koder

2009-02-06
Det är plugg och det är .. mer plugg. Jag funderar på om jag inte ska ta och komma på ett kodord för det som får det att låta roligare. Kanske; att åka karusell? Visserligen skulle de flesta som inte är medvetna om att detta skulle föreställa ett kodord tro att jag är lite .. speciell som åker karuseller i flera timmar varje dag och sedan känner ett tvång att skriva om hur mycket det snurrade när jag åkte den där virvelvinden (som lätt är en av mina favoriter! Ve det tivoli som inte har den!) mellan kl. 16:00 - 23:00. Visserligen tog jag mig även tid att åka den där förbaskade ponny-attraktionen eftersom att även det måste göras.

Vilket tivoli står monterat i Karlskrona mitt i vintern? Mitt! ... jaha, då var det hybris på gång också.

And it goes on

2009-02-05

"Dagens Fjortis @ bdb"- grejen fortsätter. Fått fler hemska kommentarer och även fått mitt namn, skola och min msn utlagt där av någon trevlig människa som faktiskt skapat ett konto bara för att kunna hänga ut mig. Mycket trevligt indeed. Men nu var det inte bara så att denne var ensam, det var minst en person till som skrev privatuppgifter om mig. Min favorit bland alla påståenden gällde hur jag "dansat slampigt" med vår samhällslärare när vi var i Stockholm med klassen i höstas. Det är väldigt bra att du anser dig ha koll på läget, men han är nog inte den jag skulle välja att "slampa" mig inför. Han är visst inte min kopp te, om du ursäktar min franska.

Jag har en seriös fråga till er:
Vad får ni ut av det här?

Får ni inte nog av skitsnack och trakasserier (för det är vad det är) i vardagen, så ni måste hitta på något nytt? Jag är personligen väldigt trött på det här.

/Kitty.


Utnämnd till Dagens fjortis

2009-02-05
Hej å hå - klockan är en sisådär 10 minuter över midnatt och här sitter jag och bloggar. Varför det? Jo, för att jag blev väckt alldeles nyss av ett sms från en kompis där han förvånat delade med sig av vetskapen att jag låg ute på Existenz.se som dagens fjortis @ bdb vilket jag inte var medveten om själv. Sådant är alltid roligt att vakna till. Då kan man ju ställa sig frågan; .. och vem lade ut mig där? Ja, svaret på det är ju inte så svårt att lista ut.

Fick ta bort några grova kommentarer från min bilddagbok som inte ens jag tycker passar sig att ens nämna i bloggen. Lämnade kvar två som inte var så farliga bara för att jag tyckte de var patetiska.

Nu ska jag återgå till att sova - och till dig som lade ut mig där ;) Du är mogen du. 

Fake?

2009-02-04
Jag har ett par röda converse och ett par svarta blend. Folk säger att mina svarta skor är "fake-converse", men ack så de misstar sig. De är inte fake, de är äkta blend! Märket blend är större än converse och till skillnad från converse (som lever på sitt namn..) har de riktigt bra kvalitet. Jag menar inte att converse är dåliga (jag har ju dom själv?), bara att blend är bättre. Jag har i ett par blend promenerat ut tre säsongers converse. All ära åt converse (som jag visst kan erkänna är "The Real Deal") men blend är bättre. Tack & Hej :)

Extreme Room Makeover!

2009-02-03
Hemma igen efter en liten övningskörningsrunda, vilket är ett långt ord .. nästan som hippopotomonstrosesquippedaliofobi (rädsla för långa ord..). Hade tänkt ta itu med städningen nu faktiskt eftersom att inget annat spännande verkar hända, tråkigt nog. Men först och främst; en före-bild (men absolut ingen förebild).

.
Hmm.. inte den värsta röran mitt rum någonsin sett, men ändå!



Haha, jag hann inte städa färdigt! Inte så konstigt kanske. Men jag kämpar på tappert och mina fiiina efter-bilder kommer säkerligen att komma upp snart. Så snart jag faktiskt blir färdig, vill säga.

Tisdag

2009-02-03
Godmorgon!

7 minuter tills bussen går så jag måste springa. Ville bara låta er alla veta att idag ska jag städa mitt rum! Fasansfulla bilder kommer att visas upp så jag ber er ... låt inte barnen titta!

Kanarieöarna 2009

2009-02-02
Varning varning! Här följer ett himskans långt foto-inlägg för att sammanfatta Kanarieöarna, Januari 2009. Hotellet hette Parque Cristobal, var supermysigt och allting var perfekt. Lite varierande kvalitet på bilderna eftersom att .. kamerorna varierade xP Först och främst: bild på poolen.


Poolen by night

Dag 1, Lördag
Vid 4 på morgonen var det frukost och påklädning i Vellinge (2 mil utanför Malmö för er som är intresserade). Flyget gick 08:15 från Sturup. Den turbulens vi råkade ut för slår allting jag någonsin varit med om. Körde vi på ett rådjur? Kanske var det rent av en mammuthjord? Hur som helst landade vi helskinnade 12:30. Jacuzzi och den mest fantastiska buffé jag någonsin sett. Jag är ett fan av All Inclusive. - Om man bortser från det töntiga armbandet. Suitade på mig bikinin och sprang ut i solen.


Vill man få allting gratis - får man lida pin.


Bikini från WESC, ursäkta mitt muppiga ansiktsuttryck. Det är förresten en piercing och ingen muppnavel xD

Dag 2, Söndag
26°C och sol. Började dagen med en mastodontpromenad innan frukostbuffén. Vi begav oss till Maspalomas och sprang utför sanddynerna. Häftigt att kunna säga att jag sprungit i en öken. Lite läskigt med alla nudister bara. Speciellt en gammal man i en vit keps som man aldrig riktigt visste vart man hade. Något jag visste vart jag hade var mjölksyran.. den var i benen.


Killarna sprang så långt de tyade.


Triumferande pöjkar!


Och nu förstår alla varför de var nöjda. Det var inte den högsta vi sprang upp - eller ner - för.

Dag 3, Måndag
24°C, skönt! Vandrade runt och hittade en supermysig marknad samt ett shoppingcenter. Men dagens höjdpunkt/ lågvattenmärke var att vi blev rånade! Vänligt rånade till och med. Någa biffiga afrikanska kvinnor kom fram, grabbade tag hårt om min hand och band fast ett fult litet armband. De gjorde detsamma med Simon. Armbanden gick inte att få loss. De välsignade vårt förhållande och vår framtid och sedan krävde de oss på alla pengar vi hade. Som tur väl var hade vi inte mer än 6 euro ute just då. Värre gick det för mamma och pappa som blev av med 300:- Väl hemma igen tvättade jag händerna 3 gånger av bara farten och begav mig till poolbaren.


Det fula och kvävande armbandet jag fick.

Dag 4, Tisdag
Tyska barnklubben Badingoo sjunger sin vanliga dödligt hemska sång som inte tar slut och vid lunchtid har de en cocktailtävling för vuxna där de glatt ropade ut att priset var en "alkoholiserad drink". Det är inte speciellt många som ställer upp i tävlingarna av två anledningar: 1) Ingen fattar tyska. 2) De 15 minuternas förnedring om man vinner. Först måste man dansa badingoodansen i 5 (!) minuter framför alla, sedan blir du läskigt heilad i en ring av ledare och sedan får du stå och se förvirrad ut när de håller ett långt tyskt tal. --- Var också ute och gick idag, hittade fina butiker =)


En av de bra-iga affärerna.


Hade du velat klippa dig hos en frisör som gör reklam för sig själv i bar överkropp?


Bästa baren!


Finnt stavvat...

Dag 5, Onsdag
Långa promenader och härliga utsikter var vad som stod på schemat denna härliga onsdag. Ingen stress, inga uppgifter och de enda tiderna jag behövde hålla reda på var ... när vi skulle äta. Njöt i fulla drag av att kunna använda sommarklänningar.


Supersöt blommig klänning, Lindex ~ 250:-


Hittade finaste bilen utanför en restaurang =)

Dag 6, Torsdag
Hittade helt seriöst den finaste minigolfbanan någonsin! Kan tyvärr inte visa upp en massa bilder på hur fin den var eftersom att mamma har sprungit iväg med den kameran. Men jag lovar, de bilderna kommer och ni kommer att döö av avund för att det inte var ni som fick putta runt där.


Enda jag har - pappa puttar =) Det fanns små broar och oaser<3

Dag 7, Fredag
Idag upptäckte vi en massa fler gratis (All Inclusive) drinkar i baren! Så vi provade oss igenom dom. En hel del yummie saker måste jag säga. Senare på kvällen var det även grillkväll så hela restaurangköket flyttades ut utomhus - wow. Det var även live-musik som jag var grymt imponerad av och såklart bad jag grabbarna i bandet att poséa för mig.


Älskling och jag i baren. Nöjd.


Syskonbild<33  Stoffe, Tizzer & Kitty


Mamma, så nöjd =)


Haha, alkisbilden som fan :D


Älsk säger "pose! du gillar det!" ... hur poséar man då?


Bandet! De var sjukt bra.. faktiskt.

Dag 8, Lördag
Sprang på Lill-Babs inne på flygplatsen, trevligt trevligt. Hon hade tydligen promenerat runt i solbrillorna hehe. Passade på att ta några kort och eftersom att det var jag som stor och fånlog bakom kameran så vad det lillebror som fick poséa med henne. Take that farmor!!


Lill-Babs och brorsan =) Trevlig dam det där alltså.


Kort sagt en awesome semester!!

Jag har många fler bilder att visa, men vill du se dom får du gå in på
bejbigirl.bilddagboken.se
Du hittar mig där ;)

Tack för mig.

Lätt som en crêpe!

2009-02-02
Det finns briljanta hemma-lösningar överallt. Se bara vad jag hittade för bild på en urbra lagning av en datorladdare.

1. Lite tuggat tuggummi för bra stadga
2. En mörk chokladbit á la sånt Maxi lägger på sina tårtor
3. Nudlar - antagligen för effekt

Mellan chokladbiten och nudeln ser vi även en prislapp från nudelpaketet som håller fast den lilla äggskruven i fråga. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker den är suverän =)


Back on track

2009-02-01
Tillbaka i snöiga lilla Sverige (ja, det snöar i Malmö iallafall) och förbereder mig mentalt för att gå ut i kylan. Det är snart dags för en liten förnödenhets-shoppingtur och en liten hämta-viktiga-pappers-runda. Sen blir det till att njuta av en vanlig svensk söndag innan skolan börjar igen.

Härliga bilder och en kortkort sammanfattning kommer att dyka upp imorgonkväll när jag är hemma, trött och alldeles fantastiskt utrustad med kamerasladd. =) Någon gång lovar jag att lära mig att jag måste ta med mig den. Kan visa upp en liten bild från Simons kamera så länge.


Hotellet, Parque Cristobal =)

Min profilbild