Födelsedagsbarn

2010-10-29
Min lillaste lillebror fyller moped idag - givetvis får han ingen moped, men jag tänkte att jag kunde säga grattis ändå. Jag och hjärtat ska hem till casa de Olsson ikväll på tacos (födelsedagsbarnets choice) och sen blir det fikatajm med paket (as if han kan vänta tills dess...). Hur som helst, det blir nog inte jättesent ändå, vilket är tur - för vi ska på galej imorgon också - jag är dock inte helt införstådd i planerna. Var? När? Hur? Vaaa? Men det löser sig alltid. Vad jag ska ha på mig däremot... har inte löst sig :/ fail.

En liten bild på dagens födelsedagsbarn iallafall! och en sång...

Med en enkel tulipan uppå bemärkelseda'n
Vi har den äran, vi har den äran att gratulera.



Happyface by Christian.

I love...

2010-10-28


I grodperspektiv på en midsommarafton - men what the heck.

Projekt: Tagning 2

2010-10-28

Jag var så inspirerad igår att jag helt enkelt inte hade tid för att ta en paus och blogga lite. Därför saknas det lite text efter det fantastiska inlägget om Haricots verts. Men jag tror ni överlevt, aite?

Såhär är det, det kom förbi en turist från Karlshamn igår som var väldigt intresserad av lokalhistoria. När han nu avverkat sin egen stod Karlskrona näst på tur och han ville kika på de gamla sakerna från tiden då Tyska Bryggaregården faktiskt var ett Bryggeri. Han var självklart välkommen att göra det och jag erbjöd mig att låsa upp lite dörrar till honom så att han skulle kunna kika på det gamla magasinet och vad han nu kunde tänkas tycka var roligt. Han blev överlycklig. Vi tog hissen upp till tredje våningen och på vägen frågade han vad jag kunde berätta om Karlskrona. Snacka om att han träffade rätt brud. Jag älskar Karlskronas lokalhistoria - hur lökigt? - och hade därför tonvis med saker att berätta. Han fick ett litet smakprov i 180 och sen verkade han vara fast. Av bara farten berättade jag att mitt projektarbete i gymnasiet var just att skriva en turistguide om Karlskrona stad och han sa att han absolut kunde förstå det, för jag var väldigt allmänbildad och kul att lyssna på. Nämen, vilken komplimang :D  Jag visade upp lite till av the facilities och sen skulle han ge sig iväg. Men inte förrän han för tredje gången listat förlag han insisterade på att jag skulle kontakta.

Så, även om historian var lång måste jag säga "lång historia kort": jag letade upp mitt oavslutade projektarbete gömt längst in i datorns dunkla vrår och kände mig helt enkelt sjuk inspirerad till att göra klart det. Jag har ett par månaders arbete kvar, men jag tror faktiskt att jag kan klara av det. Jag har inte satt någon deadline, just för att jag inte vill suga ut det roliga ut det. Hur roligt är det på en skala när man måste göra någonting? Ganska långt under noll, eller hur? Flytande deadline och nostalgitrippar genom att läsa loggboken (ja, jag skrev loggbok). Nice.

Nu kör vi.
Igen.


Herrkuvert

2010-10-26

Hur uttalar du vad du ser på bilden ovan? Haricots verts.

Jag gick omkring större delen av mina barndomsår, stenhårt troendes att det hette herrkuvert. Kunde dock inte för mitt liv förstå varför kuverten bara var för herrar, men å andra sidan är inte namnet "gurka" fullt logiskt heller när man tänker på det.

Herrkuvert låg iallafall ganska nära haricots verts så det var inget långt steg att ta för att uttala det rätt. Säkerligen lever någon där ute i illusionen att jag alltid sagt rätt. Värre var det för de vänner jag haft som sagt: Harry vetts, harrikotts eller eh ja, såna gröna saker med bögigt franskt namn.

Fråga mig inte varför i hela friden jag filosoferar över det här. Känner att det är dags för lite frukost om jag inte ska börja fundera på bumbibjörnarnas misstänkt pårökta uppkomst.

Vecka 43

2010-10-25

Något att fundera över den här veckan är: känner du din partner? Självklart, säger du. Jag tror dig! Men, hur finstämd är du? Du vet att hon gillar katter, men tar kunskaperna slut där? Visst, man kan naturligtvis inte hålla allting i huvudet hela tiden, men för den som önskar verka som den perfekte romantikern: en väl gömd fusklapp är helt tillåtet. Ska vi kolla vad du vet?

Okej, så du vet att hennes favoritfärg är blå. Men vet du vilken nyans av blått?


Du vet att hans favorit bland TV-serierna är Star Trek, men föredrar han the original series, The Next Generation, Voyager eller Deep Space Nine? Vilket är hans favoritavsnitt? Favoritkaraktär?

Skulle du kunna göra den perfekta koppen kaffe till henne? Hur mycket mjölk och socker vill hon ha? Eller kan du beställa kaffe till henne? Vanligt? Koffeinfritt? Café Mocha? Latte? Espresso? - en dubbel? Cappuccino? Mörkrostat?

Cola eller Pepsi? Light? Zero? Lemon? Vanilla? Twist? Cherry?
McDonald's eller Burger King? Med eller utan den lilla gurkan?



Ta reda på fem detaljerade likes/dislikes din partner har! Och viktigast av allt: Kom ihåg dem!


Vad firar du?

2010-10-22

Känns det svårt att göra speciella saker utan en anledning att fira? Och hur ofta firar man saker? Födelsedagar. Men om du tycker att det tar slut där och har svårt för att komma på fler tillfällen att fira, även om du skulle vilja, så har jag lite exempel:



Det finns ju självklart massvis med fler saker att fira; befodran, semester, nationaldagen, att ni har varandra? Hitta på lite egna högtider! Kunde någon hitta på kanelbullens dag så behöver väl inte du vara sämre? Som sagt, vad firar du?


Prata

2010-10-20

Idag vill jag säga:



Läs inte tidningen när ni båda sitter vid frukostbordet - konversera people!
Vad ska ni göra idag? Händer det något särskilt? Har du hört något kul på radion? Har du funderat över meningen med tår? Sannolikt ska ni båda till jobbet/skolan och där försvinner er chans till att prata mer förrän till kvällen/eftermiddagen. SMS i all ära, men vad ni säger face to face slår högre.

Middagsbordet. Har någon av er lekt ninja på jobbet? Har någon fått en utmärkelse? Har någon hittat 10 ovanliga sätt att använda en hålslagare på? Stort som litet. Har det inte hänt något alls? - Prata om det. Gör det till "en god vana" att prata när ni kan. Det är faktiskt en konst att kunna konversera obehindrat. Öva.


När ni kommer hem, se till någon gång under dagen, spendera minst 20 minuters oavbruten tid tillsammans. Nej, stäng av TVn. Bara för att ni står i köket samtidigt medan ni gör middag så säger jag härmed att det inte gills för att utföra den här uppgiften. Ni måste inte göra någonting alls, men om ni ska göra det, se till att det inte har något med hushållssysslor att göra. Och jag upprepar; stäng av TVn.


Lunch

2010-10-20
God lunch! Eller något - men man kan säkert säga så.

Har en sån dag på jobbet idag där absolut ingenting händer - alls.
Sitter därför och slösurfar lite, även om jag inte vet ifall jag verkligen ska erkänna sånt? Är det någon som vet ifall det händer någonting roligt alls i Karlskrona den här veckan? If so - dela gärna med er!


En dag på jobbet

2010-10-18


Okej, jag skriker inte på folk i telefon, men det är en bra bild på hur jag känner mig iallafall. Resten av texterna/bilderna stämmer till 200% dock. ;D Always a pleasure.

Gyllene regeln

2010-10-18

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. Den gyllene regel vi alla fått lära oss att följa sedan barnsben. Dock är regeln lite för generell för att kunna appliceras direkt på ett förhållande. För att göra mitt exempel ännu lite tydligare; tänk materiellt, tänk presenter. Jag hade fått gymkort, prenumerationer på fitnesstidningar och de "senaste grymma" spelen till Playstation 3, för det är ju vad han vill ha.

Vi får se förbi guld och tänka PLATINA! Behandla andra så som de vill bli behandlade. Då blir det plötsligt han som får VIP-biljetter till Fitnessfestivalen och spelkonsoller, medan jag nöjt kan motta blommor, skor och tjusiga halsband och allt jag kan tänkas önska mig.

För alla läslusar: Michael J. O'Connor och Tony Alessandra har skrivit boken The Platinum Rule som absolut ger en hel del insikt i det här ämnet, måste jag säga.


Alla med lite hyfs i kroppen säger tack när man får någonting. Idag ska du säga tack, men vad du tackar för får du välja själv. Tack för att du diskat. Tack för att du lagat maten. Tack för att du finns. Eller Tack för att jag fick spela på din bana fastän vi båda visste att jag skulle sabba dina stats. Det finns en del att välja på.


Vecka 42

2010-10-18
Förra veckans uppgift var att skriva en liten love note och det gjorde jag också, såklart. Fast jag satte inte fast den någonstans. Istället vek jag ihop den till ett flygplan och kastade in den till honom från sovrummet när han stod i köket. Han blev minst sagt förvånad när det kom ett litet plan och landade vid hans fötter. Ett plan kommer lastat. Med kärlek. Eftersom att mitt presentationssätt inte riktigt passade till en Shakespear-text så skrev jag naturligtvis ingen sådan utan lämnade bara ett kort meddelande á la "ensamt här borta utan dig, kom hit och kyss mig". Det finns inga regler. Lek!

Himla gulligt att jag fick två sms till i helgen om att jag inte bloggade på helgen, mer än mitt huvudvärks-inlägg. Jag gör helt enkelt inte det om det inte är så att det händer något speciellt. Jag gör det mesta av varenda ledig minut jag har att spendera med älsklingen, familjen och vännerna. Vid datorn sitter jag ju 9 timmar om dagen iallafall - varje vardag. Men som sagt, kommer jag på något fantastiskt jag måste dela med mig av, så kommer det naturligtvis också upp.

Men nu är det måndag och här följer


Ta hem en liten oväntad present. Nyckelordet är oväntad. Men å andra sidan är de flesta presenter man får sådär mitt i veckan oftast oväntade - såvida ens födelsedag inte råkar inträffa just då. Men vad är oddsen? 1 på 365... förstås. Det här ska alltså inte kosta otroliga summor; liten gåva, stor omtanke.

Kanske

2010-10-16

Jag slår upp ögonen, ser en skymt av ljus genom springan som dörren lämnar in till sovrummet. Tänker naturligtvis omedelbart att jag har slösat bort en halv dag, suckar för mig och själv och häver mig upp. Vad gjorde jag igår? Visst ja, jag var ute med vännerna. Ner med lite cola, lågt blodsocker. Kanske ska man äta någonting? Kanske ska man göra pannkakor och överraska en sött sovande sambo på sängen? Kanske vaknar han under tiden jag gör dom... kanske ska man krypa ner hos honom igen? Kanske det kanske.


Giraffspråk

2010-10-15

Många säger att det är naturligt för par att bråka. Det är det inte. Nu blir det ett ramaskri, men jag påstår ändå att det inte finns någonting naturligt med att bråka. Självklart är det naturligt att bli arg, irriterad, frustrerad och allt vad du kan tänkas känna, men det är alltid upp till dig vad du gör med dina känslor. Hur du uttrycker dem. Det lättaste är kanske att skrika, förolämpa and what not. Människan är emotionell, styrd av känslor, så reaktionen på något som är fel är självklart allt annat än positiv. Men när det kommer till själva utagerandet av känslorna så påstår jag att människan är en mycket omtålig varelse. När vi höjer rösten skadar vi varandra lika mycket som om vi fysiskt skulle knuffa den andra i bröstet. När vi förolämpar varandra, trycker ner varandra, så häller vi gift över varandra. Det kanske låter överdrivet, men vi förlitar oss på våra känslor och när de blir sårade så sätter det sig djupare än vad man kan tro vid första anblicken.


Kanske är argumentet att det behövs för att, ni vet, "clear the air", rensa luften och få ut allt otalt ni har mellan er. Min fråga till er är varför ni inte kan sätta er ner och allvarligt tala om saken? Ett svar till mig själv är att vissa saker är så pass jobbiga att tala om att det underlättar att skrika det i en anklagande ton när bråket ändå är igång.

För att reparera en skadad kommunikation kan man i början behöva överdriva. Man kommer överens om att övertydligt förklara när någonting är fel. Inte bara att det är fel, utan varför, hur känner du, vad behöver man göra annorlunda? Först då kan man göra någonting åt det. Att bara säga att något är fel kommer man inte långt på. Visst, det kanske känns löjligt att säga allting så tydligt men det lönar sig. Det gör det. Man kan inte ta för givet att ens partner bara ska förstå precis hur du känner när han/hon gör något du tycker är fel, eller vad han/hon ska göra annorlunda för att du ska må bättre heller. Att tala sådant klarspråk kallas "giraffspråk". Att bara visa upp reaktionen istället för att adressera problemet kallas "lejonspråk" och är allt annat än vårdande av er relation. Kom ihåg att ni tänker inte likadant så lite giraffer kan vara ytterst nödvändiga. Det kommer naturligtvis inte att behövas för resten av era liv, men det är en god början och gör det efterhand lättare för er att säga hur ni känner.


...att det är bättre att säga till direkt när någonting är fel, istället för att vänta och fundera på det. När det väl händer vet du precis hur du känner, tycker och tänker. När du tänker tillbaka på det är det inte lika klart. Visst, det finns stunder då det bara är helt fel att säga något, men lite vanlig sense of timing får man väl allt skaffa sig.


Faktum är att jag inte sitter bakom mitt tangentbord och predikar bara för att känna mig viktig. Faktiskt lever jag som jag lär. Jag och Rydell har inte bråkat eller varit osams en enda gång under hela den tiden vi varit tillsammans. Man kan inte alltid hålla med varandra, men då säger vi bara det. Vi pratar om det är något som är fel och så fortsätter vår lucky streak.


Oktober

2010-10-15

Eftersom att det är första gången så blir det ju lite sent, men ni har ändå en halv månad på er att utföra Månadens Uppgift. Lovar att det också ska bli en lätt en!


Ät middag ute minst en gång! Nu menar jag inte pizza, eller en kebabtallrik vid lokala falafelvagnen. Boka ett bord och ät riktig mat med tända ljus och bara njut av att komma bort från vardagen lite. Tänk på att det inte behöver vara dyrt för att vara fint. Och nej, man måste inte ha en anledning att gå ut och äta. Om du måste ha en så fira att det är tisdag, att det är ett udda datum eller att bussen för en gångs skull var i tid.

Och såklart måste ni låta mig veta hur det gick ;)


Vecka 41

2010-10-15
Ny briljant idé!

För alla er som vill jobba lite på romantiken hemma så kommer jag att lägga upp Dagens, Veckans och Månadens Uppgift! Ingenting som är obligatoriskt precis, men prova! Något nytt att prova på bara. Vissa saker är självklara, andra är mindre självklara. Ibland behöver du lite fantasi, ibland går de lika bra att göra rakt av!

Jag vet att det är fredag idag, men jag lägger upp en Veckans iallafall, det skadar ju inte och du har ju hela helgen på dig ;) Vi tar en lätt pga att dagarna börjar ta slut då.

Låt mig veta hur det går! Skriv och berätta!
Gick det bra? Blev han/hon glad? Hände något roligt? Något tråkigt? Något totalt oväntat? Dela med dig i en kommentar, eller skicka ett mail till mig. Min adress är [email protected].



Skriv en liten "love note" och lämna den där din partner kommer att hitta den. I en jeansficka, i kaffemuggen, på spegeln - var kreativ. Det behöver inte vara någon enastående kärleksförklaring, bara något litet och sött. Men har du förmågan, go all in.

Hr. Inläggsida

2010-10-14
Alla sidor ser så här långt okej ut, utom just inläggssidan. Varför? Vaaarför? Den bråkar alltid. Den lyder inte stilmallen. Den vägrar alla kommandon. Vad är ditt problem herr inläggssida?

En gång till

2010-10-14

Renovering igen!

Det är så det går när man inte kan bestämma sig för hur man vill ha det. You know the drill, det kommer se ut som kriget och bara hälften av allting kommer att fungera som det ska - men ni är som vanligt söta och tålmodiga och väntar snällt på att jag ska bli färdig. Lovar att skynda mig!

/Bruden med renoverings-tvångstankar


Ursäkter som inte godtas

2010-10-14
15 urdåliga ursäkter till varför inte du kan vara romantisk:

1. Riktiga män är inte romantiska!
Jaså? Detta har du alltså hört från dina polare? Från Sylvester Stallone i hans senaste actionrulle? Då är det förmodligen sant. Eller? Sannolikt är det så att om "riktiga män" inte är romantiska så är "riktiga män" riktigt ensamma.

2. Att vara romantisk kommer kosta mig skjortan!
Såklart kan det göra det, men det behöver inte göra det! Det finns inga regler som säger vilka siffror som ska stå på prislappen när/om du köper en present. Romantik handlar inte bara om materiella ting, även om diamanter är en flickas bästa vän. Det finns tusentals saker du kan göra utan att behöva köpa någonting. En fin gest, eller varför inte göra en present själv?

3. Jag har inte tid...
Blaah, du tror helhjärtat på den ursäkten eller? Varje dag har du precis lika många timmar, minuter och sekunder som alla andra. Hur du sen väljer att spendera din tid, ja det är upp till dig. Självklart är jobbet viktigt och självklart är din golfträning viktig men.. det är inte så självklart att det är viktigt att titta på den där reprisen av Äntligen Hemma. Se? Det finns alltid något vi kan göra avkall på för något vi verkligen tycker är viktigt.

4. Jag glömde
Okej, alla glömmer bort saker och ting ibland. Men passa dig för att göra det till en vana, det krävs inget geni för att se vilka signaler det sänder, eller hur?

5. Jag ska vara romantisk senare - när karriären tagit fart
Upp med händerna alla som tror att ni på er dödsbädd kommer önska att ni spenderat mer tid på jobbet! Nej, jag tänkte väl inte det heller. Det där "senare" dröjer, så är det. När du 40 romantikslösaår senare har uppnått dina karriärsmål så är du antingen a) frånskild och ensam b) i ett platoniskt äktenskap c) olycklig d) boendes med din hund e) det där gyllene undantaget som enbart inräknar 1 av 1 miljon.



6. Jag ska inte behöva bevisa min kärlek genom att vara romantisk
Att vara romantisk är inte att bevisa någonting. Det är att uttrycka.

7. Kanske nästa vecka...
Detta väcker två frågor. 1) Under hur många veckor har du sagt så? 2) För att citera Ronan Keating, if tomorrow never comes? Kommer du inte ångra att du aldrig hunnit visa din partner hur mycket du älskar honom/henne innan det är för sent?

8. Vad kommer grabbarna säga?
Först och främst, varför bryr du dig ens om det? Och för det andra, vem har sagt att du måste säga till dom hur romantisk du är med din partner?  För det tredje, det är tråkigt att inte de stora tuffa grabbarna kan erkänna det, men det är mer än en av dom som skulle ge väldigt mycket för lite romantiska relationstips som de kan utöva på sin egen hemmaplan - i smyg, som du.

9. Äh, hon vet att jag älskar henne
Självklart vet hon det. Eller så visste hon det iallafall den där våren 2004 när ni träffades. Man kan inte ta för givet att personen i ens liv bara ska ta det för givet att han/hon är älskad, bara för att du sagt det någon gång sådär. Det behövs upprepas! Annars är det sorgligt nog så att det vittrar bort.

10. Det är helt enkelt inte min grej att vara romantisk
Förmodligen menar du att de stora demonstrativa gesterna inte är något du brukar ta dig för, och det är okej om du inte vill göra det. Men det är ändå viktigt att du visar din partner att du älskar henne/honom - på ett plan som passar dig, fast med en guldkant någon gång ibland.

11. Jag är inte tillräckligt kreativ
Sluta fara med osanning, alla människor är kreativa! Du använder din kreativitet varje dag på jobbet/i skolan. Även om det inte alltid är så mycket. Men när man kommer hem så brukar man helt enkelt stänga av kreativiteten för att man inte behöver den längre. Men den finns där!

12. Jag är inte vältalig nog för sådant
Vilken tur att du inte behöver vara det då. Shakespear och alla hans homies skrev texter i massor och har lämnat oss med tonvis av romantiska, eleganta, vackra citat som du kan låna. Eller varför inte bara säga Jag älskar dig - garanterat effektivt.



13. Jag är för trött för att vara romantisk
Åh nej! Låt mig hjälpa dig! Inte genom att lägga upp dina fötter på en pall, sätta på tvn åt dig och ta hand om all disk, nej jag menar verkligen hjälpa dig. Om du är för trött för att vara romantisk är du förmodligen för trött för att göra någonting annat heller - vilket betyder att du borde se över din livsstil litegrann. Rör på dig! Ät bättre! Gå på yoga! Sluta jobba övertid! Få orken tillbaka. Vad du kan göra för att förbättre din livsstil, listan är lång.  Huvudsaken är att det slutar lyckligt för dig och din kärlek. Läs min blogg, läs tidningar och webbsidor, någonstans kommer du säkert hitta en romantiskt moment som inte är för jobbigt att genomföra.

14. Det var så länge sedan jag var romantisk sist att min partner kommer att tro att något är fel om jag plötsligt dyker upp i dörren med rosor.
Ja, jag kan inte påstå att det finns någon som inte hade tvivlat lite - och visst har personen i fråga rätt att göra det. Har du låtit det gå så länge sedan sist så kommer du att behöva bevisa din genuina omtanke om och om igen innan allt tvivel släpper - men tro mig, det är värt det. Det behöver inte vara något stort, de små sakerna räknas också. För att din omtanke nu faktiskt ska vara genuin, kom ihåg att det inte finns något som heter fusk. Bara för att du läser något i en artikel, ett blogginlägg eller var som helst, så är tanken lika god när du gör det som när författaren skrev det.

15. Om jag är romantisk kommer hon blir så chockad att hon får en hjärtattack och dör.
Ja.. jo... visst.


Romantik 101

2010-10-14
Jag är en väldigt romantiskt lagd människa och jag älskar allt vad som hör romantik till. Jag gjorde något igår som det antagligen inte är så många andra som gjort i sina dagar. Jag skrev nämligen Jag älskar dig på cirka 200 post-it lappar och klädde ni halva lägenheten med dom. Kan du ärligt säga att du skulle komma på den tanken själv?

Rydell blev jätteförvånad och glad när han såg det - mission successful.

Så efter det fick jag idén att jag kanske skulle skapa en Romantik-kategori och dela med mig av lite tips, inspiration, presenter och kanske till och med ett gott råd då och då. Såklart blir det lite kärlekslåtar, filmer och roliga anekdoter när det faller mig in.

En enkel lektion är att Romantik är enkelt! Bara uttryck dig själv! Romantik är en lek för vuxna. Men kom ihåg att Romantik är svårt! Planera, handla, gömma, slå in, skriva, överraska, överräcka, köra, ringa, komma ihåg, uppvakta... Ett heltidsjobb, men är du bara kreativ nog så är det aldrig något annat är roligt, mysigt och bra för själen - och inte minst för förhållandet.  Men oroa dig inte, jag hjälper dig.

Till att börja med kommer mitt nästa inlägg att presentera 15 urdåliga ursäkter till varför inte DU kan vara romantisk.

Hittelön?

2010-10-13
Ang. det förra inlägget - jag funderar, stressa mig inte. Då dör jag.

Vissa människor har tur. Fick ett random SMS av Pierre där han delade med sig av att han hittat 3000 kronor i en låda. Varför har jag inte en sån låda? Visst är det underligt hur glad man kan bli när man hittar lite småväxel i en ficka eller väska någonstans? Jag vet att jag själv känner mig väldigt rik då och betraktar de mynten/sedlarna som pengar jag kan spendera på skräp om jag vill - mest för att de med största sannolikhet inte ingår i min noga kalkylerade budget. Men då är ju frågan... ingick de inte i förra månadens budget då? Eller i den månadens som var när jag tanklöst la pengarna i fickan/facket/lådan?

Hade jag hittat 3000 kronor hade jag antagligen köpt skor och sen lagt resten av pengarna på saker till min älskling för att muntra upp honom lite nu när han börjar 06.00 varje dag nästa vecka (i think). Älskar att köpa saker till honom. Stort som smått. Ett PS3, armband, kläder, filmer, godis eller ja, vad som helst. Antagligen mest därför mitt saldo ser ut som det gör. En sorglig syn faktiskt. Men det genererar en o-sorglig verklighet så länge jag har råd att köpa mat (och cola...).

Fundering

2010-10-13
Det är rätt nice att folk låter en veta att man inte skrivit på bloggen på ett tag. Zomg, jag har läsare - typ.

Mitt liv känns lite drama drama just nu, men det är egentligen bara jag själv som upplever det så. Jag och Angelica H - som jag misstänker kommer att terrorisera mig tills jag gör som hon säger.

Ett problem som lätt uppstår när folk in fact läser bloggen är att jag faktiskt inte kan skriva allt jag tycker och tänker. Sånt får man väl ha dagbok till. [Note to self: Köp dagbok] Jag vill skriva om vad som stör mig, vem som stör mig och varför det stör mig och och och... ja, det är ett sätt att ta tag i saker och ting - tänka igenom det så att säga. Det står mellan att blogga eller att gå runt och prata med mig själv. Alternativ nummer två känns lite för mycket mentalpatient för att locka mig. Ok, visst - jag pratar med mina skor ibland, men det är banne mig inte samma sak. Tror jag.

Om jag nu skriver det svart på vitt att jag kan vara en enormt svartsjuk människa så vet jag inte om jag själv bara erkänner att jag har ett problem eller om jag påbörjar mer drama genom att låta personen i fråga räkna ut att det är just den personen jag syftar på. Did it make any sense? Skriver jag om vad jag är svartsjuk över så blir det uppenbart - låter jag bli så kommer alla att störa sig på att jag har gjort ett inlägg enbart för att diskutera med mig själv huruvida jag borde skriva om det eller inte.

Jag ska fundera på saken.

Gör mig frisk!

2010-10-11

Har inte tid, lust eller ork att vara sjuk. Fixa det!


Host

2010-10-11
Jag är inte dödligt sjuk, men I might as well be, för det känns så. Jesus. Femtio liter hostmedicin och sju askar alvedon senare så har jag fortfarande inte kunnat förmå mig att lämna det mörka sovrummet för mer än tur och retur till badrummet.

Det finns inte så mycket mer för mig att göra än att tålmodigt ligga och vänta på att det ska gå över. Ska dock försöka att inte ligga och tänka eftersom att jag mer än väl märkt vad som händer om man tänker för mycket. När man tror någonting har man alltid anledning att tro så - oavsett hur påtaglig anledningen är. Och det gäller även om man inte vill tro - men åt det tas ingen hänsyn. Jag är paranoid alltså. FYI, det är jobbigt.

Nej, don't mind me. Ska krypa ut till köket nu. 1,5 liter cola gör nog susen ska ni se.

Make it work

2010-10-08
Är det bara jag som inte 100% kan se varken min blogg eller blogg.se's startsida? Blir knäpp. Vad är det nu som har hänt? Vilken briljant idé har satts i verket? Vad det än är - make it work.

Surprise!

2010-10-07

Jag skrev i ett inlägg igår att jag funderade på huruvida jag skulle ge honom en liten överraskning igår eller på lördag (månadsdagen ♥). Jag bestämde mig för att göra det igår iallafall, men att säga att det var i förskott för på lördag. Han blev jätteglad, kan jag tala om. För er som inte facebookar flitigt med mig i vännerlistan så kan jag tala om att det var en sån häringa mackapär jag gav honom:


Trött?

2010-10-07

Igår hörde jag två killar i åttaårsåldern sitta och säga till varandra hur otroligt skoltrötta dom var. Åtta år? Går man inte typ i tvåan då? När jag gick i tvåan såg jag fortfarande fram emot att gå till skolan om dagarna, även om det kanske var lite väl tidigt för min smak. Trött, ja. Skoltrött, nej. När man börjar sexan däremot, då var det på trend att säga att man var skoltrött. Och vanlig trötthet var ju vad man pratade om när man inte hade något annat att säga. Så fort det blev tyst utbrast någon: fan, va trött jag är! Alla höll genast med om att de också var trötta och så började man jämföra vem som hade bäst anledning till att vara just så trött. 9 av 10 uppgav: jag gick inte och la mig förrän ett på natten! som fullgod anledning till detta. Eftersom att jag redan på den tiden var en härdad nattuggla, tog jag ofta hem priset genom att sanningsenligt säga hur länge jag varit uppe. Ja, så vida inte någon faktiskt hade en bättre anledning än att lägga sig sent, vill säga.

På högstadiet var alla mest trötta iallafall, fast ingen behövde säga något. Alla visste att man hade lagt sig för sent, hade missat läxan, spelat WoW eller bara suttit på MSN om man såg trött ut dagen efter. Big deal? Man var uppe sent för att man... bara var det helt enkelt. Jag jobbade på den tiden rätt hårt med att få stopp på mina nattugglefasoner, så jag gick aldrig och la mig senare än midnatt. Duktigt. På gymnasiet däremot kunde man helt plötsligt börja 10 istället för 8, och om man "missade" första lektionen var det ingen som ringde hem till mamma och påbörjade det pinsamma samtalet. Så jag struntade i allt vad läggdags hette och började vara uppe till typ 4 på morgonen. Skulle jag gå och lägga mig tidigt så blev det kanske 02.30 istället. Jag satt inte uppe för sittandets skull, utan jag spelade MMORPG's hela natten. Nej, inte WoW. Kraftigt spelberoende som inte började minska förrän för ca 9 månader sedan, då jag träffade Rydell och faktiskt hade något bättre att göra med min tid. Det kan man inte tro va? ;)

Men trött - det var jag faktiskt inte då.

I takt med att jag samlat vuxenpoäng har jag även börjat bli trött på kvällarna. Efter alla dessa år har jag äntligen fått en fungerande dygnsrytm!


Svåra val

2010-10-06
Har bara bott i lägenheten några dagar men det börjar ändå kännas ganska hemvant - skönt! Har fått upp lite blommor och så i fönstren så att det känns lite mer ombonat iallafall. Hittat bra ställen för iallfall 95% av alla våra ägodelar, resten får vänta till efter nästa löning då vi pallrar oss till IKEA. Frenzy! Jag har planerat att lägga kameran på laddning så att jag kan ta lite bilder på hur vi bor också. Kan ju vara kul att visa upp, tänkte jag.

Nu har vi iallafall fungerande Internet - med ett superkrångligt lösenord som jag har fått öva in - och efter ikväll har vi TV att titta på också. Och tur är väl det, jag har en filmberoende sambo som inte kan passera en filmhylla utan att köpa något - söt är han. Fyra DVD:er senare kan jag iallafall börja säga "det kanske är något på TV ikväll?".

Hade tänkt överraska hjärtat med en liten present ikväll. Egentligen hade jag tänkt spara det tills på lördag då vi har månadsanni, men idag var det nära ögat att jag förlorade chansen till det, så hmm.. ska jag chansa och hoppas på att jag kan göra det då? Eller ska jag bara göra det idag? Gaah.

Presenter (igen)

2010-10-05


Jag ger mig inte, jag ville visa upp min tröja... även om mobilen inte ville hjälpa mig helt och hållet. Fick iallafall den här fina tröjan från Tommy Hilfiger och halsbandet jag har på mig, av älsklingen när han kom hem från Turkiet. Fick en svart top också med en ros på som jag lite smidigt (... inte så smidigt) försökt avbilda i Paint för att jag egentligen inte har någon fungerande/uppackad kamera hemma för tillfället.


Presenter

2010-10-05

dsc00073 (MMS)

[Insert bråkigt mobilbloggande här] Det bara bråkar med mig så jag fick ta mig till datorn och göra om inlägget (: Blogg.se's mobiltjänst är B. Så att alla vet.


Budget

2010-10-05
Jag har suttit och pillat lite i Excel och gjort upp en budget för mig och hjärtat (hej vuxenpoäng). I alla områden där jag inte vet de exakta siffrorna har jag tagit till i överkant så att jag inte sitter där med stora ögon när jag får fakturan i handen. Hur som helst, det jag skulle komma fram till är att vi har underligt lite månad kvar i slutet av pengarna. Alla pengarna räcker och kylskåpet kan ändå vara fullt (vilket förvånar folk som känner Rydell). Vi behöver inte ens funadera över om pengarna räcker... så frågan är: Vilken jättesumma har jag missat?

Det är ju inte ens möjligt att jag skulle ha sån tur att det bara går runt helt smärtfritt! Första lägenheten och allt. Paranoian ringer på dörren, brb.

Phew

2010-10-05
Jag jobbar ganska hårt för att försöka skaffa mig en lite mer sund och aktiv livsstil, men jag blir ändå innerligt förvånad när jag verkligen känner för att göra en ansträngning. Ett bra exempel är igår då jag klockan 07.00 satt och filosoferade vid frukostbordet över hur lång tid det tar att till jobbet. Vafan, tänkte jag, jag provar väl. Ställde bort disken och slängde på mig ytterkläderna. 20 minuter tog det, i raskt tempo - för den som undrar.

Igårkväll när jag gick och la mig hade träningsvärken börjat smyga sig på mig och jag kände att det nog är läge att ta bussen imorgon (idag). Dagens frukostfundering blev då istället hur lång tid det kan ta att gå samma sträcka med träningsvärk. 22 minuter. Inte så illa, minsann.

Andra underliga utmaningar jag har blivit sugen på är Hur många paket orkar jag bära ner till Posten? Det är trots allt en bit när man bär 10kg i famnen i en otymplig blå låda. Mjölksyran var ett faktum, men ey - jag klarade det.

Jag har något av en "vit vecka" just nu... i den mening att jag inte tar hissen på jobbet oavsett vad jag ska göra, eller vad jag bär på. Oftast går det bra, men ibland är det milt sagt mindre lyckat. Hissfri vecka. Får se hur länge det håller.

Hosta tystare

2010-10-04
Jag är alltså superförkyld så jag hostar och har mig - ganska mycket tyvärr. Och här i byggnaden är det sån efterbliven akustik. För två minuter sedan kom det ner en man och frågade mig bistert om jag inte kunde tänka mig att hosta lite tystare, han kunde inte koncentrera sig. Udda, men ändå godtagbart argument - om det inte varit för att han är sotare.

If I were a boy

2010-10-04
Jag älskar de här brudarna! Så mycket känsla när de sjunger alltså, och så är de såklart grymt duktiga!


Låååångt inlägg

2010-10-04
Ingen update i helgen för den har varit fylld med andra skitjobbiga aktiviteter.

I fredags kväll packade jag ner den sista pinalen i en kasse (lådorna tog slut) och somnade sedan innan huvudet ens landat på kudden. På lördag morgon vaknade jag naturligvis innan solen ens gått upp, reste mig upp bara för att upptäcka att huvudet var gjort av bly och en förkylning som heter duga hade kastat sig över mig medan jag sov. Tack så hjärtligt. Bara till å bita ihop, så jag klev upp och masade mig ner på nedervåningen där jag snällt väntade på att de andra skulle vakna så vi kunde äta frukost tillsammans.

Frukosten avklarad, klockan var bara halv nio. Slängde in disken i maskinen och krängde på mig lite bättre kläder för nu jäklar skulle det jobbas, sjuk eller inte. Innan alla lådorna skulle flyttas så körde jag, mamma och pappa för att hämta en tre ton tung tvbänk i ek - lätt som en fjäder. Not. In med den bak i jättebilen. En bra stunds styrkelyft senare hade vi placerat den i lägenheten och gosh va snyggt det blev! Jahapp, in i bilen igen, allt annat ska ju flyttas. De lådor som stod på mitt rum var staplade på höjden nästan ända upp i taket men tog ändå upp 75% av ytan på mitt rum - vilket är iallafall 18 kvm.

Fram och tillbaka. Stapla stapla stapla. Lådorna staplades upp i lägenheten istället och jag suckade lite. Det var ju hur mycket som helst. Hur i hela fridens namn skulle det där gå till? Sen bar det av till Rödeby för att hämta alla saker som stod hos Rydell. Inte lika många lådor, men där fanns ju sängen och ett par fotöljer och och och.. hur mycket som helst. Det blev två rundor där ja, men sakerna trycktes in i lägenheten de också. Jag började vid det laget bli lätt förtvivlad när jag försvann under ett hav av lådor. Men jag gnuggade händerna och satte igång.

Jag packade upp, nös och hostade, organiserade, hostade, satte på plats och nös. Jättekul, verkligen. Dags att ta sig till Maxi också. Hade ingen mat, ingen tvål, inga rengörinsmedel, ingen... något. Ungfär 2000:- senare är jag tillbaka i lägenheten med en betydligt lättare plångbok och det var dags att börja igen. Jag hade börjat halv nio på morgonen, tolv timmar senare erkände jag mig besegrad. Sängen var iallafall hopmonterad, så jag bäddade den och kröp ner. Lite sömn måste man ha om man är så trött som jag var. Nyckelordet var lite. Kunde inte sova överhuvudtaget, så jag steg upp minst en fyra-fem gånger och plockade litegrann för att liksom krama ur de där sista krafterna också. Vid ett på natten somnade jag äntligen, men vaknade av mobillarmet klockan 06.00. Morning sleepyhead.

Var inte sugen på frukost så jag började packa upp kläder istället och fyllde två gigantiska garderober med våra kläder och skor. Det tog väl ungefär två timmar och då, när allt var välorganiserat och tjusigt, skulle jag belöna mig själv med lite frukost. Kom dock på att jag inte hade några skedar framme att äta flingor med. 10 poäng till mig. Smörgås. Jobbade envist som ett bi, fick hjälp av mamma och klockan 16.30 var allting klart, städat och lådorna var ute. 17.00 satt jag på bussen. 18.00 mötte jag älsklingen på flygplatsen. Perfekt timing eller vad?

Som tur väl var så var han nöjd med lägenheten och jag slapp möblera om ;D

Chuck Norris

2010-10-01
Jag älskar Chuck Norris-skämt av hela mitt hjärta! Philip hade skrivit något på facebook så jag svarade med ett annat tillsammans med kanske fem personer till. Det kommer nog bli en rätt lång kedja. Hur som helst, jag tänkte dela med mig av några av mina favoriter!

Some people wear a Superman pajamas, Superman wears a Chuck Norris pajamas.

Some magicians can walk on water, Chuck Norris can swim through land.

Chuck Norris can touch MC Hammer.

Chuck Norris can stand at the bottom of a bottomless pit.

Chuck Norris was part of all Star Wars movies - as the Force.

When the Boogeyman goes to sleep, he checks his closet for Chuck Norris.

On the 7th day God rested... Chuck Norris took over.

If you have five dollars and Chuck Norris has five dollars, Chuck Norris has more than you.

Darth Vader dresses up as Chuck Norris at Halloween.


Nej jag kan inte fler såhär på rak arm, men det var några stycken iallafall (:
Kan du några bra Chuck Norrisar?

Möbler för själen

2010-10-01
Mysko att läsa tidningen Lantliv när man flyttar in till stan, men ibland finns det så himla fina shabby chic inslag där - dessutom får jag den gratis av Trivselhus ibland, när de inte vill ha sina tidningar själva.  Hur som helst, jag hittade ett fint citat.

Det är en bild på ett bord som ser precis ut som det jag ritat av i Paint, sen står det: Det är egentligen inte möbler vi säljer utan ett förhållningssätt i stort. Möbler för själen. Det där new age citatet kommer från Nirvan Richter som är VD och formgivare på Norrgavel. Bordet är 100x180 cm och kostar 16.500 SEK! Okej om det varit något exklusivt, något häftigt, något vackert! Men hallå? Är det bara jag som ser bilden?


Fredag

2010-10-01
E de freda'? Yes box!

Åh, när jag såg att Annika fixat sina naglar på salong blev jag så himla sugen. Fast plånboken skrek till och vägrade samarbeta så jag får göra det själv hemma istället. Eller jaa, hemma hos mamma och pappa, för nu bor jag ju faktiskt i stan. Ska fixa det ikväll efter att jag kommit hem dit. Flyttar ju inte sakerna förrän imorgon iaf.

I eftermiddag kommer mamma hit och fikar med mig så jag såg till att veckans fredagsfika at the office är äpple/tartarpaj med vaniljsås! Mums! Efter det kör hon in mig till stan där jag ska träffa söta Angelica (: Sen blir det fika för hela slanten! Mys.

Förresten så efterlyser jag kontorsunderhållning. Det är så DÖTT här idag. Nästan inga här, och de få som är här får inga telefonsamtal och behöver ingenting utfört! Skönt, tänker du. Jo, det var riktigt skönt de första gångerna det blev så. Men en hel vecka bestående av enbart stillasittande är inte det roligaste som hänt mig. Så hjälp mig! Vad kan jag göra?

Morning

2010-10-01
Klockan är 07.27 och jag har redan suttit på jobbet i 40 minuter. Jag börjar 08.00.

Ska på lägenhetsbesiktning då så är tvungen att fixa alla morgonförberedelser innan jag måste dra in till stan igen. Tog bussen vid 06.35 och idag var naturligtvis en av de där dagarna då det inte finns något att fixa på morgonen. ALLA har tagit sovmorgon, grattis på mig. Men om man ser det från den ljusa sidan så är det faktiskt så att man blir piggare att gå upp utan att snooza och jag har fått se en jättefin soluppgång idag. Mitt hår ser ut som en höstack dock, hann inte riktigt med att stå framför spegeln. Tidsoptimist.

But then again, vad gör det?

Min profilbild