Nyhetskvinnan & TP-mannen

2010-02-21
Men snälla, säg att ni skojar?

Sitter på Spotify som vanligt dagarna i ända... men vad hör jag?

Någon urdum reklam om Nyhetskvinnan följt av reklamen om TP-Mannen!?

De flesta Spotifyreklamer är sega och det brukar inte göra något om de är lite dumma, fåniga, pinsamma, fula, yada yada osv. Men det gör något om de handlar om skolan man går på o.o'' Kan sträcka mig till att tycka att TP-mannen som räddar världen från totalt datorhaveri var lite kul, men Nyhetskvinnan..?? Nej. Boo.

Men herregud...?

Jag dog lite inombords.

Det är okej om reklamer är så pass dumma eller konstiga att de faktiskt övergår till roliga. Men det här var ju bara sorligt. Faktum är att det är lika Not cool som Jägermeisterreklamens Före-klipp.

Åååh!

Responsible big sis

2010-02-17
Ja, ibland måste man vara lite av en responsible big sis och se till att lillebror får något att äta. Vanligtvis kanske folk suckar lite och skakar fram lite snabbmakaroner och köttbullar, men icke! Jag gör chokladpannkakor.


Ingen kommentar. Inse hur svårt det är att få mat att se god ut på kort...

God-mitt-i-natten!

2010-02-15
God mitt i natten på er allihopa!

Får rent retroaktivt önska alla en glad alla hjärtans dag. Jag gjorde själv inte många knop men måste säga att det var mysigt ändå.

Om det är någon som råkar snegla på tiden då det här blir publicerat rör det sig antagligen om tretiden sådär. Men det är söndagnatt (rent tekniskt sett måndag) och precis som varje natt mellan söndag och måndag sover jag inte alls, due to grym söndagsångest. Stressorama.

Mycket att göra i skolan, mycket att göra på teatern och så lite jobb, liv och ett trassligt socialt nätverk på det hela. Jag känner att jag måste lära mig att faktiskt leva efter måttot: sova kan man göra när man är död. Förresten, stryk det där med liv för det känns ändå lite som en bristvara. Om helgerna går normala, eller mindre normala, människor ut, träffar folk, gör något roligt. Jag sitter inne och pluggar. Men eftersom att omväxling förnöjer så flyttar jag mig då och då mellan sängen och skrivbordet samt byter mellan tråkiga sittande positioner till liggande positioner som är så ergonomiskt inkorrekta som möjligt.

Måndagens lektioner lockar inte allt för mycket och jag har redan planerat minst fem olika sätt att få tyst på mitt alarm när det väl ringer. Jag vill inte påstå att jag ser fram emot att utöva dessa otroliga ninjamoves, men sometimes a gal's gotta do what a gal's gotta do.

Saker jag rekommenderar att slösa bort nattens timmar med:
- Chatta med folk i andra tidszoner
- Vampire Diaries, Drop dead diva, The Seeker, etc
- Tjuvtittat, Tjuvlyssnat, Warpdrive
- Wikipedia - the amount of onödig kunskap<3
- Vandra runt planlöst i huset
- Försöka att inte väcka föräldrarna under den planlösa vandringen
... det i sig är en rejäl utmaning om man har mina föräldrar
- Googla riktigt onödiga meningar
- Lyssna på sin tinnitus
- Gå in i ett tillstånd av otrolig nostalgi
- Fundera över vart i hela friden den där solhatten tog vägen 1998
- Sortera fotoalbum
- Paint!
- Blogga om det faktum att du är uppe (inte alltid uppskattat)

Nej, klockan är nu tio över tre och jag känner att någon punkt på listan borde genomföras nu när den sista är "ikryssad" so to say.

Godnatt!

2007 - Where are you?

2010-02-13
Träffade en gammal kompis idag och det verkligen superroligt! Fika på 3G och lite nostalgiprat. Ämnet 2007 kom upp. Det fick mig att tänka tillbaka till år 2007, vad gjorde jag då? Jo, jag filmade det här. Sångaren är inte direkt någon jag umgås med längre, alls. Men det var roligt att hitta ändå - och jag skulle antagligen bli dödad om jag la ut den andra videon jag hittade i samma mapp.

Setting: Eriks källare (gitarrsolon i mitt rum)
Medverkande: Johan Sundahl samt en snutt långhårig Erik på en skabbig madrass.
Kamera: Fantastiskt bra mobilkamera
Kamera-ansvarig: Kitty
Produktionsår: 2007
Tack till: Youtube för att de ens står ut med sån här skit




Tiden går fort när man har roligt. Det känns verkligen som om de här åren bara har sprungit iväg! Tur att man har lite bilder, videos och minnen kvar från den tiden iallafall.


Egna penslar (Photoshop)

2010-02-12
Idag hade jag tänkt visa er hur man göra något mycket enklare än en Na'vi Avatar, nämligen hur man skapar sina egna penslar. Vi vet ju alla att det finns otaligt många att ladda ner från olika hemsidor men det finns inte alltid vad man letar efter. Det går på ett kick!

STEG #1

Skapa ett nytt dokument enligt måtten nedan.




STEG #2
Välj Penselverktyget och ta en liten pensel ex. 5 px. Se även till att färgen du valt är svart. (#000000)






STEG #3
Fyll ditt dokument med slumpmässigt dragna svarta streck i olika storlekar (då 5px är störst).
Här kan du såklart göra vilket mönster du vill, men jag gör streck för att demonstrera. Sammanfoga sedan eventuella lager till ett.




STEG #4
I övre menyraden, välj Redigera > Definiera penselförinställning.




STEG #5
Döp din nya pensel i fönstret som kommer upp.




STEG #6
Nu kan du välja din pensel i penselmenyn!




RESULTAT
Såhär ser alltså penseln ut



Som sagt, man kan göra lite hur man vill i sitt dokument när man skapar penseln. Men tänk på att bilder och photoshopdokument inte är kompatibla med penslar gjorda i färg! Färg går ju alltid att välja när man väl använder den!

Så det gick allt hem (:

2010-02-12
Jaså, det säger ni folket? Ni tyckte minsann om när jag lekte i Photoshop. Kanske något man ska fortsätta med då? (: Blev lite sugen på att göra en till nu bara för att ni alla var så söta :D

Och förresten...

Jag älskar när folk kommenterar mina inlägg, bilder etc. Men kan ni som inte har något liv och tycker om att skriva att man är en fitta, korkad bitch, idiot, slampa, slyna, billig, trash eller bara något annat ord (som egentligen bara visar vilket slags ordförråd ni har) bara lägga ner er verksamhet?

Om ni har något att säga, eller bara kalla mig, så gör det face to face. Vem är så feg att man måste dölja sig bakom ett anonymt namn? Står du för att du tycker att jag är något av det du skriver, ja men säg det då. De här fasonerna är ju bara löjliga och börjar gå mig på nerverna. Det är inte så att du måste besöka min blogg. Låt bli då om det hela min personlighet stör dig.

Puss.

Na'vi Avatar - Photoshop

2010-02-11
Vem vill inte ha en egen Na'vi avatar? Eftersom att jag insett att jag kanske inte är helt kass på Photoshop (CS3) så bestämde jag mig för att visa hur jag gör! Ta en titt på före- och efterbilden innan vi börjar.





Jag använder bilden på modellen jag själv lärde mig. Här hittar ni den. Om ni vill använda en bild på er själva var då noga med att se till att upplösningen är hög - och för enkelhetens skull, välj en bild tagen rakt framifrån.

Då börjar vi!

STEG #1

VIKTIGT: Duplicera lagret så att du har två bilder.


Använd lagningspenseln för att jämna ut området vid näsan. Det är lämpligt att använda modellens panna som referensområde.




STEG #2


Använd lassoverktyget för att markera hudområdena.



<CTRL + U> öppnar fönstret nedan där du kan tona det markerade området. Använd Händelsepenseln för att radera eventuell blå färg i exempelvis hår.




STEG #3
Använd lassoverktyget för att markera området kring näsan. Skapa ett nytt lager och kopiera in det du markerat. Välj blandningsläge Multiplicera. Öppna Filter > Oskärpa > Gaussisk oskärpa. Välj 3,0 px. Gör detta på båda sidor av näsan.




STEG #4
Duplicera lagret från steg 2! Lägg det över lagret du precis arbetat fram nässkuggor på. Använd lassoverktyget för att markera näsan och munnen. <CTRL + U> öppnar fönstret där du kan tona de markerade områdena rosa.



Ändra lagrets opacitet till ca 60% så att det rosa blir mindre skarpt och nässkuggorna framträder. Finjustera sedan läpparnas färg och skuggornas kanter med exempelvis verktyget Smeta ut för att kanterna ska bli mindre tydliga. När du är klar - lägg samman dina lager till ett.




STEG #5
<CTRL + SHIFT + X> öppnar alternativet Gör Flytande. (Filter > Gör flytande)
Använd verktyget Skeva Framåt det för att bredda näsan ytterligare och förstora ögonen. Förminska modellens mun med hjälp av Hopsnörningsverktyget. Forma Na'vi-ansiktet tills du tycker att det passar.




STEG #6
Använd verktyget Polygonlasso för att radera modellens ögon.



Jag använder mig av ögon från den officiella postern. Du kan såklart söka upp andra exempelvis via Google.



Använd Polygonlassot för att klippa ut ögonen och klistra in dem ett och ett i nya lager. Ändra storleken och använd sedan verktygen i Gör Flytande för att anpassa dem till din modell. Använd Suddgummi för att ta bort alla imperfections.



För mer effekt använder gör jag ett nytt lager och använder mig av Penseln för att lägga till ögonfransar. Hämta ögonfranspenslar här om du inte redan har sådana.




STEG #7

Na'vi har ränder över kroppen likt zebror. För att skapa dessa, använd dig av bilden nedan.



Utöka arbetsytan och använd dig av Gör Flytande för att forma bilden ungefär som jag gjort nedan. Kapa av utkanten till höger för att få en jämn långsida. Kopiera lagret och spegelvänd det. Sammanfoga dem sedan till en bild.



Gör dem till ett sammansatt lager. Infoga lagret över modellen och sätt opaciteten till 18%.



När du är nöjd med placeringen, använd Suddigummi för att radera allt mönster utanför ansiktet. När även detta är klart ställ in blandningsalternativ till Mjukt Ljus. Gör om samma process för resten av kroppen.




STEG #8
För att få de lysande prickarna i ansiktet och på kroppen: skapa ett nytt lager. Använd dig av Penselverktyget och välj en stjärnformad pensel. Se till att färgen är vit (#FFFFFF). Ge lagret inställningarna för Yttre Glöd och sätt ut dina lysande prickar i olika storlekar efter smak.






STEG #9
För att ge din Avatar öron kan du använda dig av den här bilden av hög kvalitet. Klipp ut öronen, vrid och forma efter eget tycke. Markera sedan öronen och välj Filter > Konstnärliga > Plastfilm.



Du kan dölja kanterna med lite hår.


STEG #10
För att ge din Avatar dess läderlika hud kan du använda dig av den här läder-bilden. Infoga den som ett lager över din modells ansikte och anpassa storleken så att mönstretstorleken passar efter hur du vill ha det. Sätt sedan opaciteten till ca 15-25%. Använd Suddigummit för att radera allt mönster utanför ansiktet samt i ögon och mun Om du vill ha ett litet mönster, gör det flera gånger för att täcka hela ansiktet. Gör sedan om detta för resten av kroppen. När du är klar, sammanfoga lagren med läder till ett.

Lägg lagret med läder under lagret med lysande prickar.




STEG #11
Lägg till en Avatar sign uppe i egna hörnet. Använd dig av stilen Papyrus (Windows Default) då den är väldigt lik Avatars egen text. Ge textlagret Ytterglöd och välj en blå färg. Anpassa spridningsgrad / storlek efter eget tycke.




RESULTAT



Ni borde nu ha någon som liknar bilden ovan! Bra jobbat (:

En fitta som jag

2010-02-10
DAGENS LÄSARFRÅGA:



Nämen, va kul att du frågar! Jag har nämligen länge funderat på när någon ska genomskåda mig.

Först och främst så måste jag för er icke belästa informera om att jag alltså är en våt träskmark.

Det var alltså så att jag ringde hans mamma och hotade henne till livet om hon inte lade in ett gott ord för mig. Hon hörde dock fel på mitt namn och talade istället väl om en Bitte. (Bitte vs. Kitty.. jag kanske läspar?)

Skickade tull och maffia samt tonvis av brev skrivna med utklippta tidningsbokstäver och stalkade honom tills han skulle ge med sig. Men han var psykiskt starkare än vad jag räknat med. Men då fick jag en briljant idé!

Jag kidnappade hans yngste bror á la Fabian Bengtsson där jag spärrade in honom i en ljudisolerad trälåda, men här är tricket! Istället för att begära fem miljoner kronor så begärde jag ett livslångt kontrakt på att han skulle vilja vara tillsammans med mig. Han hade alltså inget val och på den vägen är det.

Eller så är det bara så att han inte är en lobotomerad sengångare likt någon som lämnar en anonym kommentar med en onödig sammansättning ord.

Puss.

Nämen, kolla kolla

2010-02-09
Philip Karlsson – Clarity

Inte varje dag man hittar sina bekanta på Spotify.
Snart kommer väl Roadkill 66 upp också då antar jag.
Tills dess får ny lyssna på youtube eller myspace.

Men go Philip, du är så jäkla awesome.

9/2-10

2010-02-09

Det är den 9e idag || En månad || Surprise, liksom.


Träning = ondskefullt

2010-02-08


Det här är min lillebror Christian, som han vanligtvis ser ut när han kommer hem från en handbollscup. Om det är något jag har lärt mig av alla hans år som handbollsspelare så är det att träning är ondskefullt och gör ont. Eller okej, även om det kanske inte är helt sant så fungerar det som en alldeles utmärkt ursäkt till varför jag är så fruktansvärt lat. Ibland känner jag verkligen för att röra på mig och blir alldeles galet rastlöst, men oftast räcker det med att jag går ut och går eller - gud förbjude - joggar en liten runda för att den känslan ska gå över för minst en vecka till. Någon måtta får det allt vara. Så kul är det inte.

Eller är det det? Jag har provat på lite av allt: Ridning, fotboll, bordtennis, bugg, badminton, magdans, simning... blaaah listan är lång. Men ingenting har riktigt fångat mitt intresse.

Det finns ju allt möjligt att göra - kanske lite för mycket att välja på för att jag ska kunna komma på något. Jag menar, det finns tveksamma sporter så som att leta tupperware i skogen, att putta ovala stenar på is eller att promenera med pinnar och så finns det sport som går ut på att skada sin motståndare så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Ett ganska brett sortiment alltså. Hjälp.

Något tips på vad man borde prova på?

Sängbloggning

2010-02-04

Godmorgon,
Som titeln säger är det sängbloggning som gäller för stunden. I'm in for ännu en dag av hårt arbete vilket inte är helt fantastiskt, men det måste göras. Gjort lite framsteg ändå och högen är iallafall ett par millimeter mindre (vilket i papper räknat är en del ändå).

De här dagarna har jag inte ställt klockan på någon speciell tid, men jag tycks vakna runt niotiden iallafall. Jag älskar känslan av att vakna och vara pigg - utan det där momentet där man måste tvinga sig själv till att se pigg ut i spegeln först. Glömde visserligen att stänga av alarmet tidigare i veckan och blev väckt både klockan sju och åtta utan någon direkt anledning. Och direkt på med stressmasken! Skojja min dojja att det tog mig ett tag innan jag fattade att jag inte behövt gå upp precis då ändå.

Händer det något spännande lovar jag att dela med mig av det, men det är inte så troligt efterso matt det idag är svenska och engelska som står på schemat. Go Kitty, go!


Jubileum

2010-02-03
Den här månaden fyller min lilla blogg 2 hela år. Jag vet inte vad det blir i blogg-jubileum dock. Fickludd kanske? Nej, det var nog ett halvår. Låt oss säga att jag kommit upp i något plastigt iallafall.

Hela den här veckan (det som har gått av den dvs) har jag varit supersugen på att gå på bio! Jag vet dock inte varför eller vilken film det skulle vara i så fall. Funderade lite över vad man ibland ser vissa människor ha med sig in på biografen! Vissa "smugglar" in en tvålitare cola - mycket diskret. Andra har med sig en burk Keso (!?) och en tredje person har en hel kladdkaka ;D Inga namn nämnda people.

Åh, vad jag blir knäpp på folket som envisas med att ha godis eller annat som prasslar överjordiskt mycket! Hårda karameller med galet prassligt papper (det står på påsen: extra prassel, exemplariskt för biograf). Eller varför inte folk med chips på påse då? De är ju också charmiga. Vem vill inte slänga ett och annat popcorn i huvudet på dom?

Vad brukar du ha med dig på bio?

Min profilbild