Slarv, kisen!

2008-03-29

Jag har visst slarvat en hel del med att skriva i bloggen på sistone, märkte jag häromdagen. Insåg också till min stora förtvivlan att det var för att jag ändå inte hade något speciellt att skriva. Det har hänt en hel massa, men vad för ord passar in för att beskriva allting då? Jo, det kan man ju fråga sig. Så, en kort och snabb update:

1. "Halvårsjubileum" den 21 mars
Det måste varit det viktigaste och helt klart roligaste som hänt. Så, vad gjorde vi då? Åh, jag vet inte var jag ska börja. Det var en enkel och trevlig, men ack så mysig, dag som min älskling bjöd på. Nej, vet ni vad? Jag tror jag behåller detaljerna för mig själv - inte för att de inte tåls att skrivas om och om igen - men de är ändå speciella. God mat, mys, ett varmt bad & film stod på menyn iallafall. Gratulationerna vi fick var också hemskt söta. Speciellt de jag fick från er, tjejer! :)

2. Dubbelt påskfirande
Påsklovet har varit skönt men på tok för kort, enligt mig. Hade jag fått bestämma så vet de flesta att det inte varit speciellt mycket skolgång i mitt liv. Och de som vet varför ... vet varför. Nåväl, påskfirande var det då, ja. På lördagen var det middagsdags hos min farmor och farfar, tillsammans med min faster och mina två småkusiner (13 & 9 år är ni va?) Jag kan meddela att min farmor nog är den uddaste (<-- yeah that's my word) människa som finns när  det kommer till att stå i köket. Simon är ju vegetarian så han fick lite annan mat än vad som egentligen bjöds. Till det blev det potatisgratäng och efter måltiden stirrar min farmor ut den överblivna gratängen och undrar vad hon ska göra med den vegetariska potatisgratängen? Ska hon slänga den? (hmm.. wtf liksom? Det brukar ju vara så mycket kött i potatisgratäng, så det måste ju kännas väldigt underligt för henne att äta upp det som blivit kvar??) 
              
På söndagen skulle vi äta hemma hos Simon och då blev det istället lamm (och jag måste skriva minst en gång att det var helt otroligt gott! - fastän jag absolut inte är en lamm-människa). Väldigt trevligt. =D Som sagt; myspåsk <3

3. Inte-äta-godistävlingen slutar
Ja, efter 4-5 månader (?) nådde den äntligen sitt slut. Tyvärr kan jag inte skryta med att det var jag som vann den. Men å andra sidan, jag förlorade den inte heller. Vi kom helt enkelt fram till att det gick bra att avbryta den och säga att det var oavgjort.
            Ja, för er som inte vet så har jag och Simon alltså haft en sådan tävling som gått ut på att inte äta godis, kakor eller dricka läsk (eller annat onyttigt heller för den delen) och vi har lyckats mycket bra med detta :) även om det varit jobbigt. Men det som är jobbigast är nog att jag ända sedan vi tillsammans åt den där kakan funderat på om jag nog inte vill sätta igång tävlingen igen? Det måste nästan vara en tävling efter som att jag har så pass dålig självdisciplin att jag inte kan hålla mig ifrån det annars. Och jag har faktiskt gått ner 1,5 onödiga kilon genom att bara låta bli sockerkällorna. Det är ärligt talat så att byxorna sitter bättre kring midjan :D Men jo, nog är det så att man ändå hade förlorat mer överflödigt fett om man hållit sig ifrån andra onyttigheter, men then again, det är inte min stil att banta så därför låter jag bli. Det är ju inte som om jag är fet !? xD

4. Jaha ja
Här hade jag en jättelång utläggning om skolarbete som faktiskt var väldigt välskrivet. Sedan dog internet och jag behagar inte skriva om det.

Fyra av fem punkter får iallafall vara med. Nu ska jag köra hårt och städa till mitt rum litegrann. (Hade en härlig liknelse med James Bond här under femte punkten men den försvann naturligtvis också).

Kör hårt ni med! - [In a not-so-jätteperverst-way]


0709 - Dial HAPPY

2008-03-17
Idag säger jag bara! Idag. Sjukt bra dag om jag får säga det själv, vilket man inte alltid får. Men oavsett så har jag sagt det nu. Klockan är faktiskt bara 12.30 men du kanske vill höra om min dag ändå? När jag ändå har tid att skriva menar jag. Nåja, det började för länge länge sedan i en stad låångt borta... (klockan 07.00 i Jämjö)

Jag blev väckt tidigare än Simon för att göra mig iordning för skolan (,jaa jag sov hos honom men han var visst lite för trött för att gå upp med mig ändå xD) Medan jag nynnade på "upp och hoppa, ligg inte och dra dig" halvt studsade jag upp ur sängen och klädde på mig och fortsatte in i badrummet för att göra mig lite vacker. Lite smink senare såg det rätt okej ut och jag kunde återgå till att fundera på om jag skulle äta frukost själv i ett tomt kök som inte ens var mitt eget.. lite lustigt. Så jag lät bli. (Hemköp's baguetter<3) xD När jag sedan kollade på klockan var hon inte mer än kvart över sju faktiskt. Simon sov fortfarande när jag återvände till hans rum. Han hade igårkväll suckat över hur sjukt stökigt det var i hans rum, men som vi alla vet så är ju städning av sitt eget rum ingen direkt favoritsyssla. Så jag kände mig som världens bästa flickvän när jag tyst (för att inte väcka honom) tassade runt och städade i princip hela rummet. Han inte plocka färdigt sista bordet av fem möjliga för att klockan blivit 7.55 och jag var tvungen att ta bussen.

Hans mamma är så otroligt snäll så hon sa att hon skulle köra mig till hållplatsen (jo, det är faktiskt en bit), men när vi kommit en bit på vägen så ... stannade bilen och ville helt klart inte ta oss längre. Och ja, så fort jag klev ur bilen började det att hagla. Det haglade hårt må jag säga! Sjukt hårt. Det gjorde faktiskt ont xD Men jag promenerade resten av biten i haglet bärandes på tre väskor och ett überlöjligt smajl. Kunde inte hjälpa det. Jag är helt enkelt sååå sjukt glad idag och jag har varit det sedan jag vaknade. - Trots att jag fortfarande tycker att det känns lite udda efter igår, you know honey.

Men men.. i skolan har jag också gått runt med mitt fåniga leende, men det verkar smitta av sig? Häärligt. Bildlektionen var kladdig xD men rolig och jag fick rätt mycket gjort - tyvärr vet jag inte vad jag gjort. Men nu är det strax matte - vilken inte är lika härligt och tja man får ju ser hur det går. Hann ju aldrig få så mycket hjälp igår. Men det hade förmodligen inte spelat någon större roll. Återigen : men men.

Back to basics antar jag. 1 + 1 = 3

Resten av denna regniga dag kan fortsätta i samma anda som den började, tycker jag.
Det lär den nog göra. Hoppas för er skull att ni också får en sådan här dag snart ;)

Mjuff - Until nästa gång.

Tha sjukling style..

2008-03-06

Det var högst underligt. Drömde hela natten om att jag mådde hur bra som helst. Och då menar jag verkligen sjukt utopiskt euforiskt bra! Och så vaknar jag med feber O.o Isn't that ironic? Typiskt är det iallafall, jag som behövde gå på historian. Men nej nej, för allt i världen xD Låt mig inte göra det. Just nu är klockan ungefär kvart över sex och jag vaknade för två timmar sedan helt utan allt vad feber och sjuklingssyndrom heter - vilket är ganska retfullt.

Imorgon är det iallafall fredag och det kan man ju se fram emot mest för att det är fredag och att skolveckan har tagit slut när den stora visaren pillar på sjuan samtidigt som den lilla pluttvisaren antastar trean. Ja, 15.35 alltså.
Fast, när jag tänker efter så tar dagen slut lite tidigare på ett sätt - och senare på ett annat. Hemtentamen i historia. Det betyder att vi får gå ifrån skolan 80 minuter tidigare och istället sitta hemma och kämpa med något (som man betvivlar kommer bli det minsta bra) i kanske 5-6 timmar istället. Känns väldigt upplyftande, ja. Svenskaprovet som lägligt nog  är placerat direkt på morgonen imorgon borde vara mycket lättare då det inte har något att göra med första världskriget eller ryska revolutionen. Det handlar istället om att analysera (sönder) sagor av olika slag.

Om jag går tillbaka till drömmandet så kan jag nämna att jag ägnade ett par drömminuter till att sväva in i det som hände mig igår. Tyvärr urartade det till en mardröm och blev högst obehagligt. (Som om det inte är bra som det är?) Men annars är det bra.

Förutom att jag fått på tok för lite gjort idag känner jag mig ganska hopplös mest för sakens skull. Och lite strössel av sjukt-ivägen-för-folk. Känns mest som att jag stör alla människor pga av att jag själv inte gör någonting. Får helt enkelt skaffa mig en ny hobby. Eller varför inte ett sådant där paketpris. "Liv ingår". Jag blir stressad av att jag inte kan hjälpa folk som stressar när de inte behöver stressa egentligen. Shit, snacka om att inte leva som man lär. Får va utnyttja mina sista timmar på min sjuklingsdag och fundera ut en alldeles otroligt fantastisk plan för "veckan efter nästa vecka" då det mesta i stressväg borde vara över för folk. Iallafall för folk (okej.. folk är en enda person insåg jag nu..) jag bryr mig om. Simon dådå. Såklart.  Och varför? Varför?! Varför finns det inte ett speciellt ensamt litet ord för veckan-efter-nästa-vecka? Det tar en evighet att skriva. VENV? Nej gud så fånigt. I-landsproblem<3

Ciao for now.         


    image6


".. mina blommor i din korg"

2008-03-05

Hör och häpna - nedanstående är sant!
Det kan Alice och Hanna som träffade mig på bussen med blommorna intyga


När jag slutat skolan idag skulle jag gå över hela stan ner till Porslinan för att lämna Simons bas och vänta på att han skulle komma dit. På vägen - mitt på torget - går jag och njuter av solstrålarna som lyser mig i ansiktet när plötsligt det kommer en grupp på kanske fem- sex killar runt 18- 19 år och stannar bara några meter ifrån mig. En av dem går bestämt fram mot mig och stannar precis framför mig. Han ser mig i ögonen någon sekund innan han går ner på ena knäet med en vacker bukett Gerbera's i handen. Jag har aldrig sett honom förut i hela mitt liv och vad gör karln? Han brister ut i sång:


Du är blond och du är vacker
Du är flickan jag vill ha
Du ska inte säga tack nu
bara blommorna motta'


Jag har sett dig ströva länge
över gator, över torg
Jag blir lycklig om du nu vill
ha mina blommor i din korg


Dina ögon blå som sammet
dina läppars glans så mjuk
Jag kan inte säga annat
än att jag blivit hjärtesjuk


Som jag sa åh min prinsessa
du är blond och ack så fin
och nog vet jag vad du heter
åh du söta Caroline!


Oh My God! Han ger mig blommorna, reser sig upp och går tillbaka till sina vänner för att sedan försvinna. Men förstå! Jag har aldrig sett honom och han vet vad jag heter och var jag var!? De måste ha följt efter mig. Sjukt läskigt. Vem i hela friden var han? Jag fortsatte gå ner mot Porslinan fortfarande nynnandes på den melodin jag nyss fått höra samtidigt som jag funderade på vad som precis hänt. Men det var så tråkigt, Simon hade inte tid att lyssna på mig eftersom att han skulle repa. Men jag får berätta det sen :) Ringa och sjunga den för honom x]

Nåväl, tack du härlige främling (?) men om du ser detta kan du väl vara snäll och säga ditt namn och ifall du själv ville sjunga eller om det var någon som skickade dig? xD Oavsett, vet du nu så mycket om mig som vad jag heter och var jag är så borde du veta att jag har pojkvän. En underbar sådan faktiskt <3 Tack ändå haha.


image5


Musik Direkt

2008-03-02
Jag har säkert inte ens en hälften så detaljrik, sprudlande och läsvärd text om Musik Direkt som 99% av alla andra som var där har att skriva. Men det spelar ingen som helst roll, vill jag lova. Var ju faktiskt inte där för att jag kände att jag ville ta del av allting som hände, snarare för att jag ville se en (eller tre) personer på scen. 7 Seconds Gone. Det var ju helt trevligt och grejer, måste jag få säga. Speciellt den där delen när det i omgångar kommer fram små flocker med tjejer och frågar saker i stil med "Åh! Känner du dom på riktigt?"  Nej, jag känner dem falskt? Säger bara det för att verka lika cool som du är i din rutiga halsduk to go med dina rutiga vans, din rutiga väska, dina rutiga tights och din rutiga tunika. =) Helst allt i olika härliga rutiga nyanser. Det var även ett sött gäng med blonda människor i lika rutiga kläder som frågade mig om jag verkligen var Simons flickvän? Nej, det är jag helt klart inte det heller. Också bara något jag säger ^ ^ "Jaa, joo det är jag", svarar jag snällt och får tillbaka ett par svärord och ett ".. men jävla fusk". Kändes faktiskt ganska bra =P

Tyckte att du var fantastisk på scen, älskling =) Men psst, jag tror att de som blev intervjuade var partiska...!

... Stackare. Jag menar, var du inte där så missade du något. Ta en titt bara. Behöver du fråga mig sedan hur det kommer sig att jag älskar honom? Haha <3

image4

Brum brum, my darling!

2008-03-02
Jaa, idag kan jag skryta med att jag kört bil för första gången x) Det gick förvånansvärt bra måste jag få säga. Okej, visst två sketstopp i början va? Men det är väl ganska logiskt med tanke på hur otroligt mycket jag visste om bilen, mer än var stereon sitter. Lyckades faktiskt köra omkring ganska vackert på ettan och faktiskt lyckades fröken att växla upp till tvåan utan att dö. Stanna utan någon som helst antydning till wiplash (<-- wutt? hur stavar man det?) som de flesta andra övningskörningsfjantar gör. =D Riktigt riktigt stolt över mig själv på den punkten. Och tillåt mig att säga (en gång till..) Simon, det spelar ingen roll hur länge du har kört - jag backar bättre än dig! Ingen
pensionärsbackning här inte! Mohaha.

Hm, du (ja, det är bara du som läser min blogg förutom jag själv) kanske undrar hur det var på melodifestivalen i fredags? Då kan jag säga dig, att det vet jag inte. Jag gav faktiskt bort mina biljetter till min pappa och min ena lillebror så att de kunde gå istället eftersom att läget .. trasslade till sig lite och det verkligen inte var läge att gå just då. Sjukt tråkigt naturligtvis, jag hade ju sett fram emot det ganska mycket. Men å andra sidan så finns det saker som är så oändligt mycket viktigare för mig än att kolla på ett packe schlagerartister man inte är speciellt förtjust i när man ändå kan se dem på tv dagen efter utan att missa någonting. Nej, jag ljuger lite för mig själv om jag säger att det inte gjorde någonting. För någonting gjorde det ju. Men långt ifrån tillräckligt mycket för att det skulle spela någon verklig roll.

Idag idag ... ja, vad har hänt idag och vad händer resten av dagen? Jag vaknade i Jämjö och det är lika trevligt som alltid och fick - precis som vanligt - äta en mysig frukost innan det var dags att åka till Nättraby och träffa mormor. Blev körd dit och fick sedan sitta där från halv tio till halv ett när pappa kom och hämtade mig och vi körde ut till Rosenholm. Ja, hur det gick där skrek jag ut redan i början. Klockan är nu halv tre och om ca en å'n halv timme kommer kära lilla Bonnie hit för att leka med mig en stund innan vi åker in till stan för att gå på Musik Direkt på Porslinan. Ska bli riktigt najs =) Särskilt med tanke på att Simon ska spela ^^ lalalaa.  Efter det är det bara att åka hem och peppa sig inför skridskoåkningen imorgon och be några böner om att jag - på mina oslipade skrillor - inte åker och dör =) Vore hyfsat beklagligt.

Men nej, nu ska fröken använda resten av det här dagsljuset (för lat för att tända lampan, ja) till att göra sig lite vacker och torka håret. Ser ut som en Fraggel. Åh! Jag tycker om Fragglarna. <3


image3

Min profilbild