Photo Stack (Photoshop)

2010-03-28

Idag var jag inne på Poänglöshetens spår och kände att jag ville stacka foton. Så varför inte göra det lite fancy? Det blir en ganska crammed tutorial idag med mycket bilder, men ni överlever nog. Det är ju ändå roligare än text. Nedan ser ni det färdiga resultatet. Använde mig av min bror och hans flickvän för mitt lilla experiment.




STEG #1:
Börja med att skapa en ny fil enligt måtten nedan.




STEG #2:
Klicka Lager > Lagerfyllning > Enfärgad och välj en grå nyans. Jag använder #3D3C3C. Ställ sedan in lagrets fyllnad till 50%.




STEG #3:
Ändra storlek på din originabild till ungefärliga värden där höjden är ~400. Det är smidigt att använda sig av Bibehåll Proportioner, men därför kan värdena variera beroende på bildens skalning.




STEG #4:
Dra över bilden till din gråa canvas. Placera den efter eget tycke, jag föredrar straxt över mittpunkten. Tryck Ctrl + T > Högerklick > Perspektiv. Dra ner fotots översta högra hörn för att få det att se vridet ut.




STEG #5:
Duplicera nu bilden. När du har det nya lagret markerat, tryck Ctrl + T. Välj Höjd och Bredd: 95%

Duplicera sedan den bilden och gör om samma procedur med nästa lager. Gör om detta tills du har fyra foton som blir mindre och mindre. Ändra ordningen på lagren så att det minsta fotot hamnar längst bak.




STEG #6:
Lager > Lagerstil > Skugga
. Vi ska nu ge alla fotona en skugga så att vi kan se att de ligger ovanpå varandra.




STEG #7:
När du är nöjd med placeringen av fotona, lägg samman lagren till ett. Duplicera sedan lagret. Markera det nya lagret och tryck Ctrl + T > Vänd lodrätt. Flytta ner det upp- och nedvända lagret så att dets översta vänstra hörn precis nuddar det rätvända lagrets understa vänstra hörn.

Ctrl + T > Förvrängning. Du kan nu dra i de två högra hörnen, upp och ned för att få fotona kant i kant.




STEG #8:
Ändra fyllningen på det gråa underlagret från 50% till fulla 100%. Markera det speglade fotolagret och välj Övertoning - från svart till vit. Dra från mitten på det rätvända fotot och ner till bildens slut.






STEG #9:
Skapa ett nytt lager ovanför det gråa grundlagret men under bilderna. Markera ungefär halva bilden.



Använd Övertoningsverktyget igen men välj den cirkelformade knappen.






Duplicera lagret och lägg det även under de speglade fotona. Ställ in de två lagrenas blandningsläge till täck över.


STEG #10:
Filter > Återgivning > Ljuseffekter
. Välj Strålkastare. Ändra sedan färger och dra i markerade punkter för att ändra ljuset efter hur du själv vill ha det.




FINISH:
Lägg till en liten text eller din vattenstämpel längst ner i hörnet som en final touch och voilá!



Bra jobbat ;D


Skogsmulle

2010-03-28


Ja, ett säkert tecken på att våren kommit är att jag sitter i skogen. Fotar knoppar, myror och andra onödiga småsaker. Här blev jag paparazzi-fotad när jag jagar snödroppar vid sidan om cykelbanan. :D

Apple under cover (Photoshop)

2010-03-27
Mer Photoshop åt folket! Idag ska jag visa er hur man skapar en Äppelsin.



Först måste vi ha lite material i form av: Äpple, Apelsin, Dragkedja.
Tyvärr är mina bilder ganska lågupplösta vilken försvårar arbetet lite, så försök att hitta så stora bilder som möjligt. Within reason såklart.




STEG #1:
Använd verktyget Magiskt Suddigum för att ta bort allt vitt runt apelsinen. Dra sedan apelsinen till äppelbilden. Välj Opacitet 50% så att du kan se äpplet genom apelsinen. När apelsinlagret är markerat tryck Ctrl + T. Högerklicka och välj Tänj (Warp). Dra i apelsinen så att den anpassar sig efter äpplets form.




STEG #2:
Dölj
apelsinlagret. Använd sedan Magiskt Suddigum på dragkedjan för att radera allt vitt runomkring. Dra sedan dragkedjan över till bilden med äpplet och apelsinen. Se till att lagret hamnar överst. För att utvidga dragkedjans öppning, använd Polygonlassot för att markera en bit i taget och vrid lätt.




STEG #3:
Som ni ser passar inte dragkedjan på äpplet som den är. Därför får vi igen använda Polygonlassot och kopiera delar av dragkedjan för att förlänga den. Från originalbilden av dragkedjan kopierar vi dragkedjelåset.




STEG #4:
Gör apelsinlagret synligt igen. Tryck Ctrl + R för att få fram linjaler runt om bilden. Välj sedan Rektangulär Markeringsram:



Markera halva apelsinen, klipp ut (Ctrl + X) och klistra in (Ctrl + V) igen på samma ställe. Nu är halvorna separata lager. Använd Tänj igen och dra ner apelsinen nedanför dragkedjornas kanter.




STEG #5:
Skapa ett nytt lager, placerat under dragkedjan men över äpplet. Välj en mjuk pensel och lägg dit en lätt skugga på insidan av dragkedjan, mot äpplet för att skapa lite avstånd. Välj sedan suddigummit och radera eventuella ojämnheter osv.


RESULTAT:
Ni borde nu ha något som liknar bilden nedan. Bra jobbat!



Något speciellt ni vill se här? Kasta iväg ett mail eller en kommentar!

Vårtecken, yes please

2010-03-27

Söta små krokusar tittar fram


Snödroppar! Hjärtligt välkomna ska ni vara

Var ute och gick en runda med min sötnos idag, under den korta stund solen beslutade sig för att skina. Tog en runda omkring Hässlegården och hittade diverse härliga vårtecken! Äntligen känns det som om våren kanske har en chans ändå. Vi har alltså överlevt istiden 2010. Hur känns det?

Klockan är redan fyra och vi har inte hunnit uträtta nämnvärt mycket, men det känns som en bra start på ett mysigt Påsklov även om jag vet att dagarna måste fylla en viss plugg-kvot.

Vad ska ni hitta på i veckan, people?

Är du vaken Lars?

2010-03-26
Jaaa! Jag väntar på att det ska hamna på Youtube samt SVT Play.

<3

Så ska det låta på Så ska det låta.

Verkstads-bloggande

2010-03-26
Woho! Jag tror minsann att jag klarade provet (:

Awesome.

Förresten är det inte varje dag man bloggar från jobbet, men det är inte så mycket jag kan göra just nu medan jag väntar på att grabbarna ska bli klara där ute -pekar- Nåja, jag har bloggen, harpan och spotify, vad mer behöver man liksom?

Nu när jag sitter här och skriver känner jag ju att tangentbordet (ute i verkstaden) måste vara det skabbigaste i mannaminne. Och ändå går jag på samma skola som en stor bunt NTI:are och vet därför hur skabbiga de ibland kan bli ;D Folk som spiller diverse saker på tangenterna under LAN osv. Men seriöst... det här är riktigt illa.

From the touch of it skulle jag säga... sand. Mycket sand. Lite svett för att göra det mysigare såklart, diverse kemikalier (jag vill nog inte stoppa fingrarna i munnen efter det här) och så säkerligen lite matrester. Kanske lite... nej, jag vill nog inte tänka på det förresten.

Bäst att sprita både händer, tangenter och allt som någonsin kommit i kontakt med någon som skrivit något här!

It's raining handsprit, hallelujah, it's raining handsprit (: yeah yeah

Halvgod morgon

2010-03-26
God morgon! - så god den nu kan bli

Prov idag i Naturkunskap, kommer att gå åt helvete men har modet uppe ändå. Uppe i god tid för att kunna läsa igenom papprena ännu en gång och ha  tid att känna av paniken lite extra. Alltid mysigt över en kopp té.

Fick läsa fler superlöjliga kommentarer såhär på morgonkvisten. Alltid lika roligt att skratta åt (: Dagens ord i kalendern är tydligen "patetisk".

Nej, men wish me luck idag - känner att jag behöver det.

Tjing

Ordstrejk

2010-03-22
Pluggdag till tusen idag - as usual.

Jag får så söta och välstavade kommentarer på mina inlägg (: Senast, ja alldeles nyligen, fick jag en kommentar om inlägget Grisigt som förklarade för mig att jag bara skrev det jag gjorde för att folk skulle tycka synd om mig. Misstänker att personen i fråga missade att läsa själva inlägget innan han eller hon kommenterade eftersom att det inte finns några direkta spår av självömkan i det.

Hur som helst, IP-adress<3

Vill även påpeka hur otroligt tråkig jag har kommit att tycka att andningsapparaten är. Jag kommer, efter fredag då det förmodligen är prov, aldrig någonsin att använda det ordet igen. Det är talan om permanent ord-strejk.

Dags för en bild

2010-03-21

Idag har Stoffe jobbat med min ena lillebror, fan vad det jobbas. Jag tycker att helgerna krymper när man inte har något att göra. Vanliga dagar (läs: tråkiga vardagar) blir ju alltid längre om man inte har något att göra. Helgerna däremot, de bara försvinner så att man inte kan göra något med tiden.

Made no sense

Resten av kvällen ska spenderas med Stoffe iallafall och får se vad det kan bli av den. Blir säkert mysigt iallafall.  


Jag och min sötnos ♥


Grisigt

2010-03-21
Häromdagen var det drama drama i huset.

Fråga:
Om en tjej leker med ens lillebrors känslor, dumpar honom varannan dag och praktiskt taget ber honom dra åt helvete, sedan säger "förlåt" och väntar sig att han ska ta tillbaka henne - bara för att hon ska kunna göra samma sak om och om igen... kan man inte, när hon gjort det för typ sjunde gången, säga att det faktiskt är okej att säga till henne att hon inte är välkommen i det här huset mer?

Svar:
Som fan.

Men bara så att alla vet så säger tjejen oftast till alla andra att man ringde och skällde ut henne, sedan skickar hon hatiska sms till din bror samt några till dig också där hon bevisar storleken på sitt ordförråd genom att bara kalla dig variationer på ordet fitta. Hon vill också gärna påstå att vänner som tidigare tagit livet av sig har gjort det bara på grund av dig. Kreativt.

Bara så att hon vet, så kan hon skicka hur många sådana sms hon vill till mig. Det är värt det för att hon ska hålla sig borta från min bror.

Photoshop Scrapbook

2010-03-16
Jag är inte ju inter överdrivet bra på det där med att scrapbook:a i Photoshop, men jag fick sådan plötsligt sommar- och reselängtan! Kanske borde visa hur jag gör någon gång också. Får väl se.


Århundradets förkylning and some serious google abuse

2010-03-16
I söndags så fick jag något plötsligt (och högst idiotiskt) infall då jag tyckte att jag skulle ge mig ut och springa. Mitt mål var Bastasjö och en kort runda där uppe, men icke. Istället så sprang jag hela vägen från Hässlegården och ner till Amiralen...! Tåls att sägas att jag inte rört mig sen.. tja, förra sommaren kanske. Och då var min kondition inte heller mycket att skryta om. Så hur jag lyckades ta mig ner dit förblir en gåta.

Kanske var det för att Christoffer jobbade och jag kände mig lite sällskapssjuk.

Drog naturligtvis på mig århundradets förkylning och känner mig nu liten och olycklig när träningsvärken har hunnit ikapp mig och min rinnande nos. Worst. Combination. Ever.



Igår fick jag förresten ett sms av mitt ex som förvånade mig ganska mycket. Det gick kort sagt ut på: Vad ska du göra med förlovningsringen? Eh.. ja. Den ska jag väl spara eftersom att den har ett emotionellt värde, that's it. Han konstaterade att han inte alls tyckte att den hade det och att han (såklart) inte skulle ha den till någonting. Nähä, säger du det? På frågan om varför han frågade mig då fick jag ett: nvm.

Det spelar väl inte mig någon roll vad han gör med ringen, men måste man smsa bara för att förklätt i frågor berätta att man inte vill ha den? Nej, det måste man inte såvida man inte hör en röst i bakhuvudet som säger: rub it in.

Googlade du
How to piss of an ex eller kom det naturligt?

Catching up & lite klädångest

2010-03-13

Firade två månader med den här sötnosen (♥) i tisdags, men jag hade inte riktigt tid att blogga om det då. Tänkte att det fick vänta ett par timmar~ och tja, det blev ett par dagar men nu har jag sagt det iallafall.

Livet rullar på, fick häromdagen hem ett utav tre beställda paket från Ellos. Blir lika glad varje gång det kommer hem kläder. Dock blir glädjen inte långvarig när man måste betala för dem. 875:- gick det första paketet på men det var inte så farligt ändå med tanke på hur mycket det var i det (:

Ikväll blir det lite festligheter eftersom att det har varit två födelsedagar i veckan som ska firas nu såhär på en lördag. Kan bli trevligt, kan bli .. läskigt. Återstår att se. Har som vanligt en stark klädångest! Precis som varje gång jag ska lämna huset ungefär. Det är nämligen såhär att jag förknippar vissa kläder med vissa tillfällen. Så att ha en viss klänning kan kännas episkt fel fastän klänningen i sig är perfekt anpassad för tillfället liksom.

Det blir väl den lilla svarta - löser alla problem typ.

Fråga:
Någon mer än jag som tvingas förlita sig på den gång efter gång bara för att paniken stiger när man stirrar in i en egentligen överfylld garderob???


Waltzing Matilda

2010-03-07

Mys i vårsolen.


Take that

2010-03-03
Jag har varit lite sjuk på sistone och då känner jag inte att jag måste sitta vid datorn precis. Faktiskt kände jag mer att jag inte kunde sitta vid datorn ._. isch.

Idag har jag varit och hämtat min studentmössa i skolan! -happyface- Vågade av någon lustig anledning inte riktigt kolla på mössan i skolan. Det skulle säkert vara feltryck och stå: "Kytti ¤ 2101" eller något. Men nej, när jag väl tog mod till mig ute i bilen (älsklingen var så snäll och körde hem mig :3) så kollade jag och... ja, det stod Kitty på mössan. Och 2010 med för den delen.

Äntligen börjar vi komma någon vart, började kännas som om vi aldrig skulle nå våren under all snö. Vilken tillfredställelse det finns i att bara titta på smältande snö. "Bwahaha, winter.. take that!"

Min profilbild