När jag var liten...

2010-11-23

Jag började skriva en liten lista över barnprogram jag kollade på när jag var liten, bara för att upptäcka att listan blev jättelång. Herregud vad jag kollade på TV! Jag tänkte att jag kunde skriva upp några program här och se vilka andra som blir nostalgiska:

Eller ja, några och några. 50 stycken kom jag på

Inspector Gadget

Ankliv

Sailor Moon

Eek!

Doris & Gösta

Sonic

Den lilla sjöjungfrun

Tarzan

Totally Spies

Rosa Pantern

Familjen Flinta

Snobben

Rugrats

Nalle Puh

Pippi Långstrump

Sune & hans värld

Powerpuff pinglorna

Looney Toons

Rädda Joppe

Kipper

Tom & Jerry

Jim Guldknapp

Mumintrollen

X-Men

Batman

Pettsson & Findus

Svampbob Fyrkant

Lilla djungelboken

Babar

Turtles

Byggare Bob

Lucky Luke

Quack Pack

Långbens galna gäng

My little Pony

Scooby-Doo

Piff & Puff: Räddningspatrullen

Luftens hjältar

Krambjörnarna

Sissi

Molly Mus

Björnes magasin

Teletubbies

Lisa

Billy the cat

Dennis the menace

Timon & Pumbaa

Pokémon

Digimon

Aladdin

Känns de igen?


Jaså jul?

2010-11-23
Klädde granen här på jobbet igår. Efter många timmars kämpande stod granen rakt och slingan (som var LOOPAD) satt fint på grenarna. Slog in några fina paket att ha under den också. Hello superseriös, men jag är nöjd. Lite mer jul i mörkret liksom. Det är ju faktiskt advent redan på söndag!

Snart är det december och jag vet att jag kommer stå där handfallen och säga : Jaså, jul? Blir lika förvånad varje år när jag inser hur snabbt tiden gått och hur mycket det är kvar att göra på den där lilla lilla lilla återstående tiden. Jag tänker jättemycket på julen men trots det har jag inte ett jota planerat när det väl kommer till kritan. Hur lyckas jag?     Det ska bli lite mer jultänk från och med nu. Strategiskt sådant.

Huliganer

2010-11-18

Den här veckan har vi åkt hem på lunchen för att kolla till misarna, mata dom (så att de inte dödar oss när vi kommer hem på eftermiddagen), tvångspussa lite på dom och se till att de inte har haft sönder allt för mycket. Men idag hann inte Rydell köra förbi my office så de fick helt enkelt överleva.

Misstänker att vi kommer ha två riktigt tjuriga huliganer hemma ikväll...

Hur som helst, vi var på Harry Potter igår - och precis som i alla andra Harry Potter-filmer så grämer man sig lite över att det saknas detaljer och ibland även stora händelser som man själv tycker var superviktiga i boken. Missförstå mig rätt, filmen var bra! Jag i-landsklagade lite om detta men fick mest svaret att man väl ändå inte orkar sitta och titta på en fyratimmarsfilm. Eh? Jo. Är det Harry Potter hade jag säkerligen kunnat sitta i fyra timmar bara för att liksom...

Om någon orkar se Titanic mer än en gång så ser jag inget hinder för en maratonfilm med actionfyllda event.

Nej, ska ta mig en kaka och rulla tummarna tills jag slutar.


Blocket-katter

2010-11-17
Höll på att få SPELET idag när jag och sambon kom hem och hittar 1/3 av lägenheten vackert dekorerad med glassplitter. Kisarna (som idag är väldigt nära att bli Blocket-katter) hade slagit ner mattes fina lampa som hon hade i fönstret. Matte var då lagom glad när hon låg på alla fyra tillsammans med husse och plockade småttigt glas från golvet. Det såg förstås väldigt roligt ut, så det gällde ju att passa på att skutta runt och vara ivägen så mycket som möjligt.

Tänkte att jag kanske skulle kunna distrahera dom en liten stund genom att ge dom ett mellanmål ute i köket, sagt och gjort. Dock förvandlades de bara till duracellkaniner istället och skuttade ännu mer. Jag dör. Har en likadan lampa i det andra fönstret och det ska fan ta mig tejpas, häftas, bultas och limmas fast!

Kom på att jag inte lagt upp någon bild på misarna, så här kommer en.

Otto ser ut att ha någon slags mögelgrön nyans going on, men egentligen har han samma färg som Bellan, det är bara det att kameran sög.

Afternoon tea

2010-11-16
Färdigchillat med herr Timell. Stod och pratade i en kvart sådär efter att jag ringt en taxi åt honom som skulle ta honom till flyget tillbaka till Stockholm. Han var verkligen supertrevlig! Och gav iallafall sken av att bry sig om mig som person när vi pratade. Ni vet, social kompetens, ställa frågor och se intresserad ut av svaren haha. Hur som helst, jag vet precis vilken fastighet det var de skulle prata om i programmet. Det stod om den i tidningen häromdagen. När den var färdigbyggd hade de inte mindre än 165 hål i taket. Och fuskbyggarjäkeln kom inte ens. 

Nej, fy farao för såna [ väl valda ord ].

Snart dags att gå hem. Ska bara scanna av hela Karlskrona efter lägenheter på uppdrag av Chefen. Men jag har det i fingrarna efter allt frenetiskt letande efter en tvåa till mig och min bättre hälft. Borde gå som smort. Hem och dricka te med mannen och bebisarna.

Tjing :D

2 minuter senare

2010-11-16
Martin Timell kom in en gång till.

Så nu har jag en autograf med texten: Tack för lånet

Tydligen ska dom filma
HÄR och NU.
Hjälpte till att bära upp lite väskor.

Feeet
.

Men visst är det förbannat typiskt att jag imorse tänkte: Det är tisdag idag, då händer det aldrig någonting. Ingen mening med att sminka sig idag. Håret? Pfft, hästsvans duger väl.

Träffade Martin Timell

2010-11-16
Ja, precis som rubriken lyder så träffade jag precis Martin Timell. Här. I Karlskrona. I receptionen där jag sitter hela dagarna och stirrar ut genom ett stort fönster i brist på annat att göra. Det händer nämligen aldrig något här. Innan idag iallafall. Här satt jag och filosoferade liksom... Lite sur på mig själv, bad inte om någon autograf.

En trevlig prick den där Timell, som jag är säker på att alla äldre människor skulle säga.

De är nämligen här i Karlskrona nu och letar byggfusk till det där tv-programmet, ni vet. Så alla kändiskåta människor lär ju hänga utanför First och dregla - precis som de alltid gör.

Too bad att jag inte bad om en autograf.
Synd, vi kunde blivit homies.


För alla blinda människor: Montage gjort i Paint, stupid.

Misar

2010-11-15
I fredags - direkt efter jobbet - slängde vi oss in i bilen och körde ner till Sölvesborg. Varför? För att hämta två dundersöta små kattungar som nu är våra. En hona och en hane. Han hade väldigt svårt för att sitta i buren under resan så han fick sitta i mitt knä istället och där verkade han stortrivas. Han blev mammas pojke direkt och släppte mig inte med blicken för en sekund. När vi kom hem till lägenheten så kurade han ihop sig i mitt knä och tog en tupplur till. Han var verkligen inte blyg av sig utan skuttade runt och lekte med sina små möss, men hoppade upp i mattes knä lite då och då för en puss eller två. Och självklart sov han tätt intill matte hela natten. (Ja, jag är en katt-i-sängen-människa).

Hon däremot var en riktig hejare på kurragömma och det har hon varit tills igårkväll när hon började smyga fram lite för att bli kelad. Imorse skuttade hon runt och busade för sig själv men kom in och ville bli kramad i sovrummet emellanåt. Lillkillen har varit fruktansvärt tuff och fräser åt henne, men han blir stenhårt ignorerad, till hans stora förtret. Hon vill leka med honom, men han gör sig liten och sätter sig på mattes eller husses fötter tills den stora stygga flickan tappat intresset. Sötmisar.

Min kära mamma fick komma och hjälpa oss att klippa klorna på honom (det hade ingen gjort på honom innan). Jag tyckte att han verkade otroligt bångstyrig och klarade inte av det. Glad är jag iallafall i efterhand att jag gav honom till mamma efter det stora smakprovet han tog av hennes finger... Hur som helst, kortare klor och en mise som skäms, det blev mycket pussar det. Dock är matte nu utbytt och husse är favoriten haha.

Ska slänga upp ett par bilder på de små sötnosarna så fort jag lyckats ta någon som faktiskt är bra. Just nu ska jag återgå till att lyssna på musik och sortera tre miljoner lösa papper.

Förresten:
Michael Jackson ft. Akon - Hold my hand. Lyssna på den!

Epic randomness

2010-11-10

Blev av någon osökt anledning sugen på att sitta och rita en stund, men jag kände att jag var tvungen att kolla i materialskåpen först och se om jag verkligen hade råd med att kunna "slösa" med vissa av sakerna, typ blyertspennor. Surt att sitta där pennlös helt plötsligt liksom. Jag kunde glädjas åt att det fanns minst 10 blyertspennor kvar i asken och 6 bläckpennor också. Dessutom fanns det 16 A4-block med. Tog en penna av varje och ett block och bar tillbaka till disken. Där står en man som skulle hålla kurs på Kustbevakningen men som hade glömt köpa material. Han frågar mig om det inte kan vara möjligt att han kan få köpa det av mig. Självklart vill jag hjälpa honom. Hur mycket behövde han? .... 16 block och 16 pennor.

Epic randomness has struck once again.


Snö of Götaland

2010-11-09
Jag vägrar att tro det!

Men Nyheterna och SMHI ljuger aldrig! - hehe.

Imorse när jag steg upp var det flera plusgrader och tråkigt, mörkt, kallt, blött regn ute. Men under dagen skulle tydligen det där ninja-snövädret från Polen smyga sig över oss och lagom till imorgon skulle vi (läs: olyckliga boendes i Östra Götaland och Södra Svealand) kika ut genom fönstret och se 1-2 decimeter snö. Kan ni fatta det? DECIMETER. Från att ha på sig gummistövlar mot regnet till att skotta, på en natt.

Jag brukade bli överlycklig när de första snöflingorna föll förut, nu blir jag allt annat. Visst, efter tillräckligt många år i det svenska klimatet så tröttnar man ju alltid lite, men det som fick bägaren att rinna över var ju smakprovet på istiden i februari. Det var ju helt värdelöst.

Mina amerikanska vänner suckar avundsjukt och konstaterar att de minsann aldrig sett snö annat än på TV (lyckostar). Kerra frågade mig så sent som igår hur kallt det egentligen måste vara för att det skulle komma snö. Jag svarade att det måste vara under 32 grader Fahrenheit (0 grader Celsius). Det blev tyst ett tag innan hon började gapskratta och sa att jag måste skoja med henne. När jag sedan berättade att den kallaste temperaturen någonsin i Sverige låg på cirka -64 Fahrenheit (-53,3 Celsius) blev det väldigt tvivlade hon ännu mer. Slutligen sa jag att en vanlig vinter kommer temperaturen utan besvär ner på en sisådär -7,6 Fahrenheit (-22 grader). Hon gick då AFK för att kolla hur kallt hon hade i frysen.

Anyways, tillbaka till ämnet snö. Vad sägs om snö kring julen och sen en liten skvätt till på sportlovet, och sen är det bra? Förslaget har min röst.


♥ Tio månader ♥

2010-11-09
När det kommer till Veckans Uppgift så har jag redan gjort klart den.

Jag skrev mina listor och lade ner dem i ett fint kuvert, pyntat med lite röda band och gav det till min sambo igårkväll. Sen försvann jag ut i köket för att laga lite mat till honom. Det dröjde inte länge förrän en väldigt glad Rydell kom ut i köket bara för att krama och pussa på mig. Mission success. Han blev hur glad som helst och jag blev kungligt ompysslad hela kvällen ;) Pennans makt, gott folk haha.

Idag så har vi tio månader ♥ tillsammans. Tio fantastiska månader om jag får säga det själv. Tiden går fort när man har roligt. Ikväll händer det dock inte speciellt mycket. Lite film, popcorn och mys i sin enkelhet. Kanske en bit kladdkaka för att festa till det lite. Det gäller att vända på varje mynt just nu nämligen. Lite för många resor på lite för kort tid, med en lite för tight budget. Men waddafawk, man lever bara en gång.


En osminkad, solbränd och snedvinklad spindelmannen-puss :D

Film

2010-11-09

I inlägget "Vecka 45" skrev jag om filmen Tio orsaker att hata dig och min kära stb. svägerska konstaterar att det är en sådan film som man ser många gånger just för att den alltid går på någon kanal. Det har hon väldigt rätt i. Det finns en hel del filmer som jag alltid tycks snubbla över, oavsett vilket kanalutbud jag nyttjar.

Sen finns de ju filmer som helt enkelt bara måste gå på TV och som det skulle bli ett ramaskri om ifall de någon gång utgick:

- Ivanhoe
- En julsaga
- Grevinnan och betjänten
- Kan du vissla Johanna (även om jag hatar den)
etc. etc...

Men de visas iallafall bara en gång om året - vilket håller dem lite mer speciella. Det finns ju också filmer som de bara envisas med att sända hela tiden iallafall. Begränsat utbud frågetecken.

- En riddares historia
- Batman
- Djävulen och jag
- Dum & Dummare
- Mission Impossible
- Bourne (valfri)
- Air Bud
- en skitdryg film från nittiotalet om tre barn som önskade att de slapp sina föräldrar och sen spenderar en å'n halv timme med att leta efter dom i skogen, på en cirkus och i ett gammalt ruckel där en häxa bor.

Det är obligatorisk för mig att klaga eftersom att jag är svensk.
Vilka filmer visas för ofta på TV? Vilka visas inte nog?


Tack!

2010-11-08


Jag blev så himla glad när jag läste den här kommentaren imorse. Det gav mig verkligen en liten extra kick. Det är nämligen så att jag så sent som i onsdags sa att jag funderar på att sluta blogga. Visst är det skönt att skriva av sig lite ibland och att folk (enligt statistiken) läser vad jag skriver. Men det är just det som är grejen. Jag ser bara hur många läsare jag har via statistiken och hittar inga bevis alls för er existens på något annat håll.

Håller ni inte med om att det är mycket roligare och lättare att dela med sig av sitt liv, vad man tänker på och kluriga funderingar när man får lite feedback, eller åtminstone en random kommentar? Ni finns ju trots allt där ute, om det inte är en samling bottar som besöker min blogg varje dag. Det kanske är Anna?

Gör er existens känd! Vad vill du läsa om?

Vecka 45

2010-11-08

Har ni sett filmen "Tio orsaker att hata dig" (Ten things I hate about you)? Ni vet, den filmen där den lille brunhårige killen betalar skolans värsting för att gå ut med hans förälskelses storasyster (Julia Stiles). Hur som helst, jag såg den för säkert artonde gången - seriöst - för inte så länge sen och jag kom att tänka på "listan" eller snarare dikten som beskriver de där Ten things hon hatar hos honom. De lyder som följer:

Ten things I hate about you

I hate the way you talk to me,
and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.

I hate your big dumb combat boots
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.

I hate the way you're always right,
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
 
I hate it when you're not around,
and the fact that you didn't call.
But mostly I hate the way I don't hate you,

not even close
not even a little bit
not even at all

Så jag tänkte som så att det alltid är mycket lättare att säga vad man hatar hos någon, eller iallafall stör sig på, inte tycker om, har svårt för, ogillar - välj och vraka. När det kommer till att säga det motsatta, vad jag tycker om hos dig, så är det ofta inte bara ärligheten som kommer ivägen. Det brukar bara vara svårt att hitta rätt ord om man inte har fått det där försprånget och kunnat fundera ut det.



Så nu, gott folk, ska vi skriva listor. Ni behöver inte göra något speciellt med dom här listorna, men själv tänker jag spara mina. Man vet aldrig när man kan behöva dom. Kanske passar dom perfekt in på det där Alla Hjärtans Dag-kortet? Vardagskortet? Julkortet? Födelsedagskortet? You never know. Men skriv dom iallafall!


Därför

2010-11-07
Nej, det har inte alls blivit mycket bloggande de här sista dagarna.

Det beror på att jag i torsdags morse åkte till Göteborg. Jag och älsklingen tog vår bil och resten av min familj (och Alice såklart) trängde in sig i deras. En välhövlig fikapaus vid EKO-hallen och lite raceande på E6:an senare så var vi framme. Det första vi behövde göra var att cirkulera i en halvtimme på en stoor parkeringsplats för att hitta någonstans att ställa bilen. Herregud. Men när bilen väl stod välplacerad i en liten ficka och P-biljetten var betald så var det inte många meter till hotellet, och tack gode gud för det. Det blev bara incheckning och att kasta in väskorna på rummen innan vi kilade ut på stan för lite shopping!

Letade upp ett H&M för att köpa en klänning som jag hittat i Karlskrona men som inte fanns i min storlek. Första klänningen jag tog i min hand var HELRÄTT. Det sa bara klick. Typ.

Upp och ner för Avenyn, en tur kring Nordstan och sen var vi helt slut. Det gäller även pengarna. Så vi gick tillbaka till hotellet där vi bara tog det lugnt och tittade på tv en stund innan det var dags att göra oss lite fina för restaurangbesök och (viktigast av allt) Galenskaparna & After Shave! Vi hamnade på en restaurang som var oändligt mycket dyrare än planerat, men det var väldigt gott, så lite får man väl unna sig själv. Mat och drinkar konsumerades (för alla med åldern inne ;D) och sen pinnade vi iväg till Lorentsbergsteatern. 

 Det var en fantastisk upplevelse! Jag - hela familjen - har alltid älskat Galenskaparna & Aftershave, så att se Hagmans konditori live var lite av en dröm faktiskt. I lobbyn köpte vi även de få filmer vi inte redan hade så nu är det bara till att vänta på Hagmans också. Yum.

Hur som helst, dagen efter var det upp-och-hoppa vid halv nio för lite frukost och sen bar det av hemåt för mig och Rydell eftersom att vi hade planer på kvällen. Fick en anledning att ha min fina nya klänning då också.

Igår och idag har jag mest varit trött och roat mig själv hemma i lägenheten med sjukt roliga saker som att städa. Och det ska jag fortsätta med idag hade jag tänkt, med vissa pauser för att spela PS3. (A)

Again

2010-11-02


Ja, så... hur lyder domen?

Och ja, jag har fula tår :D Men vem har inte det?

[ bild ]

2010-11-02

foto032 (MMS)

Bara bry er inte om att bilden är upp och ner (: Det är nämligen så att bluetooth inte fungerar på min dator/mobil så jag måste skicka allting jag vill ha via MMS till bloggen. Lame. Jag vänder på den och postar den igen via datorn? Ska vi säga så?


En sån där dag

2010-11-02
Det är så förbannat typiskt att man ska ha en "sån där" dag just idag.

Ni vet, en sån där dag då ingenting stämmer helt enkelt. Man kollar i spegeln och gör stora ögon när man stirrar på Shrek. En sån där dag då man måste komma på ursäkter involverande tvättmaskinen för att förklara bort varför man inte kan knäppa jeansen. En sån där dag då det inte spelar någon som helst roll vad man gör med håret för det ser ändå ut som ett sedan länge övergivet fågelbo. Man vet innerst inne att ingenting man klankar ner på stämmer, och man kan hålla med om det själv - en annan dag. Men inte idag.

Det är antagligen bara för att just idag är en enda dagen då jag har tid att gå ut och köpa nya kläder till helgen. Hur lockande är det inte att ställa sig i ett provrum där belysningens enda uppgift är att skapa ångest? Vem i hela världen skall hållas ansvarig för att ens låta producera lampor med sådant ljus? Förmodligen samma ondsinta jävel som satt upp lamporna i hissen på Tyska Bryggaregården. Det är ju till och med så man blir rädd för andra människor där inne. Gaaaah...


Vecka 44

2010-11-01

När skrev du ett riktigt brev sist?

Jag inser att jag med den meningen precis byggde upp en stämning som gav flera av er läsare rysningar. Kryp ut ur era IT-skal.

Själv skriver jag ofta brev. Jag brevväxlar inte med någon, det har jag inte gjort sen jag var ungefär 10 år gammal. Ni vet, när man efterlyste "penpals" i tidningar genom att skriva sitt namn, ålder och en väl inövad rad av intressen. Klassikerna var ju "hästar, katter, dans, musik och att skriva brev". De flesta av mina brevkompisar var killar just för att de där typiska tjejintressena inte alls stämde överens med mina... datorspel, tvspel, hemliga agenter och att leka med bilar. Och katter. Tror att majoriteten av min femininitet satt i mitt midjelånga hår och att i det faktum att jag ägde Barbiedockor. Dock lekte jag hellre med mina bröders Action Men. Vilken liten tomboy jag låter som. Sånt som händer när antalet jämnåriga flickor hos dagmamman under uppväxten alltid var ganska lågt.

Nog med utsvävningar.
Jag skriver alltså brev och det oftast när någon fyller år. Då skriver jag ett personligt brev, som jag med lite tur får levererat till rätt datum, och i kuvertet lägger jag ofta något litet som har att göra med presenten som personen i fråga mottagit/kommer attt få. Jag vet dock att det är långt ifrån alla som kan skriva brev på det viset. Det är trots allt något helt annorlunda jämfört med att skicka iväg ett mail till någon på blocket.se som säljer begagnade PS3-spel eller korgstolar.

Självklart är det inte bara när någon fyller år - det är ju allt för sällan. Jag skriver också till folk som jag helt enkelt bara inte har hört av på ett tag. Att skriva "Tja, länge sen" på MSN känns inte tillräckligt personligt för mig helt enkelt. Samtidigt som jag med största sannolikhet gör någon glad genom att skicka dom ett brev (vem blir inte glad av att få handadresserad post?) så skapar jag en ganska idiotsäker conversation starter på samma gång. Jag kan erkänna att det faktiskt är svårare att skriva ett brev till någon man har nära sig än till någon långt bort, men vi ska göra ett försök, eller hur kära läsare?


Veckans uppgift är att posta någonting till partnern. Nu måste det inte absolut vara ett brev, men att bara posta en sak utan något nedskrivet kan väl kännas lite onödigt då vi lika gärna bara kunnat överräcka prylen i fråga, inte sant? Hitta en liten liten sak att lägga i kuvertet och skaka lite liv i pennan. Det kan vara svårt, men det är värt det. Bor ni tillsammans? Ja, det ändrar ingenting egentligen. Men det går ju bra att adressera det till hans/hennes jobb också, eller hur?


November

2010-11-01

På listan över romantiska saker att göra är en klassiker att åka på en weekend tillsammans.

Det finns många alternativ att välja på, men oavsett vad ni väljer så säger jag: Glöm inte kameran!

Gamle Trofast
Ni har hittat ett Bed & Breakfast dit ni alltid åker när ni vill mysa till det och komma bort från vardagen. Det har blivit till en tradition - och en härlig sådan.

Google is your friend
Googla er helt enkelt fram till något som passar. "Mysigt + B&B" "Spaweekend + Eslöv" eller "Upplevelse weekend + Borlänge" - vem vet? Ett par hundratusen träffar på under en sekund ger er säkert lite inspiration.

X marks the spot
Fram med kartan, blunda och peka. Gör en liten markering, leta upp närmsta möjliga tillflyktsort och börja planera. Är ni det där spontana paret som så många andra önskar att de var? Är ni paret som önskar att ni var lite mer spontana? Är det här alternativet vardagsmat? Ta fram en större karta. Är det helt outrageous? Ta fram lokalkartan.

Random roadtrip
Packa bilen med the necessities, fyll på med bensin och kör. Bara kör. Sväng av när ni ser en avtagsväg vid en fin utsikt, eller en skylt med ett roligt ortsnamn på. När ni sett 10 saabar, ta nästa vänster. 10 volvobilar, nästa höger. Eller kör tills vägen tar slut (dock inte att rekommendera till en 3-dagars weekend om ni ligger på E22:an). Om ni har lika bra lokalsinne som jag så rekommenderar jag er att inte glömma bilkartan/GPS:en - för att försäkra er om att ni hittar hem igen.

Åk vart ni vill! Fantasin (i koordination med plånboken) sätter gränserna.


Planera en 3-dagars weekend som tar plats någon gång de närmsta 3 månaderna. Och låt mig höra om det!


Måndag

2010-11-01
Det är måndag.

När jag vaknade imorse var jag helt och hållet övertygad om att det var söndag och jag drog halvsovandes en lättnadens suck över att inte behöva gå upp, även om klockan ringde. Men vänta nu, varför ringde klockan? Besvikelsen var total när sambon petade lite på mig och konstaterade att det var dags att gå upp. Tack för den.

Reste mig motvilligt upp och kikade misstänksamt ut genom fönstret. Var det inte lite väl mörkt? Kollade på min mobil och sifforna 05:30 lös mig i ansiktet utan nåd. HALV SEX? För ett svagt ögonblick trodde jag att mobilen drev med mig i någon slags tvistad, psykopatisk anda, men jag tvingades inse att den hade rätt. Petade tillbaka på en redan sovande sambo och konstaterade surt att han misslyckats med att ställa om klockan. Bäddade sedan nöjt ner mig själv i sängen igen.

Det kändes som lördag igår eftersom att vi hade Andreas och Angelica över på McDonald's, film och helvilda spel igårkväll. Hälften av klockorna (alt. blandad apparatur som visar tid) i lägenheten var omställda, hälften inte. Så jag var konstant förvirrad under hela kvällen och hade ingen som helst aning om vad klockan egentligen var. När vi körde till Gullberna för att lämna av de tu så talade klockan/termometern i hallen om för mig att den slagit 22.45. Jag gäspade lite och tyckte att det var oansvarigt av mig själv att låta mig vara uppe så länge när jag vet med mig att min måndag bara kommer att bestå av sömnig ångest efter det. När vi kom hem igen så var klockan däremot bara 22.10. Hallklockan hade ljugit mig rakt i ansiktet! Men det gjorde inte så mycket. Kändes lite som att flyga hem från Ryssland. Landa innan man startat liksom.

Random liknelse. Jag hatar Ryssland.

Hur som helst, måndagströtthet eller inte, veckan är så pass kort att det inte gör någonting.

Min profilbild