Man tager vad man haver

2011-04-27
Oh mama!

Slutar jobbet om cirka en halvtimme och blir då hämtad av min stora kärlek. Han släpper av mig hemma och försvinner igen lika fort, för han ska löpträna med far sin. Jag ska få lite finbesök när Lena kommer till lägenheten och tur är väl det för jag hatar att vara ensam. Förlåt misarna, ni är utmärkt sällskap! Typ.

Idag ska jag även sätta mina kulinariska kunskaper på prov. Vi har nästintill inget ätbart hemma och det lilla vi har är en förskräcklig kombination. Så mitt uppdrag för kvällen är att ha en delicious måltid väntandes på min karl när han kommer hem från Rödeby. Eh... ja, vi får väl se hur det går. Ni behöver ju inte hålla andan.

Dagens motto: Man tager vad man haver

Pushers

2011-04-27
Skriva skriva. Maila maila. Ringa ringa.

... och så om igen.

Borde finnas fler TV-program i vilka man byter jobb med varanda. Som det är nu byter man ju bara fruar. Fast samtidigt, hade det TV-programmet funnits hade det bara riktat sig till folk som jobbar med timmerfällning, tjurfäktning och hajfiske - typ. Kanske de där japanerna som jobbar med vita handskar för att trycka in folk på tågen också. Seriously though, det är ett riktigt jobb.


Påskelipåsk

2011-04-26
All påskledighet har bara fått mig att längta ännu mer efter semester. Känns som tre fjärdedelar av en evighet kvar ungefär. Men samtidigt så vet jag att tiden går så otroligt mycket fortare nu när det är varmt och härligt ute än när det är kallt och blött och man ryser inför bara tanken på att gå utanför dörren.

Långfredagen tillbringades i gott sällskap på Påskmiddag hos hjärtats farmor och farfar och jag åt så att jag kände mig redo att gå i ide efteråt! Dagen efter var det ännu mer kalasdags, nämligen ett "90-årskalas" för två nyblivna 45-åringar. En himskans massa personer och en himla rolig dag/kväll. Fick anordna en liten tipspromenad som tydligen blev väldigt uppskattad. Då känner man sig sådär talangfull och warm & fuzzy inside.

Söndag, mer påsk! Mer påsk! Äggjakt hemma hos mina föräldrar. Jag var nåågot mer begåvad än vanligt när det gällde att leta efter det dumma lilla ägget som alltid envisas med att gömma sig förbenat bra. Förra året, kommer jag ihåg, hittade Rydell sitt ägg så sjukt fort och jag kröp omkring på alla fyra i säkert 20 minuter efter det och letade för allt jag var värd. Ombytta roller i år, förutom att han inte kröp. Too bad.

Och så den sköna underbara måndagen då man inte behövde gå till jobbet utan kunde ta sovmorgon och spendera precis hela dagen i solen! Jag brände mig rätt friskt på näsan och kinderna och ser nu därför ut som Rudolf med röda mulen, men det är så värt det! Bättrade på det ytterligare genom att sätta mig på en bänk mitt på en stor solfläck på gräsmattan på min lunchtid. Och där satt jag. Och satt.

Ikväll blir det ännu mer sol! Känns som om man verkligen måste gå in för att lapa all sol man kan innan det förrädiska svenska vädret kickar in. Så det blir grillat idag, direkt efter jobbet, hos älsklingens föräldrar.

Oh yum!

Sommartecken

2011-04-21
Pappa körde förbi på motorcykeln innan idag och stannade för att prata lite. Min älskade pappa! Han ser så sjukt badass ut när han kör sin Honda Shadow med hjälmen och bandanan över näsan och munnen. Det om något är iallafall ett riktigt gött tecken på att sommaren är på väg. Motorcyklisterna. Älskar förresten hur alla motorcyklister alltid hälsar på varandra när de möts, utan undantag. Eller tja, jag har iallafall inte sett något undantag. Samma sak gäller förresten busschaufförer, även om de inte är lika coola förstås. No offense. Försöker föreställa mig hur det hade sett ut om alla bilister hade varit lika hövliga mot varandra. Man hade fått limma fast ena handen i framrutan för det är ingen vits med att höja och sänka den trettiosju gånger i minuten. Jag börjar förstå varför man inte hälsar på varandra... glöm att jag ens funderade.

Ska se till att jag får ut och åka en tur med pappsen snart. Can't wait!

PS. Tipsar alla om att se IKANO-reklamen antingen på TV eller Youtube! Så sjukt söt gris och skön motorcykelsnubbe.

En kväll i jun... april

2011-04-21
Äntligen hemma! Ja, vi alltså. Inte tv-programmet.

Först hemma hos Rydells föräldrar och han tvättade deras fönster medan jag satt och solade på altanen (oh yes..!). Sedan blev det till att sparka igång hjärncellerna för jag skulle göra klart tipspromenaden inför lördagens festligheter. Gick riktigt trögt där ett tag men när Rydell fick läsa igenom frågorna verkade det iallafall på honom som om jag lyckats få till det. Passade på att halvkolla på reprisen av Så ska det låta också där jag satt i köket, för var inte förra veckans avsnitt bara det absolut bästa på ett sjujäklans tag? Lasse Kronér och Claes Malmberg mötte Jessica Andersson och Nanne Grönwall. Och så Peter Settman på det. Humor och musik i ett - tack SVT!

På tal om något helt annat - när vi kom hem tyckte jag väl att katterna såg lite väl runda om magen ut. Konstigt, tänkte jag. Det var ju flera timmar sen vi matade dom. Men öh... de hade lirkat upp påsen med torrfoder och satt i sig halva ungefär. Tur att det var en liten påse...

Nu ska jag och mina tjocka katter se på film! Romantisk komedi, chokladkanin och cola. Kanonkul.

Blink blink

2011-04-21
Vad är grejen med gubbar, eller äldre herrar om ni så vill, som blinkar åt mig när de säger något. Ibland när de drar skämt, ibland när de inte ens drar skämt utan bara säger något de tycker klämkäckt (vem säger klämkäckt?). Ibland är de inte ens de utan de bara smyger in ett blink i samtalet. Eller i förbifarten utan att säga något!

Vad is up med alla dessa blinkande gubbar? Gillar de mig?

Skärtorsdagen

2011-04-21
Jag hade kunnat inleda det här inlägget med att dra ett risigt och så ofta återanvänt skämt om hur det här är alla emobarns dag. Men inledning är redan förbi.

Som sagt, det är skärtorsdagen idag vilket innebär att jag får sluta redan klockan 15, så nästan två timmar tidigare än vanligt. Klen tröst när alla får vara lediga, men det är iallafall något! Direkt när jag slutat så blir jag hämtad av min kära sambo och då bär det av mot Rödeby för ytterligare en omgång fönsterputsning. Det är ju faktiskt kalas där i helgen (som vi ska på!) och då måste det vara fint. Eftersom att Rydell besitter lean mean fönsterputsningskills så är det han som får göra det. Jag ska heja på.

Igår fyllde världens sötaste Angelica 18 år
och jag stod i valet och kvalet att lägga upp en bild på henne i en tjusigt photoshoppad partyhatt, men samtidigt var jag lite rädd för att hon skulle strypa mig långsamt om jag gjorde det. Så det sparar vi på.... ;)

Eftersom att det är helt dött här (alla kom ju på att de ville vara lediga, så jag fattar inte varför jag är här heller) så måste jag ta och hitta på något att göra innan jag förgås av tristess. I will see you in a bit.

Ny design

2011-04-20

Jo, jag börjar bli ganska nöjd med den nya designen nu. Det ska såklart till en header, men jag börjar få ont i nacken av att sitta vid datorn så det får nog vänta lite. Iallafall ett par timmar, och så får vi väl se om inspirationen har infunnit sig också.

Nu är det ca två timmar kvar tills jag slutar och får gå hem. Jag har varit så himla förvirrad den här veckan för jag började måndagen med att säga "det är ju som att det redan är tisdag!" eftersom att man är ledig på långfredagen. Efter att jag sagt det ett antal gånger fick jag riktigt svårt för att hålla isär dagarna. De verkliga dagarna vill säga. Så idag är det onsdag, men samtidigt är det "torsdag". Så imorgon är det alltså "fredag". Okej, det låter inte så svårt att hålla i huvudet, men när man vaknar på morgonen och är blixterinställd på att det är sista dagen på jobbet och så visar det sig att det är en dag till, då blir man besviken.

Nej, nu måste jag se till att göra det mesta av tiden innan jag ska gå hem. En hel hög med saker kvar att göra!


Renovering pågår

2011-04-20
Jaa, jag har renoveringssjukan. Eftersom att ekonomin inte riktigt tillåter att vi köper ett hus och renoverar det (hade gärna gjort det.. en litet sött ett) så blir det bloggen som får lida. Inte riktigt samma sak, men jag har inget annat!

Det kommer alltså vara kaos till höger och vänster nu. Så ha lite överseende, people.

Tack!

En vanesak

2011-04-20
För en gångs skull är jag riktigt pigg när jag vaknar. Visst, jag har ju varit halvvaken ett tag tack vare en katt som konstant slickar mig i ansiktet och tycker att det är frukostdags, men ändå.

Vi har ett system på morgonen. Rydells larm ringer i köket (ja... ingen vits med att ha det bredvid oss. Stänger av det i sömnen) och han går upp för att stänga av det. Sen kommer han och lägger sig igen och vi bara myser i halvvaket tillstånd en stund. Larm nummer två ringer och då är det dags för honom att gå upp på riktigt och åka till jobbet. Jag ligger kvar i sängen omringad av busiga katter så jag kan omöjligt somna om, ligger därför och drar mig i 20-30 minuter innan jag också går upp och gör mig i ordning. Precis varje dag ser likadan ut. Vilken vanemänniska man är alltså.

Resten av dagen är faktiskt också precis likadan fram till klockan 16.45.

Jag stiger upp, tvättar mig i ansiktet. Matar kisarna och äter sen frukost själv medan de fortfarande är distraherade (vilda...). Sen gör jag mig iordning och kliver utanför dörren. Tar mig till jobbet och sen sitter jag på min lilla stol och gör samma uppgifter varje dag. Det är ett under att man inte blivit galen! Fast samtidigt är det rätt skönt att bara kunna gå upp ur sängen och så vet man att allt fungerar - för jag har provat det så många gånger förr.

När jag slutar, vid 16.45, kommer Rydell och hämtar mig och sen är det full improvisation som gäller! Tummen upp.

Sen finns det ju fler saker man är van vid. Som att vår bil har stenhårda dämpare, att äta äckliga All Brans på morgonen och att lyssna på grannens dunkadunka halva natten. Skulle dock inte förfäras över att de vanorna bröts...

Sad puppy

2011-04-18
Nyss hemkomna från Maxi och Rydell har fixat sig lite mat. Jag går på min Beach-11 diet (som ändå går åt pipsvängen, men jag försöker i alla fall). Naturligtvis så är han retfull och äter supergoda grillade hamburgare och här sitter jag bredvid. Med en banan.

Jag ska göra kisarna sällskap bredvid husse och ta på mig de största sad puppy-ögonen jag kan. Kanske finns det något litet att hämta.

Monday morning

2011-04-18
Igår var det årets härligaste dag (so far)! Det var så soligt och varmt att vi kunde sitta utomhus i solen i bara linne och äta frukost. Det känns som om det var tusen och åter tusen år sedan vi kunde göra det sist. Sommaren är alltid för långt borta.

Passade även på att tvätta bilen igen, den ser ut som f*n rent ut sagt eftersom att vi bor både mitt i stan och vid vattnet. Måsar, säger jag bara. Måsar. Hur som helst, fin och glänsande blev den iallafall, så nästa punkt på schemat blev lite fotboll på gräsmattan och bara mys i solen. Lyckades faktiskt att kamma hem årets första solbränna! Ni vet, den osmickrande typen över näsa och kinder. Plus ett stort rött v-format parti över bröstet eftersom att min t-shirt såklart inte täckte där. Tjusigt.

Jag har varit uppe med tuppen idag, en hel timme tidigare än jag brukar. Ingen aning om varför, jag vaknade väl på bra humör antar jag. Sitter i datorstolen som vi hämtade hem igår. Kisarna har redan kloat in den, men... det säger vi inte till husse. Någonting säger mig att han inte uppskattar det så värst mycket. Men jag orkade faktiskt inte gå upp flera gånger mitt i natten när jag hörde att de kloade... shame on me.

Nej, ska sätta mig i fönstret och njuta av morgonsolen innan det är dags att åka till jobbet. Värre kan man ha det!

Spotify

2011-04-15
De flesta som har Spotify har säkert lagt märke till att det ska komma stora ändringar den 1 maj.

Alla som har ett gratiskonto kommer helt plötsligt bara att kunna lyssna på musik 10 timmar i månaden. Jag kan för allas information berätta att jag använder Spotify 150 timmar i månaden, grovt räknat, och det är bara på jobbet. Sen lyssnar vi på musik hemma också. Åh, det bästa med det hela är att man bara kan lyssna på en sån "a total of 5 times!". Va? Hur är det ens möjligt att komma på något så urbota dumt? Jag vill gärna kunna lyssna på en låt mer än fem gånger någonsin. Men enligt deras statistik så brukar man inte lyssna på en och samma låt så ofta på ett år. Okej, ni är officiellt dumma i huvudet.

Och då tänker någon läsare, jamen att du inte bara skaffar Premium eller Unlimited? Det tänkte jag faktiskt på, men sen så är det så att alla människor inte har de där extra hundra kronorna att lägga på saker man vill ha men inte behöver. Jag är en av dom. 100 kronor är inte mycket, men om man inte har det kan det lika gärna vara 10.000:-
Jag har förespråkat Spotify flitigt sedan 2009 då det kom, men nu vill jag bara gräva ner dom i en kloak och dra en djup suck.
suck.

Fredag - at last

2011-04-15
Se där ja, det tog bara sisådär en vecka eller två för mig att få bloggen att fungera som den ska inte bete sig som en tjurig liten femåring.
Idag är det fredag, som om någon skulle ha missat det, och vi har absolut ingenting noll nada nothing att göra i helgen. Bara tanken på det värmer hela mig! Förra helgen skulle vi också göra ingenting, men det slutade med att vi hade en hel helg fylld med goda gärningar. Visst, det är alltid roligt att hjälpa till men mystiden försvinner spårlöst. Vi tvättade och vaxade bilen vilket inte gick på bara ett ögonblick precis. Sedan tvättade vi pappas bil invändigt, hjälpte mina föräldrar att handla och körde fram och tillbaka till Kallinge för att lämna matvaror till mina morföräldrar. Dagen efter putsar Rydell alla fönster hemma hos oss, och sedan alla fönster hemma hos mamma och pappa. Puh, jag fick hjälpa mamma med maten lite (betoning på lite dock) och så fick vi tacos för besväret.
I veckan var vi hemma hos hans föräldrar och firade hans mamma som fyllde 45. Middag, presenter och gott vin. Inte helt fel. Och så lite bubbel och jordgubbar på det. Fast det riktiga kalaset ska vara på Påskafton, och det ser jag fram emot. Men vad ska man ha på sig....?

Psykbryt

2011-04-07
Varför ska det alltid vara ett såtn teknikstrul med min blogg? Ena dagen går det inte att ladda upp bilder, andra dagen går det inte ens att logga in. Tredje dagen går det utmärkt att logga in men inte att publicera inlägg.

Jag håller på att få ett riktigt psykbryt.

1 april

2011-04-01

Ja, det har säkert inte undgått många att det är första april idag! Jag är dödsförsiktig när jag går runt hörn, tvivlar på allt folk säger till mig och tänker två gånger innan jag följer instruktioner. Jag är så löjligt lättlurad. Och eftersom att jag har en sambo som lurar mig alla dagar i veckan så sitter jag nu och tänker igenom alla möjliga scenarion som kan tänkas utspela sig när jag kommer hem i eftermiddag. Eller så är han extra ond och tänker inte göra någonting fastän jag försöker att ställa in mig på att det kommer att hända något! But then again, även när jag är med på att han kommer att lura mig så blir jag ändå lurad i slutändan.

Ska ner och äta lunch på JOTAC idag. Väldigt skönt, då slipper jag äta själv för en gångs skull. Det har sagts något om smörgåstårta till och med. Men mina första april-nerver är på helspänn. Får väl se vad som händer. Det är några timmar kvar och jag har många konspirationsteorier som måste författas.

Tills dess, klura lite på ett tävlingsbidrag?


Min profilbild