Jag och Spidey

2010-01-31

Jag har inte lagt upp någon bild på min blogg på vad som känns som år och dag. Därför tänkte jag att en bild på mig och Spiderman säkert skulle göra susen. Träffade honom på Leksakshuset idag. Jag lovar och svär, jag var för ett ögonblick helt säker på att det låg en man i den där uppstoppade dräkten som någon maffiaboss beställt dödad någonstans. Tung var han också, tjockis.

Vad gjorde jag på Leksakshuset då? Jag letade efter Vikingar, dalahästar, älgar och en midsommarstång. Fel säsong tänker ni, och det tänkte jag med faktiskt. Inte ens Rusta hade det sistnämnda vilket var väldigt förvånande faktiskt då vi alltså pratar om affären som säljer plastjulgranar i juli. Vad skulle jag då med detta till? Jo, jag kämpar för att sätta ihop ett care package med typiskt svenska saker som ska hela vägen till Californien (eller Kalifornien.. w/e). Inte för att Vikingar bara var svenskt, men hur föreställer ni er norska och danska vikingar? Och hur låter fornnordiska namn uttalade på, ja, danska? I rest my case.


Vissel vissel

2010-01-25
Kan du vissla Johanna?

Det måste vara en av de mest deprimerande filmerna någonsin. Ja, okej kanske inte lika deprimerande som Sjunde inseglet eller Tystnaden, men de senare två filmerna har de iallafall vett nog att inte visa på självaste julafton.

- Vem är du?
- Jag är Döden.
- Har du kommit för att hämta mig?
- Jag har sedan länge vandrat vid din sida.


Den dialogen hörs frekvent upprepas mellan mig och min yngste bror. Vi är inte riktigt som vi ska. Det saknas nog både en och två IQ poäng hos oss ibland. Och jag saknar även förmågan att vissla. Eller tja, något litet mesigt ljud kan jag ju åstadkomma, men det är knappast något jag borde visa upp bland folk. Epic embarassment. Jag vet att jag övat och övat när jag var mindre, utan framgång (man kan nog inte räkna mitt lilla ljud till framgång nämligen) och jag ville såklart kunna busvissla! Jag måste erkänna att jag fortfarande blir imponerad av sånt. Lättimponerad, javisst.

Våga fråga.
Kan du vissla?

*Knack knack*

2010-01-25
Ursäkta, jag tror din mobil ringer

Det är en fras jag hör mig själv säga oroväckande ofta. Senast i lördags på Maxi med mamma. Vi går förbi en söt liten tant med endast ett paket leverpastej i sin kundvagn när jag hör hennes mobil ringa längst ner i hennes väska. Såklart är jag genast där och knackar henne på axeln; ursäkta, jag tror din mobil ringer. Hon sa någonting om att det nog var hennes son för de hittade henne inte. Aww, hade de tappat bort sin lilla tant i mataffären? Sad.

Hur som helst, jag säger detta till vem som helst, var som helst som inte verkar höra sin mobiltelefon ringa. Att det kanske är lite lustigt, det är brukar jag komma på i efterhand och fundera över i en sisådär fem minuter, max.
Förövrigt vet jag inte om jag ska bli glad eller förskräckt när jag hör en polyfonisk ringsignal. En sak är säker though, that shit is old school.

Sätter ner foten

2010-01-23


Enough said ;D 

Nu är det såhär babydoll, att om man vräker ur sig något spydigt på en sida så får man stå för det på alla sidor, got it? Antingen så är du så vänlig och bara lämnar mig ifred (vore att föredra eftersom att jag inte har något intresse av att prata med dig) eller så kan du fortsätta och så ber jag dig bara dra åt helvete vid ett senare tillfälle. Oavsett vilket som behagar dig så kan vi säkert lösa det ska du se.

Och nej, kom inte och säg något i stil med att jag hänger ut någon. Som jag sa, det du postar på Internet finns redan tillgängligt för allmänheten och tåls att flyttas. Kommentaren jag visar finns ju redan tillgänglig för allmänheten på bilddagboken, (Kitzification - 14 januari) och eftersom att den besöks oftare än min blogg ser jag inget fel här.

Sätter ner foten.

-10 karma

Svordsomsvisan

2010-01-22
Vilken svordom använder du mest?

Jag funderade lite på det idag av någon anledning och kom fram till att jag faktiskt inte är något stort fan av att svära. Jag har censurerat mitt språk ganska kraftigt (vilket egentligen betyder att när jag väl svär ska man passa sig..).

Ord jag använder mest:
- Racksingens || Mitt absoluta favorituttryck, används i vått och torrt
- Dammit || Ständigt återkommande, ofta när något går sönder
- Ååh, kotte! || Måste sägas med eftertryck people!
- Fudge! || Godisgodis
- XXXX-sauce || Det går ju verkligen att säga lite vad som helst med sauce

Ord som fan, helvete, jävlar osv ... de har liksom blivit överflödiga. Hello, jag är småbarnsvänlig. Jag säger alltså de här orden utan att tänka mig för, vilket många har väldigt roligt åt ibland. Fudge är väl egentligen det jag använder minst, men det är förståeligt då det inte ens är gott ;D

Nedrans fungerar också fint.

För er som bara behöver lite mer inspiration:


Kyrkotanter och fobier

2010-01-21

Så. Mycket. Att. Göra.

Allt eftersom att högen med saker att göra växer så ökar handlingsförlamningen. Fantasiskt. Känns lite hopplöst om jag ska vara ärlig, och det är ingen mening med att vara något annat.

Idag när jag var på väg till bussen efter skolan kommer det fram en kvinna med Karlskronas troligen största kamera och ett litet litet block. Hon frågar om hon kan ställa några frågor till mig. Visst, kör hårt. Hon frågar mig vad jag är rädd för.

- Mörkret
- Ormar
- Nålar
- Allting i närheten av ögonen
- Åska
- Att åka bil i mörker
- Mörka skogar (mycket med mörker helt enkelt)
- ... listan kan göras väldigt lång faktiskt.

Jag svarade dock bara mörkret och så var det bra med den saken. Hon tog lite kort på mig trots att jag såg ut som en mupp just då. Damn you Karlskrona och dina ständiga vindar. Tydligen var det här någon läskig liten människa från Kyrkan så det skulle nog inte användas i något skrämmande syfte. Men vem vet. Dessutom hade jag inte precis kunnat stoppa henne från att ta kort på mig iallafall. Om det inte är något reklamigt hon ska göra. Men när såg du kyrkan göra reklam sist?

Och vad är du rädd för?
Ormar är min enda riktiga fobi. Det andra är jag bara skraj för. Men jag mår riktigt dåligt bara jag ens tänker på ormar. Ser jag dom på bild kan jag bli så rädd att jag smäller ihop boken (eller laptopen) och måste gå och göra något annat för att få ut bilden ur huvudet, annars kan jag inte fortsätta med vad jag håller på med.

Jag har lovat mig själv att i sommar ska jag åka till Ölands Djurpark (myees varför inte?) och sedan bege mig till terrariet och faktiskt (!) röra vid en orm. Det kommer att krävas så otroligt mycket mental styrka. Antagligen lika mycket som det går åt för att böja minst ett dussin skedar. Men må så vara!


Hej Photoshop

2010-01-14



Jag blev så nöjd med mig själv när jag insåg att jag äntligen
fattade hur man gjorde papperslappar "from scratch" att jag
var tvungen att göra en liten bild.

Aaa dammit

2010-01-13
Efter typ en hel veckas påtryckningar har jag gått med på att fylla i vad som antagligen är världens längsta frågeformulär. Nöjd nu, Rox?


HAR DU...
Förnekat förintelsen?
Nein, es gibt keinen Grund, den Holocaust leugnen.
Följt Skilda världar?
Jag anser att Skilda världar på tv är straffbart. Har växt upp med Days of Our Lives dock. Även om det tar dem två månader att brygga en kopp kaffe och ett halvår att vakna från en dröm.
Sagt nej till ett samlag?
Nej betyder nej *sparka*
Snott någons mobiltelefon?
Nej, fått min egen snodd dock. *sniff*
Varit medvetslös:
Ja, såg massvis med fina färger och sa något om en älg.                                                                  
Gjort nåt riktigt dumt?
Självklart.                                               
Gjort nåt du verkligen ångrar?
Absolut.                                                       
Slagit sönder en tv?
Nej, men en dator. Sen lekte jag obducent och plockade isär den i molekyler.
Önskat att du var det motsatta könet?
Det har jag säkerligen gjort någon gång. Har inte du? Och vad skulle du göra om du fick byta för en dag?
Fått barn?
Var sak har sin tid.
Varit i en bilolycka?
Ja, det är en mindre trevlig och mer blodig historia. Yuck o.o
Åkt ambulans?
Ja, åtminstone två gånger. Lyckades dö också. Stackars lille killen som jobbade just då.
Fått din mamma att gråta?
Ja. Man är inte alltid så snäll som man borde vara.
Gjort nåt riktigt olagligt?
Ska man dela med sig av sånt innan man är säker på att preskriberingstiden är över? Nej, det har jag inte gjort    
Slagit någon blodig?
Ja.
Slagit ner någon?
Nej, den jäveln reste sig upp.                                              
Blivit polisanmäld?
Nej, så ni inser nog att det var självförsvar.
Skämts över dina föräldrar?
Vem har inte haft en känslig ålder? Nu gör jag inte det iallafall och rockar därför gärna loss med mamma till hissmusik.
Skämts över din bästa kompis?
Inte vad jag minns. Jag är nog rätt pinsam ibland dock.
Ätit från en papperskorg?
Nej!


SENASTE PERSON SOM...

Sov i din säng:
Jag. Ensamt och grejer.
Såg dig gråta:
Min mamma skulle jag tro.
Fick dig att gråta:
En pöjk.
Du delade en drink med:
Simon tror jag.                                             
Skällde på dig:
Ja, det var väl mamma. Jag hade väl varit stygg :(
Skickade ett e-mail till dig:
Amanda från en klädbutik och det var banne mig på tiden. Nu har jag bara ett mail till jag går och väntar på. Kom igen Nikke!
Du kramade:
Mamsen (Hon är väl omnämnd verkar det som)
Du kysste:
Min pojkvän *giggles*
Du ringde:
Pippa (inget booty call, lilla Filippa<3) Fredag baby, fredag.
Ringde dig:
Pappa när vi körde vårt vanliga 10 sekunderssamtal. Ja, ja, ja, nej, kvart över fyra, ja, hejdå.


HAR DU NÅGONSIN...
Sagt "Jag älskar dig" och menat det:
Ja.
Sagt "Jag älskar dig" och inte menat det:
Nej, jag har lite svårt för ömhetsbetygelser.
Bråkat med ditt husdjur:
Det känns som att den som gör det är lite speciell på insidan...
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag:
As a matter of fact, ja.


FAVORIT...
Rum i huset:
Vardagsrummet av någon anledning. Antingen det eller det stora badrummet på mellanvåningen. Inte är det mitt eget rum iallafall.
Typ av musik:
Rock. Ska gå och se Kiss för andra gången i sommar. Älsk.
Parfym:
Gucci - Envy me. Men just nu doftar jag jasmin (: Yummy. Eller just nu doftar jag väl mest mig, men ändå.
Månad:
Alla är väl bra för någonting, men eftersom att jag inte tycker om tunga kläder får jag väl säga någon random sommarmånad. Juli?             
Sten:
Såna söta från Gotland. Tomteluvor<3
Djur:
Kisemisar.
Person/er:
Det vet jag väl inte bara sådär. Dumt att man inte har kvar sin "kompislista" som man hade i mellanstadiet eller något. Det var grejer det. Snacka om att hålla koll på folk.
Skådis:
Hm, Pierce Brosnan.
Film:
The five people you meet in heaven. Nej, jag vet att ingen annan tycker om den filmen. Jo, Irena och bara det säger ju en hel del.
Pokémon:
Åh herregud... Dito? Mew? Pikachu? Det finns bara 150 Pokémon förresten, och inte typ 359 eller vad de nu försöker tuta i dagens småbarn. Fakémon.


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU...
Gråtit:
Nej, det vinner man ingenting på
Köpt någonting:
Mat, gills det? Pommestallrik på PM är visserligen mer Awesomeness än mat, men ändå.
Varit sjuk:
Frisk som en nötkärna! Det har jag alltid undrat över förresten, tänk om det är en dålig nöt?
Sjungit:
Det gör jag hela tiden, so cover your ears.
Sagt att du älskar någon:
Myees.                                                              
Velat säga till några att du älskar dem:
You have a firm grasp of the obvious.                                                                              
Träffat någon ny:
Nej. Att bo i Karlskrona försvårar den biten ytterligare.
Saknat någon:
Ja.
Kramat någon:
Ja.
Haft sex:
Nej.
Haft oskyddat sex:
Om jag inte har haft det alls har jag nog inte lyckats med det, nej.


SENASTE...
Låt du hörde:
"Just what I needed" - The Cars
Film du såg:
The five people you meet in heaven - jag ser den sjukligt ofta                                
Sak du stal:
Du skall icke stjäla, as said by God.
Mat du åt:
En styck brownie åts upp med hjälp av en Spork.                                                              
Gången du åt en 7-Eleven korv:
Äter aldrig på 7-Eleven. Antagligen mest beroende på att det inte finns något 7-Eleven i stan.             
Festival:
Jaadu... o.o
Frisyr?
Ostyrigt och tråkigt. Need inspiration.


ÖVRIGT...
Säg något du är nöjd med i ditt utseende?
Tjaa, mina ögon är faktiskt rätt fina. Och jag gillar mina vader av någon underlig     anledning. De är inte så värst speciella, men jag har sett värre ;)
En detalj i andras utseende som attraherar dig?
Ögon! *myser* Och händer. Ingen aning om vad det är med händerna, men de är värda att nämnas iallafall.
Har du strippat för någon?
Jajemen, det har jag gjort.
Hur många killar har du kysst?
Några stycken
Hur många tjejer har du kysst?
Två - for the lols. Jag håller mig till killar annars haha.
Favoritsexsoundtrack?
Haha, det beror på vilket humör man är på kanske?
(spotify:track:5mN9EuBLJooifNddx6z9lF)
Snyggaste kändisen?
Så att alla vet är det INTE Pattison. Eww. Pierce Brosnan, back in the days, vinner av någon lustig och oförklarlig anledning.
Vad vill du bli?
Stor. Rik. Lycklig.                                 
Planer för idag?
Sova antagligen eftersom att klockan närmar sig midnatt med stormsteg och jag måste vänta tillbaka dygnet.
Tar du droger:
Även om jag och Ellen tidigare gick efter mottot: Små barn mår bra av lite droger, nej.
Dricker du:
Occasionally                                                                                 
Vem är din bästa vän?
Jag vet inte, kanske borde ha en show á la Paris Hilton för att komma på det.
Vad är du mest rädd för:
Ormar. Ophidiofobi.
Vilka kläder sover du i:  
In the buff! Nej okej, trosor och en stor tshirt typ.
Vart vill du gifta dig:
Var som helst med rätt karl.
Vem hatar du verkligen:
No name dropping, men det finns nog någon jag inte skulla sakna om de sprang ut för ett stup.
Varit kär?
Helt klart
Kör du bil:
Övningskör - sigh.
Har du ett jobb:
Ja. Tänka sig.
Gillar du att ha folk omkring dig:
Oftast ja, är galet social. Men ibland är det skönt att ha lite alone time.                   
Är du ett hälsofreak:
Gud nej.
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på:
Ja, och det sög ju lite.
Är du ensam nu:
Ensam as in "rummet du befinner dig i är tomt": Ja.
Ord som är roligt att säga:
Kibbutz. (Kibbutz, kibbutz, kibbutz)
Låt som fastnar i ditt huvud ofta:
Dear God -  Avenged Sevenfold
(spotify:track:0ObuteKlbiYy2mQJ23ATO0)

Waah?

2010-01-07
Min lillebror har fyllt 16 år.

Det är helt jäkla otroligt, pardon my french. Mina bröder kommer i mina ögon för alltid och alltid att vara för små för allting de vill ta sig för. Jag menar, han ska börja övningsköra! Det är han alldeles för liten för. Min andra bror fyller 15 i år. Åldersskillnaderna blir mindre och mindre märkbara ju äldre vi blir. Snart kommer det bara att vara en siffra på ett papper. Helt otroligt. Mina små söta, men ack så vilda bröder. Men å andra sidan så ska jag föreställa snudd på vuxen, antar att det också är svårt att föreställa sig hehe.

Nej, ju mer jag skriver desto mer sitter jag och tänker tillbaka på den där eviga tiden när man var liten och vi alla tre gick hos dagmamma tillsammans. De åldrarna har liksom etsat sig fast.

Nostalgisk kan man bli, och jag är en sådan människa som har väldigt lätt för det, så jag hade tänkt prata om något helt annat en stund. Eller prata och prata, men you get the point. Idag är det hardcore pluggande (!) som gäller. Måste måste måste bli klar även om det känns som ett helt omöjligt projekt at the moment. Önska mig lycka till.

*peta*

2010-01-02
Jag skriver det här inlägget av två anledningar, eller huvudsakligen av dessa två anledningar iallafall: 1. Jag vill att mitt arkiv ska sträcka sig från 2008 till 2010. Makes me look cool. Den andra anledningen skulle väl vara för att peta folk i ögat litegrann - jaa, så gott det går iallafall. Om jag inte skriver någonting i min blogg så är det med största sannolikhet för att jag inte känner för det och inte för att jag glömmer bort det. Så, om jag inte skriver någonting.. bli inte jobbiga och säg att jag borde göra det. Om ni vill veta vad som händer i mitt liv kan ni ju alltid ringa.

Så vi uppdaterar:

God Jul
Julen firades i vanlig ordning hemma hos mig med släkten och Simon kom såklart på kvällen. Det var supertrevligt, men tyvärr var inte kusinerna där eftersom att de bara kommer vartannat år. Käzz tradition. Mycket god julmat och fina julklappar senare var julen helt plötsligt över o.o Jag funderar på att slå mitt gamla rekord och låta ljusstaken i mitt fönster stå kvar till maj. Plockade ner den i april förra året - got struck by the lazies.

Göteborg
I mellandagarna bar det av till Göteborg av den anledning att mina bröder spelar handboll - alldeles för mycket handboll enligt mig men min åsikt räknades inte riktigt. Det var tur att jag följde med iallafall. Bodde på Scandic, slapp kolla på eländet.. eh, jag menar matcherna, och fick lite shopping avklarad där uppe också. Nordstan var helt okej måste jag säga. Too bad att inte min lilla Anna var hemma :( Vad gjorde du i Halmstad precis !? Dammit.

Gott Nytt År
Inledde det nya decenniet hemma i gott sällskap av släkt och vänner (låter helt församlings-igt). Hade riktigt roligt och det blev en hel del Buzz-spelande också måste jag säga. Jag var rätt kass dock, men det hindrade mig inte. Har äntligen hittat någon som kan äga min yngste lillebror på Guitar Hero - han har varit lagom odräglig fram tills dess men jag tycker såklart om det.. eh, honom!, ändå.

Idag - 2/1 2010
Idag tog jag tåget ner till Malmö med en kompis för att jag hade som serious balklänningsprovning att göra. Hade ett helvete med att hitta butiken men väl där hittade jag en helt urtjusig klänning. Den var inte anledningen till att jag åkt dit (hade en annan klänning in mind först) men jag fastnade för den. Kände mig som en prinsessa! Förhoppningsvis var jag inte förblindad på grund utav de dåliga lysrören i butiken... den ser nog lika bra ut sen när jag väl får den - i rätt mått. Fick nämligen prova en klänning sydd för någon som var extremt lång och smal. Jag nådde bara upp till smal-kriteriet så jag hade lite längd som var ivägen där, ja. Ser verkligen fram emot balen nu! Do come fast.

Och när jag ändå skriver på engelska ... svengelska, blir jag smärtsamt påmind om den där jääkla boken i engelskan som måste läsas. Har någon läst fanskapet? Help!

Min profilbild