F-f-fryser

2010-09-30
Idag tycker jag synd om alla butiksbiträden.

Folk kommer springades med hundratals femtioöringar var som de tänkt handla för och eftersom att det är jämna pengar och för att myntet är giltigt till och med imorgon så är ju många så illa tvungna att stoppa ner skiten i kassaapparaten. Grattis.

Jag hade 15 stycken hemma. Jag slängde dom.

Det känns fel att slänga pengar. Eller riktigt bra. Jag har råd att kasta pengar, liksom. Hade för mycket. Ja, nu var det ju inte riktigt så det var, utan mer lathet som gjorde att jag inte orkade gå och växla in 15 femtioöringar. Stor mening. Okej om man haft ett hundratal eller så. Dagen då enkronan inte gäller längre, då får jag pallra mig dit. Nu när jag har packat varje dag i veckan ungefär så hittar jag fler och fler bortglömda enkronor. I fickor, lådor, skålar, under mattor och i sängen. Har sammanlagt fått ihop 283 kronor. Det är ju en ofattbar summa! Bara enkronor. De flesta låg i fickor i kläder som jag inte använt på länge samt i olika fack i gamla väskor. Där bunkrar man liksom upp med växelpengar när man får tillbaka i affären och inte orkar/kan stoppa dom i plånboken. Jag hade det som "oh shit, glömde pengar till busssen"-kassa.

På tal om något helt annat så sitter jag här och fyrar av en 15-20 nysningar i timmen (kul kul när det ekar och låter som om någon slängt en handgranat - följt av ett litet ynkligt pip. Alla mina nysningar är pipiga... hmm). Man skulle kunna tro att jag är pälsallergiker och fått en katt uppstoppad i näsan. Fast jag är bara förkyld. Det är så kallt här ibland och sen växlar det till så pass varmt att man inte fläktar sig med allt man kommer åt. Papper, pärmar, Prismas Engelska Ordbok, you name it.

Jag föredrar det varmt. Gör du?


Intermezzo

2010-09-30
På tal om glas... ända sen jag var kanske 14 år, så har jag fått glas av släkt och familj. Detta gäller både födelsedagar, julafton, konfirmation och student. Hur kul är det att bara få glas när man fyller 14? 15? 16? 17? Det är inte så himla roligt faktiskt. När jag fyllde 18 så uppskattade jag det iallafall lite mer än de föregående födelsedagarna/högtiderna. Glasen jag ofrivilligt samlat på under dessa år är alltså från Orrefors och heter »Intermezzo«. Kollektionen är jättestor och det finns hur många glas som helst samt serveringsfat, karaffer och ljusstakar, men här är några exempel iallafall.



Mamma lät mig tro att jag fick välja glas själv, men det fick jag ju egentligen inte alls göra. Hon "lotsade" mig till rätt glas och så var det med den saken. Jag suckade hela tiden när vi var i butiken första gången, men hon sa till mig: En dag kommer du att tacka mig. Men så säger ju mammor om allt som är tråkigt. Men jag får väl erkänna...


Superglaset

2010-09-30
Åh, hittat de ultimata glasen! Både praktiska och sen inte helt fula heller. Genom att byta botten/fot på glaset så blir det anpassat till vilken dryck du känner för; vatten, vin, champagne eller varför inte cognac? Jag tycker att de är superfräcka och skulle inte tacka nej till att ha de här i mina skåp.




Tyvärr är det fruktansvärd kvalitet på bilderna men det är så det blir i Paint, tyvärr. Hur som helst så hittade jag de här glasen »här« på Yanko Design.

TV-licens

2010-09-30
Tv-licens... det kom jag på igårkväll att jag måste ha. Fick nämligen brev från Com Hem igår som bekräftade (och fakturerade såklart...) att jag har gällande bredband och tv från och med imorgon. Så jag fick ringa till Kiruna en liten stund för att fixa detta men... ÅT HELVETE VA DYRT DET ÄR!

Känns också lagom tryggt när man bara ska använda knappsatsen till att trycka in personnummer och "avsluta med fyrkant". Det styrs alltså av en telefonsvarare. Bra.

Jag fick sammanlagt fyra brev från Com Hem - man kan ju inte lägga sakerna i samma kuvert, det vore ju enkelt. I ett av dom fick jag en avi som sa att rautern (stava?) hade kommit och att jag skulle hämta den på Pressbyrån i stan. Övertalade pappa att köra in mig. Väl inne på Pressbyrån säger han i kassan att butiken ska läggas ner, så de har flyttat mitt paket till Time istället. Vafan? Jaja, så jag går tillbaka, sätter mig i bilen och vi kör till Time istället. Väl framme säger de där att eftersom att det är ett nytt system nu så kan de inte hjälpa mig förrän tidigast ett dygn senare än utsatt tid. Visst, ett i-landsproblem, men man blir ganska trött. Jag har kanske bättre saker för mig än att köra fram och tillbaka till stan om kvällarna.

Jag tänker vänta tills imorgon med att åka in till stan och hämta det då. Då kan det ju ändå inte komma fler underliga negativa besked iallafall. Dessutom ska jag in till stan iallafall och träffa Angelica ♥ då.

Tillbaka till kontorskaoset!

Visste du att

2010-09-30
Biff Stroganoff har uppkallats efter en tandlös greve. Han kunde inte tugga köttet så hans betjänt fick strimla det före tillagning.

Gud, vad man kan lära sig mycket klokt på McDonalds Visste du...-skärm.

Yum yum yum

2010-09-29

Jag och älskling ska skaffa oss två små söta kattungar till jul, när vi verkligen kan vara hemma med dom. Men när jag ser så här übersöta små kisar så kan jag verkligen inte vänta! Hoppas bara att jag kan hitta lika mumsig kattmat till de små raringarna då, för den här verkar ju vara exeptionellt god!




Vill ha söta parnamn till misarna, ni vet typ Salt & Peppar etc. Fast lite mer kreativt än så. Här står det helt still i huvudet. Några förslag alls? Tänk på att båda misarna kommer att vara pojkar. Behöver er hjälp nu!

Pyssel

2010-09-29

Jag har suttit i nästan två timmar idag och bara pysslat. På arbetstid. För att jag blev tillsagd att göra det! Älskar pyssel överhuvudtaget så den här dagen är det inget fel på minsann (förutom att det är kallt och jag var tvungen att släpa fram vinterkläderna för att inte dö på väg till jobbet). Har alltså suttit och skapat jättefina inbjudningar till julbord och pyntat kuvert etc etc. Hur mysigt som helst, även om julen gärna får dröja litegranna ännu. Trots allt inte ens oktober ännu.

Men ja, jag blev ju klar nu så jag återgick till dagdrömmandet och funderingarna kring stundande IKEA-tripp. Vi har ju ett barkök i lägenheten så barstolar känns liksom som ett måste. Men jag vill ha något väldigt enkelt. Och helst utan ryggstöd så att det inte ser för mycket ut - det är trots allt väldigt litet. Tänkte mig något sånt här:


Inte helt i enlighet med verkligheten + mina Paint-skills är obefintliga. Men ändå.

Barstolarna heter »Julius« och kommer från IKEA.


Bokstavsdille

2010-09-28
Jag har helt klart dille på bokstäver och den är här för att stanna. Först och främst vill jag köpa ett vitrinskåp och just det här exemplaret är ju inte helt fel heller. Sen vill jag fylla detta nyinköpta vitrinskåp med mitt porslin och toppa det med lite bokstäver i trä - typ de från Mio. Så himla fina. Köpte tre stycken modell mindre för ett tag sedan. C & C - tyckte jag var gulligt.

Mer bokstäver åt folket! Och framförallt åt mig...!



»Vitrinskåp«

Cook for the Cure

2010-09-28
Jag älskar prylar, som om det har undgått någon. Framförallt prylar som kommer i roliga färger. Om de samtidigt är bra för någonting så öppnar jag gladeligen plånboken (stackaren) och travar sedan hemåt med mitt nyförvärv. Prylarna som fångat mitt intresse just nu hör oftast hemma i köket, speciellt eftersom att jag bara är dagar ifrån att faktiskt ha ett eget kök! Finally. En liten stunds slött googlande och titta vad jag hitta'!



»Kitchen Aid« har det där klassiska utseendet på sina produkter. Men färgerna är långt ifrån det där vanliga, tråkiga. Just de här produkterna finns i hela 25 olika färger och nyanser! Nu blir det ju visserligen mer klassiskt färgade prylar i vår lägenhet - mest för att hjärtat har dille på rött... och man klarar bara av så mycket rött. Hade jag fått bestämma själv däremot vet man aldrig vart jag skulle hamnat.

Är nämligen lite förälskad i deras Rosa Bandet-serie. Cook for the Cure heter den och är absolut sockersöt. Att göra cupcakes med de här godingarna? Yes please.

Ouch

2010-09-28
God morgon, god morgon, god morgon!

Jag var död > drack kaffe > blev hyper
Det kommer antagligen snart gå över och jag kommer att hamna i någon slags koma. Får väl njuta av det så länge det varar då.

Har precis gjort något som är helt omöjligt att njuta av, nämligen betalat räkningar för åtskilliga tusenlappar. Det är hyra och det är foton och det är gamla datorer och det är... ja, gud vet vad. Mycket skit var det iallafall. Blir alltid lika deppig när jag ser kontobalansen sjunka som en sten i lättmjölk. Mina planer på att tröstshoppa för att jag är ensam nu när hjärtat är i Turkiet, föll ganska platt. Ingen shopping what so eveeeer!

När jag ska trösta mig själv så köper jag alltså skor, vilket verkligen märks nu. Över 50 par skor som jag faktiskt använder. Men eftersom att det var stört omöjligt att ta med sig alla skorna i flytten så fick jag helt enkelt sortera ut 20 par (!) som inte får följa med. Inte så att de stannar hos mamma och pappa i Hässlegården, nej nej. Sånt "skräp" vill de inte ha liggandes. De åker raka vägen till Erikshjälpen. Hoppas att de får ett bra liv efter detta :( 


Sardinsnacks

2010-09-27
Sitter bakom receptionsdisken och diskuterar med TP hur bra det är med en human shield, när jag plötsligt känner en underlig doft. Jag sniffar och funderar, sniffar och funderar. (Tar ett avbrott i sniffandet för att fnittra åt hur dum jag förmodligen ser ut). Efter en stunds sniffande kan jag fastställa att det är sardiner som doftar. Det sitter alltså någon på caféhyllan och äter sardiner. Jag trodde för ett ögonblick att mitt luktsinne svikit mig, så jag smög upp för att kika och mycket riktigt. Där sitter en man iförd kostym och äter sardiner, med sked, ur en burk. Nice.

Originella snacks ftw.

Köpt en tv-bänk för 1 krona. Yeah baby!

2010-09-27

dsc_0042 (MMS)

Köpt en tv-bänk för 1 krona. Yeah baby!


Sagoslottet

2010-09-27
När jag var liten och ville flytta hemifrån så skulle jag bo i ett slott, med tusen rum för alla mina leksaker. I andra rum skulle jag ha hästar, pooler med delfiner, isrinkar för isprinsessor, kakmaskiner, magiska féer och en stor tronsal där jag kunde vara prinsessa på riktigt och alla prinsar kunde fria till mig, den ena mer drömlik än den förra. Jag visste dock i hemlighet hur min drömprins skulle se ut och hur han skulle vara.

Även om vår tvårumslägenhet redan i benämningen avslöjar att den inte har tusen rum, så är det ändå ett sagoslott för mig när jag får bo där med min drömprins, som varje dag får mig att känna mig som en riktig sagoprinsessa.

Flyttlådor

2010-09-27
Jag har spenderat helgen med att packa, packa och åter packa. I lördags packade vi ner alla Rydells tillhörigheter i kanske... tre bananlådor och en större kartong. Själv har jag fyllt säkert åtta flyttlådor, plus att jag har tre kartonger till med våra gemensamma saker och en sjuhelsikes massa papperskassar. Nämnde jag att jag inte är klar ännu? Jag har nog en låda och två papperskassar kvar, utspritt över golvet, att packa. Minst.

Är sjukt trött idag, har nästan inte kunnat sova alls inatt. Rydell är i Turkiet och jag är liksom inte van vid att sova ensam. Sängen känns så oändligt stor och tom. På 7-8 månader har vi inte sovit utan varandra mer än kanske en, max två nätter åt gången. Gud, vilket klängigt par, tänker kanske någon där ute på andra sidan skärmen och ja. Ja, vi är ganska klängiga faktiskt. Men vi vill ha det så.

Ska bli så skönt när han väl kommer hem igen! ♥ Längtar verkligen. Lite roligt är det att när han åkte till Turkiet bodde han i Rödeby, när han landar igen bor vi i stan.


Bokhyllor

2010-09-24
Har granskat IKEA - katalogen så noggrannt nu. Stirrat mig fördärvad på Bokhyllan BILLY. Helt klart den mest basic bokhyllan i... bokhyllans historia. Det är ju bra förstås, de passar ju in överallt och klarar väldigt mycket. Men jag undrar ändå hur det hade varit med något lite mer spännande. Det finns ju verkligen bokhyllor för alla och envar.


För kubisten?


För den bekväme?


För den diskrete?


För min skategalna lillebror?

Vuxenpoäng

2010-09-24
Jag har en sån där bad skin day dag. Vill bara dränka mig i typ... Mary Kay och sen gå hem, äta mat, sova och gömma mig lite från världen.

Skrapar ihop fler vuxenpoäng idag genom att fixa elavtal på eget bevåg. Det är ju minst 25 poäng bara där. Sen ska första hyran betalas, där har vi ungefär 5 poäng till. Hade ni sett min inköpslista som jag förberett (+2 poäng för förberedelse av lista!) till IKEA så hade jag fått ännu fler poäng. Det är vuxenpoäng på många saker, typ att äga en egen osthyvel, att ha ett ICA-/MedMera kort. Själv har jag ett par pensionärspoäng eftersom att jag har ett Hälsokraft-kort.

Vi ska se vad jag skrapar ihop om man kollar på vilka kort jag har i plånboken idag.
Club Nilson Group +3
Hallbergs Guld Klubbkort +5
The Body Shop Medlemskort +2
Kicks Club +/-0 hehe
Maestro -2 (borde skaffa VISA)
Busskort +/-0
Bibliotekskort +2
Patientbricka +/-0
IKEA Family Kort +10
Donationskort +10
Kompetenskort för HLR +10
SUMMA: 40

Jag byter mina kort efter vad jag gör i veckorna så mina poäng varierar nog lite.

Dagens slutgiltiga vuxenpoäng kommer av att jag inte vill gå ut och festa med de andra, jag vill hem och sova tidigt - för att jag kan.

Grease

2010-09-24
Ikväll, klockan 19.30 är det Sverigepremiär av Grease i Karlskrona. Jag ska såklart dit! På åttamånadersdagen fick jag ju biljetter av finaste. Ska blir så himla roligt. Trots att jag är helt säker på att Marie Serneholt kommer att vara en strålande Sandy, så är det faktiskt Natta Könönen som är Sandy Olsson på riktigt. Fredrik Sabel som Danny Zuko. Isa Zunkovic som Betty Rizzo. Det var utan tvekan den bästa uppsättning jag någonsin medverkat i. Den vi spelade upp i Militärhemmet, Karlskrona när jag gick i nian alltså. Oförglömligt rent ut sagt.

Har dock inte vågat titta på videon från den ännu. Säkert pinsam.

Hur som helst, jag har ändå skyhöga förväntningar när jag sätter mig i stolen ikväll! Hoppas på det bästa.


Ryska bakdockor

2010-09-23
Dagens pryl:



Åh, jag har alltid älskat de där Ryska dockorna så ni kan ju tänka er hur kär jag blev i de här måtten? Det bästa är just att de är helvita, då kan man ju dekorera dom själv om man vill - älskar pyssel.

Ge mig!

»Hittade här«

Soffa vs PS3

2010-09-23
Jag har slitit och jag har kämpat, men det börjar likna något nu, tycker jag allt! Håller ni inte med?

Kanske inte pro-designen 3.0 men jag är lite för lat för att vara seriös idag faktiskt. Fullt med saker som går fel på jobbet idag och jag hara bara tålamod för att orka med hälften av det.

Vidare till roligare nyheter!
Jag ska hämta nycklarna till lägenheten på fredag (ja, inte imorgon då utan nästa fredag)! Fast då är älsk fortfarande i Turkiet, av alla ställen, så jag kan inte börja fixa och dona fastän jag knappt kan bärga mig som det är. Ska tvinga honom till IKEA så fort han kommer hem. Fast det blir inte det i Kalmar, även om det är närmst. Nej, jag vill till Malmö så att jag kan skutta in på Bolagret och Designtorget när jag ändå är där. Han får väl en extra korv med bröd om han tycker det är tråkigt. Men jag tror nog ändå att han kommer tycka det är ganska kul.

Har dock en oändligt lång inköpslista. Snokat runt lite i mammas och pappas kök för att se hur många de där grejerna är som man inte vet att man behöver förrän man faktiskt står där - utan. Tyvärr är det ju så att de prylarna man helst vill ha är onödigast i Sverige. Och en soffa. Jag vill ha en soffa. Hade Rydell fått välja hade det blivit ett Playstation 3 istället.

Renovering pågår

2010-09-23
Jag håller på och renoverar igen. Så om det ser förjävligt ut och ingenting fungerar så är det därför.

Nyttogubbe

2010-09-22

Om det är något jag uppskattar så är det en riktigt onödig pryl! Tänk då hur mycket jag uppskattar en sockersöt nyttopryl? Jag har en sån här liten shoppingkasse som syns på bilden. Mami har också en fast klarröd. De är så himla söta! Jag har min hängandes utanpå min svarta oversize väska som en liten prydnad tills jag behöver den.


Sötaste kassen någonsin?

»Köp en egen«


En sällsynt dag

2010-09-21
Igår var en sanslöst bra dag.

Morgonen inleddes med sovmorgon och skjuts till jobbet. Förmiddagen fortsatte med telefonsamtal som säger att vi fick lägenheten vi ville ha. Eftermiddagen spenderades med mami på 1344 där vi åt varsin kycklingpaj innan vi gick till Mary Kay-träffen vi skulle på. Hade så himla roligt. Blev väldigt sugen på det i största allmänhet. Ren och skär tur (!) att jag inte beställde någonting. Priserna är rätt vräkiga, men hallå.. det är faktiskt värt det. Naturligtvis kommer jag att beställa något efter nästa löning. Nom nom nom.

Signed up för en prenumeration på Plaza Interiör idag, när jag ändå var igång. Jag älskar den tidningen. Kan bläddra i den i timmar. En av märklarbyråerna här på jobbet brukade prenumerera på den, dubbla nummer, så jag fick alltid en av dom. Det var en sån lifesaver under långsamma dagar. Blir så sugen och inspirerad. En sak vet jag säkert, när jag väl bor i villa kommer den vara en praktexemplar.

Teorilektion på körskolan idag. Måttligt roligt. Men när jag kommer hem efteråt så kommer finaste älsklingen att göra min absoluta favorit-pastagratäng och det kan man faktiskt inte klaga på. Tror till och med att jag ska ta med mig något att anteckna på/med för att få lite vuxenpoäng och då kanske även dessert ikväll? Ett förslag som helt klart ska framföras.

Mail

2010-09-17
Boyfriend 5.0 to Husband 1.0
Dear Tech Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed that the new program began making unexpected changes to the accounting modules, limiting access to flower and jewelry applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0. In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as Hot-sex 1.0 and Romance 9.9 but installed undesirable programs such as NFL 5.0 and NBA 3.0. Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I've tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but there is none available.

Desperate Wife.



*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***


Dear Desperate Wife,

Keep in mind, Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system. Try to enter the command: C:/ I THOUGHT YOU LOVED ME and install Tears 6.2. Husband 1.0 should then automatically run the applications: Guilty 3.0 and Flowers 7.0. But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy hour 7.0 or Beer 6.1. Beer 6.1 is a very bad program that will create "Snoring Loudly" wave files. DO NOT install Mother InLaw 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0. In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. Consider buying additional software to improve performance. I personally recommend Hot Food 3.0, Lingerie 5.3 and Keep-a-nice-body 10.1

Tech Support

Bad hairday

2010-09-08

Ja, dålig hårdag. Och när man har en sådan är det ju allmänt känt att det mesta som kan gå fel, går fel. Försöv mig lite och hann inte sminka mig eller göra något åt fågelboet jag har på huvudet. Insåg återigen vid busshållsplatsen att jag glömt ladda min iPod osv osv.

Men men, väl framme och parkerad bakom receptionsdisken återinstallerar jag Spotify (jaa! ny dator, äntligen!) och så känns det lite bättre. SMS:ar sönder älskling också. Blir så när man inte kan tröstäta ;D


Jag just nu. Passa er för mördarblicken.


Kabeljakt

2010-09-06

Det är måndag igen och jag hoppas på att den här veckan passerar lika fort som den förra. Jag älskar helg av hela mitt hjärta. Och jag är fortfarande inte van vid att inte börja 10.00 eller senare, fem dagar i veckan. Det går lätt att vänja sig vid det. Studenttider<3 Men idag började älsklingen vid 08.00 så han körde mig till jobbet, tackar tackar. Så skönt när man inte behöver ta bussen en timme tidigare än vad man känner är acceptabelt för att trängas med pensionärer och skolungar med gigantiska ryggsäckar fyllda med gud vet vad. Sten.

Fick min nya switch till datorerna här på jobbet idag! Men såklart är datorgeniet i Oslo till onsdag. Big deal, tänkte jag. Det är väl inga problem alls med att koppla in en sådan? Och det hade det inte varit heller om det inte varit för att en måttligt begåvad mupp tyckt att originalkablarna inte var värda att spara. Så här sitter man med mus och tangentbord som inte går att koppa in för att ingångarna är runda. Yay. Anyways, behöver två set kablar för att datorerna inte är kompatibla annars. Eller kompatabla, som Someone säger.


- Jag just nu


Lugg

2010-09-03


Lugg för första gången sen 3:e klass.
Vad sägs?

På tal om ingenting

2010-09-02
Fina Krizze kommenterade bilder vi tog typ år 2007, vilket alltså är minst 75 år sedan! Man kollar på bilderna och det enda som kommer upp i huvudet är frågan: Men hur fan ser vi ut? Tyckte vi ens att det var snyggt? Var vi hjärndöda? Hur många kajalpennor miste livet? Vem är Gud och vart ska jag skicka tackkortet för att han lät mitt hår överleva den plattångs-perioden?

På tal om hår, ska klippa mig imorgon, så jäkla needed egentligen. Det var aningen för länge sedan jag klippte håret sist. Det blir så om man lever i illusionen att håret växer långsammare för varje dag som går. Är ganska säker på att det är sant. Mitt hår brukade växa som ogräs och jag fick klippa det hela tiden (!) för att det inte skulle passera midjan. Nu har jag väntat i år och dag men fanskapet kommer inte en millimeter närmre målet för det.

Förresten så kom han post-kastar-människan in igår igen. Jag såg honom i ögonen, sträckte fram händerna för att ta emot posten och... fick den ändå i huvudet! Han drog undan den från mina händer, siktade och kastade. Men är du efterbliven, människa? Återigen såg han nöjd ut och gick iväg med kommentaren: Man måste ju se glad ut ibland. Vem ser glad ut? DU, ditt brevkastarmongo? Jaja, kunde varit värre. Det kunde varit ett helt paket A4-papper. Men den som väntar på något gott...

PS. Krizze, jag säger också smörgås o.o

Min profilbild