Rawr baby, rawr

2010-06-26


Den här modellen finns i enbart två exemplar i Sverige. En av dem står - as seen - utanför mitt hus just nu. Släkting på besök. Ganska awesome i min mening.

Åker till Spanien imorgon och är borta i två veckor så det blir tyst och tomt i bloggen ett litet tag. Men jag kommer tillbaka med bilder och berättelser om resan.

Njut av sommaren nu!

Megan Fox - Plastic fantastic?

2010-06-24
Världsnyheten om att det finns ett rykte om en kändis som kanske, möjligen, perhaps, maybe baby har plastikopererat sig... vilket förstasidestoff.

Det handlar om Megan Fox den här gången. Det handlade om hur hon gått från bild #1 till bild #2 på 6 år.

Megan 18 år



Jag menar, för 6 år sedan var jag 13 år gammal. Det är ju en självklarhet att jag ser precis likadan ut nu som då, eller hur? Det är ju inte alls så att jag vuxit upp, gått både upp och ner i vikt och fått tydligare och mer eller mindre markerade drag beroende på vad vågen pekar på. Man ser ju tydligt att hon är mycket smalare nu än hon var då, inte sant?

Men här kommer den spännande lilla vändpunkten i min text. Om det nu är så att ryktena stämmer helt och fullt och Ms. Fox faktiskt har plastikopererat sig - vad i hela friden gör det? Varför, om jag får fråga, måste det vara så tabu att ändra sitt utseende om man kan och vill?

Låt oss säga såhär: Om en tjej har så pass stora bröst att hon mår dåligt av det (oavsett det är fysiskt eller psykiskt) så är det ingen som dömer henne om hon förminskar dem. Men om en annan tjej mår dåligt av att hon har väldigt små bröst - då blir det plötsligt liv i luckan om hon skulle göra något åt det. Hörde någon "bra" argument om att man inte skulle förstöra vad Gud skapat genom att just då exempelvis förstora brösten. Nähä? Men om man förminskar dom så lämnar man skapelsen intakt eller?

Så om man nu har modifierat sitt utseende som man vill ha det, varför säga : Nej, jag har verkligen inte gjort någonting med mitt utseende. När man kan säga: Ja, det har jag gjort, och det kan du också göra om du vill. Sen om man vill göra det eller inte, det är ju helt upp till var och en. Själv är jag inte galet nöjd med min kropp, men jag är inte sugen på att lägga mig under kniven. Det innebär inte att jag dömer någon som bestämt sig för att göra det. Good for you.

Sen att det ibland går till överdrift... men säg någonting som inte kan göra det?

Daglig dos lycka

2010-06-23

Jag öser på min dagliga dos av hat gentemot Blekingetrafiken. Fram till och med den 21 augusti har jag alltså att välja på att komma tio minuter försent till jobbet, eller cirka en timme för tidigt. Känns fantastiskt. Just idag kom jag faktiskt försent, men det var för att jag inte hade provat det förstnämnda alternativet i busstidtabellen. Det lär jag inte göra om i första taget.

En lycklig Kitty loggar ut.


Lemon smiles

2010-06-22
Men ursäkta så mycket för saker som inte är mitt fel.

Efter en lång dag på jobbet ser jag fram emot att pappa ska komma och hämta mig (för att jag ska kunna frakta paket och post ner till Postkontoret) och med sig i bilen vet jag att han har Rydell som då precis slutat. Awesome, både pappa och pojkvän, mys. Men först ringer Rydell och säger att han åker till Rödeby istället, jahapp. Två minuter senare ringer pappa och säger att han inte kan hämta mig, nähäpp. Han säger att jag ska ringa mamma och fråga om hon kan göra det istället. Hon blir sur, jahapp. Så, ensam och folk är sur på mig - vad har jag gjort?

Blekingetrafiken at its best

2010-06-22

Igår fick jag alltså ihop 5887 steg - trots att större delen av dagen går åt till att sitta snällt och svara i telefon och skriva vid datorn. Hade inte så många ärenden igår som jag får ibland, så det blev ett ganska lågt stegantal iallafall. Men ändå, högt med tanke på vad jag arbetar med haha.

Tog bussen till jobbet som vanligt.
Blekingetrafike inviger sommartabellen starkt genom att vara lika försenade som vanligt fast på andra tider. Nu ställer vi oss alla upp och gör vågen för en enastående ruttplanerare.
Tack.


Stegräknare

2010-06-21
Man skulle ju kunna tro att receptionistens jobb går ut på att sitta still hela dagarna. Jag vägrade hålla med om detta då jag springer runt som ett skållat troll och gör både det enda och det andra. Därför satte jag idag på mig en stegräknare för att se just hur mycket jag faktiskt springer omkring.

Jag börjar jobba klockan 8.00. Klockan är nu 9.30 och stegräknaren står redan på 1977 steg. Ska blir spännande att se vad den står på vid lunchtid! Och inte minst vad den visar på fredag klockan 17.00 när jag slutar för veckan. Jag kommer att uppdatera det här flera gånger idag för att skriva in vad stegräknaren står på.

08.00 - Arbetsdagen börjar
09.30 - 1977 steg
11.00 - 2348 steg
13.15 - 3106 steg
15.30 - 4155 steg
16.30 - 5440 steg
17.00 - Arbetsdagen slutar - återkommer med antal steg ;D

Så jäkla sjuk helt enkelt

2010-06-20
Som rubriken avslöjar är jag helt enkelt jäkligt sjuk och det har jag varit större delen av veckan men jag har bitit ihop och gått till jobbet iallafall. Men så fort helgen kom så slappnade man av och fredagskvällen var helt förskräcklig. Tappade rösten helt och fullkomligt den kvällen och den förblev helt borta throughout hela lördagen också. Först nu på söndagsförmiddagen har jag lyckats få ur mig lite pip som kan liknas vid ord. Stod helt på mute.

Baby försvann på jobb as usual fastän det egentligen var hans lediga dag - hatar när det händer. Får ta mig ett seriöst snack med chefen sen. Hann iallafall trycka i honom en pampig frukost på sängen innan överraskningsjobbet hoppade på honom. Tur det!

Ska städa lite tills han kommer hem. 20e juni och jag är iklädd megahalsduken á la Istiden i Februari-10 och håller på att dö. Men jag dör nog på minst femton andra sätt om älsk kommer hem och han ser att jag har tagit av den. "Varmt är bra när man är sjuk."   Jaajaa.. Tur för dig att du är söt <3

PS. Olas Overdrive är nice.

Citat

2010-06-20
"Bröllopet var vackrare än Christer Sjögren"

Sagt om Kronprinsessan Victorias och Prins (brr...) Daniels bröllop.

Good morning, sunshine?

2010-06-18

Hej, är du en glad människa?
Är ditt ordförråd stort?
Gläds du med andra?
Fick du MVG i Svenska?
Överstiger din mentala ålder 12?
Tvingas du till att läsa min blogg?
Blir världen ledsen om du dricker cyanväte?
Skulle du vara ett bättre sällskapsdjur än en lobotomerad sengångare?
Rör du mig till tårar genom att komma med klarsynta påståenden?
Tror jag på vad du säger?

Svaret på allt detta är nej.

Tik tok

2010-06-18
Idag går klockan långsamt. Telefonen spelar död med en outtröttlig entusiasm och jag har med största sannolikhet gått igenom varenda rolig/intressant/poänglös/dum/random internetsida jag kunnat komma på. Åt en kaka för att liva upp stämningen, men kakan betedde sig alltför martyriskt för att jag skulle kunna njuta av den. Dumkaka.

Jag skymtar blåa fläckar på himlen nu som trotsar molnen. Försökte lyssna efter väderleksrapporten på radion, men Spotify pockade på min uppmärksamhet och radion glömdes bort. Visste inte heller när vädret skulle komma och så mycket tålamod begåvades jag inte med. Läst inte mindre än 139 sidor av Isprinsessan. Gissat på tre olika mördare men jag blir lika lyckligt nedslagen (...) när mina misstankar suddas ut. Sämst - jag brukar alltid kunna lista ut vem mördaren är! Både i böcker, filmer och TV-program. Speciellt NCIS, till mammas stora förtret.

Listar du ut mördaren snabbt eller gapar du av förvåning i slutet?

Nudizt?

2010-06-18
Läste ett blogginlägg under kategorin Grannar. Grannfejden informerade ju oss via television att det faktiskt är helt tillåtet för människor att springa runt näck på sin egen tomt, eller ha samlag om de så skulle känna för det - även om det är Ulla och Bengt-Erik, 67 som håller igång. Skulle föredra att inte se mina grannar göra en "Jan-Ola", speciellt med tanke på ålder och fysisk form. En dödlig kombination. Men känner de att naturen kallar så hamnar högt staket på önskelistan, mer än så kan jag inte göra då de inte bryter mot någon lag. Man kan bara hoppas att deras djuriska sidor är inlåsta långt långt in.

Vad säger ni? Är det A-OK att grannen blir Nynudizt? Kan du blunda eller skriver du långa arga brev till tidningen?


Thomas Järvheden - Grannlåten

Book club

2010-06-18
En klar fördel med att sitta i reception är att man verkligen kan göra lite vad man vill så länge man inte går härifrån, within reason såklart. Jag kände för att göra något low profile och läsa lite - något jag vanligtvis bara gör stekandes i en solstol, men det får börjas tidigt i år.

Redan läst ut en bok den här veckan: Nattfåk av Johan Theorin. Riktigt skön samtidsdeckare som är en frisk blandning av kriminalroman och dramatisk spökhistoria på samma gång. En bok jag verkligen inte ville lägga ifrån mig. I de flesta böcker måste man nästan tvinga sig igenom de där första tjugo sidorna av beskrivning av omgivningen, men den här var så lättläst - så jag blev fångad direkt.

Baksidan:
När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Fåken kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg. Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad vid en automatiserad fyrplats i många år. Det sägs att trähusen är byggda av timmer från skepp som gått under i fåken. Så får gården tillslut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra den kusligaste sägnen om Åludden: att gården varje jul får besök av de döda.

Okej, jag ska erkänna... när jag läste baksidan tyckte jag att det lät lite fånigt. Men jag blev snabbt överbevisad. Sträckläsning helt enkelt. Visst, Theorin är ju ingen Camilla Läckberg meeen å andra sidan har jag en av hennes böcker i handen just nu. Isprinsessan, alltså debutromanen! Jag har varit lite busig (eller korkad) och läst dom i oordning, men tja, för eller senare måste ju början komma också. Lite Star Wars över det hela.

 

Et tu facebook

2010-06-17
Plötsligt händer det!

Jag kom tillbaka lite tidigare från min lunchrast idag och satte mig därför på facebook när jag inte kunde komma på något bättre att göra. Klickade runt lite på Treasure Isle men det blev snart tråkigt. Så jag klickade på första bästa Quiz: What are the initials of the person you're going to marry? Då hände något. Jag vet att bokstäverna bara är helt random och att det inte finns allt för många resultat att få - och kanske just därför var det ännnu roligare. Jag tog såklart ett screenshot.



One million dollar question: Vad heter min pojkvän? Jo, Christoffer Rydell. Ödet?

En filmstjärnas reception

2010-06-17
Good afternoon people! And especially you, Linh.

Sitter på jobbet och tittar förväntansfullt ut på den blå himlen genom de gigantiska fönster som finns framför receptionsdisken. Räknar minuterna tills att jag får hoppa i bikinin och drömma mig bort i en solstol på gräsmattan hemma. 195 minuter kvar, om det var någon som undrade. Min älskling däremot, slutar redan klockan tre - men å andra sidan börjar han förstås klockan sex också.

Idag har jag suttit här och granskat viktiga papper samt skapat några helt själv - klart att man känner sig viktig då. Om man inte har något bättre för sig, och om man har tillräckligt bra fantasi, så kan man ju alltid luta sig tillbaka och låtsas att man är en filmstjärna eller något liknande, med tanke på hur många människor som kommer in här dagligen och ber om min autograf. Jag skriver visserligen på postkvittenser, men som sagt så kommer man långt med lite fantasi.

Nu ska jag attackera portomaskinen och tvinga i den lite brev. På återseende.

PS. Linh: translate.google.com DS.

Sjukan - när du minst behöver den

2010-06-16
God morgon

Skönt som fan att sitta på jobbet och vara sådär mysigt halvsjuk. Känns riktigt kasst faktiskt, men mitt jobb går liksom inte ut på att interagera med andra människor på det sättet så smitto-ursäkten förföll. Sov i Rödeby inatt och sommartidtabellen för blekingetrafiken gör att bussen går 06.55. Därför är jag framme 07.15 - riktigt roligt med tanke på att jag börjar 08.00. Typiskt.

Hoppas innerligt att det blir en lugn dag idag. Bara blotta tanken på att stressa runt gör att mitt huvud sprängs.


KISS - bilder från konserten

2010-06-15
Jag lovade lite bilder, men jag tyvärr är jag otroligt lat och orkade inte sitta och lägga över massor med bilder.


Jag och min bror har såna galna happyfaces ibland...


... men plötsligt händer det - och så kommer crazy face fram.


Efter Casablanca och Mustasch kom de äntligen upp på scen!


Gene Simmons åker upp i luften


Lite risig bild. Paul Stanley sjunger I was made for loving you. Jag stod... närmast faktiskt.


Eric Singer åker upp i luften omgiven av elden som säkerligen hettade många meter bakom oss.
Tyvärr ingen bild på varken honom när han sjunger Beth eller på publiken med alla tändare.


Sista bilden jag orkar ladda upp, folks. En oförglömlig kväll, milt sagt.

KISS konsert - from the beginning to the boom.

2010-06-14

2 dagar och 17 timmar sedan mitt senaste inlägg och det har varit 65 galna timmar!

I fredags tog jag alltså studenten
och det var min själ något av det roligaste jag varit med om på mycket länge. Lärarnas version av Kom hem (Barbados) som översattes till: Kom tillbaks, vi börjar om i höst! Sköna bilder från 2007 när vi små och förväntansfulla trillat in på kick-off, läger och allt annat vi kunde tänkas hitta på. Vi blev visserligen fotograferade utomhus i ösregn av en galet långsam kvinna i fleecekofta, men humöret sjönk inte! Lunch på Castello och vilda hurra-rop i trapphuset - sedan var vi ute! Möttes av så otroligt mycket människor med studentskyltar i vädret, en av dessa var min. En liten tjockis med klarblå ögon och blont rufs! Hemma underhöll jag och älsklingen gäster på varsitt håll men ett par timmar senare träffades vi igen då vi skulle till Emil. Partytält i ösregn, svenskt! Blev dock sjuk under dagen och värre framåt kvällen, men jag lät det inte stoppa mig, dum som jag är.

I lördags var det tungt att gå upp men vi gjorde det iallafall.
Senare på dagen skulle vi nämligen till mina kusiner i Skåne, Vellinge närmare bestämt. 22 mil senare i en gigantisk bil (Familjen Olsson + Rydell + Alice = oj...) var vi framme. Jag fick något slags infall och tyckte att alla barn och ungdomar skulle spela fotboll. 7 personer travar ner till fotbollsplanen och vi kör skiten ur oss själva helt enkelt. Vårt lag ägde sönder det andra med 10-4, FYI. Middag och skutt i säng! Morgondagen skulle bli lång!

Söndag - KISS konsert på Malmö Stadion.
Sonic Boom over Europe, det var väl klart man måste se det! Konserten var inte jättebra - den var så mycket mer än det! Fantastisk show som bjöd på allt en Kisskonsert ska ha med. Stod precis under linbanan som Paul Stanley åker på över publiken och hamnade därmed på min andra Kiss-Tour-DVD. Senast var 2008 i Stockholm. Bilder på det här kommer såklart upp! Det blev många låtar från helt nya albumet Sonic Boom på en fullspäckad spellista bland gamla godingar from the beginning. Det var riktigt speciellt när de spelade Beth och publiken lös upp av massvis med tändare i luften.

Måndag - idag... shit pommes.
Kom hem från Skåne vid 03.00-tiden igår natt. Klockan ringde 05.30 så den lilla sovstunden kändes inte så mycket för världen. Pappa och Rydell valde att inte gå och lägga sig överhuvudtaget och jag känner nu att jag skulle gjort detsamma då idag är första dagen på jobbet. That's right - slutar 17.00. Ångrar dock inte en sekund av min vakna tid. KISS på Spotify och jag myser. 

En lång men ändå relativt kort update - over and out.  


Studenten

2010-06-11
För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studenteeeen. Fy fan, va jag är bra.

Tack METG SP3 för tre år fyllda med skratt, tårar, drama och allt där emellan.

Kroppskonst

2010-06-10
Såhär ser älsklingen ut när jag har tråkigt en kväll.
Excuuuuse my handwriting.



Och don't worry - han hämnades.

Needed: Fluffiga tofflor

2010-06-10
Fryser tårna av mig hos baby, som vanligt. Källarbarn.

Han kommer hem om ungefär en timme - jag håller mig mest lite ur vägen nu när alla stressar runt som yra höns inför morgondagen. Mental note: köp varma fluffiga tofflor... brrr. Har lämnat lite kläder här nu, vilket verkligen var på tiden eftersom att jag alltid släpar allting fram och tillbaka. Nu återstår bara att köpa a new pair of everything.

50 minuter - nedräkningen har börjat.

För att få tiden att gå ska jag sätta mig och kolla på när folk nördar sig och spelar Assassin's Creed.

Livet flyter på

2010-06-10
Papprena är påskrivna och jag är nu officiellt heltidsanställd som receptionist på Tyska Bryggaregården. Awesomeness. Lite nervös är jag allt, men om man ska tro min partiska mamma så kommer allting att gå lysande. Hoppas att hon har rätt bara.

Imorgon är det studenten! Har inte riktigt fattat det ännu. Det känns helt... otroligt helt enkelt. Äntligen min tur att gå ut på trappan. Frågan är väl mest hur det kommer att gå med den där studentsången? Hurra! Nej, naglarna målar inte sig själva! Måste bli klar innan jag åker ut till Lina en sväng. Business business.


The Vampire Diaries - SPOILER

2010-06-09
Jag har följt The Vampire Diaries sen innan det gick på svensk tv och nu har det äntligen gått så pass många avsnitt här hemma att det nästan är oundvikligt att folk vet vad man pratar om när man säger namn som Stefan, Damon och Elena. Så här följer lite rant om just detta.

Jag har suttit och lite halvt om halvt i hemlighet, på senare tid, att det ska bli Damon och Elena! I säsongsfinalen ser man iallafall att det händer någonting! Dansen på Miss Mystic Falls-kröningen och inte minst kyssen på verandan! Otur som fan att det var Katherine och inte Elena -.-'' Min besvikelse var total! Jag menar, en scen med en enda platonisk kram eller beröring mellan Damon och Elena är tiotusenfalt så laddad som scenen då Stefan och Elena hade sex med varanda för första gången - lame.

Suttit och slösurfat på ämnet ett tag och insett att jag verkligen är långt ifrån den enda som tycker så. En sisådär 90% verkar tycka som jag.

Elena ♥ Damon - go go!

Hej igen

2010-06-09
Tre hela dagar sedan jag skrev sist ser jag... ja, det är inte så konstigt för jag är lite upptagen. Har lagt allt fokus jag har på nya jobbet. Gäller att lära sig in i det sista eftersom att första solo-dagen är på måndag (14/6). Idag har jag uträttat en sjuhelsikes massa ärenden utan att behöva lämna huset - the power of telefon och internet. Älsklingen slutar jobbet redan klockan 12 idag, vilket är om 20 minuter. Därför har jag känslan av att jag borde gå ner i köket och börja laga mat - husfru:ig som jag är.

Död åt blött hår och allt makt åt Tengil.


Hemma-hemma

2010-06-05
God tio-i-nio alla som är uppe och far!

Jag har redan varit uppe ganska länge utan någon direkt märkbar anledning. Blev rastlös och ville inte väcka Rydell då han skulle jobba sen (eller nu faktiskt) så jag gosade upp mig i en fotölj med en mysig filt och spelade Sims 3 en stund. Tack så jäkla mycket, Hedda...! :P När jag väl börjar så kan jag utan större svårigheter slösa bort en hel dag på det viset utan att ens tänka på det. Det gör inget, idag är ändå en sådan dag när jag inte har något bättre för mig på långa vägar. Blev faktiskt sugen på att gå ut och gå en runda i solen men... jag kom på att jag har ganska så fel skor för det. De övriga 50 paren skor har jag hemma-hemma och inte här.

Hässlegården heter hemma-hemma efter att mamma frågat om jag var hemma eller hemma-hemma. Jag svarade att jag var hemma eftersom att jag var hos Rydell och jag praktiskt taget bor här också o.o'' Halva veckan på vart ställe liksom - sambolight :D

Hade en vardagspresent att ge bort till min älskling igår - en pansarlänk i silver med graverad bricka på. Jag ska ta ett kort senare, när tillfälle ges, och lägga upp! I promise.

Nu ropar Simmarna på mig - eller så pratar de om fisk... har fortfarande lite svårt för språket.

Sommarshopping

2010-06-03
Var ute på stan med älsklingen idag och brände alla pengar vi hade =) Kändes bra just då. Just nu har jag mest ångest - men sånt måste man ha för att veta att man lever ett svenskt liv! Såhär ser shoppingkassar för 2000:- ut om ni ville veta.

3 par skor
3 diadem
1 par örhängen
1 väska
1 skjorta
1 slips
1 näsduk
1 PC spel
1 McDonald's glas ;)




Nu ska vi se... lite bilder.


Två par skor - älska sköna erbjudanden!


Vita skor till studenten och lila örhängen till samma tillfälle


Tre diadem och en härligt mönstrad väska


Skönt lila - all the way


The Sims 3 Drömjobb - släpptes idag! Happyface.


Mitt happyface här ja =)


Min fina älskling och min mindre fina min =D

Ursäkta röran!

2010-06-02
Jag bygger om ;D

Min profilbild