Pluggeliplugg

2008-11-29
Ännu ett nytt tag har fattats i kragen (som jag överväger att sätta mig på för mer trovärdighet) och det är dags att börja med psykologin. Min sk. portfölj är gapande tom så när som på ett papper som egentligen inte har något med uppgifterna att göra. Det är mest där i utfyllnadssyfte. Efter psykologin blir det matte, historia och sedan programhantering. Sa jag att det är lördag? Älsk på att plugga på helgerna... "/

Träningsvärk!

2008-11-28
Idag var det lång sovmorgon men trots det blev det stressigt när lilla Kitty skulle till skolan. Springa till bussen och oj oj oj vad tight det blev med tid. Efter att ha, med träningsvärken Allan, sprungit till skolan möts jag av glada människor som konstaterar att Kitty inte har några lektioner idag. Kitty blir då ganska sur och stampar hela vägen tillbaka till busshållsplatsen bara för att märka att bussen precis gått. Som tröst går Kitty in på Kronan, beväpnad med en enkrona och trycker ut ett stort jordgubbs(typ...)smakande tuggummi ur en automat och trösttuggar lite på det i väntan på nästa buss.

När Kitty kommer hem igen möts hon av ett välstädat rum, men även av en envist klarlysande julljustake som skrattar elakt åt henne och påminner henne om att det är jul - jättesnart. Kitty skrattar då tillbaka åt ljusstaken och fyller sängen med de julklappar hon med sitt uppiggande tuggummi inhandlat medan kortet ännu hade pengar på sig. Sedan släcker hon ljusstaken..

Efter denna något annorlunda update om dagens strapatser har det blivit dags att bege sig till stationen för att hämta en styck trött Simon.

 Tjingelingilingonskogen


Nattfotboll

2008-11-28
Idag (natt) pågår det fotbollsspelande som bara den i idrottshallen i stan. Jag och Emma som är våra kära sportpojkar trogna var vi såklart där och hejade på laget som mest bestod av killarna i klassen och sedan ett par människor till som tydligen också hade talang för fotboll. Träffade massor av trevligt folk, bland annat min supersöta lilla Izzza vars "tankeboll" ser likadan ut som min at the moment. Det är inte lätt, gumman. Mer än det träffade vi Kalle och Magnus (lärare) som också var där för att heja på! You go! Magnus och jag slöt en deal om att jag håller i hans datorlektioner imorgon mot att han går på min svenska och religion åt mig. Dock tror jag inte att vårt handslag betydde allt för mycket... kasst.

Nu ska jag sova litegranna tror jag. Hörs imon ; )

Motion och julklappsjakt

2008-11-27
Idag var det som sagt gympa-stik för hela slanten. Det blev lite ... tja, låt oss kalla det wannabe- friskis och svettis. Efter det blev det en lagom vild basketmatch mellan tjejerna där det promenerades i sakta mak fram och tillbaka med bollen men då och då varvades det med att någon sprang en liten bit - bara för att fortsätta gå efter några meter. Helt okej var det iallafall även om reglerna tycktes saknas.

Har förövrigt även inhandlat en julklapp som jag gått och spanat på nu ett litet tag. Den är jättehemlig bara för att jag vet att Simon läser mig blogg och jag vill försöka få honom lite nyfiken - förmodligen utan att lyckas. Som vanligt. Människan blir helt enkelt inte nyfiken och när han väl mot förmodan blir det så går det över lika fort som det kom. Where's the fun in that?

Jag vill också trycka en ett litet (eller ganska stort) grattis till min äldste lillebror Christoffer och hans flickvän Alice på deras halvårsdaglördag - eftersom att jag med största sannolikhet kommer glömma bort att skriva det då. Fy på mig.

Sist men inte minst - citatet:

Man ska inte väcka den räv som sover,
säger familjeterapeuten och flinar nöjt.

Morning calls

2008-11-27
Igår gjorde jag och Emma en fuling och åt pepparkaksdeg innan första advent.. det förklaras bort med att det inte var mammas. Dessutom fick vi som väntat ont i magen så det måste väl gå att se mellan fingrarna där? ; ) Idag är det alltså torsdag, en dag vars schema är fyllt med naturkunskap (.. eh) och gympa-stik. Inget av det känns sådär ruskigt lockande just nu när man fortfarande ligger och gosar med det varma täcket och sneglar på fönstret som inte bjuder på något annat än en regnig, trist och grå utsikt. Trots det är det dags att stiga upp nu! Brave the world.

Peace ; )

081126

2008-11-26
Eftersom att jag sitter här på engelskan och är in the middle of ett litet bildkrig mellan de söta små pojkarna i vår klass kunde jag inte låta bli att gå igenom vad jag själv hade för urtjusigt att bjuda på föreställande dem. Micke sa klart och tydligt att följande bild var förbjuden  på bilddagboken (!) dock sa han ingenting om min blogg ;) Bilden får ligga här och gosa till sig under dagen ... kan vara snäll och ta bort den lagom till kvällningen.


Lagerrensning #1

2008-11-25
Idag har jag gjort ett allvarligt försök till att ta mig i den krage jag inte har för att rensa bland allt skräp jag har på hårddisken. Lyckades frigöra hela 22 GB faktiskt, så jag är ganska nöjd med mig själv. Jag hittade bland annat en gammal bild på mig själv där jag bara är helt kär i mina ögon, som faktiskt inte är redigerade :-) Egenkär. Egonkär är jag med, mitt lilla träd Egon har blivit så stort nu!



Oh my, den ringen den sommaren. Prästpontus.

Ännu en morgon

2008-11-25
Godmorgon bloggen! Jag börjar få lite bråttom såhär på morgonkvisten, men är på tok för lat för att faktiskt skynda mig ännu. Sängen är alldeles för varm och gosig för att man ens ska tänka tanken på att gå upp. Dock verkar det som om klockan tänker den tanken åt mig, så det är väl bäst att lyda innan man kommer på att man på något vänster ska hinna laga frukost också, få panik över det, inte hinna med det för att man panikade för länge och slutligen springa till bussen med andan i halsen och kurra med lilla magen hela vägen in till stan. Puh, eller så går jag bara upp.

Tjing

Missaker!

2008-11-24
En av mina två små gullkisar har minsann gått över gränsen! Minstingen har käkat upp mina bonsaiträd. Efter 1,5 månads väntan hade de äntligen börjat bli någonting och då kommer han såklart och tuggar. Av ca 30 frön  från grodde 2 (!) stycken. Den ena lilla soon-to-be-träd grodden drog han upp helt och svalde som den ständigt hungriga lilla råtta han är och den andra tuggade han ner förbi räddning. Ond. Jag märkte ingenting till en början utan tog upp honom i sängen för lite bus och gos innan han somnade i mitt knä. Dagen efter försvinner min morgontrötthet in i det otroliga raseriutbrott jag får när jag upptäcker att alla krukor nu är tomma. Stygging.



Tittut bakom linsskyddet, matte!


Intrasslad i handväskan och ingosad i mattes knä - där sover jag bäst.

Lusse Lelle, ca 30 nätter före jul..

2008-11-23
Ja, det är sant.. jag har faktiskt ätit min första lussekatt idag. Jag vet att man inte ska äta dom förrän Lucia behagar oss med sin närvaro, men ey.. det är gott. Min äldste lillebror skulle visst ha en massa lussekatter med sig på söndag för att sälja tillsammans med handbollslaget (ja, i deras sällskap.. inte något paketpris). Så Simon ställde sig snällt i köket och bakade dom åt honom medan han själv .. ja, han spelar väl något datorspel. Efter min andra lussekatt med bortpillade russin har jag slagit mig själv på fingrarna och gått och tvättat mina små flåtiga tassar för att kunna fortsätta skriva på mitt psykologiarbete som inte tycks vilja bli färdigskrivet. För att försöka komma ikapp med duktighetspoäng funderar jag på att anmäla mig som frivillig att hjälpa till med middagen.. under tiden får ni underhålla er själva.

Tjing


Vill du se en stjärna .. ?

2008-11-21
När jag steg på bussen idag, på väg hem, frågade en dam mig vad en bussbiljett kostade. Massor av siffor snurrade framför mina ögon - en zon, två zoner?! Vuxen? Gaah! - men jag drog slutligen till med ett "en tjugolapp, jämnt och bra". Jag hade helt rätt också, minsann. Hon såg glad ut och satte sig bredvid mig. Hon var tydligen från Stockholm och gud vad hon pratade. Jag ville ju såklart inte vara sämre, så jag malde på jag med. Vi pratade om allt från snöstormar till utbildning och däremellan korv med bröd. När vi hade åkt en bit konstaterade hon att hon kände igen mig någonstans ifrån och att hon hade funderat på det hela resan. Jaså, sa jag, jag brukar inte precis vara och ränna i Stockholm. Nej, nej sa hon - det är inte där hon sett mig.. Hon satt tyst en stund och tittade på mig lagom länge för att jag var tvungen att anstränga mig för att inte skratta. Sedan sa hon:
- Fröken spelar möjligen inte teater?
- Ehm, joo det har jag gjort ..
Då log damen jättestort och man kunde nästan se lampan över hennes huvud tändas. Men nu mina damer och herrar kommer min favoritbit.. Hon berättade att hennes barnbarn bodde här nere så därför var hon ofta här. De gick på alla möjliga amatörteatrar (gött menat) och liknande. Hon berättade att hon för ett ganska bra tag sedan sett en pjäs i ett stort gulvitt hus (min skola som även rymmer Kulturskolan ... men det visste ju inte hon) som hon fastnat väldigt för. Den var originell sa hon. Hon pratade på om den möjliga titeln genom att nämna en massa namn på killar (Malte hette den för er som inte visste) men fortsatte sedan med att fråga om det inte var jag som spelade ängeln? Med stora ögon och gapande mun svarade jag ja. Hon nämnde återigen att den hade fångat hennes intresse och att det var därför hon kom ihåg den. Hon undrade vem som hade skrivit den och i vilken pjäsbok man kan hitta den? Då till min min absoluta absoluta absoluta favoritbit : hennes ansiktsuttryck när jag skrattade till och berättade att det var jag som skrivit den pjäsen. Från början till slut.

Så kan det gå, folks. <3
Galet, det var det bästa som hänt mig på myycket länge.

Inte-net

2008-11-21
Igår hände det som inte får hända (fast inte lika allvarligt som det låter). Mitt internet la ner när jag för en gångs skull gjorde skolarbete. Satt inte som en smäck, det inte. Insåg hur fruktansvärt handikappad jag känner mig utan internet, även om jag inte alltid behöver det. Det är väl mer möjigheten att använda det som borde finnas. Det var iallfall inte bara jag som var kass och hade dragit ut en sladd eller så, nej faktiskt så hade hela områdets internet mött sitt öde (dock ganska oklart vad). Men just nu sitter jag i byggnaden på bilden som jag så högtidligt kallar "ehm.. skolan".



Post-its

2008-11-19
Jag kan börja med att säga att han blev helt galet sötigt glad över sin present. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag för en gångs skull lyckades pricka in vad han önskade sig. Det blev ett set med tre Globalknivar faktiskt. Slå det om ni kan (vilket är ungefär vad jag säger till mig själv när jag tänker på att han fyller 20 nästa år..)

Idag kom jag till skolan vid halv ett efter tre timmars tågåkande. Hade sedan två lektioner som det visade sig att jag egentligen inte alls behövt gå på - jag hade istället kunnat stanna i Malmö hela dagen idag också.. och imorgon har vi bara en enda lektion som jag inte skulle fälla några tårar över att missa. Fail. Som plåster på såren pimpade Emma min laptop med inte mindre än nio post-it lappar - som faktiskt fortfarande sitter kvar, Emma lilla <3 xD

Om en timme blir det lite serier innan jag ska sova men som det ser ut nu kommer jag nog bara att sitta här ett tag och vänta på att något spännande ska dimpa ner i knäet på mig ;)

T minus 60 minutes

2008-11-17

Om ca en timme och fyra minuter från det att jag skrev fyra minuter - fyller Simon 19 och jag har världens bästa present snyggt inslagen en bit ifrån honom för att göra honom så galet nyfiken jag bara kan. Vet dock inte om det går så bra. Lite frustrerad tycks han bli iallafal. Något annat att bli frustrerad över är psykologiläxan - vem behöver kunna allt om neuroser? Går depressioner någonsin över helt? Varför finns det rolig lila medicin? Varför fanns kanal två innan ettan?
Och vem fan är Horace Engdal?


Vinnare!

2008-11-16
Hallelujah!

Efter en hel dags tappert kämpande med läxberget kan jag nu titulera mig som bergsbestigare (... ungefär lika mycket som de som bor i Varberg) men jag är nöjd ändå. Nu tänker jag belöna mig själv med Ben & Jerrys och en bra film. Suggestions?

Och förresten, ge mig detta underbara lip balm!


Flitig med flit

2008-11-16
Skolarbete i nio timmar än så länge - och fler timmar ska det bli. Det ska bli så skönt när jättehögen med papper vars uppgifter väntar på att bli lösta försvunnit en gång för alla. Varför inte bränna papprena - pyroman som jag är - ? Det har blivit dans för att försöka mota bort träningsvärken, men icke sa ... ja, Leif får säga det idag. Nicke börjar bli trött på sin ständiga replik. Hans ersättar kämpar tappert, men det blir inte riktigt samma klang. Hur som helst är värken kvar, naglarna behöver måla och Kittys saker behöver packa ner sig i en väska. Som den otroligt snälla och omtänksamma person hon bestämt sig för att ge sken av att vara idag, hjälper hon dem - även om hon klagar som en fiskmås under tiden.

Det kommer antagligen en liten happy-happy-joy-joy-update lite senare om jag klarar av att bestiga läxberget.

Klassfest

2008-11-15
Igår var det som tidigare nämnt klassfest hos Anders och det var minsann riktigt roligt! Emma och jag röstar för att vi gör om detta, riktigt snart. Tjo, hej vad det var livat i holken, ni skulle bara veta. Jag tänkte faktiskt lägga upp lite bilder - för en gångs skull. Jag har varit lite dålig på det den sista tiden. Det blir dock inte så många eftersom att man alltid får höra att man ska ta bort dem annars haha. Tack Anders för att jag fick plocka lite från din bilddagbok. Någon bild hittade jag visst hos Jade.


Som det ska vara - alla sjunger och Micke sitter på golvet.


Jerker visar sin singstar-talang


Priset för the ultimate ansiktsuttryck går till Mikael!


Men yeah xP


SP2A =) the girls och Micke..


Sist men inte minst HJÄLMEN!!


Torsdag

2008-11-13
Plugg plugg plugg inför presentation + seminarie imon..

Kunde slutat tidigt idag, men snel som jag är så tog jag min cykel (som envisades med att opumpa däcken jag nyss pumpat) och begav mig till bastasjö där det skulle vara orientering. Sjukling, så jag kunde ändå inte vara med. Poänglöst O.o.. men yee, that's giltig närvaro <33

Imon är det klassfest hos Anders - najs som tusan. Tack vara sötaste Emma har jag en super klänning att ha på mig också. Stackars Jesper åkte ut ur huset för att göra plats för mig, Emma & Jade - vi är inte så tjocka som vi låter. <3 Något som snart blir tjockt är förhoppningsvis Emmas lönekonto om intervjun går bra. Lycka till!

Men som sagt, plugg nu. Har datorn i knäet, så schnüggaste värmemärkena är ett faktum, rawr!

Bläck och marmelad

2008-11-13
Idag på väg till skolan blev jag attackerad av en flygande marmeladsmörgås! Gärningsmannen var ~3 år och befann sig strategiskt utplacerad på en balkong på andra våningen. Jag ser något komma flygandes i ögonvrån och jag flyttar mig snabbt som attans, utan att själv ens förstå det, och marmeladsmörgåsen missar mig med några centimeter och landar med ett squish framför mina fötter. Den onde lille krabaten flinar, men slutar snart när hans moder kommer springandes ut på balkongen och lyfter in honom i örat.

En lärare kom fram till mig och Emma idag och frågade vem av oss som på busslinje 8 skrivit Emma ♥ Kitty stort på ett av sätena längst bak till vänster för det var minsann barnsligt för vår ålder! Vi höll på att dö av skratt, för det var ingen av oss som skrivit det. Till dig som varit duktig nog att släpa med dig en bläckpenna på bussen vill jag bara säga : HAHA x')

Harmoni(ca)

2008-11-12
Jag fick lite skit för att jag skrivit att matteläraren varit dum mot mig, men .. han var ju dum mot mig?

Men nu jeeflar, nu har jag börjat med någonting nytt och det finns antaligen ingen som kunnat förutse att jag i denna mening ska berätta för omvärlden att jag ska lära mig spela munspel. Det låter ju "så käckt" (som lilla mormor säger) när Per Gessle kör loss på harmonican så nu kan jag ju inte vara sämre själv. Sitter och övar frenetiskt på Kung av sand och jag hoppas innerligt att tålamodet räcker till den här gången. Förslag på någon låt som man måste lära sig?

Fisk!

2008-11-11

Jag: Jag kan svaret
Lärare: Låt höra då
Jag: y = 5 och x = 8
Lärare: Någon har visst kollat i boken
Jag: Men nej! Din taskmört.

För er information sades detta av vår mattelärare. Ska det vara så otroligt att jag klarar av att svara på ett mattetal? Thank you, I feel the love. Hade tänkt säga pottfisk men jag misstänker att det inte hade gjort saken bättre, så jag nöjde mig med taskmört. Han blev förvånad över sitt nya smeknamn, men jag blev tjurig..


Goood morning!

2008-11-11

Inledde morgonen med det ultimata botemedlet mot nedstämdhet. Jag tillät mig själv att ligga kvar i sängen en stund extra, gick sedan ner och gjorde mig en nyttig men mysig enmannafrukost och  tog sedan med mig den på en bricka och kurade framför tvn med en mysig filt. Nästa steg var att kliva i det då färdigupptappade badkaret och bara ta det lugnt med lite musik i bakgrunden och spotlightsen dimmade. Ungefär en halvtimme senare "ville jag inte bada mer" (nvm om du inte går i SP2A) och gjorde mig iordning för att gå till bussen, förvandlade vardagsrumsgolvet till en konsertscen och sjöng glatt med i vad som nu råkade vara på radion. Fick ändå lite tid över till att bara sätta mig ner framför datorn en stund och klicka runt lite planlöst. 10 min till bussen går - ha det fint ;)


Karlskrona @.. jättetidigt

2008-11-11


Jag hittade en bild på min mobil som jag tagit för ett tag sedan på väg till skolan, alldeles för tidigt på morgonen. Bokstavligt talat, jag hade missat att jag inte skulle gå på den första lektionen men ändå var jag i stan ca. 07.40 - inte drömscenariot Allan. Men jag kommer ihåg att det gav mig lite tid till att bara sitta och tänka på allt och absolut ingenting. Jag satte mig på den isande kalla kajkanten och tittade ut över vattnet medan jag lyssnade på musiken som passande nog hade gått ner i tempo i slutet av den fruktansvärt långa spellistan jag inte orkat dela upp. Finns det något skönare än att bara lyssna på sin favoritlåt med vågornas brusande i bakgrunden och framför sig har man en fantastisk utsikt? Ibland får man helt enkelt lov att få ett litet filosofiskt ryck..

Rubrik den 10 november

2008-11-10
Idag var jag duktig nog att glömma min dator hemma så både min hand och min penna fick lida för det. Ett A4 har 29 rader och jag lyckades trycka in 45, så tillåt mig att kalla mig själv för flitig antecknare. Se bild.

När skoldagen äntligen nått sitt slut gick jag och Fredrik hem till Robin som var glad i hågen. Ännu gladare blev han efter ett tag.. saftkoncentrat var med i bilden. Trots mina hungerskänslor som vägrade att gå över (förmodligen för att jag inte åt.. han tycktes inte äga någon mat xD) hade jag en trevlig kväll. Jag orkar verkligen inte skriva något speciellt just nu eftersom att inspirationen till att göra det gått och gömt sig någonstans där jag nog inte är menad att hitta den förrän tidigast imorgon. Bara en liten tanke till Emma och Jade för skönaste lunchen ;)


Weekend och älgbajs

2008-11-10
I fredags gick jag som vanligt över Karlskronas gator för att möta Simon vid stationen. Jag passerade ett redan överjulpyntat Indiska, vidare förbi Thairestaurangen som spelar Öppna landskap och slutligen förbi övergångsljuset som envisas med att ignorera mig. På kvällens schema stod bara mat och lite halvhjärtat tvtittande - där jag minsann satte fempoängaren i Doobidoo! - innan det var dags för mig att somna som .. en sill.

I lördags började vi morgonen med att ta oss ut till Jämjö för att stå på marknaden med min mormor. Jag övningskörde hela vägen dit så mån tro att jag är stolt över mig själv. Det såldes tomtar till höger och vänster och för min lilla bonus köpte jag mig senare en parfym från Oriflame som jag blev helt såld på. Hem igen, byta om och iväg till dansen! <3 Lika kul varje gång och såklart är ju jag och Emma fantastiskt begåvade ;) Vi får iallafall beröm (A) Efter dansen bar det av hemåt igen, packade lite och tog sedan tåget med Simon till Malmö. Vi hann se ut den sista säsongen av Förhäxad och är nu både glada och sorgsna för det. Väl framme stöp jag i säng och jag sov gott minsann.

I söndags var det tidig väckning som gällde och 06.40 stod taxin, som skulle ta oss till Lockarp, utanför porten. Vi åkte med en lagom konstig chaufför, men det dög väl. Han var helt säker på att vi jobbade på McDonalds och det var  ingen vits med att säga emot honom. Vid ~07:00 steg vi på bussen som skulle ta oss till Tyskland. Längst bak satt Palle och såg lagom lycklig ut. Buss buss  och åter buss, men det var ändå roligt. På färjan över till Tüschkland hittade vi en lustig spelautomat som spelade av sig själv O.o men det hindrade inte oss från att stoppa in pengar i den, den blinkade ju så fint. Väl framme blev det 2,5 timmes shoppande av drickbara varor och sedan ... färja och buss tillbaka! Simon steg av i Lockarp igen, men jag åkte hela vägen till Karlskrona. Många timmar. Palle hade iallafall med sig en påse älgbajs, som egentligen var kaffebönor i choklad, men ändå. De blev han stört pigg och.. ingen kommentar ^^

Nu är det måndag och skolan väntar på mig så nu blir det till att göra sig i ordning och åka dit.

Tjingeling

Svenska

2008-11-07
Just nu har jag svenska och vi diskuterar i helklass ett utdrag ur romanen Innan du somnar, av Linn Ullman. I boken beskrivs några röda frottéhanddukar som röda pölar på golvet. Vår svensklärare skriker ut att hon associerar till "mensblod .. ni vet, med små klumpar i". Ohmygod, blä haha. När läraren använt fler uttryck som "han tog henne bakifrån" och "penetrera texten" sitter de flesta och fnittrar lite och de två pojkarna (!) bredvid mig läser noga igenom texten som de innan inte haft något intresse för.

Hur gammal man än är blir man nog aldrig gammal nog för att läsa erotik på svensklektionerna utan att fnittra och ha sig.

En sanning

2008-11-06
So close to reaching that famous happy end. Almost believing this was not pretend. Let's go on dreaming, although we are so close. So close but yet so far.

Jag hatar att bråka, men ändå blir det så. Jag förstår inte poängen när båda parter ändå viker av ledsna och utmattade utan att ha åstadkommit något egentligen mer än sårade känslor hos varandra - och vad är det att sträva efter? Svaren blir allt mer omogna och påståenden vrids till sin spets för att bevisa en poäng man ändå inte har att dela ut. När stormen dragit förbi sitter båda på varsin sida länsgränsen med telefonen tyst och hånande intill sig och den ekar trotsigt ut de sista orden som sades innan luften fångade upp dem för att senare gnida in dem ordentligt och spä på den sorgsna känslan som alltid följer efter att ha bråkat om något onödigt med den man bryr sig allra mest om. Hur det började glöms ändå alltid bort, så varför måste slutet så tvunget kommas ihåg som ett dräpande slag? Tänk att stå så nära någon som är så långt borta och ändå inte vika för chansen att såra denne när man egentligen vill kunna leva lyckliga i resten av sina dagar. Vi kan vara så nära att nå det där kända lyckliga slutet om vi bara vill, om vi bara kan lära oss att inte lägga all vikt på vad som skulle kunna vara istället för vid de gyllene kanter vi faktiskt har. Så nära, men ändå så långt kvar. Kämpa tillsammans med mig.

Bonsai-update

2008-11-06


Såhär stora och fina har två blivande träd blivit. Imorgon är det återigen dags att skära bort det vita "luddet" som egentligen är små små små kryp som bestämt sig för att bygga sig ett litet bo.. eller snarare en hel stad. De övriga sju krukorna har fortfarande inte gett ifrån sig något livstecken, så jag får väl se om det inte kikar fram något snart.

Bräkne-hoby & gaspedaler

2008-11-05
Skolbesöket idag var väl lagom spännande, men det var iallafall lite bättre än engelskan och matten. Lite väl dåligt av den skolan var det kanske att inte ens säga till niorna att gå till cafeterian (skolans största samlingspunkt, som var belägen i en källare!!) när vi var där. Personalen var också ganska osympatisk och otrevlig. Nåja, kunde varit värre. När vi kom tillbaka till Karlskrona var det lunch som gällde innan vi kunde anmäla vår närvaro i skolan bara för att sedan gå hem och jobba med historian på egen hand.  

Gick en liten tur på stan med söta Emma och hittade ett par örhängen jag blev lite småkär i men som jag ändå la tillbaka och kände att jag var duktig som inte brände några pengar. Senare köpte jag dom ändå. Kasst, jag vet xD Med dessa skönheter inlåsta i smyckeskrinet var det dags för mig att köra en liten runda. Körde från Rosenholm till statoil i Vedeby och tankade, sen tillbaka till Rosenholm för att hämta en supersvettig lillebror som tränat handboll. Typiskt att första gången man kör i 110 ska det vara mycket trafik och mörkt ute.. men det gick ju galant. Det var som att köra i 90, fast snabbare, som min kära pojkvän sade en gång för länge sedan, hihi.

Nu är det matlagning som står på schemat och sedan blir det pluggpluggplugg på naturkunskapen inför provet imorgon.

xoxo


Ms. Duracell

2008-11-05

Du kanske kan glida? Det är som att falla, fast långsammare.

Fröken Duracell till er tjänst! Likt en hyperaktiv, fluffig liten rosa kani... nej, okej. Men pigg är jag iallafall. Skulle föredra att få sova litegranna, men icke sa... ulf ? Istället får jag se de andra små batterikaninerna somnar. Imorse vaknade jag redan klockan halv fem, piggelin! och var helt säker på att mamma hade väckt mig innan och att jag hade somnat om igen. Men sannolikheten att mor min skulle väckt mig vid ~ 04.00 var inte så stor, så jag gosade in mig hos kudden igen. Vad som kändes som tre minuter senare knackade (bultade!) mamma på dörren...

Nu sitter jag i skolan och har precis slagt mig ner i klassrummet för att ha programhantering då vår kära rektor promenerar fram till mig och Emma och frågar så snällt om vi inte kan tänka oss att åka med på skolbesök i Bräkne-hoby (oavsett hur man stavar det). Vi tackade glatt ja och viftade (hehe) glatt åt att vi missade både matten och engelskan och kommer lagom tillbaka till historian, vilket är det ämne vi vill ha idag. Fantastiskt!

Si:ju leiter


Ett får två får

2008-11-04
Klockan tickar sakta sakta och passerar två. Det hade varit helt okej om det inte varit mitt i natten. Pigg som en liten lärka sitter jag klarvaken i sängen och funderar på vad jag ska göra nu. Jag har försökt diverse konstiga saker för att bli trött. Jag har druckit varm mjölk (men wtf.. fick bara ont i magen), ställt in lugna favoriter, bäddat ner mig på minst tio olika sätt, men det har varit för varmt / för kallt / för tight / för prassligt / för konstigt. Det där med att räkna får fungerar ju inte heller, man tappar ju bara räkningen, blir frustrerad och måste börja om. Ilskan över att inte klara av en så simpel uppgift gör att jag piggnar till lagom mycket för att svära en lång ramsa innan jag gör ett försök till. Och när jag väl klarade det längre än förra gången blev jag glad och koncentrerade mig på att inte göra fel.. kom till trehundrasextio... något. Sen tappade jag räkningen utan att ha blivit tröttare och blev riktigt sur. Funderar på att ladda ner filmen The cure for insomnia... eller vad sägs om den där The longest and most meaningless movie in the world med speltid på 48 timmar? Det finns en på 86 timmar vars namn jag glömt.. racksingens.


Mitt lilla virus och jag

2008-11-02
Idag har det varit en lång dag. Den har varit speciellt lång och lite jobbig på grund av det lilla störiga virus som envisas med att springa runt i mitt öra och göra hela världen lite dämpad. Rent ljudmässigt that is, om ni inte kunnat dra parallellen mellan öra och virus själva. Den lille krabaten har vandrat runt lite och det har resulterat i att jag helt enkelt har knapp "oh-fan-det-kom-en-bil-bakom-mig-där-föraren-hängde-på-signalhornet-men-jag-hörde-inte-det"-hörsel, vilket jag själv skulle referera till som illa.

Var trots det på bio idag där ljudvolymen var... tja, den fick mig att tycka ganska synd om de som  faktiskt har (hade?) fungerande öron. Det blev den nya Bond-filmen och I must say, den var helt okej. Lite synd att de inte har en massa galna prylar med i de nya filmerna bara. Jag skulle ha gått på bio i Malmö också, men som vanligt blev det inte av när Simon och jag bestämmer oss för ett biobesök. Istället skulle vi då gå i Karlskrona i fredags, men återigen är det biobesöks-bestämmandets förbannelse som stoppar oss. Så har det varit sedan .. tja, tänkte säga God knows when, men jag vet when.. (that makes me God?). Jag får helt enkelt dra in honom på biografen någon dag rent spontant. Jag får inte ha tänkt ut det i förväg heller, för då lär det inte gå.

Tillbaka till studion!

_

2008-11-01
Skitdag.

Min profilbild