Valborg

2010-04-30

Dags för Valborg i år igen då alltså, men för en gångs skull har jag något planerat istället för att faktiskt svara på de där smsen man får sent på kvällen av folk som säger "wow, du måååste komma hit!". Inte för att jag har någon riktig koll på vart det är jag ska, det har jag överlåtit till min kära pojkvän som för en gångs skull verkar ha koll på läget. But then again, brukar de inte ha koll när det är öl och grill på listan?

Det blir visserligen en ganska lugn valborg för mig för jag har inte mått så super i veckan.

Nej, ska kämpa vidare med min volumemaster och slå ner allt vad dålig hårdag heter!

Wii


Det är slut

2010-04-22
Idag tvingades jag inse att det var slut...

Ja, schampoot i flaskan alltså. Jag är en sån människa som blankt vägrar erkänna att det är slut, speciellt om det kostar mycket. Hundra kronor flaskan är just ett sånt pris som gör att jag nästintill hoppar på flaskan i duschen för att få ut det där sista lilla. Övervägde för en sekund att skära upp flaskan med rakhyveln, men jag hann inse vilket mentalcase det hade fått mig att se ut som så jag lät bli.

Snål, hade man kunnat kalla mig. Ekonomisk, är ett ord jag föredrar. Sparsam fungerar också. Knäpp är ett fjärde alternativ. Hur som helst, jag måste fortsätta packa (...fortsätta? Vem försöker jag lura? Har inte börjat än)

Undrar vad jag kommer glömma den här gången? Det är alltid något - och något man behöver dessutom. Aldrig i mina dagar har jag varit med om att jag glömt något jag inte har användning för. Murphy's law, I guess.

Inte prima paprika

2010-04-22
Vaknade imorse och mådde... inte prima paprika om man säger så.

Imorgon bär det av till Stockholm och jag hoppas innerligt att jag mår bättre imorgon. Hur roligt är det att flyga (Arlanda<33) när man är förkyld? Nej, inte så roligt. Gör sanslöst ont faktiskt. Det är tur att jag har älsklingen här som kan distrahera mig lite och pyssla om mig när jag klagar - att han ens står ut! 
 
När huvudvärken avtar (God Bless Ipren) så ska jag göra färdigt samhällsuppgiften och sen får jag tvinga mig till jobbet i eftermiddag. Känns inte som en riktig höjdardag, men det hade kunnat vara värre, folks. Återkommer om jag överlever!

Tjing

Tankenöt

2010-04-22
Varför är det flygförbud i Europa
när Alaska ligger i USA?

Well done, Iceland

2010-04-18
Söndag (:

En dag i pessimistens tecken faktiskt. Katla kan vakna till liv. Och bla bla, allt vad det heter. Min semester is ruined, min weekend i Stockholm likaså. Jävla Island. Saknas ju bara att sommarvärmen uteblir på grund av all aska i luften. Grädden på moset. Murphy's lag.

Puss

Översättning

2010-04-16

Google Translate presenterar:

En hund som han tjurskalligt håller fast vid.

blir

A dog that he is bald bull maintaining.

Obviously inget common uttryck.


Vardagsrum och sånt

2010-04-15

Synonym till "Gaah!" på 2500 ord...

2010-04-14
Dags att gå till skolan!
Har bara en lektion idag, men "skoldagen" fortsätter ett par timmar när jag väl kommit hem. Stenhårt pluggande, är vad det är. Den dagen jag känner att jag har nytta av att ha gjort en literary analysis på Of Mice and Men på 2500 ord...


Think Pink...!

Klänningsjakt med snabbt avslut

2010-04-14
God morgon, god morgon, god morgon...
Lite sängbloggning innan frukosten kallar tänkte jag.

Efter allt kaos kring balklänningen insåg jag att det inte fanns så mycket tid att förlora med tanke på utbudet i den här pyttelilla stan - jag har inte riktigt tid att åka iväg heller. Så i måndags sprang jag ut på stan, hittade en butik och såg till att den stackars expediten fick jobba sig varm. Provade omkring 20 (!) klänningar innan jag hittade en som passade, som samtidigt hade en prislapp jag hade råd med. Det blev en silvrig kreation med en prislapp på 2950:- som jag lade undan till igår då jag kom farandes igen med kortet i högsta hugg.

Tyvärr var det ju så att klänningen inte direkt passar perfekt. Jag är nämligen inte så lång, så den måste läggas upp lite. Men vad har man väl farmor till?

Men nu kan jag andas ut: ett problem mindre.

Lurad på min balklänning

2010-04-12

Känns verkligen fantastiskt.

I december
började jag maila med en tjej via kundtjänsten från en hemsida där jag hittat min drömklänning.

Den 2 januari
åkte jag hela vägen ner till ett iskallt Malmö för att leta efter en butik på Östra Förstadsgatan 16; Anns Fest och Bröllopsklänningar. Det var lite problematiskt att hitta den lilla lilla butiken eftersom att skylten hade trillat ner, men nog hittade vi den alltid. Av med kängor och tunga vinterkappor - det var provdags och måttagning. Det tog inte jättelång tid även om snörningen var superkomplicerad, I must say.

Den 8 januari
lades själva beställningen och jag fick ett mail med fakturan på handpenningen på klänningen. 1400:- som med en rysning betalades.

Sen blev det tyst. Helt tyst.

12 april
Jag har ringt, mailat och hoppat upp och ner i ren förtvivlan. Leveranstiden skulle vara mellan 5-8 veckor men i värsta fall skulle det kunna uppgå till hela 12 veckor. De veckorna har gått nu och jag har inte fått svar på något utav mina mail - inte ett enda. Telefonnumret går inte att nå dem på. Min snälle farbror åkte in till Malmö och kollade läget idag. Till min förskräckelse lydde hans slutrapport att butiken var tom; innehållslös, urholkad, öde.

Vad gör jag nu då? Jag kan inte skicka fler arga mail eller ettrigt ringa på telefonen. Nog ska jag polisanmäla de jävlarna. Men ändå känns inte det som mitt stora problem. Jag har slängt 1400:- i sjön och har ingen klänning till balen. Grattis.

Jag har läst på flera bloggar och trådar om så många andra tjejer som blivit lurade på både brudklänningar och balklänningar till höger och vänster av samma butik. Så word of advice: KÖP ALDRIG NÅGONTING FRÅN ANNS FEST OCH BRÖLLOPSKLÄNNINGAR. Anmälningarna mot butiken ligger på hög och ingen får pengarna tillbaka.


Hemligheten bakom hans tvättbräda

2010-04-12


Besvikelsen var total :/

God måndag

2010-04-12
Innan vi börjar vill jag passa på och hälsa min lilla kompis Måndagsångest hjärtligt välkommen tillbaka efter en kort semester.

Idag är inte planen överdrivet spännande - skolgång mellan 9.50 och 16.0nånting och efter det har jag två timmars random strövande på stan att göra innan teatern börjar. Jag har dock upptäckt att jag har ett liiiitet problem. Idag är det nämligen den 12 april, vilket är ett datum som stämmer skrämmande bra överens med förfallodatumet till inbetalningsgrejset till just teatern...

-loggar in på banken och spanar in saldot-

-...-

-dör-

-stammar fram: n-n-n-oll?-


Ja, okej det är tekniskt sett inte 0:- på kontot men alla pengarna är redan... paxade (?). Balklänningen som ska betalas vid leverans, flygbiljetter och annat löst trams som av någon anledning bestämt sig för att kosta galet mycket pengar. Så in the end är det typ noll, vilket suger liten get.

Så hur gör man då? o.o''

Nej, det är sånt som löser sig. Kanske kan man muta dom med kakor så att de kan vänta tills lönen kommer in.
Wish me luck

Blyerts baby!

2010-04-08
Egentligen så kommer jag väldigt nära till att avsky blyerts. Penna och papper är inte riktigt min grej om man säger så. Men idag avsatte jag 60 minuter till ett helhjärtat försök att åstadkomma något iallafall. Att teckna på fri hand är bland det värsta som finns, men ska det va så ska det va! Här är bilden jag gjort samt bilden jag ritade av naturligtvis. Ursäkta grå/grön-heten på blyertsbilden men jag tecknade så lätt att det inte ville synas ordentligt på skärmen annars. Faktum är att den nog ser lite bättre ut IRL :D

Valde att rita av min älskling (:





Sååå... vad tycker ni? Blev det minsta likt?

Inte helt fel

2010-04-06

Guldfeber

2010-04-05
Jag är så mogen :D





Gief Sol!

2010-04-05
Sommarbild från 2007 - Känner mig gammal.


Påskmiddag

2010-04-04
Var på Påskmiddag hos älsklingens farmor och farfar. Det var riktigt trevligt måste jag säga! Minst tre ton supergod mat, cider med persiko-vaniljsmak (hmm..?), pyttesmå stolar och så fick jag en jättesöt påskkyckling :D Idag har jag haft ett galet långt filmmaraton i sängen och än så länge finns inga planer på att gå upp. Tja, undantaget när jag blivit tvingad att gå upp och äta eftersom att jag säkerligen blir dödad om jag låter bli.

Bjuder på lite snygga mobilbilder från igår! Det existerar fler undersköna bilder på mig, men de kommer när den andra modellen på bilderna lyckats klura ut hur hennes mobil fungerar xD Go go !


Myees.

Love your flaws!

2010-04-03

Jag tycker om det här citatet så pass mycket att
jag bemödade mig med att sätta det på en lapp.

Mobilkaos

2010-04-02

God morgon/förmiddag - vad man nu vill kalla det.

Igår fick min mobil fnatt och gjorde livet jobbigt för mig. Den valde nämligen att radera alla kontakter efter bokstaven K och alla kontakter som kommer innan dess i listan fick heta samma saker. Så nu har jag tillexempel tre Adamar följt av två Adinor och så vidare. Och eftersom att jag redan hade hela fem Fredrikar så kan ni ju gissa på hur många jag har nu. Det är inte så att telefonjäkeln bara duplicerat kontakterna, nej nej. Det hade ju varit för enkelt. Det är bara namnen som är utbytta medan numren remains. Fantastiskt.

Nummerupplysning är min nya bästa vän.

Mobilen däremot ska döden dö. Så därför sitter jag nu här med en "gammal" Sony Ericsson T700 som bara låg och skräpade i en låda. Skaffa ny mobil gick snabbt upp på förstaplats på min Att-göra-lista.

Ett i-landsproblem, men ett störigt sådant.


Psykopatgåtan !

2010-04-01
Fint, jag är en psykopat.

Det finns en gåta framtagen av Psykologer som jag kommer att skriva här nedan. Den är alltså framtagen för att se om du tänker som en psykopat. Jag läste gåtan och svaret tedde sig helt självklart i mina ögon. Vilket.. antagligen inte är så bra.

Svaret på gåtan finns längre ner - upp och ner förstås som alla störiga människor skriver det bak på mjölkförpackningar och sånt. Anyways.

Gåtan:
Det var en gång en man vars far hade dött. På begravningen träffade han en kvinna som han pratade lite med och han blev genast intresserad av kvinnan. De bestämde att de skulle träffas på parkeringen efter begravningen. Mannen gick dit och väntade på kvinnan, men hon kom aldrig. Han vart djupt deprimerad, han hade nämligen glömt fråga efter hennes nummer. Två veckor senare mördade han sin mor... varför?







Min profilbild