Sjukling har blivit friskling

2009-05-27
Jag hatar att vara sjuk eftersom att jag blir helt handlingsförlamad då - men nu är jag så gott som frisk så det borde bli lite mer skrivande nu.

I skrivande stund sitter jag och sneglar på Jasmines försök att hitta "rätt nyans av rosa" på hennes "bögpapper" medan jag väntar på att vår sk. provlektion i samhällskunskap ska börja. Det blir lite som en audition för den nya läraren - vi får väl se vad det blir av det.

Något annat jag vill veta vad det blir av är årets avslutande klasshändelse? Blir det ett besök till det i klassen lovprisade stället Barnens Gård? Eller blir det en weekend i Eslöv.. Sveriges officiellt tråkigaste stad?

Klockan är två, vilket betyder att det är två timmar kvar innan jag får åka hem och pussa på min älskling =) jag är glad som en liten ostbåge över att han är hemma den här veckan. Lycka. Nästa vecka däremot drar han iväg med bandet till Sweden Rock. Stolt katt. :)

Tillbaka till "bögpapper" och "pixis".

ICA?

2009-05-23
Eftersom att jag varit riktigt sjuk i två dagar nu har jag inte riktigt haft ork att skriva någonting, men idag minsann!

Mina föräldrar har börjat handla Icas egna varor... de har bytt ut den vanliga maten mot, ja något liknande. Snart går de väl över till Eldorado också. Men jag håller med Johan Glans, man ska nog inte lita på ett företag som tillverkar både kattmat, schampoo och bearnaisesås. Det blir inga mer Kellog's Special K för mig inte.. nej, just nu sitter jag och äter en skål med pressade fullkorn av fling-typ.

Det är ganska mjöligt, så snart kommer väl mamma hem med vit vätska av mjölkliknande typ.

Intöörrnet

2009-05-20
Katterna nyser (varför..?) och jag hostar. En lite jobbig dag idag. Alla andra fick vara ute och paddla på stora stygga havet och vad får jag göra? Läxor.

Hur som helst så njuter jag av mina tio minuters Internet! Det lägger säkerligen snart ner igen så får passa på att lägga upp bilderna jag lovade på min nya klänning.



Ignorera min spretiga lilla höstacks-frisyr och det faktum att jag inte verkar vara mycket för att tända lamporna. Klänningen är aningen ljusare egentligen. Köpt på Indiska förresten :)

En liten tanke till älsklingen som är på väg till Uppsala nu! <3

Det är måndag.

2009-05-18
Jag kommer bli knäpp, avlida, gå bort och dö - inget ordentligt internet hemma är rena katastrofen.

Just nu sitter jag i skolan och har avnjutit en nördig liten medhavd lunch för att kunna catch-a up med lite skolarbete som jag helt hade missat -.- typiskt mig. Men det känns bra ändå.

Idag regnar det som bara den och allt vad bra-hårdag heter är bortblåst, naturligtvis. Och man får ju inte snyggt regnrufs som Maja Ö heller, nää nää man får katastroffrisyren ALLAN som måste bändas ner med hacka och spade. Detta trots att håret var rejält armerat med tre kilometer hårspray innan man gick ut. Plus paraply förstås. Det finns bara en sak att göra: man säger "det ska va så".

Förresten: fel låt vann.

Skönheten och Odjuret

2009-05-14
Har precis varit och sett Portens årliga skolmusikal. I år var det Skönheten och Odjuret. Kände att jag kan lägga upp ett par bilder bara för att visa att jag har världens läskigaste svägerska ;) Ursäkta kvalitén... mamsens kamera.


Först, karaktärerna ingen glömmer från filmen.


Hihi, Jossan och Klara som servis ^^


ALICE! Med röstförvrängare och minus mitt blixtljus var hon minsann lite läskig :O


Det tyckte Botilda "Belle" Sylvan också ^^


Och det avslutades med en vitsig sång. En av Hannorna på gitarr.

Lillebrors konfirmation

2009-05-14
Äntligen kommer det lite bilder från lillebrors konfirmation. Here you go.


Bror iförd klänning i mitten :)


Visst, ser ut som gospel - men det är rap xD


Idolbild typ.


Alice fotar honom också lite såklart. Poser.




Tåååtah


Hihi, bror och Alice.

Nu bråkar datorn igen och vägrar ladda upp fler bilder för stunden. Suck
Men några hann det bli iallafall.

Oälskad dator -.-

2009-05-14
Ja, anledningen till att det är så långa hopp mellan mina inlägg ibland och att bilder jag lovar dröjer så länge är att min dator är ond. Ja, ond. Den fungerar när den själv vill jag och oälskar den väldigt mycket just nu. Kan ingen vara rik och köpa en ny till mig? En rosa VAIO tack.

Detta är första gången på två dagar jag ens lyckats logga in på bloggen. Det får firas med frukost.

Hello again

2009-05-12
Hallå,
igår var det dans i skolan från 9:00 till 14:00 och vi fick prova på streetdance, foxtrot och bugg - en annorlunda kombination. Streetdance gick faktiskt förvånansvärt bra för min del, däremot foxtrot.. hehe, ingen kommentar. Så länge man inte skulle snurra var jag bra på det haha. Men när det kommer till bugg, jag dansade det i typ fjärde klass ett litet tag, men slutade ganska snart. Fast när musiken drog igång och vi skulle dansa så bara klickade det till och jag kunde igen. Helt fantastiskt!

Har bara en lektion idag och är väldigt lycklig för det. Är nämligen lite nere igår/idag och har försökt att bota det med frukt och Judy Garland - men det går inte så bra. Nej, tänker ni, det verkar ju dömt att misslyckas. Men Judy är faktiskt bra att ha ska jag säga er. Och frukten är med för att jag tänkt skjuta undan mitt godisbegär..

Hur som helst, solen skiner, frukten är uppäten och Judy har tystnat så jag antar att det är dags att göra sig iordning.

Vi ses

PS. Ska lägga upp lite bilder från min brors konfirmation senare! DS.

Big Bash @ Porslinan

2009-05-09
Här kommer lite bilder från gårdagens Big Bash på Porslinan om någon är intresserad ;)


Till att börja med vill jag presentera gårdagens conferenciér - Axel. Min fd "skådespelarkollega".


Det märktes att publiken var på.


Minst lika mycket ös på scen.


Jens taggar publiken ytterligare.


Lyckades fånga en bit av någons "dive" på bild.


Såhär glada/crazy kan man ju också vara efteråt.

Det här är bara ett litet urval av bilder eftersom att jag är på tok för lat för att sitta med det just nu. Kan säkert tänka mig att lägga upp fler vid ett senare tillfälle. Dessutom måste jag nog gå och ta en värktablett - för att få de här bilderna fick jag lida en del. Det var ju som sagt ös i publiken.. så jag fick någons huvud klockrent på käken. Najs.

Kan lägga till två små roliga saker: för det första var det en härlig encore på publikens begäran och för det andra gick nästan halva publiken efter Roadkills spelning istället för att stanna kvar för andra band, tss.

Och kom ihåg, de finns på youtube:
Don't
All Night Long
Down the road
Tush (cover, ZZ Top)
Don't (encore)

Dumpade.

2009-05-08
Det är något av en sorgens.. stund iallafall .. för SP2A. Vi har blivit dumpade. Vår samhällskunskapslärare, mentor och älskade mobboffer har gjort slut och lämnar oss för en annan METG-skola. I Stockholm. Det är väl typiskt karlar att springa efter de vältrimmade 08:orna istället när de haft oss ett tag. Och efter att han gjort slut med oss säger han att vi ska hålla fasaden uppe och fortsätta som vanligt terminen ut, pfft. Han säger att han iallafall kommer på vår student nästa år. Om det betyder samma sak som "jag ringer dig" eller "vi tar en öl nån gång" så är det bäst vi tar ett redigt farväl när sommarlovet kommer. =P

Nu blir det religion och svenska och sedan ska jag möta Simon och ikväll är det Big Bash =)

Fredagens aktivitet - komsi komsi

2009-05-06


Haha, här är resultatet av 15 minuters inget-att-göra.

Ni missar väl inte dom på fredag? Big Bash på Porslinan med flera bra band som Older women younger men, Divided by nine och såklart Roadkill 66. 18:00, kom i tid ;)

Tackar tackar

2009-05-06

Ett litet inlägg bara för att säga tack till min lärare som lät mig slippa alla svåra funderingar kring patetiska försök att ta ut ett medeltal <3 Tack för hjälpen :)


14 april? Njaa -.-

2009-05-06
Idag när jag skulle åka hem och precis stigit på bussen gjorde busschauffören något konstigt.. han sträckte ut ena armen och hällde ut en halv ramlösa. Över golvet. Är det något nytt? Det säger de nämligen när de kör fel; "det är det nya nu".

Jag är förresten sämst i världen på målsökning på Excel kan jag tala om för er. Jag satte in en formel som ser ut såhär:
=MEDEL(G4;G5;G6)
och den ska alltså beräkna medeltalet av de tre tal som står i de tre cellerna. Bara det att datorn svarar "14 april". Varför?? Varken jag eller Joey blev kloka på det så jag fick så vackert låta det stå så idag för jag begrep mig inte på problemet överhuvudtaget. Om man låtsas att man inte läst det där precis så kan jag berätta att jag faktiskt är klar med kurserna Programhantering och Desktop - och jag är så himla stolt över mig själv :) Fick nämligen MVG i båda, men så har jag verkligen lagt ner många timmar på det också.

Hur som helst, får se vad busschauffören häller ut imorgon, kanske en cola? *jades-kebabljud*

Det är maj! .. den 6:e

2009-05-06
Svårt att tänka sig att jag för precis ett år sen hade "fri gympa" på långöstranden och "spelade" (A) beachvolley och stekte i solen till ljudet av små sjungande japaner i ring - för det regnar och är kallt idag. Men det är gröna blad och grejer ute så det känns helt okej - speciellt om man plusar ihop det med det faktum att jag slutar 12.00 idag ;) (..happiness)

Vet ni, jag drömde faktiskt en mardröm inatt! Jag har inte gjort det på hur länge som helst. Det konstigaste är att jag är riktigt glad att jag gjorde det för mardrömmen handlade om att folk dog.. så när jag vaknat blev jag genast överlycklig - för det  hade ju inte hänt. Jag störtade ut i hallen för att krama mamma, men hon hade redan gått till jobbet, så jag får stoppa min lilla kram i fickan och bära runt på den tills hon kommer. Pappa likaså, fast där räcker inte en liten kram för den delen var värst.

Det var ändå en mardröm light för i "slutet" så kom en av de jag trott dött tillbaka men samtidigt.. alla andra var ju borta. Och lite extra light-stämpel eftersom att jag vet att jag drömt den där drömmen innan och därför faktiskt visste vad som väntade. Eller nej, sudda bort lightet.. eftersom att jag visste vad som skulle hända blev jag så otroligt frustrerad över att inte kunna ändra på vad som hände.

Hur som helst - slutar som sagt 12 idag. Tror ni det blir lunchshopping eller? Yes!

What's my age again?

2009-05-05


Galet skönt. Blink framfört av en kör på BBC. Awesome.

Shoemania.. as usual

2009-05-05
Säg en enda skogalen brud som överlever utan att kika in på GoJane lite då och då bara för att dregla? Jag är besatt. Min plånbok är inte lika förtjust i idéen och därav mitt ledsna ansiktsuttryck ni slipper se idag.




Här är vad jag är sugen på just nu (this moment..!!). Om tio minuter ligger minst 8 par till på min lista. Så är det varje dag x'D Pierre, du vill inte köpa skor till mig? Någon överhuvudtaget som känner att de har för mycket pengar i plånboken?? Bara hojta till.

Svaret på allt

2009-05-05
Jaha, då har jag fastställt anledningen till mitt låga läsarantal. Min stora idol sjunger det för er istället för att ni ska skumma igenom en text som ni ändå skiter i eftersom att ni ser att det finns ett youtubeklipp på sidan. Go baby go.



Ingenjörskonst, åh jees.

2009-05-05
Idag är en sån där skön dag när man inte går alls länge i skolan - till halv tolv för att vara lite ungefärlig. Synd bara att det regnar som det gör, annars hade jag nog gått ut en liten fotorunda efter school. Men förresten är det lika bra att det regnar du så vi slipper det till helgen. Undrar förresten om man kan se på väder på det sättet? Borde jag ha andra glasögon? Borde jag ha glasögon överhuvudtaget? För det har jag inte.

När jag kommer till skolan idag ska vi jobba vidare med social ingenjörskonst - vilket jag äntligen fattat vad det är. Sort of. Det är när man vill ändra samhället enhetligt, som en maskin som kräver en ingenjör som åtgärdar alla "fel". Frågan är bara vem som bestämmer vad som är just "fel". Tur att det inte är jag, då vete gudarna hur samhället skulle se ut. Känner mig lite gudomlig så i efterhand eftersom att jag vet. Hur hade ni styrt ert land?

Kommunism?
Utan tvekan ett av de mest fulländade styrsätten - i teorin. Det finns ingen som lyckats genomföra det utan att misslyckas katastrofalt. Men vem vet, kanske är du Stalin 3000?

Demokrati?
Ja, det finns ju olika sätt att se på saken - i gamla Grekland styrde de som var mest lämpade och folket fick rösta i frågor. I dagens Sverige styr en kvoterad regering och folk röstar i frågorna som de vet att grannen gjorde för att det inte ska upplevas stötande. Känn er generaliserade!

Diktatur?
Egentligen, det är inget fel på en gammal hederlig diktatur. Eller, det hade inte varit det om inte alla diktatorer alltid lidit av storhetsvansinne etc. Men eftersom att de alltid tycks göra det, Hitler jag menar dig, så har det nog fåt en aaning dåligt rykte.

Äh, oavsett vilket styrsätt man använder sig av är man ganska dömd att misslyckas, mer eller mindre. Vänta bara tills jag får mitt eget land. Som han som startade landet Lovely. Var gjorde han det? Typ i en hyresrätt eller något tror jag. De har ändå rätt många utomlandsboende invånare nu. Han är både kung, statsminister och hövdning.

We The Kings - Skyway Avenue

2009-05-04
Hur tar ni er igenom dagen? I need music - typ det här:
(Förresten, någon som har videon?? Hittar inte den!)


Gårdagen minus jordnötter

2009-05-04
Om vi bortser från det lilla jordnötsavbrottet så kan jag hoppa tillbaka och berätta om gårdagen istället - när vi skulle fira Simons mamma lite. Vi blev som sagt hämtade av Téresa - lite senare än väntat though - och så bar det av ut till Jämjö. Vi hade faktiskt trott att vi skulle äta där (som vanligt :D) så vi hade inte ätit hemma hos mig innan vi åkte, men på menyn stod bara lite kladdkaka och vetebröd. Ja, inte så bara faktiskt, det var riktigt gott. Men tack och lov för Simons syster som föreslog att vi skulle beställa pizza. <3 Paketen hon fick var ganska kreativt inslagna. Ett paket var lite extra svårt att slå in eftersom att det var en såndäringa slangvinda (ja, en sån man vevar upp vattenslangen på) och den låg inte i någon låda så det blev en svart sopsäck med ett fint litet grönt snöre runt. Så; pizza, fika, hockey (Sverige!!) och en massa lekande med vatten senare åkte vi hem till mig igen ett par timmar innan han skulle ta tåget till Lund .... -.- usch.

Det är lite extra jobbigt att han åkte hem den här gången eftersom att nästa helg spenderar han i .. ja, någonstans norrut när hans kusin konfirmeras. Ensamt! -.-



J som i jordnöt.

2009-05-04
Skola igen. Det var inte utan stor motvillighet jag steg upp idag och satte mig på bussen. Jag vet inte varför, det är bara en sån där dag idag. Ni vet, en sån där dag när man inte vet om huvudvärken är på riktigt eller bara något som förstärkts av att man inte orkar sitta i skolan en lång dag och pyssla med allt från social ingenjörskonst till ... ja, jag vet inte riktigt vad vi gör. Full koll.

Det enda jag har koll på är att det sitter någonting under min "J"-tangent. Vet inte riktigt vad det är. En bit jordnöt kanske? Passande.

Nämen hejsan

2009-05-03
Sådär ja, pausandet för Valborg och tillhörande helg är över. Valborg spenderades i stan på en sjuk fest som .. ja, den var sjuk helt enkelt.

Simon och jag har inte aktiverat oss så värst mycket den här gången. Eller tja, vi och vi. Han har naturligtvis varit ute och jobbat hårt tillsammans med min pappa igen. Trädecket är snart klart - lagom till lillebrors konfirmation. Simon missar den tyvärr eftersom att hans kusin ska konfirmeras långt upp i ingenstans på samma datum.

Har precis stressat färdigt ett arbete i desktop/programhantering om sevärdheter. Jag fick såklart slutningsmuren/varvsmuren.. typiskt att man ska få den sevärdhet som minst människor tycker är sevärd och därmed inte bemödar sig med att lägga ut information om på internet. -.- Och såklart ska Photoshop dööö (!) så man får sitta och muppa ihop hälften i Paint. Suck!

Nu ska jag springa och göra mig iordning - Simons syster kommer och hämtar oss snart, ska hem och fira deras mamma som snart fyller år :D

Hej å hå

Min profilbild