Apolivatjejen

2009-06-30
Seriöst, är det bara jag som drar den här parallellen?


Samara?


Adina Fohlin?

Dry out

2009-06-30
Jag som hade sett fram emot en dag till i solen, men naturligtvis ska det vara mulet då. Det enda som finns att göra är ... att ta ett lååångt mysigt bad. Och tja, det hade inte kunnat kännas bättre med tanke på att hela Karlskrona var tömt på vatten igår. -.-''

Blev väckt av min kära mor som delar med sig av att det inte finns något vatten. Visst, det fanns så att man kunde gå på toaletten en gång, men inte ens det fick man göra för där hade lillebror #2 redan varit. Jag hatade honom litegrann just då.

Fick mig en liten tankeställare där under torkan när man satt och åt middag på engångsserivs; vatten är verkligen lyx. Snälla vattnet, lämna mig aldrig igen!!



Happy birthday

2009-06-29
Since it's June 29th now, I have to write in english.. my dutch isn't all that good and you are supposed to understand, right?

Happy birthday Ruben,
I hope that your day will be great and that you will find a superb way to celebrate. Remember, the only reason why I don't upload an embarrasing picture of you to go with this text is just because I don't have one yet. But don't worry, I'll ask around. Maybe Laurens has one?

I'll be thinking of you today (:

Air Traffic

2009-06-27
Idag har jag verkligen haft en lugn och tyst dag och försökt att tänka lite på annat. Det är rätt chockerande när någon i ens närhet försvinner. Mina försök att aktivera mig misslyckades ganska hårt på grund av min totala avsaknad av motivation, så det fick duga att ligga på soldäcket och lyssna på musik. Det blev Air Traffic idag efter att jag blivit rekommenderad att lyssna på dom i flera veckors tid. Merci pojkar ;)

Här är låten som gått flest rundor genom mina högtalare idag. Och jag måste säga - de växer på en, helt klart.


Shooting Star med Air Traffic.

R I P

2009-06-27
Vila i frid Gabriel.

Vi var inte precis de närmsta av vänner, men vi var inte sämre än att vi spontant stannade och pratade med varandra. Jag har sett dig varje dag sedan vi gick i åttan tillsammans, det känns overkligt att veta att jag aldrig får se dig igen. Vad som hände är snart allmänt känt, vad som låg bakom tror jag inte att jag vill veta.

Jag vet att jag kommer minnas alla dina galna historier och upplevelser med ett leende. Eftersom att jag vet att inga ord egentligen räcker till för att förklara någonting längre, tänker jag sätta punkt i min text, men bara ett kommatecken i din historia.

En sak är säker, du har gjort verkligheten lite overkligare..

Blåmärkena från ingenstans are back

2009-06-26
Sommarens uppsättning av mystiska blåmärken finns nu att skåda... ja, typ överallt. På knäna framförallt. Jag beskådade mina knän av någon anledning idag (vad gör man inte när man har tråkigt?) och upptäckte ett helt runt litet blåmärke. Jahapp? Och vart hade det kommit ifrån?

Blev såklart lite nyfiken och kollade på resten av benen av bara farten och kunde sedan räkna ihop det till fyra stycken. Men det myskoastigaste är ju helt klart att jag verkligen inte gjort någonting där jag ens kunnat vara i närheten av att gå emot någonting på flera dagar. Jag har bara legat på terrassen och läst böcker och ... smält litegrann.

Warning.
Violent sun. Wear sunblock.

Svensk sommarläsning

2009-06-26


Jag är vanligtvis inte så mycket för att läsa på min lediga tid, men i sommar har det känts extra lockande på något sätt. Jag vill dela med mig av mina fyra sommarfavoriter än så länge.

På första plats kommer /tyvärr/ alltid min absoluta favoritbok O.S.A av Denise Rudberg. Hon skriver så vitsigt men ändå riktigt snyggt och målande samtidigt som hon använder sig av ett språk som är väldigt nära det svenska talspråket. (alltså - man behöver knappt koncentrera sig när man läser). Välskrivna svenska intriger man faktiskt känner för att ta sig tid att läsa. Kärlek, självrannsakan och lite spänning senare än man fortfarande inte besviken på svensk författarkonst. Lökigt men sant.

På andra plats so far, Tyskungen av Camilla Läckberg. Hur fint sitter inte en ordentlig kriminalroman i sommarvärmen? Jag har knappt kunnat slita mig från den trots mitt egentliga ointresse av böcker. Det bästa med Camilla Läckberg är att folk som jag (läs: vi som gillar att gissa slutet och lösa mysterierna själva) inte blir besvikna! Bli inte lurade av bitvis kassa "baksideförklaringar" på hennes böcker - de är wow.

Tredje plats, mer Rudberg idag - Matilde. En bok som är lätt att leva sig in i och jag måste säga att jag fastnade ganska snabbt för bokens karaktärer och utvecklade det obligatoriska hatet gentemot the bad guy. ^^ Kort sagt en bok om starka kvinnor som för en gångs skull inte är läskigt vinklad av något feminitiskt parti! Skön slappläsning.

Synd att kalla det en fjärdeplats, för det är det inte egentligen, men här hittar vi mer Läckberg under titeln Olycksfågeln. Mer kriminalromaner åt folket - ännu en bok där man inte kan räkna ut slutet ens om man sneglar lite på de sista sidorna (fruktansvärd ovana). Jag tror inte att jag hann med att sätta ner bokmärket mer än tre gånger innan den var utläst. Vill bara säga till alla att Camilla Läckbergs böcker nog bör läsas i ordning eftersom att karaktärerna återkommer.

Hur som helst, tillbaka till min slappstol på soldäcket!
Tjolahopp.

Michael Jackson

2009-06-26
Jaha, det var ju lite otippat. Vem trodde att mannen som håller barn utanför balkongen och har mest dubbelmoral av oss alla (black or white... lalalaa) skulle dö bara 50 år gammal? Nåja, man får väl komma ihåg hur bra han faktiskt var. Få människor som är såhär bra live. Ära åt det!


Baby rave!

2009-06-20


Tillåt mig att presentera den rockigaste lilla babyn någonsin xP
Kände ett starkt behov att att dela med mig av det.

Midsommarnatt

2009-06-20
Klockan är mycket riktigt ett på natten. Midsommarafton är över och jag avslutade den med en riktig gevaliaslogan: oväntat besök. Fick ett sms kvart över tolv där det stod ungefär: jag kommer om 10 minuter. Jaha, någon som bjöd in sig själv. Det visade sig vara Nemo och vi hade rätt roligt där vi stod och pratade i 45 minuter utomhus innan han var tvungen att köra iväg igen. Sjuka människor <3

Hur som helst, ska nog se till att gosa ner mig i sängen snart. Kan behövas efter en lång, om än ganska händelselös dag.

Kram

Midsommar

2009-06-19
Ett instabilt internet kan verkligen ta kål på en -.-'

Glad midsommar allihopa! Det här är faktiskt den första midsommaraftonen jag spenderat i Sverige på flera år. Ni ska bara veta hur svårt det är att hitta passande mat i t.ex Spanien O.o. Visst, ABBA's sill är inte så svår att få tag på men gräslök och gräddfil... det visade sig att gräddfil inte var särskilt känt där. Anyways. Jag har inlett min midsommar med en lång mysig frukost med familjen och Simon. Sedan åkte vi ut till ett litet gräsbeklätt ställe och spelade kubb och fikade ett par timmar. Hur roligt som helst att äntligen ha lite tid att spendera med familjen utan att det ska involvera renovering eller målning av vardagsrummet. (som förresten är urtjusigt nu!)

Om ungefär två timmar kommer hans syster och hämtar oss och vi åker då ut till jämjö för att äta middag hos hans mamma. Kommer säkerligen att bli jättetrevligt :) Maja C var a doll innan också och sa att jag gärna fick titta förbi där om inte middagen drog ut för långt på tiden, yay. Får väl se hur det blir.

Hur som helst, har skickat ut lite midsommarhälsningar till de närmast sörjande ^^ dags att göra sig iordning litegrann. Ska se om jag inte kan hitta några roliga bilder från familjens kubbturnering senare :)

Tjingeling!

Hej och hå folket!

2009-06-16

Jaa, det har gått en hel hög med dagar sen jag skrev något senast.. det är mest för att det faktiskt är sommarlov. Dock inte för att jag skulle råka ha något viktigare för mig eller så, bara det att jag inte har internet hemma (lycka? .. nej)


Kan berätta lite om vad som hänt, i en superkort version.


Jag har sommarlov.


Och den lite längre versionen kan få börja lördags. Jag och Simon passade hans mammas hus så vi hade lite gäster över på middag (herregud, hur gammal är jag?) och det var riktigt roligt. Det var tre pöjkar vi inte träffat på länge; Pontus, Åke och Truls. Way. Vi pratade om allt från såssnipor på minst sagt underliga ställen till en Ny Zeeländsk fågel vid namn Kakapoo. (kaka= tyska för bajs, poo= engelska för bajs) En bajsbajsfågel! Den är lite speciell, det finns nämligen bara 86 exemplar i hela världen fördelade på 4 öar kring Nya Zeeland.  Det är visserligen inte så svårt att förstå varför det finns så få...

Fågeln är stooor och färgad i samma gröna färg som Nya Zeelands mossor. Den kan inte heller flyga. Nähä, så en stor insektsätande välkamouflerad fågel tänker ni, hur farligt kan det vara? Den har ett ganska unikt försvarssystem som går ut på att lägga sig ner och skrika... -.-' dessutom kan man känna doften av den på ca 100 meters avstånd. Det kan förklara det fina namnet. "I love the smell of kakapoo in the morning"

Hur som helst, Simon har varit lite (ganska mycket) sjuk nu de sista dagarna så vi har inte kunnat göra så mycket :( Jag har velat gå ut under de små små stunder det varit fint väder i Karlskrona, men samtidigt går ingenting upp emot att faktiskt få pyssla om älsklingen litegrann när han behöver det.

Nu ska jag återgå till att klura ut ett roligt vegetariskt alternativ till lax :O
Wish me luck


Strömavbrott

2009-06-05
Det är strömavbrott i halva stan - och naturligtvis bor jag i den halvan. Jag är väldigt lycklig över att ha en ny dator som faktiskt har lite batteritid kvar trots att den stått på i flera timmar utan att faktiskt få någon ström genom laddaren. (Min gamla dator dog efter typ åtta minuter)..

Jag tänkte berätta lite om gårdagens vandringsutflykt.
Klockan 9.00 samlades vi i Bastasjö, fullpackade och ännu oätna av mygg. Vi delades upp i tre grupper om fem. Vi var den sista gruppen som skulle börja gå så vi stannade och fick vänta på vår siste gruppmedlems ankomst. Då passade vi på att bespruta oss med Emmas myggmedel (tack och lov för det). Jag är inte riktigt säker på hur långt vi skulle gå. Låt oss säga 1,5-2 mil.

Eftersom att vi var den sista gruppen som skulle ge oss av fick vi sällskap av de två lärarna som var med; gympaläraren och så lille samhällsläraren Carl. :) Det var roligare än väntat att gå även om diskussionsämnena var lite underliga. Man fick höra en hel del lumpen(?)-minnen och sedan lite matprat. Alla killarna tillsammans, ja inkl lärarna, kom sedan snabbt in på diskussionen: hur man kissar och bajsar i skogen.. och vad man torkar sig med. Väldigt trevligt tyckte jag och Emma.. eller tja.

Vi gick och vi gick. Och grattis på mig som efter nästan halva vägen råkade ut för att mitt knä "dampade ihop". Det gjorde fruktansvärt ont, men det var ju inte precis som om jag kunde vända tillbaka nu? Så lite underlig bandagering senare fick jag fortsätta att halta på - så det gjorde jag. Hela vägen. Är faktiskt lite stolt över mig själv för det.

Väl framme tryckte alla in sig under det lilla vindskyddet i trä med packning, chips och godis och pratade en stund innan det var dags för arbete. Vi skulle bygga en förläggning och en eldstad med pinnar, sten, pressenning och snöre. (och en liiiten liiiten yxa). Jag kände mig dum och handikappad som fick sitta på en bänk och mest titta på -.-

Min pappa kom och hämtade mig efter ett par timmar, så jag fick komma hem och linda benet ordentligt och bara ligga ner. Kändes förövrigt ännu dummare - men vad gör man?

En liten tanke till mina tappra klasskamrater som sovit under en pressenning (nej, jag vet inte hur det stavas) hela natten trots att det regnar. Fan va bra ni är.

Service

2009-06-03
För någon timme sen blev jag uppringd av en kille på Game som skulle kolla om jag fortfarfande ville ha Sims 3 när det släpps imon. Ja, jag har ju alltså förhandsbokat ett exemplar, typiskt mig. Och! man får ju faktiskt ett USB-minne hehe. Hur som helst, det skulle jag ha så han lät nöjd och skrev upp min ETFP (estimated time for pick-up) i sitt lilla block.

Jag kom förresten precis hem från Amiralen med pappa där vi stannade och åt en glass var efter att vi handlat lite småsaker. Ska ju ut och vandra imorgon med resten av klassen med HIT-profil. Tyvärr är jag faktiskt inte alls sugen på det... allting är lite jobbigt bara. Som tidigare idag när det var nationellt prov i matte. Det gick inte kan jag ju avslöja. Så jag får väl pröva ämnet nästa år istället - suger förstås rätt hårt, men vad gör man? Nöjd med att ha försökt, some what iallafall.

Nej, nu ska jag fortsätta packa och se om jag inte kan lyckas improvisera ihop något att äta också.

Lycka till med tentan imorgon älskling! Och såklart lycka till med spelningen på Sweden! <333 Älskar dig mest.


Tizzer säger skål och lycka till! - sort of.

Funderar på att någon gång lägga upp en >snygg< bild på min lillebror. Men de är sällsynta. Han brukar nämligen göra sådana här miner utan att mena det.

Bra jobbat

2009-06-02
Min yngste bror är som vanligt kung på att dra bra skämt - inte.

Vi har ganska dålig humor vid matbordet, min familj och jag, och idag skulle min bror skoja om vad han skulle säga till en pappa vars pojke läspar.

"Då säger man typ: Hej, igår träffade jag din pojke. Han är duktig grabb"
*tystnad*
"...fan, det var ju inget S i det."

Varpå resten av familjen bryter ihop. Han ansträngde sig verkligen för att få ihop det, men inte gick det bra inte. xP Det är nästan lite synd om honom ibland.

Questions

2009-06-01

Jag är på lite dåligt humör, men sitter trots det och funderar över riktigt stora frågor här i livet. Frågor som:

- Varför öppnar vi tjejer munnen när vi tar på mascara?

- Varför trycker vi på start-knappen när vi stänger av datorn?

- Hur fick man ut gå inte på gräsmattan-skylten till mitten av gräsmattan?

- Varför trycker jag superhårt på fjärrkontrollsknapparna när batterierna börjar ta slut?

Det är inte lätt alltså. De här funderingarna borde förövrigt läggas till på min lista över saker jag gör när jag borde räkna matte, diska, städa eller gå ut med soporna.


****

2009-06-01


Ursäkta?????

Min!

2009-06-01
Just nu sitter jag och försöker genomhärda en tjockis till håltimme - tre timmar av ingenting att göra. Har gått en väldans lång runda på stan och jag hamnade tillsist inne på ICA där jag köpte en Chiquita Smoothie - dyra rackare.

Simon har varit hemma hela veckan så veckan har faktiskt varit ... en glad vecka. Haft lite skolarbete att ta itu med, jaa - men det har fungerat utan att lilla Kitty deppat ihop totalt. Får ju så bra hjälp av min älskling. <3

Måste förresten dela med mig av en glad nyhet:


Min min min min min :D

Min profilbild