Dagarna tre

2009-12-20
Det blev ingen update alls där märkte jag i efterhand - mest för att jag inte riktigt tyckte att jag hade tid.

På torsdagen gick jag alltså ut på restaurang med mamma och pappa och hade lite ensamtid. Jag älskar när jag får ha det! Pappa tyckte väl att jag var lite konstig som trots att det var min 18årsdag beställde en cola istället - men ey, det är ju gott o.o Väl hemma igen blev det lite mys framför tvn och jag gjorde inte allt för många knop kan jag ju inte påstå.

Fredagskvällen blev inte lika lugn eftersom att klassen (nåväl, de flesta i klassen) samlades ute i Dackestugan i Rödeby för lite nu-är-det-jullovs-fest. Kom på lite i sista sekunden att jag skulle följa med och supersnälla Adina passade på att komma och hämta mig på vägen. Vi lyckades även med konstverket att hamna mitt ute i skogen på vägen dit, men det hör inte till. Kort sagt: hade väldigt roligt och det är synd att vi inte gör sånt oftare.

Lördagen innehöll kusinbesök från Skåneland och det var himla trevligt. Skulle ha lite middag för att fira mig i efterhand eftersom att det var lite dumt planerat att fylla år på en torsdag. Passade på att skicka ner julklappar med dom eftersom att de bara firar jul här varannat år och varannat på andra sidan (they have cookies). Min faster blev grymt imponerad över att den där i curl grejen faktiskt fungerade och jag demonstrerade detta genom att ge min kusin en söt och lockig håruppsättning. Nöjd nöjd.

Snacka om att fira i dagarna tre.

Hur som helst, om en timme ungefär ska jag in till stan för lite julklappsshopping och grejer. Kommer antagligen att frysa som en get, så jag gick och letade upp skidunderstället. Känner faktiskt att jag borde klappa mig själv på axeln för det *klapp klapp* för det låt nämligen längst in i garderoben och jag var tvungen att övervinna en hel del lathet för att klara av det. Om jag kollar ut på balkongräcket ligger där säkert 3 decimeter snö - let it snow, let it snow, let it snow.

Nu - skidunderställspåklädning! Feck yes.

Födelsedag :3

2009-12-17
Äntligen! Nej, en gång till; Äntligen!

Hade tänkt att jag skulle skriva ett litet inlägg när jag kom hem från skolan istället och den planen följer jag nog. Men bäst att förbereda er på att det nog inte blir så väldigt många rader längre än det här eftersom att jag ska iväg med mamma och pappa ikväll. Ska bara äta visserligen, men hur mysigt är inte det? (: Alone time. Sällsynt när man har två bröder till som tar alldeles oändligt mycket plats.

Hur som helst, grattis till mig själv på 18-årsdagen.

Hipp hipp .. blää!!

2009-12-12


Nej, jag tror på fullaste allvar att det finns något som heter samhällskunskapsallergi. När, eller snarare om, jag blir klar med den dumma uppgiften så ska jag se till att spränga bort varenda centimeter av Ryssland så att ingen någonsin kommer att behöva skriva om det igen. Kanske under en Atlantis-dimma, landet som försvann, men absolut inget annat. Vad är bra med Ryssland? Vodka och naturgas. Ja, där har vi det. Kan vi inte hitta det någon annanstans? Vem bryr sig om vem som styr Ryssland? Allvarligt? Så länge de insett att kolchoser inte är så jäkla smart, jaa då kan de väl få sköta sig själva. Kunde jag inte fått ett land som typ.. Azerbajdzjan? Libanon? Turkmenistan? Långtbortistan? Skötersjälvistan? Jagorkarinteistan :(

För övrigt skulle Calle vunnit igår.

Decembermorgon

2009-12-11

Det eviga internetproblemet är inte anslutningen..

2009-12-09
God.. lunch?

Sorligt nog är jag den enda eleven på den här naturkunskapslektionen men snacka om vilken guldstjärna jag fick för att vara här, så jag är nöjd. Var ändå tvungen att komma ut ur huset lite så jag inte bara skulle sitta och göra ingenting. För det är ju inte så troligt att man sitter och gör skolarbete hemma hela dagen utan att faktiskt ha kommit igång först. Eller, tja man kanske har den avsikten men trots det hamnar man ju på facebook tillslut.

Såhär kan en intensiv Internetsession se ut:
  1. Starta Internet
  2. Per automatik kolla bloggen
  3. Rutinmässigt läsa ett par tre bloggar till
  4. Kolla Facebook (nu på piratengelska!)
  5. Eventuellt kolla bilddagboken
  6. Svara på den där envisa forumtråden där folk vägrar ge sig
  7. Komma ihåg att jag glömt något på Facebook
  8. Läsa ännu en blogg
  9. Eventuellt skriva i min egen blogg
  10. Läsa lite mer på något annat forum
  11. Stänga ner Internet
Ungefär här kommer jag på att jag inte ens kollat på intranätet ännu. En ny punktlista skapas då men jag kollar iallafall på intranätet innan jag förvillar mig igen. Nåja, när jag väl kommer igång så håller jag faktiskt på duktigt länge.. lite för länge. Somnade vid halv tre över mitt tangentbord inatt. Igen.

Naturkunskap!! Go go me!

I korthet

2009-12-09
Var och såg New Moon idag :3 Åh vad jag hade längtat och det kan jag säga, det var riktigt värt det. Även om bion för tillfället ser ut som en byggarbetsplats. Rättelse: ÄR en byggarbetsplats. Salongen var iallafall riktigt nice, bekväm och man kunde se (!) den gigantiska duken även om personen framför hade varit 2 meter lång och haft mikrofonfrisyr. Är det i Nakna pistolen han inte kommer in genom dörren på grund av allt sitt stora hår?

Kom lite off topic där.

Imorgon har jag bara naturkunskap och sen hem och plugga som vanligt. Torsdagen däremot kommer bli mycket roligare (hoppas jag iallafall). Nobeldagen och allt. Ja, det lät ju lagom roligt men faktum är att skolan anordnar en Nobelmiddag på kvällen. Dresscode: snofsigt.

Har potential till att bli hur festligt som helst.

Klockan är 1.10~  nu så jag tror att jag kastar mig i sängen istället.

Godnatt!

Det är måndag.

2009-12-07
Naej, jag har inte varit så aktiv på sistone. Det är faktiskt inte så konstigt om man råkar slänga ett öga på min lista över saker som måste göras. Skolarbete i oändlighet ungefär. Fick lite klagomål på att jag inte skrivit något så jag tänkte att jag får väl låta omvärlden veta att jag lever.

Sitter just nu i skolan, slutade för ungefär en timme sedan, men precis som varje måndag så sitter jag snällt kvar till klockan 18.00 och väntar på teaterlektionen. Finns säkerligen roligare saker att göra, men att bara promenera över smällkalla Karlskrona känns inte som ett toppval. Dessutom har jag pengar med mig idag, vilket gör att jag absolut inte kan gå ut. Jag kommer säkert hamna på något café med en tjockiskaka och någon dryck jag inte tål - typ chailatte.

Dammit. Jag hatar verkligen att inte kunna dricka sånt längre :( Kanske är det lika bra eftersom att tja.. en chailatte om dagen = 13 kilo på ett år. Eller vad det nu var dom sa. 12 kanske. Hur som helst, känner inte att den viktökningen ska få någon plats på min to do lista.

Var smart nog att ta med mig frukt idag! Det händer faktiskt inte ofta. Men varenda eviga måndag sitter jag här och dör av hunger. För kiosktanten rymmer ju alldeles för tidigt - lite sådär när hon känner för det. Ofta med kommentaren : men jag kom ju 10 minuter tidigare imorse. Det spelar väl ingen roll? Låt oss säga att du börjar kl 7. Spelar det något speciell roll för eleverna på skolan? Naej. Kom klockan 7 istället människa.

Nog klagat och grejer (:

Tillbaka till äppelätande.

Shut up woman! Get on my horse!

2009-12-01

Min profilbild